Skocz do zawartości

Zdjęcie

Brak Richarda Deana Anderson'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jak odejście Richard Dean Andersona z obsady SG-1 wpłynęło na ciebie? (118 użytkowników oddało głos)

Jak odejście Richard Dean Andersona z obsady SG-1 wpłynęło na ciebie?

1. Nie będę oglądał serialu, bez Jack’a nie ma SG-1 (4 głosów [4.26%])

Procent z głosów: 4.26%

2. Będę oglądał, sporadycznie - bo z Jackiem było lepiej (1 głosów [1.06%])

Procent z głosów: 1.06%

3. Będę oglądał, ale będę odczuwać wyraźny brak O'Neill'a (70 głosów [74.47%])

Procent z głosów: 74.47%

4. Będe oglądał, nie rozpamiętując o RDA (19 głosów [20.21%])

Procent z głosów: 20.21%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Proteus

Proteus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 12.05.2005 - |15:57|

Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego RDA nie będzie już czynnie brał udział w nowym sezonie , tym bardziej biorąc pod uwagę, że jest jednym z producentów
  • 0

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.05.2005 - |16:23|

Bo mu sie znudziłą siedzieć 9 rok w tej samej roli?
Bo moze ma inne plany?
Bo go awansowali?
Bo zmieniają wizję serialu i dla jego postaci nie ma już miejsca?
Bo....
Itd.

#3 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 12.05.2005 - |17:36|

Bo chcę poświęcić więcej czasu rodzinie a zwłaszcza córce.
Wiadomo o tym już od połowy 7 sezonu
pozdrawiam
  • 0

#4 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.05.2005 - |17:44|

Anderson był aktorem który promował dla zupełnie zielonych ludzi ten serial. Polegało to na komentarzach typu: „O MacGyver tam gra, trzeba obejrzeć...”. Od 6 sezonu Anderson musiał się zająć swoją córeczką która mieszka w Los Angeles które jest sporo oddalone od kanadyjskiego Vancouver. Takie wizyty zajmują czas, a Rick’owi zależało na wychowaniu córki. Dlatego od Sezonu 6 widoczne było zmniejszenie jego roli w serialu. To właśnie jego Scf-Fi Channel musiało przekonywać do kolejnych sezonów by przynajmniej wystąpił w paru odcinkach. Wychodziło z tego że odcinki z Jack’iem były kręcone tak trochę wyraźnie na siłę. W końcu najwyraźniej Anderson i Scf-Fi Channel zdecydowali najwyraźniej że odejście z serialu Jack’a nie zaszkodzi samemu fandomowi i w końcu zdecydowali się na ten odważny krok poważnych zmian. Anderson może w spokoju przejść na emeryturę i zająć się córką, a Stargate iść i podbijać świat dalej.

Trochę zmieniam formę tematu, załączając ankietę. Jakieś inne propozycje odpowiedzi w ankiecie mile widziane, bo nie chciało mi się za duzo wymyślać, a może to i dobrze...

Użytkownik SGTokar edytował ten post 12.05.2005 - |17:45|

Log65: Happy camper

#5 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.05.2005 - |18:05|

Ja bym dodał jeszcze

Bede oglądał, ale wolałbym nową serię.

Dla mnie to już nie będzie to samo, bede to ogladał, bo to nadal stargate, a to ja lubię:))
Ale naprawde odejscie całej starej ekipy to już inny serial, i nie chce by zmiana aktorów zaszkodziła, a tak się niemal zawsze dzieje, przy zmianach obsady.
Lepsza jest inna seria na tych samych motywach.

#6 andrzejb

andrzejb

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 12.05.2005 - |19:58|

Mimo zmian w obsadzie serial jest nadal interesujacy. Zmiany wprowadzane sa stopniowo, widz jest mimowolnie czy celowo przygotowywany do tychze zmian, a dopuki w serialu bedzie działo sie ciekawie bedzie miał widownie, ja osobiście nadal bede serial oglądał.
  • 0
pozdrowienia Andrzej

#7 Petronius

Petronius

Starszy szeregowy

• Email
  • 92 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.05.2005 - |20:04|

Odejście RDA jest stratą dla serialu i fanów. Z drugiej strony, myślę, że serial dojrzał do tego. To, czy będzie on dalej tak popularny, jak dotąd, nie zależy już w takim stopniu od obecności RDA, jak od dobrych pomysłów scenarzystów. Bo to, że reszta dotychczasowej obsady jest świetna wszyscy wiemy. Dodatek Bowdera i Bridgesa jeszcze wzmocni serial. A rola Claudii Black powinna być prawdziwą perełką.

Podsumowując - nie płaczmy po RDA. Lepiej, że odchodzi w chwale, niż miałby zostać bez przekonania i na siłę (potencjalnie ciągnąc serial w dół).
  • 0
Crede, quad habes, et habes

#8 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.05.2005 - |20:39|

Spróbuje się skupić na samej sprawie Andersona by ponownie nie wygłaszać tyrady jak to SG-1 powinno się skończyć na sezonie szóstym.
Otóż między innymi odejście Andersona jest częścią zmian w wyniku których nowa seria będzie zupełnie nowym rozdziałem dla SG-1. Męczenie na siłe przez ostatnie sezony wątków i usilne próbowanie kreowanie Jack’a na główną postać było męczące zarówno dla nas jak i producentów którzy kręcenie odcinków dostosowali do ograniczonego czasu Andersona w wyniku czego jednocześnie kręcone były może nawet cztery odcinki.
Dla mnie Jack był główną postacią która najbardziej mnie przyciągała do każdego kolejnego nowego odcinka. Jednak nie tylko on tworzy serial i jeżeli jego brak na ekranie pozwoli uwolnić się od obciążenia wielu problemów to tym lepiej dla serialu i to mnie cieszy.
Inna sprawa to taka że Jack nie odchodzi z Stargate, odchodzi tylko z ekranu, a zawsze w świecie Stargate będzie. Od tego jest wspaniały fandom, który tworzymy. Postać O’Neill pojawi się gościnie w paru odcinkach i to przy tylu nowościach powinno nam zaspokoić sentyment do dawnego głównego bohatera.
Podsumowując: Ostatnia opcja.
Log65: Happy camper

#9 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 15.05.2005 - |10:32|

Ludzie,będzie dobrze :) Nie płaczcie :) Zawsze możecie sobie puścić od nowa cały serial,a wtedy będziecie mieli Jack'a na baaaaardzo długo :) Będzie mi go brakować,ale serial nadal będę oglądał :) Bo StarGate,to nie tylko O'neill :),ale i Daniel,Teal'c oraz Carter :)
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#10 300FraYda

300FraYda

Starszy szeregowy

• VIP
  • 92 postów
  • MiastoKrAkÓw

Napisano 16.05.2005 - |12:58|

Eh jak poprzednim przedmowca bedzie mi brak RDA i jego specyficznego poczucia humoru. Po prostu z nim ten serial mial posmak przygody :) mam nadzieje ze sie nie zawiode w pozniejszych odcinkach :) pozdrawiam
  • 0
^>> Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze << ^

<<<<Jeśli Szukasz Mnie Na eMule>>>>

#11 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 16.05.2005 - |20:13|

Brak RDA prawdopodobnie nie spowoduje spadku oglądalności ale będzie mi brakowało tej nutki humoru którą wprowadzał do serialu. A co do odmładzania serialu i robienia z niego zupełnie innego to myśle że powino mu to wyjść na dobre. Może powino dojść do zakończenia serialu pod tytułem SG-1 i zrobienia w tej samej konwecji nowego z akcją umiejscowioną w tych samych realiach SGC (nie mówie tu o SGA). :afro:

Użytkownik Katharn edytował ten post 17.05.2005 - |10:27|

• 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#12 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 18.05.2005 - |05:39|

Będe oglądał dalej nie rozpamiętując braku RDA, ponieważ:

Mimo braku RDA warto dalej oglądać serial.
W końcu to Stargate ;)

Wyświetl post

I wszystko jasne... :P
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#13 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 875 postów
  • MiastoPOZNAŃ

Napisano 18.05.2005 - |06:55|

A ja zagłosowałam na: "Będę oglądał, ale będę odczuwać wyraźny brak O'Neill'a" .
Już w tym sezonie mi go brakowało, mało go było, ale zawsze była jakaś nadzieja "...a może jeszcze się pojawi w jakiejś scenie w tym odcinku...", a teraz już nie będzie nic, bo go poprostu nie będzie :( . Ale serial będę oglądać mimo wszystko, bo jest sam w sobie dobry :D i głupotą byłoby z niego rezygnować tylko przez to, że jeden aktor odszedł :] . Hmmm zawsze jest nadzieja, że wystąpi gocinnie w jakimś odcinku :clap: .
  • 0

#14 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 19.05.2005 - |15:57|

Z pewnością serial wiele straci(ł) bez głównego bohatera do którego większość z nas się zdążyła przyzwyczić. No ale cóż - on nie jest już młodzieniaszkiem a ten film wydaje mi się to nie jedyne jego zajęcie. Zdecydował sobie odpocząć więc musimy to uszanować i pogodzić się z tym. Chciano kolejny sezon więc jest ale niestety już bez niego. Trudno...
  • 0

#15 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 19.05.2005 - |20:05|

Już w tym sezonie mi go brakowało, mało go było, ale zawsze była jakaś nadzieja "

Wyświetl post

Droga saggi. Analizując Twój avatar można dojść do wniosku, że jest całkiem inaczej :D

on nie jest już młodzieniaszkiem a ten film wydaje mi się to nie jedyne jego zajęcie. Zdecydował sobie odpocząć więc musimy to uszanować i pogodzić się z tym.

Wyświetl post

Wiek RDA nie miał tu nic do rzeczy z tego co wiem - oczywiście nie jestem tak wybitnym znawcą jak Kwiatek czy SGTokar, ale z tego co pamiętam oficjalnym powodem odejścia Ricka jest jego córka (co było z resztą wiele razu mówione).

Użytkownik marcinssdd edytował ten post 20.05.2005 - |05:30|

• 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#16 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 19.05.2005 - |22:08|

Cóż, szkoda, że odchodzi ale trzeba żyć dalej. Ja od dłuzszego czasu twierdzę, ze 9 sezon bedzie zupełnie nowym SG1 pod wieloma aspektami, dlatego też trzeba się będzie przestawić na "nowe tory". Było fajnie, miejmy nadzieję, że nowa obsada będzie nas równe bawić co RDA.
  • 0

#17 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 19.05.2005 - |22:35|

Nie rozpaczajcie. W 9 sezonie zobaczycie co do zaoferowania ma duet Claudia/Ben.
Po finale 9 sezonu zapomnicie o RDA, który w tym roku przegrał statuetke saturna właśnie Benem:)

Użytkownik BST edytował ten post 19.05.2005 - |22:36|

• 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#18 j23

j23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoKętrzyn

Napisano 19.05.2005 - |23:13|

Bez RDA to nie to samo , ale byliśmy do tego przygotowani przez ostani sezon :angry: Życie toczy się dalej , a zmiana może okazać się na lepsze -_- Niestety musimy jeszcze trochę poczekać na odpowiedż :angry:
  • 0

#19 Sarenkaa

Sarenkaa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoSkandynawia

Napisano 20.05.2005 - |20:48|

Zaglosowalam na "Będę oglądał, ale będę odczuwać wyraźny brak O'Neill'a"
Wciagnol mnie ten serial calkowicie (choroba okropna jakas :P )
Bez niego bedzie inaczej ale mam nadzieje ze rownie swietny nadal bedzie ten serial.
Uwielbiam cala czworke wiec bedzie troszke dziwnie bez RDA
ale jak juz wyzej napisano ,zawsze mozna ogladnac odcinki od nowa :)
jak sie za nim stesknimy :clap:
  • 0
"Nie traktuj zycia zbyt powaznie i tak nie wyjdziesz z tego zywy!"

#20 KeMoT

KeMoT

Szeregowy

• Email
  • 13 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 31.05.2005 - |00:18|

W ankiecie brakuje opcji " będe oglądał i dopiero wtedy zdecyduje czy będzie mi to przeszkadzało/idopiero wtedy podejmę decyzje czy oglądać "

Ja jak narazie jestem zdruzgotany brakiem Richarda Dean Andersona :(
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych