Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
290 odpowiedzi w tym temacie

#1 airs

airs

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoKraków (nadal... ;)

Napisano 12.09.2005 - |00:07|

Witam ! :)
Jest pozno, moze ja juz nie widze dobrze, ale gdzie są starsze posty na temat forum ? Bylo tu pare ciekawych dyskusji, propozycji itd...
Czy nie mozna juz do nich zajrzec ?

Dawno nie odwiedzalem doglebniej forum, jak tu ktos napisal "przelicznik czasu niekorzystny" :| - jestem zaskoczony brakiem wielu wypowiedzi - wlasciwie nie ma zadnych - dlaczego ?

Wlasciwie kazda znana mi witryna w inecie ma swoje archiwum, a tym bardziej forum. Jesli to zamierzony stan rzeczy to moje pytanie brzmi:
Czy to ma byc publikacja internetowa na temat seriali SF, gdzie "Redaktorowi" uzytkownicy dostarczaja artykukow, czy miejsce zywych kontaktow i spotkań fanów fantastyki a w szczególnosci świata StarGate ?
  • 0

Wpadam tu naprawdę rzadko ostatnio...
Ale SG-1 oglądnąłem w całości 5,5 razy !! B)

#2 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 12.09.2005 - |05:58|

Ja zawsze bylem przeciwny jakiemukolwiek kasowaniu postow. Niestety zawsze zostalem przeglosowany lub tez ktos cos robil na wlasna reke.
Jesli bedzie to mozliwe to odtworze te posty ktore zostaly skasowane z tego dzialu i z innych moze tez :)
  • www.gwrota.com

#3 airs

airs

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoKraków (nadal... ;)

Napisano 12.09.2005 - |15:24|

Dzieki za odpowiedz :) To troche wyjasnia sprawe...

A tak na prawde to widze, ze nie dotyczy to tylko dzialu "Forum" ale rowniez innych <_< Na przyklad zniknal dosc ciekawy wątek o tytule: "Sens postu a ortografia na forum" (lub jakos podobnie) ktory jak go ostatnio widzialem wylądowal w pogaduszkach... a teraz go nie ma. Temat byl ciekawy (choc dla mnie niezbyt przychylny) i bylo w nim duzo interesujacych wypowiedzi...
Nie wspominam juz o innych tematach, ktorych nie moge znalezc, a szkoda, bo to wlasnie swiadczy o zyciu forum, o zaangazowaniu ludzi - nie tylko same suche informacje o odcinkach czy serialach.

Jak mawiali starozytni indianie: "Narod bez historii jest martwy" :unsure:
czy tez:
"Naród bez przeszłości jest jak człowiek bez pamięci – traci swoją osobowość"

Oby to nie odnioslo sie do naszego forum :ph34r:
  • 0

Wpadam tu naprawdę rzadko ostatnio...
Ale SG-1 oglądnąłem w całości 5,5 razy !! B)

#4 ggolikPL

ggolikPL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoKinomaniaSG

Napisano 08.10.2005 - |10:01|

PYTANIE :)

Tlumaczycie tylko filmy typu SF czy inne seriale rowniez ??
np
" Ghost Whisperer (2005)"
link
http://www.filmweb.pl/Film?id=236095

Dołączona grafika

pozdrawiam
  • 0

#5 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 08.10.2005 - |11:00|

Jak widac na stronie Hatak'a to nie tylko SF. A co do Ghost Whisperer to jest to tłumaczone przez "Kinomania Subgroup".
  • 0
Zawsze po grudzie

#6 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 27.11.2005 - |07:58|

Ja mam pytanie odnośnie tego:
4. Zakaz podawania bezpośrednich linków.
w dziale "Wymiana i Udostepnianie"
Czy ten punk tdotyczy linków do plików na serwisach np. Megaupload (komiksów, ścieżek dźwiękowych)?
Jak go rozumieć.

Pewnie odpowiedź jest prosta ale proszę o sprecyzowanie.
  • 0
Zawsze po grudzie

#7 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 27.11.2005 - |08:36|

Lada dzien, i tak dział "Wymiana" poleci do kosza. Więc...
  • 0

#8 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 27.11.2005 - |09:52|

Czemu ?
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#9 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 27.11.2005 - |11:24|

Nic nie bedzie kasowane. :)
  • www.gwrota.com

#10 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 30.11.2005 - |16:01|

Czemu zostal skasowany dzial "Wymiana " ???
Mogliscie zostawic go tylko dla zarejstrowanych uzytnkikow.
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#11 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 30.11.2005 - |19:02|

nie no jak takie mają zachodzić zmiany na forum gdzie znikają działy które były bardzo pomocne faną scifi to ja dziękuje, jak tak dalej pójdzie to forum zaczne pomału wymierać a ludzie przestaną odwiedzać je, nie rozumiem w czym te działy przeszkadzał, może odrazu skasować cały dział MEDIA co bo po co to komu!
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#12 john constantine

john constantine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 30.11.2005 - |21:24|

Czy to ze zniknął ten dział oznacza ze nie mozna rozpoczynać nowego tematu w którym proceder wymiany byłby kontynuowany?
  • 0

#13 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 01.12.2005 - |07:22|

Nieładnie panowie ..bardzo nieładnie . ..robicie co chcecie bez żadnych wyjaśnien ..mimo iż wczesniej Grinch wspominał ,ze nic nie będzie kasowane ...:(
  • 0

#14 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.12.2005 - |07:36|

Nieładnie panowie ..bardzo nieładnie . ..robicie co chcecie bez żadnych wyjaśnien ..mimo iż wczesniej Grinch wspominał ,ze nic nie będzie kasowane ...:(

to ze nie bedzie kasowane nie oznacza ze bedzie dostepne
ostateczne decyzje co do istnienia takowego dzialu nie zostaly podjete, osobiscie jestem zdania ze takie rzeczy mozna rozwiazywac inaczej (czyt. via PM) dlatego tez temat w ktorym bedzie sie wymieniac to co sie ma nie bedzie skasowany
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#15 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 01.12.2005 - |09:25|

to ze nie bedzie kasowane nie oznacza ze bedzie dostepne

hmm czyli jak dobrze zrozumiałem ..to ,ze forum nie zniknie nie znaczy ,ze będzie dostepne ...

Nie wystarczyło udostępnić tylko dla zarejestrowaych ??
  • 0

#16 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 01.12.2005 - |09:29|

a jeszcze lepsze to od jakiejś ilości postów wtedy przestali by się pojawiać ludzie którzy ogłaszają się w tym dziale mając tylko jednego posta na koncie.
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#17 john constantine

john constantine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 01.12.2005 - |16:10|

to dlatego tez temat w ktorym bedzie sie wymieniac to co sie ma nie bedzie skasowany

A to dziwne bo TEN temat został skasowany.Pozatym wciąż chciałbym poznać przyczyny tej nagłej kasacji.Czyzby moralne obawy z powodu nielegalnosci tego procederu?Bo jesli tak to powinniscie też przestać robić napisy do seriali ściaganych z netu,nieprawdaż?
  • 0

#18 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 01.12.2005 - |18:07|

To nie jest forum wazerowe. Kropa. Nie będzie żadnego głosowania.
  • 0

#19 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.12.2005 - |18:47|

Panowie mając nadzieję na to iż Forum rządzi się demokratycznymi prawami proponuję mini głosowanie na temat -" działy dotyczące wymiany mają wrócić czy nie" .

gdzie jest napisane ze na forum panuje demokracja? w regulaminie tego nie widze.
tutaj rzadzi grupa trzymajaca wladze
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#20 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 01.12.2005 - |18:56|

Fakt, nie jest to forum warezowe, nie będzie żadnego działu wymiana (bez podania przyczyn zlikwidowane), ale może podałbyś przyczyny tej akcji. Ja akurat na tym dziaqle skozystałem niewiele zaledwie jeden sezon sg1, ale dzięki mnie pare innych osób w sposób bezinteresowny pozyskało ten i kilka innych seriali.
Na pewno nie będę pisał na priwa do różnych forumowiczów oferty pomocy bo szkoda mi na to czasu.
Do tej pory po prostu patrzyłem w dział poszukiwany i odpowiadałem.
Następny fakt założyciel ma rację, ale tylko dlatego że robi co chce, po co w tym momencie admini skoro i Oni są zaskoczeni takim działaniem.

Jeżeli akcja ta jest sposobem na tzwane, przez niektóre firmy, piractwo, to spaliła na panewce ponieważ w tym momencie powinien zostać zamknięty Hatak. Zdaje się że raczej nie ma zgody na dokonywanie tłumaczeń seriali. A skoro to jest udostępniane to jest to raczej niekonsekwencja w działaniu
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych