Efekty w dzień były już trochę lepsze. Chociaż te czołgi i śmigłowce którymi on rzucał absolutnie nie wyglądały prawdziwie, raczej jak aluminiowe zabawki. Zwłaszcza po tym jak rzucił je na odległość kilkuset metrów i nawet nie wybuchły tylko się trochę "powgniatały".
Jeśli chodzi natomiast o samą fabułę, to pierwszą część można sobie praktycznie podarować. Były to totalne "flaki z olejem". Dziwie się sobie, że nie zrezygnowałem po pierwszej pół godzinie. Gdyby ten film trwał mniej niż półtorej godziny, zamiast ponad dwóch, może by coś z tego było.
W ogóle cała fabuła była nie przemyślana i pogmatwana. Nie bardzo było wiadomo o co chodzi. Być może wrażenie takie odniosłem, dlatego, ze napisy jakie są na flagowcu nie nadają sie do użycia. Więcej niz połowa dialogów nie jest wogóle przetłumaczona. I na dodatek to co jest przetłumaczone nie ma większego znaczenia. Brakuje natomiast napisów w kluczowych momentach, gdzie jak sądzę są wyjaśnione niektóre kwestie. Być może z innymi napisami odebrał bym ten film odrobinę lepiej. Jednak założyłem, że na serwerze znajdują sie najlepsze dostępne napisy.
Ogólnie nie polecam nikomu ściągania tego filmu. Szkoda łącza.

Logowanie »