Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Island (2005)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 10.08.2005 - |17:33|

Mamy więc nowy film sf. Znajac talent Ewana McGregora i Scarlett Johansson mam nadzieje że to będzie dobre kino.
Fabuła w skrócie przedstaia się następująco:
"Jest połowia XXI wieku. Lincoln Six-Echo (Ewan McGregor) i Jordan Two-Delta (Scarlett Johansson) są jednymi z setek mieszkańców zamkniętego ośrodka, którzy marzą o tym, aby dostać się na legendarną Wyspę - ostatni wolny od zanieczyszczeń skrawek lądu, jaki ocalał po katastrofie ekologicznej, która podobno uśmierciła prawie wszystkich mieszkańców planety. Dręczony od jakiegoś czasu przez niewyjaśnione koszmary, Lincoln zaczyna wątpić w istnienie Wyspy. Jego rosnąca ciekawość doprowadza go do strasznego odkrycia - okazuje się, że Wyspa to okrutny żart, a on, Jordan oraz pozostali mieszkańcy ośrodka są bardziej cenni martwi, niż żywi. Lincoln namawia więc Jordan na ucieczkę do zewnętrznego, nieznanego świata."

Czy ktoś widział już ten film? Premiera jest 2 września, ale wszyscy znamy możliwości Internetu :D Jeśli tak to napiszcie czy jest warto go obejrzec.
  • 0

#2 Sniper

Sniper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoCzęstochowa, Wrocław

Napisano 17.08.2005 - |10:36|

The Island obejrzałem wczoraj i zostałem pozytywnie zaskoczony. Fabuła z początku wydaje się podobna do starej sexmisji, ludzie zamknięci w jakimś tajemniczym ośrodku, wszyscy ubrani w jednakowe białe stroje. Jednak są to zupełnie różne filmy. Powoli wraz z głównym bohaterem Lincolnem Six-Echo odkrywamy kolejne tajemnice i nagle akcja nabiera tempa.
Nie spodziewałem się w tym filmie tak dynamicznych pościgów samochodowych i moim zdaniem niezłych efektów specjalnych. Dziwna wydała mi się ogromna wytrzymałość głównych bohaterów oraz to, że bez problemów wychodzili cało z wielu trudnych sytuacji.
Zdecydowanie polecam każdemu miłośnikowi sci-fi oraz dobrej akcji.
Warto obejrzec go na dużym ekranie.

PS. Nie zdradzam szczegółów by nie psuć wam dobrej zabawy B)
  • 0

#3 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 17.08.2005 - |12:48|

Filmik swietny bylem na nim wczoraj w kinie i wymiata :D
  • 0

#4 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 17.08.2005 - |17:58|

Też już jestem po "The Island", film dobry, może nawet i bardzo dobry, chociaż trochę za przewidywalny, w pewnym momencie już wiedziałem jak się to wszystko potoczy, tak czy inaczej miło było obejrzeć. Rzeczywiście efekty ładnie zrobione, w sumie to na początku nie myślałem, że będzie tego aż tyle.
W sumie idea istnienia ośrodka, jej cel itd, jakbym miał tyle sałaty, to też bym poprosił o takie zabezpieczenie (ciekawe ile osób mnie za to zlinczuje), ale wiecie jak jest, sami byście tego chcieli, gdyby zaszła potrzeba.
Trochę pokrętnie piszę, ale nie będę walił jasno wszystkiego, bo przy oglądaniu nie będzie takiej radochy :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#5 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 18.08.2005 - |02:00|

Nauka powinna iść ku klonowaniu samych narządów (najlepiej od właściciela) a nie ku "robieniu ludzi". Na co nam TANKi (pamiętacie to ze SPACE ABOVE AND BEYOND ?). Klon, jesli powstanie, będzie zawsze pogardzany, będzie wrogiem normalnych ludzi, no i jak ten film pokazuje także magazynem części zamiennych. Ludzi na Ziemi jest dużo, nie mają co żreć, systemy emerytalne się walą a jajogłowi marzą o klonach. Chyba nie oglądają filmów SF i nie widzą co mogą zrobić Cyloni, Androidy, tanki, telepaci...Pamiętacie pewnie te postacie ze swoich ulubionych seriali SF.

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#6 Kanurwa

Kanurwa

Szeregowy

• Email
  • 50 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 18.08.2005 - |07:22|

Tak jak ktos napisal wczesniej wyczułem również klimaty Seksmisji na poczatku.
Film bardzo mi sie podobal i polecam go wszystkim jednakże jak już wspomniano w zasadzie wiadoma byla pointa.
Efekty mnie powaliły jestem w tym temacie bardzo usatysfakcjonowany i Ewan jak zwykle dobrze zagrał.
  • 0

#7 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 19.08.2005 - |23:23|

Wyspa , a właściwie jej pierwsza godzina to chyba powtórzenie słynnej już "UCIECZKI LOGANA" z 1976 roku z Michaelem Yorkiem. Pewnie niektórzy z Was pamietają ten film. Jak nie to odsyłam tutaj : http://www.stopklatk...ilm.asp?fi=9244 .

Reszta filmu to odnośniki do MATRIXA (pogonie na drogach szybkiego ruchu, futurystyczne motocykle i auta) oraz wielu filmów akcji. Koniec nieco za słodki (źli zgineli, dobrzy wszyscy przeżyli a Murzyn się nawrócił.).

Film do objerzenia , aczkolwiek specjalnych wielkich emocji nie wzbudza (takie emocje wzbudził we mnie np. Terminator I czy Highlander, Alien II, Martix I, Blade Runner). Chociaż lepiej sie go ogląda niż "Pani i Pani Smith" (totalny bzdel).

Słusznym jednak przesłaniem jest ostrzeżenie przed pochopnym bawieniem się w Panów Życia i Śmierci.

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#8 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 23.08.2005 - |11:08|

W skali 1 do 5 daje 4 z minusem. Dlaczego?

Bo przez pierwsza godzine zasypialem. Widzialem wciaz reminiscencje z calego tego wora pod tytułem Orwell i spolka. A to z Seksmisji, a to z Matrixa, a to z Equilibrium, a to z A.I. - Sztucznej Inteligencji, a to Minority Raport, a to jeszcze z tuzina filmow na jedno kopyto.

W drugiej godzinie spac sie juz nie dalo bo ekspozjom nie bylo konca :hyhy:

Owszem, Scarlett jest ładna. Ale film całkowicie przewidywalny. A postacie przerysowane jak w komiksie. Moim zdaniem niepotrzebnie bo widz nie musi byc skonczonym idiotą.

Sumując - film mozna zobaczyc zaopatrujac sie w duze pudlo popcornu. Na film mozna sie tez smialo spoznic godzine - potem wystarczy patrzec: ci unrani na bialo sa cacy, a ci na czarno sa 'be'. :afro:
  • 0
Dołączona grafika

#9 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 24.08.2005 - |14:09|

Niektorzy sie dziwia ze w tym filmie az tak duzo akcji, defektow specjalnych itp.
Wystarczy zwrocic uwage na to kto rezyserowal i jakie filmy zrobil wczesniej.

Dla leniwych:

Michael Bay - Armageddon, Bad Boys, BB2, The Rock

Użytkownik dzidzia edytował ten post 24.08.2005 - |14:09|

• 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#10 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 27.08.2005 - |02:09|

Film niezły. Włąśnie 10 minut temu obejrzałem. Ale bez sensacji. Ma też sporo wad. Dziwna ta mieszank - sporo tu akcji, ciekawej fabuły. Całość się broni, ale jakoś czegoś brakuje.
Warto obejrzeć, ale nie warto się nastawiąc na wielkie kino. Ot niezły film. DO Euilibrium czy nawet sporo gorszego Matrixa mu daleko.
W skali 1-5 to 4-...
  • 0

#11 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 02.09.2005 - |21:40|

Właśnie skończyłem oglądać. Muszę przyznać, ze robi wrażenie. Nie powiem. Gra aktorów ciekawa. Sceneria też nie konwencjonalna. Mimo wszystko pomysł na klony, wielokrotnie wykorzystywany w SF, okazuje się tutaj całkiem trafiony. no i koniec też zaskakujący. Podejście ścigającego - murzyna, który okazuje się być człowiekiem prześladowanym za pochodzenie - zaskakuje mnie. Ostatnie spojrzenie chyba wszystko mówi - jakby chciał powiedzieć - rozumiem was.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#12 darth_MiRa

darth_MiRa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 29.09.2005 - |18:00|

To naprawdę dobry film i warto go oglądnąć!
  • 0

#13 Ryane

Ryane

Szeregowy

• VIP
  • 10 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 07.10.2005 - |16:58|

Niektóre elementy filmu naprawde robiły wrażenie, np. scena pościgowa. Ogólnie jestem zadowolony z tego, że przyszło mi go oglądać na dużym ekranie, bo był wart tych parunastu złotych. Aczkolwiek za drugim razem, kiedy go oglądałem (ponownie w kinie, co mi sie dotąd jeszcze nigdy nie zdarzyło) już bardziej raziły drobne błędy, niedociągnięcia zarówno techniczne jak i logiczne w fabule. Znakomita obsada: Ewan i Scarlett się nieźle spisali i niezgadzam sie z krytykami co po nich równo pojechali...

Użytkownik XStream edytował ten post 07.10.2005 - |16:59|

• 0

#14 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 16.10.2005 - |23:13|

No to też już jestem po Wyspie :). Film bardzo sprawnie zrobiony, aby takich wiecej kręcili, fabuła to już inna sprawa, wszyscy byli szablonowi a akcja przewidywalna,mimo to było nieźle, kultowy to film nmie będzie ale..... ):
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#15 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 16.01.2006 - |10:12|

Film obejzalem wczoraj dopiero i moge powiedziec ze dawno nie ogladalem tak dobrego kina.Oby wiecej takich filmow.Pozdrawiam.
  • 0

#16 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 28.01.2006 - |08:03|

Mnie też sie film podobał i miałem to szczęscie, że załapałem sie na wyprzedaży w media markecie (jak to fajnie bżmi wyprzedaż, oni tam mają wzystko drogie) na wyspę, całe 24,90 w porównaniu z ceną jaka jest normalnie to ja sie cieszę że mam w swojej kolekcji tego filma.
  • 0

#17 ganima

ganima

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 31.01.2006 - |07:47|

Film super. A w kinie jeszcze superierszy. Ale na dvd tez warto obejrzec. Moze nawet sie skusze. Prawie 25zl, tak? Trzeba skarbonke rozbic :hyhy:
  • 0

#18 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 08.02.2006 - |15:39|

zauwazylem temat. ja mialem to szczescie, ze nie widzialem zadnych, ale to zadnych reklam, zadnych trailerow a w czasie gdy film byl na topie nie slyszalem zadnych opini ani o czym jest ten film. efektem bylo to, ze poszedlem do kina sadzac ze bedzie to pomieszanie horroru z sensacja (rozbitkowie na wyspie czy cos w tym stylu). a tu wyszlo calkiem niezle sci-fi ! zalety juz wszyscy wymienili, ja dodam tylko, ze polecam ogladanie bez reklam, reklamy tylko psuja! Film byl o 67.82% lepszy bez wcześniejszych zapowiedzi!
  • 0
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.

#19 Astra

Astra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów
  • MiastoEłk

Napisano 08.02.2006 - |15:58|

Film całkiem fajny i sądzę , że to wszystko może nas czekać w przyszłości. Trzeba będzie mieć dużo kasiora , aby nie martwić się o swoje zdrowie.
Zresztą nie zdziwiłabym się gdyby tego typu doświadczenia były już przeprowadzane.
  • 0

#20 Diana

Diana

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 26.02.2006 - |21:48|

Sądzę,że to świetny film. Gra tam mój ulubiony aktor(Ewan McGregor) i ulubiony aktor mojej siostry i mój , ale zaraz po Ewanie(Sean Bean).
Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych