Skocz do zawartości

Błędy w serialu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
177 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_Sawyer_*

Gość_Sawyer_*
  • Gość

Napisano 26.04.2005 - |13:48|

Lost [1x19] Deux Ex Machina (podczas rozmowy Jacka i Sawyera na plazy)
w jednym ujeciu jack ma sportowy plecak a w nastepnym ze skóry :o :D
  • 0

#2 Konio

Konio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 26.04.2005 - |16:39|

Kurde jestem ślepy bo nie widze <_< Mo?e screeny wkleisz :D
  • 0

#3 Gość_Sawyer_*

Gość_Sawyer_*
  • Gość

Napisano 04.05.2005 - |17:52|

jest to 17 min filmu
chodzi sobie z jakims sportowym plecaczkiem
17:23 odwraca sie i wyraznie widac :o :o :o :D
  • 0

#4 kulas

kulas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • Miastoz pclaba...

Napisano 05.05.2005 - |21:50|

Wpadek na pewno jest duzo ale komu chce sie szukac ;)
  • 0

#5 HUsKY

HUsKY

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 11.05.2005 - |16:31|

Rzeczywiście! Na początku gada z Sawyerem i ma sportowy plecaczek, potm odwraca sie i juz skórzany! Nie wierze ze tak mogli sie pomylic twórcy serialu :o A moze to zamierzone? <_< :P

Użytkownik wojtek edytował ten post 25.05.2005 - |15:16|

• 0

#6 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 24.05.2005 - |17:53|

Zdarzaję się, nie za często ale są...
To czasem jakieś ślady kół na plaży, mogą przecież pujść za nimi i napewno coś znajdą, widać oni ich nie widzą ;)
Czasem jakiś płot w głębi wyspy, może to jakaś umowna granica ;)

Na pewno są też inne...
  • 0
Master of possimpible ;)

#7 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 27.05.2005 - |22:43|

Na początek zdjęcie do tego co pisałem wyżej:
Dołączona grafika

A płot był w S01E07.

Raz (chyba za Hurley'em) samolot leciał.

Do tego ci sami extras przechodzili 2 razy z tej samej strony w jednym ujęciu.

A teraz, to (otwórzcie w nowym oknie bo jest wielkie):
http://lost-media.co...-whatever06.jpg
Co my tu mamy dom, samochód...

Jak Jin topił Michael'a to zniknął na chwilę złoty zegarek, pewnie nie chcieli go zmoczyć.

Lekko też widać jak ciało Ethan'a oddycha ja przygotowują się, żeby je zakopać.

Na razie to tyle... kto da więcej ;)

Edit:

Zdarzaję się, nie za często ale są...
To czasem jakieś ślady kół na plaży, mogą przecież pujść za nimi i napewno coś znajdą, widać oni ich nie widzą
Czasem jakiś płot w głębi wyspy, może to jakaś umowna granica

Na pewno są też inne...

Użytkownik martha edytował ten post 31.05.2007 - |15:17|

• 0
Master of possimpible ;)

#8 kempes84

kempes84

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 03.06.2005 - |15:22|

Niezle kwiatek. A wracajac do tego plecaka, to sie z wami nie zgodze, plecak jest ciagle ten sam, wydaje wam sie, ze jest inny. :P :afro:
  • 0

#9 Konio

Konio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 19.06.2005 - |12:27|

W Exodusie pt.2 kiedy wesoła ekpia zwiewa przed potworem w dżungli, plecaki zdejmują John i Jack (tak jak się umawiali,żeby nie zrobić buum) ale to przecież Kate myślała, ze niesie dynamit na plecach a nawet przez chwilę nie przeszło jej przez myśl żeby ściągnąć plecak tylko zasuwała jak opętana trząsąc nim na wszystkie strony :D Dobrze,że Jack pomyślał za nią.... :]

Ach i jeszcze samolocik, ten który Kate ogląda na wyspie i ten ze wspomnień różnią się pozycją naklejki (numeru??). Raz jest na prawym skrzydle raz na lewym. :afro:

Użytkownik Konio edytował ten post 19.06.2005 - |13:14|

• 0

#10 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 19.06.2005 - |14:59|

W Exodusie pt.2 kiedy wesoła ekpia zwiewa przed potworem w dżungli, plecaki zdejmują John i Jack (tak jak się umawiali,żeby nie zrobić buum) ale to przecież Kate myślała, ze niesie dynamit na plecach a nawet przez chwilę nie przeszło jej przez myśl żeby ściągnąć plecak tylko zasuwała jak opętana trząsąc nim na wszystkie strony  :D

Wyświetl post

Przecież dynamit nie wybuchnie od wstrząsów ;-D Więc po co miała ściągać?

Użytkownik VeeDee edytował ten post 19.06.2005 - |15:00|

• 0
VeeDee

#11 Konio

Konio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 19.06.2005 - |19:03|

Hehe z pewnością :] . Nitrogliceryna uwielbia być rzucana na wszystkie strony... Zresztą umowa była ,że jak coś usłyszą lub zobaczą to zdejmują plecaki i zwiewają. Jakby miała go Kate to mogłaby mieć ksywkę "Wybuchowa Laska" po tym odcinku :)
  • 0

#12 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 19.06.2005 - |20:23|

Hehe z pewnością  :] . Nitrogliceryna uwielbia być rzucana na wszystkie strony... Zresztą umowa była ,że jak coś usłyszą lub zobaczą to zdejmują plecaki i zwiewają. Jakby miała go Kate to mogłaby mieć ksywkę "Wybuchowa Laska" po tym odcinku  :)

Wyświetl post

Nie no sorry... albo mówimy o nitroglicerynie albo o dynamicie (TNT robiona na ziemi okrzemkowej). Pierwsze wybucha od ciepła i wstrząsu, drugie potrzebuję zapalnika :D Więc mój poprzedni post jest prawdziwy.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 19.06.2005 - |20:24|

• 0
VeeDee

#13 Konio

Konio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 19.06.2005 - |20:48|

Chyba nie oglądałeś tego odcinka..Z dynamitu wydziela się nitrogliceryna dlatego właśnie rozkwasiło Arzta (no raczej zapalnika nie miał w szmacie namoczonej błotem). W odcinku nazywają to co znaleźli dynamitem :) wygląda jak dynamit :) i wybucha jak dynamit :) a oprócz tego wydziela cholernie dużo gliceryny i mi tu nie szpanuj wiedzą o jakiejś ziemi okrzemkowej :P

A co do tego że twój post jest prawdziwy to fakt. Zawiera tylko niesprawdzone informacje :hyhy:
  • 0

#14 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 19.06.2005 - |20:58|

Chyba nie oglądałeś tego odcinka..Z dynamitu wydziela się nitrogliceryna dlatego właśnie rozkwasiło Arzta (no raczej zapalnika nie miał w szmacie namoczonej błotem). W odcinku nazywają to co znaleźli dynamitem :) wygląda jak dynamit :) i wybucha jak dynamit :) a oprócz tego wydziela cholernie dużo gliceryny i mi tu nie szpanuj wiedzą o jakiejś ziemi okrzemkowej  :P

A co do tego że twój post jest prawdziwy to fakt. Zawiera tylko niesprawdzone informacje  :hyhy:

Wyświetl post

Bo nie oglądałem, ale zamierzam :) A o wyciekającej nitroglicerynie nie wiedziałem :)

Tylko kwestionowałem, że dynamit wybuchnie od wstrząsu ;D I tu mam racje... a że wyciekł 2,4,6-trinitrotoluen, to zmienia postać rzeczy :D

Czyli pat :)

Użytkownik VeeDee edytował ten post 19.06.2005 - |21:02|

• 0
VeeDee

#15 jreek

jreek

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 08.07.2005 - |19:04|

jeszcze jeden blad a moze cud??/
gdy boon wywala figurka maryi ona tlucze sie w drobny mak, a po chwili locke bierze juz tylko ulamana maryje ;) moze znalazl inna....
  • 0

#16 makron

makron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 12.07.2005 - |23:00|

A nie chodzi o Saida i Charliego ? :P Bo to wlasnie dziwne sie wydaje Charlie pozniej ma w plecaku prawie cala fugurke, ale pewnie wiozl inna.
  • 0

#17 magrat

magrat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.08.2005 - |09:24|

brawo kwiatek,wyłuszczyłeś już chyba wszystko co było można:)Mnie osobiście bardziej drażnią nieścisłości w scenariuszu.Dla przykładu Said powiedział Danielle że Nadia zgineła przez niego,pare odcinków później okazuje się że właśnie leciał tym samolotem żeby się z nią zobaczyć...na razie tyle potrafie sobie przypomnieć,może ktoś ma więcej.
  • 0

#18 Luna

Luna

Szeregowy

• Email
  • 16 postów

Napisano 01.09.2005 - |18:35|

W odc. "Special" Brian (ojczym Walta) daje Michaelowidwa bilety, jeden w ta i z powrotem, drugi w jedna strone, Z Sydney do NY(!). A o ile mi dobrze wiadomo nasz feralny lot 815 byl relacji Sydney - LA.
  • 0

#19 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 05.09.2005 - |01:44|

W ostatnim odcinku s1 jest potężna plama logiczna. Na tratwie mają radar i wskaźnik obrotowy, który ślicznie pokazuje dookólny obraz. Tylko jest mały problem: żeby mieć takie wskazania radaru, trzeba mieć obrotową antenę! A wyraźnie pokazują przy budowie tratwy, że po prostu zawiesili ją na maszcie. To nie ma prawa tak działać :( .
  • 0

#20 szczesliwka

szczesliwka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 05.09.2005 - |09:03|

Hm, mnie też zastanawia coś innego, ale zastrzegam się, że się nie znam i może czepiam się bezpodstawinie:

Jak to możliwe, że takie potężne silniki samolotu działają BEZ PALIWA 1) tak, że aż wciąga człowieka 2) wybuchają bez paliwa.

Hm.

Może Wy mi to wytłumaczycie...

PS. Zastanawia mnie jeszcze, co u licha Jack robił w dżungli, gdy cała reszta jest na plaży? Wyrzuciło go? Hę?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych