ja tylko powiem tyle ze, mysle ze sg1 bedzie jeszcze istnial przez jakies nastepne 6/7 sezonow , co do Atlantis hmm prawde mowiac to nie wiem .
Moim skromnym zdaniem wyglada na to ze z czasem obie serie polacza sie w jedna bo watpie zeby w koncu "zaraza "z pegazusa nie znalazla sposobu przedostania sie do naszej galaktyki .
W sumie zastanowmy sie chwile , statek z SGC leci do atlantis jakies 10 dni , a z tego co wiemy Wraith moga zyc w stazie jakies pare seket lat

wiec raczej by dolecieli do nas .
Fatkem jest ze widzialem ze to pytanie juz padlo ale zastanawiam sie dlaczego nie zabrali ze soba zatów , to tak nawiasem mowiac

.
wracajac do tematu , na cale szczescie widac ze SG1 /SGA rozwija sie razem z widzem , fakt 9 sezon wg mnie jest raczej slaby . Przydalo by sie wiecej starc z nowymi wrogrami , wiecej exploracji planet bo chyba nie widzieli juz wszystkich . Wiecej nowych technologi , ktorej brak kazdy znas zauwazyl , tyle naukowcow i roznego rodzaju specow no i kontakty z Asgardem , a nie ma chociaz by nowego statku

.
Tyle ode mnie , mam nadzieje ze akcja w SG1 szybko sie rozwinie , bo z tego co widze do dopiero sie ruszy w 10 sezonie