Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najzabawniejszy odcinek SG-1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
130 odpowiedzi w tym temacie

#1 halb

halb

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06.10.2003 - |12:06|

:lol: Wczoraj poraz kolejny obejżałam sezon 04 SG-1 i muszę przyznać, że odcinek 06 - Window Of Opportunity, doprowadził mnie po raz kolejny niemalże do płaczu (oczywiście ze śmiechu :D ) .... O,Neill w tym odcinku pobija wszelkie rekordy śmiesznych zachowań!! Oczywiście nie mówię tu o samym sensie odcinka, ( bo ten jest poważny i smutny) chodzi mi o zachowania w czasie powtarzających się 6-sciu godzin :)
Ciekawa jestem, które odcinki dla Was były równie "śmieszne".
Pozdrawiam,
halb ;)

• 0

#2 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.10.2003 - |13:05|

Nie ma co :) Wszystko wskazuje na to że i z wszystkich siedmiu sezonów 406 dalej króluje (przynajmniej dla mnie).

Przypominam temat z archiwum:
http://www.gwrota.co...wtopic=416&st=0
Log65: Happy camper

#3 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 06.10.2003 - |13:11|

Myślę, że dla około 99% forumowiczów WoO był najśmieszniejszym odcinkiem w całej historii SG-1. Głowny śmieszny odcinek ma prawie każda seria. W trzeciej jest to "Urgo", a w piątej Wormhole X-Treme, co w/g mnie im kompletnie nie wyszedł. Chyba nie znajdziemy takiego odcinka żeby nie było jakiegoś żartu czy grypsu. Bardzo dobrze pamietam kawał jaki opowiedział Teal'c w odcinku "Seth" ;) W ogóle Teal'c rozkręca się w mirę upływu czasu i jest co raz śmieszniejszy. :D :D
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#4 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 06.10.2003 - |13:57|

Na starym forum zagłosowałem na Urgo, ale tyko dlatego, że nie znałem Window of Oportunity. (WoW oglądałem trzy razy i chyba sobie obejrzę jeszcze raz.)
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#5 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 06.10.2003 - |16:14|

No fakt, ten temat wałkowaliśmy już na starym forum i nie sądzę by teraz były inne wyniki. WoO rządzi zdecydowanie w całej historii Star Gate. Ludzi, którzy uważają inaczej można chyba policzyć na palcach jednej ręki :). Ciekawe jak rozkładałyby się głosy gdyby tego odcinka nie było. Ja wtedy optowałbym za "Urgo" bo Dom DeLuise również rozbawił mnie zdecydowanie ponad przeciętną. A "Warmhole X-treme" aż taką porażką nie był. Zabawne było jak twórcy serialu śmiali się z samych siebie. Chyba tak do tego odcinka należy podchodzić. Czego i wam życzę :).
  • 0
"...something takes a part of me..."

#6 Mirax

Mirax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 06.10.2003 - |16:38|

Już widzę następne posty:
"WoO rządzi"
"No pewnie, że WoO"
"WoO, a cóż by innego"
:D

Za to ja będę oryginalna i powiem:

"Window of Opportunity" :D :D :D

To jest odcinek, który sobie najchętniej oglądam, jak się chcę rozerwać po przykładowo 9 godzinach w szkole + 2 na angielskim. I zawsze mnie strasznie śmieszy. Ale jak pierwszy raz oglądałam: tarzałam się dosłownie po podłodze. Dobrze, że w domu nikogo oprócz mnie nie było.

Oczywiście w każdym odcinku jest coś zabawnego, ale "WoO" jest pod tym wględem najlepszy.
  • 0

#7 ugluk

ugluk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 06.10.2003 - |20:12|

Coz ja sie troche wylamie :)
Oczywiscie WoO byl najsmieszniejszy, ale na drugim miejscu bym umiescil odcinek 3x07 Deadman Switch

Jakos nie moge zapomniec fragmentu:

Spoiler

• 0

#8 zbzikowana

zbzikowana

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 76 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.10.2003 - |20:59|

Ja na starym forum wyłamałam się i zagłosowałam na "Urgo" ;) . Chociaż teraz już bym nie mogła sie zdecydować, który odcinek jest dla mnie śmieszniejszy.
Co do "Wormhole X-Treme" to mi się w miarę podobał, ale był jednym z gorszch, jak dla mnie, w serii (bądź serialu :huh:). Ale fakt to naśmiewanie się producentów z samych siebie było dobrze pokazane.

A ogólny ranking tych najśmieszniejszych odcinków u mnie to:

1. Window of Opportunity/Urgo
2. Space Race
3. Avenger 2.0
4. The Other Guys
5. 1969
6. Wormhole X-Treme
7. The Broca Divide

:lol: :lol: :lol:

Użytkownik zbzikowana edytował ten post 07.11.2003 - |21:45|

• 0
Vita sine libris mors est.

#9 Herosista

Herosista

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 96 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 07.10.2003 - |15:37|

Po głebokim 3 sekundowym zastanowieniu do szłem do wniosku ze najsmieszniejszy jest.....Window of Opportunity :D Jaka niespodzanka :D ;)

Najbardziej mnie chyba rozwala ogladnie nauki żąglerki..... Po prostu the best !!!!
  • 0
Z wódka nie wygrasz. Ty lejesz ją w morde a ona ciebie na ziemię

Pozdrawiam Herosista

#10 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 07.10.2003 - |16:15|

No i ja się dołacze z Window of oportunity :D , tylko że mi najbardziej podobał się golf i wymówienie Jacka :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#11 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.10.2003 - |18:27|

Jak tylko przeczytałam tytuł tematu to od razu pomyślałam o WoO. Jest po prostu bezkonkurencyjny, Jack pokazuje, że nie jest sztywniakiem, jest po prostu wspaniały. Natomiast Urgo wcale mi się nie podoba. Wkurza mnie sama postać Urgo.
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#12 zbzikowana

zbzikowana

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 76 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.10.2003 - |18:38|

Mnie też ;). Ale dzięki temuy odcinek jest śmieszny, chociaż w trochę denerwujący sposób.
  • 0
Vita sine libris mors est.

#13 Kati

Kati

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 07.10.2003 - |19:16|

Najzabawniejsze według mnie są odcinki : Window of Opportunity, The Other Guys i Avenger 2.0 ( szczególnie końcówka ;) )
  • 0
Dziś rzeczywistą głową rodziny jest ten, kto decyduje, na jaki program nastawić telewizor.

Peter Richard Henry Sellers (1925 - 1980)

#14 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.10.2003 - |20:23|

Najzabawniejsze według mnie są odcinki : Window of Opportunity, The Other Guys i Avenger 2.0 ( szczególnie końcówka  ;)  )

Najśmieszniejszy faktycznie "Window OF Opportunity"
Najkomiczniejszy bez wątpienia "Avenger 2.0"
Najgorszy "Space Race"

Ale wiem,że SG-1 na pewno jeszcze zaskoczy komicznymi odcinkami-daleko przykładów szukać nie trzeba-7 sezon.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#15 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 07.10.2003 - |20:36|

Tak pewnie ze bede orginalny :)
1. Window of Oportunity
2. i tu was zaskocze - Upgrades - niezle momenty jak Jack byl bezradny wobec swojej mocy :)
3. no i ten nieszczesny Urgo bo nic mi do glowy nie przychodzi :)
  • 0
Fear is the mind killer
Guha cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

"Nou ani anquietas"

#16 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 08.10.2003 - |08:29|

Upgrades wymiata !!!!!

Scena jak Sam pisze ksiązke na laptopie ..... albo zamawiają jedzenie w knajpie :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#17 xiao

xiao

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoLodz

Napisano 08.10.2003 - |10:01|

Moim zdaniem najsmieszniejszy jest Window of oportunity i zaden inny odcinek nie jest nawet w 1/10 tak smieszny jak ten. Kilka razy poplakalem sie ze smiechu na nim, moj kumpel jak mu go dalem obejrzal go 6 razy pod rzad:)
  • 0
,Ty ze swej drogi nie wracaj, choćby dogonił Cię krzyk.
Słowa nic przecież nie znaczą, to tylko umarł nikt...'

oak.rpg.pl Stawiamy na WIELKICH ludzi

#18 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 08.10.2003 - |11:52|

WoO bez dwóch zdań :) :D :lol:
z pozostałych humorystycznych (tak całościowo) odcinków najlepsze są:
The Other Guys - Felger rox
Urgo
Wormhole - za pierwszym razem nie podobał mi się, za drugim jak już wiedziałem, że odcinek to autoironia producentów to nawet mi się wydawał śmieszny

Avenger 2.0 - jest ihmo żałosny a nie śmieszny, zwłaszcza ostatnia scena. Felger sux

inne odcinki chyba nie pasują do kategori humorystyczny odcinek
no może jeszcze Space Race
  • 0

#19 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 08.10.2003 - |15:49|

No coz postaram sie byc oryginalny i wyalamac z tego choru zachwytow. Zatem powiem, ze w przeciwienstwie do innych, mnie najbardziej podobal sie odcinek ... Window of Opportunity. Co do Urgo - postac owszem byla smieszna, ale sam odcinek juz nie tak bardzo. Byla to z humorem opowiedzian jednak smutna historia. Naromiast Wormhole Extreme to doskonaly zart z samych siebie i slusznie zasluguje na drugie miejsce.
  • 0
There is always a bigger fish.

#20 RaNdaLL

RaNdaLL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 08.10.2003 - |23:19|

Dzisiaj miałem okazje zobaczyć odcinek Window of Oppurtonity i zgadzam się ze wszystkimi którzy uważają go za jeden z najzabawniejszych. Chociaż Jack mógł lepiej wykorzystać sytuacje/szanse (mam tu na myśli Sam ;) ).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych