Skocz do zawartości

Zdjęcie

Predator (1987)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#1 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 05.07.2005 - |13:58|

Niedawno leciał Predator na polsacie i pomyślałem sobie żeby wrzucić ten temat do dyskusji.Co sądzicie o tym filmie?Potem jak będzie jakiś odzew możem pogadać o następnych filmach z tej serii ale narazie tylko jedynka.
Dla zajnteresowanych będzie pózniej mała zagadka.

PS.Jak już był tem temat to wykasujcie.
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#2 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 05.07.2005 - |19:46|

Ehh klqsyka, wyrosło sie na takich filmach. Wg mnie ciekawy film, nawet Jean Cloud van Damme tam grał :)

Niezła sieczka, wg mnie jeden z lepszych filmów Arniego

Użytkownik mmisiek edytował ten post 05.07.2005 - |19:47|

• 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#3 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 05.07.2005 - |20:31|

Dla mnie to jest jeden z najlepszych filmów tego typu(może nawet najlepszy).
Niezły pomysł,świetna muzyka i co najlepsze-Predator.Aktor,który się wcielił w postac drapieżcy zagrał go rewelacyjnie.No dla mnie pierwsza liga.A co do van Damma:gdzie w filmie go widac ?
  • 0
1164 rok snu Pożogi

#4 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 05.07.2005 - |20:38|

Jean Cloud van Damme miał zagrać role Predatora, ale zrezygnował po 2 dniach zdjęciowych.
  • 0

#5 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 05.07.2005 - |20:46|

Pudło,zła odpowiedż :clap: :clap: :clap: .Jest w filmie scena gdzie widac całego van Damma,bez żadnego kostiumu predatora :P :P :P
  • 0
1164 rok snu Pożogi

#6 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.07.2005 - |09:30|

Ja tylko czekam aż najdzie kogoś i zrobią 4 odcinek Predatora. Bo 1 była super, w 2 było troche gożej choć były fajne efekty, w 3 bardzo mi się podobały sceny walki alien vs predator ale ta bieganie i szukanie się po świątyni troche nudziło, ale kkonkretnie 3 odcinek był też niezły.

Czekam aż zaczną kręcić 4 odcinek. Bo mają BARDZO dobry materiał.
Hybryda aliena i predatora na statku obcych. Teraz to dopiero będzie kultowy odcinek który będzie mam nadzeje najlepszym ze wszystkich. Bo dla mnie 1 odcinek nadal kruluje nad pozostałymi 2.
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#7 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.07.2005 - |10:37|

Ja tylko czekam aż najdzie kogoś i zrobią 4 odcinek Predatora. Bo 1 była super, w 2 było troche gożej choć były fajne efekty, w 3 bardzo mi się podobały sceny walki alien vs predator ale ta bieganie i szukanie się po świątyni troche nudziło, ale kkonkretnie 3 odcinek był też niezły.

Wyświetl post

Moim zdaniem AvP nie można uznać za kontynuację predatora, to już nie jest to. Nagle mieszają rózne historię i na dodatek umieszczają je w zupełnie innym czasie niż orginały. Nawet jeśli akcja była taka sobie, to i tak to jest beszczeszczenie dwóch dobrych tytułow.

#8 Lukas

Lukas

Szeregowy

• Email
  • 6 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 15.07.2005 - |20:13|

Ja tez AvP bym chyba nie podciagal pod kontynuacje. Natomiast jesli chodzi o Predatora I to moim zdaniem majstersztyk. Wspanialy film trzymajacy w napieciu, dobrze skonstruwoani i zagrani bohaterowie. Aby ujrzec prawdziwe oblicze Predatora musielismy sie tez troche naczekac w filmie, co nadawalo smaczku dodatkowego. Ogolnie cala walka mi sie podobala pomiedzy Predatorem, a oddzialem komandosow. Widzialem juz ten film wiele razy i naprawde polecam jesli ktos jeszcze z roznych powodow nie siegnal po niego :)

Użytkownik Lukas edytował ten post 15.07.2005 - |20:17|

• 0

#9 lemar

lemar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 19.07.2005 - |21:03|

A, to ciekawe z Van Damme'm. Gdzieś wcześniej widziałem go na liscie płac jako odtwórcę Predatora, ale właśnie ostatnio w Polsacie zauważyłem, że ktoś inny go grał.

Kilkanaście lat temu widziałe w jakiejś gazetce info, że jest europejski aktor, który ma być konkurencją dla Arnolda i Stallone. Po latach domyśliłem sie, że chodziło o Van Damme, ponieważ aktor miałbyć z jakiegoś kraju benelux'u. Zastanawiałem się jednak dlaczego nigdy nie zobaczyliśmy go w jednym filnie z QS lub SS i właśnie Predator mogł być takim filmem. A jednak nie do końca.

A swoją drogą pierwszą część Cyborg'a z JCVD uważam za klasykę gatunku i mam do niego (filmu) duży sentyment ...

ML
  • 0

#10 Lis_SG3

Lis_SG3

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 26.07.2005 - |09:31|

Predatora grał Kevin Peter Hall . Natomiast co do tego że miał go grać JCVD pierwsze słyszę . A jeszcze bardziej intryguje mnie i ciekawi stwierdzenie że widać go w tym filmie - hmmm trzeba hyba zacząć "poszukiwania" :)

Natomiast co do samego filmu - oglądałem go za "małolata" i wywarł na mnie ogromne wrażenie . Jak już wspomniano przede wszystkim świetna muzyka i gra aktórów . Strzelanie (zwłaszcza w bazie rebeliantów) zostawiało troszkę do życzenia ale ogólnie film jest bardzo dobry .
Co do AvP to spodziewałem się wiekszego udziału ludzi , ale kto wie , może doczekamy się kontynuacji !

Użytkownik Lis_SG3 edytował ten post 26.07.2005 - |09:32|

• 0
Mess With The BEST - Die Like The Rest !!!!

#11 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 27.07.2005 - |08:19|

Predator to ogółem fajny film, ale gdy ostatnio go widziałem trochę mi minka zrzedła (to już nie te efekty specjale, co kiedyś). Dwójka jest trochę lepsza.

Może moja niechęć wynika z tego, że nie lubię filmów typu "Superboss kontra reszta" :P .
  • 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#12 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 01.09.2005 - |19:46|

Po obejrzeniu wszystkich części poświęconych Predatorowi mam mieszane uczucia. Powiem krótko. Część pierwsza była ok. A reszta do sztuka dla sztuki. Łączenie miasta w obcymi to jeszcze ujdzie, ale obcy który najpierw był w kosmosie ileś lat w przyszłości, a tu raptem znajduje się teraz i w dodatku zakopany w świątyni azteckiej - to już lekka przesada. Nawet na film - obcy początek sie nie nadaje :angry:
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#13 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 16.10.2005 - |23:29|

Zawsze lubiłem crossovery (czy jakoś tak się pisze) AVP było dla tego fajne, nie spodobał mi się motyw z krzyżówk obcy-predator, bo przecież ludzie czy pies czy (komiks) krowa nie dawała cech żadnych obcemu którego nosiła w sobie, wiec czemu akurat predator który najwyraźniej znał i hodował Obcych, a hybrydy dotychczas nie zaznał, pomijam oczywist głupotę nie sprawdzenia ciała na obecność dzidziusia.
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#14 IjonTihy

IjonTihy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoToruń

Napisano 30.01.2006 - |01:20|

"suche" Predatory to nic w porównaniu z AvP który jest esencją Predatora. Oczywiście jak zwykle filmowcy nic nam o Predatorach nie mówią, nie znamy motywów ani celów. Polecam pierwsze strony pierwszego komiksu AvP, i koniecznie pozostałe AvP (w tym crossovery, min. z Terminatorem). Ja generalnie jestem po ich stronie ;)
  • 0

#15 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 10.04.2006 - |17:28|

Dla mnie to jest jeden z najlepszych filmów tego typu.
Niezły pomysł i co najlepsze-Predator. Aktor, który się wcielił w postac drapieżcy zagrał go rewelacyjnie. No dla mnie pierwsza klasa.
Widziałem także 2 i 3, ale za to 4 zapowiada się naprawdę ciekawie z tą hybrydą. :)

--------------------
Pozdro "Alfa"
  • 0

#16 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.04.2006 - |17:40|

To był Predator 3? Dżizas, ale ja jestem do tyłu.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#17 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 10.04.2006 - |19:42|

No można powiedzieć, że Predator 3 to w rzeczywistości jest Obcy kontra Predator z 2004 roku.
Zapowiada się, że będzie jeszcze 4 część i wstępnie jest zapowiedziana na rok 2007 i będzie nosił nazwę Obcy kontra Predator 2.

-------------------
Pozdro "Alfa"

Użytkownik Alfa edytował ten post 10.04.2006 - |19:43|

• 0

#18 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.04.2006 - |22:10|

Łee, to ja myślałem, że cos przegapiłem. Hmm, swoją drogą AvP wcale nie był taki zły jak to niektórzy mówią. Jest on ekranizacją starego przyslowia "przyjaciela poznaje się w biedzie/potrzebie". Kurcze w żadnym filmie do tej pory tak dobrze nie uchwycono tej starej jak świat prawdy.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#19 Mixer

Mixer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 07.06.2006 - |15:25|

Predator to juz klasyka...podobnie jak Obcy...ale klasyka warta poswiecenia B) Polecam!!!
  • 0

#20 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 08.06.2006 - |13:24|

Jejku kultowy film dla niektórych - oby nie robili rimejku :) i zamiast Arniego dali np Collina Farrela czy Orlando Blooma :/
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych