Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gry powiązane z Stargate

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
90 odpowiedzi w tym temacie

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.10.2003 - |19:38|

Drogowskaz tego tematu:
- Planszowa (szczegóły w tym poście)
- RPG książkowe
- Mod do Warcrafta III Mathixa
- Zapowiedź gry na PC
- UT 2003 mod
- Program do sterowania wrotami w SGC

---

News
Pojawiło się za to info o grze planoszowej SG. (na Gateworld oczywiście) Na tamtej stronie i na Oficjalnej stronie tej gry można znaleźć więcej szczegółów na ten temat. Gra będzie polegała na kontrolowaniu danej części galaktyki za pomocą staków Goa'uldów, Asgardu lub Ziemskich (jeżeli nie oglądaliście 611 to ziemskie statki moze mieć dziwne znaczenie :>). Gracz może rozdzielać jednostki wojskowe, statki i wrota! Atakować wrogie statki, opanowywać układu sloneczne. Pozwalają także chronić wrota przesłonami i wysyłać bomby nuklearne. Gra powinna zawierać małe modele statków. Więcej na ten temat w powyżej podanych linkach

----

Istnieje już temat trochę zbyt szczegółowy by umieść tam te info które zamierzam więc uogolniam nowym. Na nowym forum istnieje temat o:
- Mod do HalfLife SGC
Oprócz tego na starym forum (w archiwum) były takie tematy:
- Stargate: SG-1 Online
- Stargate mod pod UT
- Nowa gra Stargate

Ogólna dyskusja na temat gier też się toczyła w archiwum:
- Gry
Log65: Happy camper

#2 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 07.10.2003 - |20:02|

No fajnie ze cokolwiek robia w tym kierunku, ale moim zdaniem ta gra planszowa to bedzie kicha , pogra sie godzinke w jakies pezuswanie pionkow ktore beda symbolizowaly floty statkow i nic poza tym, znudzi sie po godzinie i koniec grania. Najwyzszy czas aby ktos pomyslal i stworzyl prosejonalna gieree na PCta, fabula mi sie wydaje ciekawa i gra by sie dobrze sprzedawala, to takie moje zdanie :)
  • 0
Fear is the mind killer
Guha cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

"Nou ani anquietas"

#3 Kati

Kati

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 07.10.2003 - |20:13|

Zdadzam się w 100% odwiedziłam strone producenta gry i sądze że będzie to jedna z najnudniejszych gier jakie powstały dotychczas. Ja chcę gre na PC !!!!!!!!! ( wystarczy mi coś ala ST Voyager Elit Force - czy to tak dużo ) :(
  • 0
Dziś rzeczywistą głową rodziny jest ten, kto decyduje, na jaki program nastawić telewizor.

Peter Richard Henry Sellers (1925 - 1980)

#4 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.10.2003 - |20:17|

News
Pojawiło się za to info o grze planoszowej SG. (na Gateworld oczywiście) Na tamtej stronie i na Oficjalnej stronie tej gry można znaleźć więcej szczegółów na ten temat. Gra będzie polegała na kontrolowaniu danej części galaktyki za pomocą staków Goa'uldów, Asgardu lub Ziemskich (jeżeli nie oglądaliście 611 to ziemskie statki moze mieć dziwne znaczenie :>). Gracz może rozdzielać jednostki wojskowe, statki i wrota! Atakować wrogie statki, opanowywać układu sloneczne. Pozwalają także chronić wrota przesłonami i wysyłać bomby nuklearne. Gra powinna zawierać małe modele statków. Więcej na ten temat w powyżej podanych linkach

To będzie spoko giera,uwielbiam planszowe a taką nie pogardze.Istnieje problem dostępu do gry,gdyż w Polsce na pewno liczyć na nią nie możemy.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#5 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 07.10.2003 - |20:23|

Ja też nie rozumiem co macie przeciw planszówkom. Pamietam te godziny spędzone na Monopoly, gdy jeszcze kompa nie miałem.

Użytkownik mathix edytował ten post 07.10.2003 - |20:24|

• 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#6 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 07.10.2003 - |20:35|

No fajnie ze cokolwiek robia w tym kierunku, ale moim zdaniem ta gra planszowa to bedzie kicha , pogra sie godzinke w jakies pezuswanie pionkow ktore beda symbolizowaly floty statkow i nic poza tym, znudzi sie po godzinie i koniec grania. Najwyzszy czas aby ktos pomyslal i stworzyl prosejonalna gieree na PCta, fabula mi sie wydaje ciekawa i gra by sie dobrze sprzedawala, to takie moje zdanie :)

Sorry, czy ty kiedykolwiek grałeś w coś innego niż Chińczyk? A "Bitwa na Polach Pelenoru", a "Odkrywcy Nowych Światów"? "Magia i Miecz" to legendarna planszówka, nie jesteś fanem fantasy jeśli choć raz jej na oczy nie widziałeś. I w końcu "Gwiezdny Kupiec" - gra o powiązaniach ekonomicznych godnych klasy uniwersyteckiej. Grałeś choć w jedną? :angry:
Sam jestem maniakiem PC, ale na komputerze świat się nie kończy. Czasami miło jest porzucać prawdziwą kostką i poprzestawiać prawdziwie pionki.
  • 0

#7 Kati

Kati

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 07.10.2003 - |20:41|

Ja też nie rozumiem co macie przeciw planszówkom. Pamietam te godziny spędzone na Monopoly, gdy jeszcze kompa nie miałem.

Hej sorki ale nie powiedziałam, że nie lubie planszówek sądze tylko, że nie spodoba mi się ta gra nie przepadam za takimi grami jak to kolega Castor Krieg wyminienił a wiem że ta gra bedzie w tym stylu.

P.S. Ty se grałeś w Monopoly a ja grałam w podróbe - Eurobussines :P
  • 0
Dziś rzeczywistą głową rodziny jest ten, kto decyduje, na jaki program nastawić telewizor.

Peter Richard Henry Sellers (1925 - 1980)

#8 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 08.10.2003 - |13:49|

Planszówki moga być, ostatecznie można w nie grac nawet samemu :D . Sama kiedyś grałam w "Labirynt śmierci" za całą drużynę. Najlepiej jednak się gra z dobrze zgranym zespołem (najlepiej takim jak SG-1 :D ) w RPG-a gadanego, nie komputerowego. Jestem pewna, że powstała gra fabularna do "Stargate", i to pewnie niejedna. Na pewno jest w systemie GURPs, bo mam do niej podręcznik - "Stargate SG-13". Jest to nieduży plik w PDF-e, gdyby ktoś chcia, mogę podesłać.
  • 0

#9 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 08.10.2003 - |14:28|

Sorry, czy ty kiedykolwiek grałeś w coś innego niż Chińczyk? A "Bitwa na Polach Pelenoru", a "Odkrywcy Nowych Światów"? "Magia i Miecz" to legendarna planszówka, nie jesteś fanem fantasy jeśli choć raz jej na oczy nie widziałeś. I w końcu "Gwiezdny Kupiec" - gra o powiązaniach ekonomicznych godnych klasy uniwersyteckiej. Grałeś choć w jedną? :angry:
Sam jestem maniakiem PC, ale na komputerze świat się nie kończy. Czasami miło jest porzucać prawdziwą kostką i poprzestawiać prawdziwie pionki.

WOW, troche sie pomyliles oceniajac mnie, grlaem w wiele gier planszowych, w magicznego miecza gram nawet teraz w wolnych chwilach. :)
Chcialem tylko powiedziec ze takie gry w stylu ze masz iles tam wosjka i ktos ma iles tam wojska i sie rzuca kostka kto wygrywa , to nie bardzo mnie pociagaja, jak zrobia cos w stylu magicznego miecza to owszem bede gral, ale jak cos badziewnego w czym sie bedzie bezsensu przesuwac jakies pionki jak w chinczyku co bedzie zalezalo tylko od losu jakim jest rzut kostka , to moim zdaniem robienie takiej gry to strata czasu. :(
  • 0
Fear is the mind killer

"Nou ani anquietas"

#10 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 08.10.2003 - |15:07|

A może ktos napisze moda do Master of Orion 3? (Do 2 to sie chyba nie da). To chyba latwiejsze, niz napisanie nowej gry. Jak do tej pory nie skusilem sie jeszcze na ta nowa wersje, ale gdybym mial do dyspozycji takie rasy jak Tauri, Jaffa, Goauld, Asgard, Tollan, Ashen a do flot moglbym wcielac Hataki lub Prometeusze, to co innego.
  • 0
There is always a bigger fish.

#11 RaNdaLL

RaNdaLL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 08.10.2003 - |23:25|

A mi się marzy jakiś RPG Stargate :rolleyes:
  • 0

#12 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 09.10.2003 - |13:56|

A mi się marzy jakiś RPG  Stargate :rolleyes:

RPG mogloby byc fajne ale FPP by bylo lepsze :]
  • 0
Fear is the mind killer

"Nou ani anquietas"

#13 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 09.10.2003 - |22:25|

RPG mogloby byc fajne ale FPP by bylo lepsze :]

To moze bardzo szybko zalatwic mod do Kwaka. Tylko nie wiem co to mogloby miec wspolnego z SG-1? A zobaczmy co sie dzieje w swiecie Star Trek. W zalewie badziewia pojawia sie ostatnio coraz wiecej ciekawych pozycji. A mnie sie marzy, zeby ktos zrobil dopowiednik Star Trek: 25th Anniversary z wykorzystaniem nowoczesnych technologii i zeby sie to dzialo w swiecie SG-1.
  • 0
There is always a bigger fish.

#14 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 10.10.2003 - |10:09|

To moze bardzo szybko zalatwic mod do Kwaka. Tylko nie wiem co to mogloby miec wspolnego z SG-1?

Chodzilo mi o bardziej ambitniejsza gierke, cos w stylu fpp, ale z roznymi zadaniami i misjami , nie tak jak Quake ze tylko nawalana, tylko piszac FPP mialem na mysli tylko widok od tylu bohatera :) no moze juz lepsze by bylo TPP . :D
  • 0
Fear is the mind killer

"Nou ani anquietas"

#15 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.10.2003 - |10:13|

FPP - to widok z bohatera (First Person Perspective)
TPP - to widak z za bohatera (Third Person Perspective)
Osobiści... coś a'la EntTheMatrix drużynowe, albo Delta Force, albo strategia... cokolwiek... aby było :)

#16 xiao

xiao

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoLodz

Napisano 13.10.2003 - |12:09|

A ja chcialbym zeby byla jakas bitewna gierka ze Stargate w stylu 'Space Hulka' lub ostatnio mojego ulubionego 'Mage Knight', sadze ze gdyby tylko bylo odpowiednio duzo fanow to jakas wytwornia by sie zainteresowala. Moze nawet byc jakas karcianka czy karciankopodobna (jak machina czy zombiaki), mozna by podrzucic ten temat wydawcom portalu, moze by cos zrobili...
  • 0
,Ty ze swej drogi nie wracaj, choćby dogonił Cię krzyk.
Słowa nic przecież nie znaczą, to tylko umarł nikt...'

oak.rpg.pl Stawiamy na WIELKICH ludzi

#17 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 13.10.2003 - |15:37|

A mi się marzy jakiś RPG  Stargate :rolleyes:

DOKŁADNIE!! To by był miód wybierasz sobie postac,przechodzisz przez wrota,udajesz sie na dziesiatki planet,explorujesz je,walczysz ,przejmujesz je,TO by było mistrzostwo świata.

Btw podbna gre beda mieli fani "star warsów" zazdroszcze im!!!!
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#18 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 13.10.2003 - |18:38|

Btw podbna gre beda mieli fani "star warsów" zazdroszcze im!!!!

Hehe, no to na co czekasz :D, mozna byc fanem stargata i rownoczesnie starwarsa :P
  • 0
Fear is the mind killer

"Nou ani anquietas"

#19 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.10.2003 - |19:36|

A mi się marzy jakiś RPG Stargate 

Mówiąc o RPG :)

News
Jest RPG książkowe (488 stron). Scf-Fi Channel je opisuje na tej stronie. Szczegółów nie znam bo tekst trochę przydługawy a i tak wiadomo że nie dość że do RPG tak mocno mnie nie rwie to na dodatek jeszcze w książce :>
http://www.scifi.com...e338/games.html

#20 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 14.10.2003 - |19:52|

Pracuje nad modelem glidera do W3: Frozen Throne. Jak mi wyjdzie to zarzucę linkiem na forum, ale nic nie obiecuję, bo to będzie mój pierwszy model do W3.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych