Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co się stało z użytkownikami tego forum?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
92 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 22.07.2005 - |09:00|

Tak się zastanawiam, co się dzieje z użytkownikami forum. Czyżby wyczerpał się już temat? Porównuję sobie sytuację równo rok temu, i tą dziś. I wtedy i teraz były emitowane nowe odcinki SG1 i Atlantis. Wtedy postów było tyle że człowiek z trudnością mógł nadążyć z ich czytaniem, że o odpowiadaniu nie wspomnę. A teraz? Cisza, prawie nikogo nie ma....no nie wiem, argument że są wakacje odpada bo rok temu wakacje nikomu nie przeszkadzały jakoś. Obrazili się wszyscy czy co? Czy może faktycznie, tematyka seriali sci-fi straciła na popularności? :angry:
  • 0
Dołączona grafika

#2 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 22.07.2005 - |09:05|

A może po prostu tematy sie już wyczerpały, wszystko co ważne zostało już powiedziane? :)
  • 0
Zawsze po grudzie

#3 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 22.07.2005 - |09:15|

A może po prostu tematy sie już wyczerpały, wszystko co ważne zostało już powiedziane? :)

View Post

Coś w tym jest, bo i mnie trudno już coś napisać, czego już ktoś wcześniej nie napisał. Ale z drugiej strony rejestrują się nowi "swieza krew" userzy i powinni coś niecoś wnieść nowego od siebie. A tak pozostaje właściwie tylko jeden aktywny topic, czyli ocenianie odcinka po ówczesnym zobaczeniu. Trochę szkoda... :>
  • 0
Dołączona grafika

#4 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 22.07.2005 - |10:36|

Ale wiele z tej "młodej krwi" to ludzie szukający linków do seriali adresów ftp, chcących się wymieniać serialami. A tylko odsetek z nich decyduje się pisać. Bo po pierwsze boją się że walną gafę po drugie ich wiedza na temat Stargate i pokrewnych seriali może na razie być bardzo mała.
Jednak zgadzam się porównując zeszły rok kiedy się zarejestrowałem a ten niestety ale forum troszkę obrasta kurzem. :(
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#5 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 22.07.2005 - |13:38|

Niestety Coldman ma racje na nasz hub dc ostatnio wchodzi i rejestruje się spora ilość osób z niekturymi z nich rozmawiam i okazuje się ,że forum tylko czytają.
Przyczyna jest śmieszna boją się co kolwiek pisać ponieważ obawiają się osmieszyć przeraża ic hteż wiedza niekturych użytkowników wiec wolą się nie wychylać
A co do forum według mnie zaczyna się sezon dopiero jak się rozkręci będzie troche inaczej tak sądze :)
  • 0

#6 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 22.07.2005 - |14:20|

Wg mnie jest to też trochę wina porządku na forum. Tzn jeśli nowy user chce coś napisać nie trafi w dzial a jego temat mod zamknie to wtedy zraża się i nie pisze wogóle.
Ja pamiętam swoje początki też nie było łatwo. Imponowała mi wiedza niektórych userów. Jednak przełamałem się i oto jestem ^_^
Jednak warto bylo by zachęcać nowych urzytkowników do wypowiadania się. Przecież dzieje się tak że jedni przychodzą inni odchodzą. Niedługo zostanie tylko stara gwardia a reszta będzie tylko czytała bo strach będzie coś napisać.
Racja Raptorek podejrzewam że im dalej sezon będzie trwał tym więcej bedzie tematów. No ale poczekamy zobaczymy...
  • 0

#7 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 22.07.2005 - |15:06|

Wg mnie jest to też trochę wina porządku na forum. Tzn jeśli nowy user chce coś napisać nie trafi w dzial a jego temat mod zamknie to wtedy zraża się i nie pisze wogóle.
Ja pamiętam swoje początki też nie było łatwo. Imponowała mi wiedza niektórych userów. Jednak przełamałem się i oto jestem ^_^

View Post

...mnie nadal imponuje wiedza o serialu niektorych userow :]

A co do tego ze ludzie sie boja tu pisac to potwierdzam, sam o takim przypadku "pogonionego w podskokach" slyszalem.
Powodow jest kilka - po pierwsze to forum przestalo byc juz dawno forum a stalo sie, nazwalbym to, "interaktywnym portalem wiedzy o stargate". Po drugie, admini stosuja dosc siermiężne metody zaprowadzania na forum porządku. Przyczyny takiego postepowania sa zrozumiale (dzieki temu mozna dosc prosto znalezc informacje, ktorej sie szuka bo nie ma balaganu).
Jednak dla poczatkujacego usera ciagle odsylanie do archiwum, do "nie boj sie zapytac" oraz regulaminu moze byc i malo przyjemne i, domyslam sie, nie do konca zrozumiale /czytaj - "na innych forach moge pisac o czym chce, a tu co sie odezwe to jakies uwagi"/.
  • 0
Dołączona grafika

#8 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 22.07.2005 - |15:21|

Spoko mi ta wiedza dalej imponuje :] tylko akurat w kontekście użyłem czasu przeszłego ;)
Portal interaktywnej wiedzy - to może być dobre określenie, bo nie wgłębiając się po raz kolejny w problem cenzury na forum [ olaboga byle nikt tego nie podchwycił] forum aby się rozwijać potrzebuje trochę mniej rygorystycznych reguł. Bo koszenie wszystkich prób zaistnienia na forum przez młodych userów nie wyjdzie nikomu na zdrowie.

Użytkownik coldmaN edytował ten post 22.07.2005 - |15:21|

• 0

#9 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 22.07.2005 - |16:32|

View Post

A co do tego ze ludzie sie boja tu pisac to potwierdzam, sam o takim przypadku "pogonionego w podskokach" slyszalem.

View Post

Dobra - jako mod mam tu coś do powiedzienia :D

Po 1.
Na forum musi byc porządek. Koniec i kropka. Jesli ktoś czytał forum to ma już orionetację gdzie o czym pisze się. Nie prawdą jest, iż temat trafia od razu do kosza. Jeśli temat jest nowy, z sensem i nie narusza regulaminu forum - zostanie on przeniesiony w odpowiednie miejsce, natomiast user otrzyma info na PM.
Jeśli natomiast temat narusza regulamin - natychmiast jest closed i /move kosz.

Po 2.
Nikt tu nikgo w podskokach nie goni. U nas panują baaaaaaardzo liberalne warunki. Sam uczestniczę w kilku forach i nasze uważam za najbardziej liberalne. Gdzie indziej za założenie tematu który już istnieje jest warn (system ten u nas technicznie istnieje - jednak mało osób otrzymało na razie u nas warny), 10 warnow = ban na forum - taki tam jest system. Napiszesz bluzgi = warn, napiszesz bez sensu = warn, napiszesz nie na temat = warn.
Muszę przyznać, że zastanawiam się czy nie zacząć rozdawać warnów tutaj.

Po 3.
Jako moderator starałem się zachowywać zawsze uczciwie i sprawiedliwie. Starałem się być opanowany... Nie zawsze się udawało... Ale znam sprawę z obu stron barykady - bo modem jestem od niedawna.

Po 4.
Nikt już userów nie odsyła do archiwum - bo archiwum nie ma.

Po 5 - i na koniec off topa.

Pytacie co się dzieje z userami? Otóż nic się nie dzieje. By pisać posty trzeba się przełamać. Sam przełamywałem się kilka tygodni. Istnieje obawa by nie palnąć gafy... Najtrudniej jest zacząć - ale potem idzie jak po maśle. Co do wyczerpania tematów - nie wierzę w to!!!!

To tyle ode mnie. Pozdrawiam.
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#10 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 22.07.2005 - |17:01|

Nikt tu nikgo w podskokach nie goni.

View Post

To nie byla z mojej strony prowokacja. Dyskusje o porzadku na forum przerabialismy juz x razy. Tak samo sprawe "metod" zaprowadzania porzadku. Czy doszlismy do jakichs konstruktywnych wnioskow np wiosna tego roku? Pare osob szlag trafil i tyle :>
Piszac o "pogonieniu" mialem na mysli zwlaszcza mlodych userow, a przyznasz ze wiekowo uzytkownicy tego forum sa dosc "rozstrzeleni".
Ci mlodzi nie zawsze 'kumaja czacze' - tlumacze na zasadzie analogii: doroslem nie wpadnie do lba dlubac przy ludziach w nosie, a dzieciakowi i owszem. Zeby nabrac troche oglady czy to na forum, czy w realu - trzeba troche jednak pozyc :)
I stad mysle sobie - dosc powszechna panika w oczach gdy taki mlodzik przelamie sie, cos napisze (i jak to bywa na poczatku zazwyczaj w zlym miejscu i z przytupem: "Ziomale, kiedy beda napisy do Atlantis?" albo "gdzie zassac 7 sezon SG1 bo musialem zrobic formata?") i ma prze*rane juz tu na "dzien dobry".

Nikt już userów nie odsyła do archiwum - bo archiwum nie ma.

View Post

To byl skrot myslowy. Wiem ze juz nie ma (a wielka szkoda, ze dzieki komus, komu nie chcialo sie zrobic backupu masa wiedzy, pracy i czasu poswieconego przez forumowiczow poszla sie kapac). Chodzilo mi o odsylanie do dzialow, gdzie tak jak kiedys w archiwum mozna znalezc informacje. Poza tym czesciowo to co w archiwum bylo jest otwarzane na www.gwrota.com.

To tyle z mojej strony wyjasnienia, rowniez pozdrawiam
  • 0
Dołączona grafika

#11 Kanurwa

Kanurwa

Szeregowy

• Email
  • 50 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.07.2005 - |18:03|

Poza tym teraz jest tzw "sezon ogórkowy" urlopy itp, poza tym sezony dopiero sie "rozkrecaja" wiec poczekajmy, a moze "misją starych" userów jest zaczynanie ciekawych tematów a młodzi beda sie podpinac ?? ;)
A tak z ciekawosci dlaczego posty w niektorych działach nie licza sie ??

Użytkownik Kanurwa edytował ten post 22.07.2005 - |18:04|

• 0

#12 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 22.07.2005 - |18:11|

To nie byla z mojej strony prowokacja. Dyskusje o porzadku na forum przerabialismy juz x razy. Tak samo sprawe "metod" zaprowadzania porzadku. Czy doszlismy do jakichs konstruktywnych wnioskow np wiosna tego roku? Pare osob szlag trafil i tyle

Jak najpewnej się do,myślam chodzi Ci o moje porządkowe zapędy .
Co do tych kilku -to na razie naliczyłem jednego którego "szlag" trafił (poza tym że napsół krwi niemiłosiernie ).
W związku z tym wystosuje apel :

Ludzie nie jesteśmy starszni , przerażający i nikogo nie zjadamy na śniadanie . Piszcie , pytajcie się , dyskutujcie -poto istnieje to forum

Użytkownik Obi edytował ten post 22.07.2005 - |18:55|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#13 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 22.07.2005 - |18:48|

Inna sprawa, że po powstaniu kanału IRC większość "gorących" tematów jest tam dyskutowana... Potem już nikomu się nie chce przelewać drugi raz tego samego na forum.
  • 0

#14 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 22.07.2005 - |19:46|

Za niedługo będa nami (modami tego forum) dzieci straszyć :)

Oczywiscie żart.

No niestety wiele obowiazków np w moim przypadku, swaliło mi sie na głowe i nie mam zbytnio czasu... ale w tematach o B5 zawsze znajdę czas na wpisanie swoich refleksji :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#15 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 24.07.2005 - |14:43|

Od jakiegos czasu ucichla moja aktywnosc na forum - z braku czasu. masa obowiazkow spowodowala, ze w kazdej wolnej chwili poprawiam napisy i co najwyzej czytam forum.
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#16 EsaSol

EsaSol

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 24.07.2005 - |16:34|

Wojny/ścierki/utarczki/potyczki, zmiany i brak czasu spowodowały, że choć udzielałam się mało od jakiegoś czasu udzielam się niemal wcale. Szczerze mówiąc najbardziej wystraszyły mnie te utarczki, choć w całej bytności n tym forum dostałam tylko jedną uwagę to i tak boje się pisać żeby czegoś nie palnąć albo żeby nie oberwać za ortografie już wiem ze dys... (do których i ja niestety należę) nie mają tu łatwego życia. Wole czytać, bo wciąż wiele osób imponuje mi swoją wiedzą na różnorakie tematy, ciesze sie, że moge sie od nich czegoś pożytecznego dowiedzić.
A co do ‘sezonu ogórkowego’ to nie był bym taka pewna, ja zauważyłam, że czy wakacje czy nie ludzie zawsze się potrafią czymś wykręcić od pisania :P
  • 0

#17 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.07.2005 - |06:43|

Jesteśmy duchem wszyscy z tymi co dyskutują... i w cale 11 stron razy 25 tematów nie wydaje mi się ilością małą :>
Log65: Happy camper

#18 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 25.07.2005 - |15:42|

A ja bym tylko dodała, że na wszystkich forach/grupach newsowych/listach dyskusyjnych/whatever stosunek liczby osób czytających do piszących wynosi przeważnie (+-) 10:1 i tego się raczej nie zmieni. Nowi nie tylko boją się odezwać, część z nich po prostu nie ma na to ochoty (w końcu nie każdy czytajacy książki zostaje pisarzem :>), bądź przychodzi na forum w poszukiwaniu jednej konkretnej informacji i po jej uzyskaniu najczęsciej odchodzi. Taka już jest specyfika internetu i szybkiego przepływu informacji.

A i "starzy" użytkownicy czasem milkną - zmęczenie (w końcu ile można dyskutować ciagle na te same tematy ;)), inne obowiązki, brak czasu na internet... powodów niestety bywa aż za dużo. A w dodatku część z nas udziela się także na innych forach, co powoduje, że często nie chce się omawiać tego samego tematu w kilku miejscach i powtarzać drugi czy trzeci raz tych samych argumetów.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#19 Platon

Platon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.07.2005 - |14:04|

Ja jestem w miare nowym użytkownikiem a forum narazie tylko czytam. Jeśli coś mnie interesuje lub chce się o coś zapytać przeważnie znajduje odpowiedzi w istniejących już tematach i nie widze sensu zakładania nowych. Wiedza na temat SG też nie jest powalająca gdyż miałem okazje obejrzeć tylko to co umożliwił TVN czyli 2 pierwsze seonzy SG1. Od lipca mam neo i sciągnąłem 1 sezon SGA ale limity nie pozwalają mi na więcej :/

Pewnie jeszcze troche czasu minie zanim przejrze w większym stopniu to forum i zaczne się udzielać :) Moje wrażenia są pozytywne i nie zamierzam szybko rezygnować ;)
  • 0
"Now tell me of home Lenier, I've been away far too long. - Pyromania is back." :D

#20 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.08.2005 - |10:21|

Do tego dochodzi okres wakacyjny, jak pisać będąć od 100 to kilku tysiecy km od domowego komputera ?? (mój problem) moje wakcje zaczęły się w dniu premier czyli 15 lipca, 3 tygdonie bez dostępu do netu, bez serialów, istny horror, ale zaraz zacznę nadrabiać :) inni pewno też.

Teraz trzeba czekać aż nadrobi się zaległości w serialach a potem do komentarzy :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych