11. Star Trek (2009)
Napisano 30.07.2005 - |21:57|
Wg tego nowy film ma powstawać w Australi i opowiadać o roku... 2010 :/
Wg opisu "2010 - kiedy ziemia została już wynisczona przez wojne nuklearną" :/
Mało tego - mają powstać dwa filmy na ten temat :] Fabułą mają być podróże w czasie właśnie do tego 2010 roku bohaterów z przyszłości.
Natomiast wg http://www.moviehole.../news/5987.html ma pojawić sie Spiner w roli Daty :] oraz część załogi Enterprise :]
Niewiem co o tym myśleć :/ Znowu te podróże w czasie i do tego no... 2010? Zakładająć że film powstanie za rok - dwa to wyjdzie masakryczne drewno z tego :/
No oczywiście chyba że to wszystko to jedna wielka ściema :]
pzdr.
Napisano 30.07.2005 - |22:49|
A z kolei TU Spiner mowi, ze raczej sie pozegnal na zawsze z rola Daty, choc nie neguje, iz kiedys jakis trekowy film powstanie.Natomiast wg http://www.moviehole.../news/5987.html ma pojawić sie Spiner w roli Daty :] oraz część załogi Enterprise :]
Napisano 06.08.2005 - |09:44|
I choć w przypadku ST IV było to w zupełności do zaakceptowania, to już w ST VIII było to raczej średnie
Oby im się odwidziało...
Napisano 06.08.2005 - |10:20|
Napisano 21.08.2005 - |17:40|
Użytkownik indi edytował ten post 21.08.2005 - |17:41|
Napisano 27.08.2005 - |07:05|
Napisano 27.08.2005 - |13:25|
Napisano 27.08.2005 - |20:48|
Napisano 27.08.2005 - |23:04|
Jeśli jest w tym tyle uporu ile miał Leonard Nimoy, który po zakończeniu serialu zarzekał się, że "nie włoży więcej tych paskudnych uszu", potem to samo mówił po ST - TMP i ST - TWoK (przecież po to został też tak stworzony scenariuszBrent Spiner aka Data od dawna zarzeka sie ze do Star Treka nie wroci.
Gorzej właśnie, że sam pomysł na scenariusz wyklucza taką ewentualność
Pozdrawiam
Napisano 28.08.2005 - |15:48|
Napisano 28.08.2005 - |19:22|
Wolałbym, też by nie występowała w nim załoga z TNG. Już mi się trochę znudzili.
Zastanawiam się nad pomysłem na nowy film, lub serial. Niestety żaden nie przychodzi mi do głowy. Jakieś nowe super zagrożenie, gdzie wszyscy się jednoczą wydaje mi się oklepane. Może coś o sekcji temporalnej?. Albo nawiązanie do wątków z Entka. To by nawet pasowało. Ta Zimna Wojna Temporalna z przyszłości. Tylko, że to znowu utarty schemat. Super zagrożeni, dzielna Federacja jednoczy wszystkich pod swym sztandarem i prowadzi do boju.
Napisano 28.08.2005 - |20:11|
W nowej załodze powinna być jedna osoba znana i powiązana z poprzednimi serialami. Może córka Belanny i Parisa?, albo wnuczka Scotty'ego (która już była w jednym z odcinków TNG). Albo Naomi Wildman. Albo inaczej kapitanem niech zostanie Harry Kim
Dzisiaj oglądałem ponownie finał VOYa i był tam fajny stateczek
Można by też zrobić galaktyczny statek badawczy
Napisano 28.08.2005 - |23:00|
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Napisano 28.08.2005 - |23:45|
To tak jak z ekipą Kirka było.Zresztą ekipa się rozpadła. Data zginął, Raiker i Troy zmienili statek, więc tu już nie ma jak kontynuować.
Zulu został kapitanem Excelsiora, a reszta została wysłana na emerytury... a mimo to... w Generations jeszcze się na chwilę pojawiają, choć pożegnanie już było w ST-VI, i uczestniczą w dziewiczym rejsie NCC-1701-B
Napisano 29.08.2005 - |21:02|
Może historia zaginionego statku który zostaje odnaleziony po setkach lat, z zapisanym ostrzeżeniem od załogi o nadchodzącym niebezpieczeństwie. To by był by dobry początek wątku który by był rozwinięty w następującym po filmie serialu. :afro:
[EDIT]
Poprawiłem błędy, jeszcze z czasów gdy nie istniały słowniki w przeglądarkach ![]()
Użytkownik morman edytował ten post 11.02.2013 - |09:23|
Prawo Clarke'a
Napisano 29.08.2005 - |22:25|
Już tutaj na forum mowiłem o tym pomyśle. Ja bym poszedł jeszcze dalej i pokazał na głównym planie nie federacje ale np. Klingonów lub Romulan, przybliżył ich historię i poglądy, bo moim zdaniem z Federacji to już wszystko lub prawie wszystko pokazali. Seraial o Maquis też byłby dobry niestety z tego co wiem wszyscy zgineli w wojnie z dominium... pokazania przygód statku należącego do Klingonów czy Romulan, z Fedracją jedynie w tle. To dałoby widzom i scenarzystom szansę innego spojrzenia na świat ST, odejścia od ciągłej federacyjnej eksploracji i poprawności politycznej...
Napisano 30.08.2005 - |21:26|
Napisano 31.08.2005 - |09:03|
Np:
Gwiezdna Flota analizuje szczątki kuli ktora przybyła z Voyagerem do alfy i odkrywaja ze ostatnim rozkazem krolowej jest "zniszczyc Federacje", wiemy ze tunel trans warp został zniszczony wiec zanim statki borg dotrza do Ziemi minie kilka miesiec, lat ( do wyboru ). Wszyscy rozpoczynaja poszukiwania nowych sojusznikow i technologi na powstrzymanie całej armady borg. Poznajemy nowa załoge ktorej został powierzony jeden z najnowoczesniejszych statkow federacji ( moze prometeusz ) ich pierwszym zadaniem moze byc proba uzuskania pomocy od gatunku 8472 ( w jednym z odcinków kapitan Janeway nawiazala cos w rodzaju nici porozumienia ).
Moze nie jest to ambitny scenariusz ale przy odpowiednim prowadzeniu mozna by zrobic calkiem ciekawe 4 sesony
Napisano 31.08.2005 - |18:37|
Wspaniała załoga? Najnowocześniejszy statek?
Pozdrawiam
Napisano 31.08.2005 - |19:20|
a) Dużo walki, wybuchów i elektów specjalnych
LUB
czasami przydaje tez się dobry pomysł i ciekawy scenariusz
Nie korzy pisali ze ciekawie by było poznać załogi Romulanskie czy Klingonskie, według mnie prędzej USA podda się Kubie niż nakręca serial o tym:
1. Niema miejsca na znaczek USS ( United States Swimming )
2. Bardzo droga charakteryzacja przynajmniej Kilngonow u Romulan trzeba dokleić tylko uszy
3. Niema miejsca na górnolotne amerykańskie przesłanie ( wszyscy są dobrzy dokupi się z nami zgadzają i maja nasze poglądy )
4. Roznice kulturowe, wiemy przecież ze Romulanie i Klingoni najpierw strzelają potem zadają pytania - jakie to nie amerykańskie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »