Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czarne chmury nad Stargate SG-1: The Alliance

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 aszu

aszu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 06.08.2005 - |11:39|

http://gry.wp.pl/cor...owinki,10,21705

Bardzo smutna wiadomość, zapowiadała się naprawde ciekawa gra....
  • 0

#2 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 06.08.2005 - |11:53|

ja powiem tylko tyle:
Kur.wa :angry:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#3 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 06.08.2005 - |12:01|

Chamstwo scryny były na targach e3 anderson był i teraz takie cos no to jest nie powazne no coments
  • 0

#4 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 06.08.2005 - |12:11|

no i [beeep] a juz szykowalem sie na wspaniala jesien . Pierd.... terminy niech wypuszcza jak zrobia ale zeby byla - popatrzmy chodzby na Blizzarda i Diablo 2 mialo byc juz w 1998 - tak mam w pudelku od starcrafta a tu co - opoznienie ...........
  • 0

#5 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 06.08.2005 - |12:37|

:angry: Nawet jak kompa zmieniałem to myślałem o tej grze. A teraz co ? Panowie sobie polecieli w kulki bo nie sprostają wymaganiom fanów?? Jasne to może niech się zajmą kolejną dupowatą grą w styli jeden fagas jako cała armia + masa obcych. Do tego nie trzeba wyrabiać się z terminem. JoWood też jest do [beeep] jeśli nie potrfi zluzować z terminami. Nie mogli np: grzecznie przeprosić i przełożyć premiery o kilka miesięcy????. :angry:
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#6 KrzysieQ

KrzysieQ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 06.08.2005 - |15:19|

Dalszy developing Stargate SG-1: The Alliance stanął pod dużym znakiem zapytania

Czarne chmury zebrały się nad grą nawiązującą do popularnego serialu science-fiction Stargate SG-1: The Alliance. Koncern JoWood zerwał właśnie umowę z australijskim zespołem developerskim Perception, którego pracownicy od samego początku zajmowali się tworzeniem nadchodzącej pozycji. Obecnie do końca nie wiadomo, jak potoczą się dalsze losy tak świetnie zapowiadającego się tytułu.

Głównym powodem zerwania współpracy na linii JoWood - Perception było niezadowolenie tej pierwszej firmy z aktualnego stanu prac nad Stargate SG-1: The Alliance, a także z jakości wykonania produktu.

„Nie wydamy niczego, co nie oddaje dobrze tak dobrze znanej licencji” - powiedział Albert Seidl, jeden z szefów JoWooD – „W ostatnich miesiącach zainwestowaliśmy dużo czasu i zasobów, żeby pomóc pracownikom Perception w ukończeniu prac, ale zupełnie straciliśmy przekonanie w możliwość skończenia przez nich tego projektu na czas i oddania go w dostatecznej jakości”.

Wydawca Stargate SG-1: The Alliance rozważa teraz kilka możliwości (m.in. przekazanie projektu w ręce innego developera, czy też całkowite „przerzucenie” programu na konsole nowej generacji). Po przeanalizowaniu wszystkich materiałów, przekazanych przez studio Perception, zostanie podjęta ostateczna decyzja, dotycząca przyszłego losu opisywanej produkcji.

Jedno jest pewne już teraz: gracze szybko nie doczekają się tego tytułu na sklepowych półkach. O ile w ogóle się go doczekają.

---
Gry-Online.pl

• 0

#7 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.08.2005 - |16:30|

:angry: Nawet jak kompa zmieniałem to myślałem o tej grze.

To samo wymieniłem starego celerona 2.0 na nowiuśkiego Pentiuma4 4.0 i radeona x700 i reszte części co wyniosło mnie w kosztach nie lada kase :angry: :censored:
nawet na orginalną gre odłożyłem żeby nie grać na piracie :angry:

A mogli by posiedzieć nad nią jeszcze z pół roku nawet ROK i dopracować ją !
A powinni ją dopracować bo mówiąc o jakości to ukazany "karabin" w Trailerze nie był zbyt dobrze dopracowany. Raczej wogóle nie wyglądał jak karabin.

Alemimo wszystko jak ujrzałem Trailera to zachwyciłem się tą grą aż łzy poszły mi z oczu ze szcześcia.

A tu taka wiadomość :/ i mówią że może zrobią na konsole :censored: no poprostu zabić i przywrócić do życia i znowu zabić.

Moim zdaniem powinno się zamieścić wiadomość na zagranicznych forach fanów SGC żeby wysłali maile ze skarga do kogo kolwiek kto jest odpowiedzialny za prace nad grą żeby wznowili je. Bo jak dostaną kilka tysięcy maili od wściekłych fanów z całego świata to może coś się ruszy a spróbowac nie zaszkodzi.
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#8 ^M^

^M^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 06.08.2005 - |19:51|

loool. Nie damy rady skonczyc no to do widzenia z calym materialem. Ciekawe o co poszlo ;d.

Pozostaje miec nadzieje, ze odgrzebia ten projekt po premierze Xpuszki 2 i nowego plejaka numer 3. Moze minie troche czasu, next-geny sie juz naprawde rozgrzeja i znowu ujrzymy jakies swiatelko w tunelu na ten tytul...

Nawet jesli, to znowu x lat czekania, nie wspominam, zeby konsole kupic, bo predko te cacka nie stanieja u nas :d, o wersji na pc'ty to raczej bedzie mozna zapomniec przy bebechach z konsol nowej generacji.

Kuwa, a myslalem, ze bedzie fajny prezent na sweita, przerwe zimowa i w ogole mozna by sie bylo zanurzyc na kilka chwil w swiecie SG-1... geez :-\.
  • 0

#9 KeMoT

KeMoT

Szeregowy

• Email
  • 13 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 07.08.2005 - |12:43|

Zdenerwowałem się kiedy przeczytałem o tym na Gamershellu.
Uzasadnienia też nie pomagają bo chwalebnym jest to że nie chą wypuścić czegoś co spartoli tak dobry tytuł ale co nam z tego... :censored:
  • 0

#10 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.08.2005 - |22:49|

:kropki: :kropki: :buu: :buu: :bag: :bangin: :censored: :censored: :censored: :ph34r: :censored: :censored: <_< -_-
Log65: Happy camper

#11 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 07.08.2005 - |23:14|

Może ktoś prawa do gry odkupi?? :censored:
  • 0
VeeDee

#12 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 08.08.2005 - |18:00|

Słońce świeciło jasno, ale teraz zaszło za chmury. Może jeszcze się pokaże?
  • 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#13 Penegal

Penegal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 09.08.2005 - |09:01|

Cudownie, najpierw prawnicy MGM wyeliminowali "konkurencje" dla Alliance jaką stanowiły co lepsze mody do gier osadzone w świecie stargate, a teraz JoWood wstrzymuje projekt Alliance, ktory o ile wogule ruszy to juz prawdopodobnie nie na PC.
Tak oto dzięki gorliwości MGM nie bedzie w najbliższym czasie ani żadnego sensownego moda, ani gry. Po prostu :censored: :evil: :buu: :kropki:
  • 0

#14 TBH

TBH

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoRuda Śląska

Napisano 09.08.2005 - |11:20|

no to zostaje mi szpilanie z bratem w moda cs 1.6 po lanie :( przepraszam ale musze to powiedziec: [cenzura!] MAĆ !!!!
  • 0

Ludzie mają władzę, szkoda, że nie nad samym sobą

#15 razo

razo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoSilesia

Napisano 12.08.2005 - |12:12|

Stargate SG-1: Alliance wciąż w produkcji - Perception oskarża JoWood o rozpowszechnianie kłamstw !

http://www.gry-onlin...13.asp?ID=21208

widać nie jest wcale tak źle jak sie wydawało :D
  • 0

#16 KrzysieQ

KrzysieQ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 13.08.2005 - |18:50|

Stargate SG-1 przyczyną wojny

Po rezygnacji JoWooD Productions z tworzenia gry na podstawie popularnego serialu - Stargate SG-1: The Alliance – wykluwa nam się ciekawa sytuacja. Oto bowiem developer Perception poinformował, iż wykupił licencję od MGM na tytuł, dzięki czemu to właśnie to studio będzie kontynuować prace nad programem.

Zacznijmy jednak od początku. Kilka dni temu JoWooD dało znać światu, że dalsza przyszłość gry Stargate SG-1 jest nieznana, bowiem ludzie zajmujący się produkcją tytułu, czyli właśnie pracownicy Perceptron, niezdołali stworzyć takiego programu, który zadowoliłby graczy. Jednak developer sam teraz atakuje firmę JoWooD twierdząc, że to właśnie ona nie dotrzymała warunków, także finansowych. Prawa do licencji należą do autora projektu, nie jego wydawcy, więc prace nadal trwają i ukończona gra najprawdopodobniej pojawi się jednak na rynku.

Co równie ważne w całym zamieszaniu – spór obydwu stron trafi ostatecznie do sądu. Perceptron chce pozwać spółkę JoWooD, oskarżając ją o rozpowszechnianie kłamstw w mediach i jak wspomnieliśmy, niespełnienie ustalonych warunków współpracy.

--
gry.wpl.pl

• 0

#17 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 13.08.2005 - |19:37|

wojna potrwa my sie podenerwujemy i moze za pare lat dostaniemy gierke na PS3 i to bedzie jedna wielka lipa
  • 0

#18 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 13.08.2005 - |20:38|

W kilku słowach :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:
Musiałem sobie ulżyć :angry:
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#19 Penegal

Penegal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.08.2005 - |23:02|

Cały konfliktpomiędzy Percepcion a JooWooD na pewno wpłynie niekożystnie na date premiery gry. Tymniemniej dobra wiadomość to to, że prace nad grą trwają :)
Ciekaw jestem tylko, jaki interes miało JooWooD w robieniu tegozamieszania, jeśli licencję na SG-1 Alliance ma Percepcion a nie oni. Pewnie zonowu sprawdzi się zaada, że jak nie wiadomo o co chodzito chodzi o kase, w tym wypadku np kary umowne jakie musiał by zapłacic JooWooD po wydaniu gry za niedotrzymywanie warunków współpracy, a teraz moze się skończyć na ugodzie. (to tylko moje przypuszczenia)
Jeśli chodzi owydanie tej gierkina konsole, jeśli juz miało by to się stać, i co gorsza nie miała by wyjść na PC to najlepiej by było gdyby wyszła na Xbox360, dlaczego? jeśli wierzyć niektorym zapowiedziom Microsoftu, Win Vista bedzie w stanie obsługiwać gry z konsoli Xbox/Xbox360 :) . Jaka była by wydajność takiego rozwiązania nie wiadomo, ale pomysł jest co najmniej ciekawy.
  • 0

#20 TBH

TBH

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoRuda Śląska

Napisano 17.08.2005 - |09:01|

Stargate SG-1 nadal w produkcji

Zespół Perception nadal pracuje nad zapowiadaną grą na podstawie serialu.

Firma bowiem przejrzała dokładnie warunki umowy z niedoszłym wydawcą - niemieckim JoWood. Jak twierdzą developerzy - licencja nie przewiduje wyłączności praw do gry dal firmy JoWood. Co za tym idzie - grupa nadal będzie pracować nad grą. zapowiedziano też proces przeciwko korporacji za przedstawienie błędnych i obrażających zespół informacji.

Przypomnijmy - JoWood w zeszłym tygodniu podał, że zespół Perception nie wywiązuje się z warunków umowy, tworzy grę powolnie i poniżej spodziewanego poziomu jakościowego. Gracze mogliby być tym tytułem tylko zawiedzieni. Firma JoWood postanowiła odebrać projekt od developera, a następnie wydała oświadczenie prasowe. Jak się okazuje wiadomości tej nie przesłano jednak dla samego zespołu, który dowiedział się o całym zajściu z prasy.

zrodlo gry.o2.pl

ALLIANCE WROCILO!! :D
  • 0

Ludzie mają władzę, szkoda, że nie nad samym sobą

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych