WWW Tauri Graphics
Napisano 29.08.2005 - |00:49|
1. Tak, link do wzorcow jeszcze jest pusty,
2. "miniaturka zestawu" bedzie prawdziwa miniaturka,
3. Wszelkie niepasujace tlem grafiki beda sukcesywnie wymieniane w najblizszym czasie.
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Napisano 29.08.2005 - |10:55|
1. Logo - to po prawej od loga grupy - tak zeby bylo bardziej zwiazane z okladkami - chetnie sam zrobie tylko prosilbym o psd
2. Teksty w ramkach informacyjnych zrobilbym na srodku ablo wyjustowane
3. Zamiast menu po lewej dalbym loga poszczegolnych seriali - bedzie chyba ciekawiej ;] I znow wysrodkowane ;]
Ogolnie wielkie dzieki tworcom TG za cala prace jaka wlozyli w stworzenie nowego serwisu
Napisano 29.08.2005 - |11:14|
Przypominam, ze nie jestesmy juz tylko od okladek, ale ogolnie od grafiki1. Logo - to po prawej od loga grupy - tak zeby bylo bardziej zwiazane z okladkami - chetnie sam zrobie tylko prosilbym o psd
Popatrzymy, to tylko kwestia przestawienia w stylach css2. Teksty w ramkach informacyjnych zrobilbym na srodku ablo wyjustowane
Nie da rady, przeciez kazdy serial ma inne logo, inny font, inna wielkosc, inne kolory, zrobi sie wielki balagan, a poza tym kolejne kolobajty do sciagania. Menu tekstowe dziala szybko i tez dobrze wyglada. I jest takie samo dla kazdego dzialu wiec (znowu) nie ma balaganu.3. Zamiast menu po lewej dalbym loga poszczegolnych seriali - bedzie chyba ciekawiej ;] I znow wysrodkowane ;]
:] :] :]Ogolnie wielkie dzieki tworcom TG za cala prace jaka wlozyli w stworzenie nowego serwisu
Użytkownik Grzesiu edytował ten post 29.08.2005 - |11:15|
Napisano 29.08.2005 - |11:23|
Ad.2
Ad.3 Ale mozna by moze jakos to troszke urozmaicic jak wpadne na jakis pomysl to dam znac ;]
Napisano 29.08.2005 - |14:37|
Uklad kolorystyczny i rozmieszczenie elementow sprawdzaly nawet osoby z wyksztalceniem plastycznym (po studiach na ASP) wiec chyba im mozemy zaufac
Napisano 29.08.2005 - |15:03|
Napisano 29.08.2005 - |16:11|
http://covers.gwrota...totalrecall2070
http://covers.gwrota...?page=pretender
cos przefajnowales w makrze podczas zmiany rozmarow, czy cus i mamy niemily efekt dorabiania ramek. Dasz rade poprawic?
Napisano 29.08.2005 - |16:19|
Napisano 29.08.2005 - |16:38|
Brinx:
http://covers.gwrota...totalrecall2070
http://covers.gwrota...?page=pretender
cos przefajnowales w makrze podczas zmiany rozmarow, czy cus i mamy niemily efekt dorabiania ramek. Dasz rade poprawic?
Co masz na mysli etykiety czy pudelka ? bo ja nie widze zadnej ramki
Napisano 29.08.2005 - |16:45|
Dopisek:
Gildor4 dal mi nowe pliczki, Juz poprawione
Użytkownik Grzesiu edytował ten post 29.08.2005 - |17:00|
Napisano 29.08.2005 - |19:00|
We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...
Napisano 29.08.2005 - |19:53|
Oprawa graficzna bez zarzutu, jesli by sie o cos przyczepic, to moznaby zmniejszyc ta ramke ze statystykami lub nawet dac na sam dol w formie podluznej (tak, jak prawa autorskie).
Ciekawi mnie jeszcze dzial gadzeciarski i artwork... rozumiem, ze tematyka dzialu artwork bedzie obejmowac nie tylko uniwersum SG i jak sie cos zrobi, to kazdy moze podeslac i zostanie to ocenione czy sie nadaje do pokazania publicznie? ;>
Jedyna uciazliwosc to taka, ze uzywam 800x600 i musze przewijac taki fajny interfejs ;>
Pozdr.
Napisano 29.08.2005 - |20:14|
moze grafe zmniejszyc do 75% bo przy rodzielczosci nieco wiekszej od 1024x768 nadal nieco wali po oczach
troche ci sie grzesiu zeszlo z praca nad ta grafa;)
Napisano 29.08.2005 - |20:41|
prawa autorkie by sie przydalo tez napisac po ang
Przecież pisze ze strona jest w trakcie tłumaczenia
moze grafe zmniejszyc do 75% bo przy rodzielczosci nieco wiekszej od 1024x768 nadal nieco wali po oczach
Co lub kto Ci wali po oczach??? Wszystko jest przejrzyste i stonowane.
troche ci sie grzesiu zeszlo z praca nad ta grafa;)
Grzesiowi to akurat "zeszło" z ze storzeniem nowego silnika, grafe ja robiłem.
Pozatym strona byla gotowa już od dłuższego czasu i wcale długo grzesiowi z nią nie zeszło.
Poza tym z czasu robienia czegokolwiek rozliczaj siebie a nie innych, tak jak to lubisz robić.
Moze sie czepiam ale na górnym panelu tym "OTG Network" pisze "Tauri Covers" a powinno chyba Tauri Graphics
Tak czepiasz sie wieczorem bedzie wstawiony nowy pasek na OTG Network.
Co to statów, ramek inych tego typu rzeczy to sukcesywnie bedziemy dostosowywac do potrzeb.
Użytkownik BST edytował ten post 29.08.2005 - |20:47|
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 29.08.2005 - |21:13|
Nowa strona TG ma mniejszy(niższy) nagłowek od wszytkich stron portalu OTG Networks.
Od tamtych wszystkich stron tez cię odrzuca?
Nagłówek wydaje sie wyższy ze względu na pasek z linkami.
Użytkownik BST edytował ten post 29.08.2005 - |21:21|
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 29.08.2005 - |21:32|
Zdecydowanie z powodu 19 cali....
Nowa strona TG ma mniejszy(niższy) nagłowek od wszytkich stron portalu OTG Networks.
Od tamtych wszystkich stron tez cię odrzuca?
Nagłówek wydaje sie wyższy ze względu na pasek z linkami.
Do linii menu spoko A później, jak dla mnie czcionka trochę za duża i te belki na prostokątach za wysokie Ale jak ktoś ma się obrazić z tego powodu, to już się nie wypowiadam. Ogólnie ok
Napisano 29.08.2005 - |21:38|
Użytkownik Grzesiu edytował ten post 29.08.2005 - |21:47|
Napisano 29.08.2005 - |22:11|
Nie przesadzaj, też mam 19 cali i wszystko jest ok. To prawda jest duże (ale nie za duże) ale po to człowiek kupuje duży monitor ażeby mieć duży obraz i nie wpatrywać sie w ekran jak w ściągę. Przypatrz sie głównej stronie Orion-Tokra, całe logo i pasek menu jest jeszcze wiekszy.Ja używam rozdzielczości 1280x1024 i jak włączyłem to mnie odrzuciło od monitora Bo wszystko jest trochę za duże Może to z powodu 19'' LCD :|
PS. Nie mialem jeszcze okazji, BST świetna robota.
Użytkownik gildor4 edytował ten post 29.08.2005 - |22:14|
Napisano 30.08.2005 - |07:51|
ale zeby nie bylo ze tylko slodze i nie dam zadnej rady to pisze, ze ze statystyka cos trzeba zrobic bo jest albo za duza albo w zlym miejscu albo oba na raz - ale to tylko taki duperelik wiec ogolnie gicior :afro:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych