Spoiler Zone
Napisano 20.04.2005 - |14:50|
Jest to temat dla tych, którzy czytają spoilery, nie tylko te umieszczone na forum czy stronie i chcą się wymienić opiniami na ich temat.
Nie obowiązuje tu oczywiście SPOILER tag, piszemy normalnie.
Zapraszam do dyskusji.
Napisano 20.04.2005 - |16:08|
Ciekaw jestem czy Mitch Pileggi (znany jako Skinner z X-Files) zajmie miejsce Weir i będzie nowym dowódcą Atlantis, czy będzie występował rzadziej jako ktoś inny... Bo czytałem różne wersje
Użytkownik VeeDee edytował ten post 20.04.2005 - |16:10|
Napisano 20.04.2005 - |16:47|
a to jednak dobrze mi sie wydawało iż na zdjęciach co dopiero sie ukazały widzę tego pana na foteliku dowódcy statku wysłanego z ZiemiCiekaw jestem czy Mitch Pileggi (znany jako Skinner z X-Files) zajmie miejsce Weir i będzie nowym dowódcą Atlantis, czy będzie występował rzadziej jako ktoś inny
Napisano 09.08.2005 - |11:11|
Zobaczyć raz któryms odcinku serialu Atlantis.
Napisano 14.08.2005 - |23:33|
Kiedy Wraith atakowali Atlantis to statek wracał, ale go zastrzelili albo coś, i uderzył w jakąś planetę, albo księżyc, i jest setki metrów pod ziemią uwięziony i nic nie mogą zrobić, bo zostali uszkodzeni i nie mogą się ruszyć, jakaś ekipa z Atlantis przez przypadek robi wielkie bum i rozwala taki księżyc lub planetę i pojawia się stateczek, a potem to już jakoś poleci, Pradawni ze statu jakoś nam pomogą
Napisano 14.08.2005 - |23:51|
Jesli ten serial ma sie jakos w ogole trzymac elementarnych zasad prawdopodobienstwa to w ogole Pradawni musza wejsc do akcji bo na tych Ori to ja nie widze ratunku....Pradawni ze statu jakoś nam pomogą
...to troche z nimi taki casus Anubisa... nie da sie utluc czegos co nie ma ciala...
Napisano 20.09.2005 - |20:55|
Napisano 13.11.2005 - |14:39|
Napisano 13.01.2006 - |15:11|
No walka musi się odbywać, skoro przecież w pierwszych odcinkach 9-tego sezonu mówi się, że Pradawni ukrywali naszą galaktykę przed Ori. Uważam, że może nie tyle Pradawni się mogą wtrącić co może Furlingów reaktywują bo to byłby wypas motyw
No koncepcja dość ciekawa i bardzo prawdopodobne że mogło by sie też tak stać, gdyż na ich temat praktycznie mało wiemy. Być może to była pierwsza rasa której udało sie dokocać ascendacji i być może są teraz na tej samej lub wyżaszej płaszczyźnie istnienia co pradawni i ori. No jak już napisałem koncepcja ciekawa i gdyby sie coś takiego miało dziać to by w światem SG troche zatrzęsło.
Napisano 16.01.2006 - |14:24|
No koncepcja dość ciekawa i bardzo prawdopodobne że mogło by sie też tak stać, gdyż na ich temat praktycznie mało wiemy. Być może to była pierwsza rasa której udało sie dokocać ascendacji i być może są teraz na tej samej lub wyżaszej płaszczyźnie istnienia co pradawni i ori. No jak już napisałem koncepcja ciekawa i gdyby sie coś takiego miało dziać to by w światem SG troche zatrzęsło.
Koncepcja i ciekawa, tylko boje się jednego - że właśnie tymi Furlingami scenarzyści rozpalili nasze apetyty i możliwe, że każą nam się domyślać, aż do samego końca serialu zostawiając niewiadomą taką... Albo czekają, aż SG spadnie troche w notowaniach i dobiją czymś mocnym żeby widownia wrócila...
Napisano 03.02.2006 - |12:06|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 03.02.2006 - |12:16|
Jack, a gdzie sie podzieli tacy goscie dosc zarozumiali, ktorzy mieli do laczenia/wzywania z Ziemi taki diwajs od Asgardu chyba? Mieszkali na jakiejs wulkanicznej planecie czy jakos tak... pamietasz w Sg1?Co prawda Tollanie prawdopodobnie zostali wybici, ale nikt nie pokazał tego do końca. Zostało małe niedomówienie, jakby furtka na przyszłość.
Napisano 03.02.2006 - |12:31|
Napisano 03.02.2006 - |12:36|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 03.02.2006 - |12:46|
aaa...no tak... teraz sobie przypominam! To juz wtedy Sam wpadla w oko temu tollańskiemu pożeraczowi serc niewieścich (??? :hyhy: ) Narimowi, ktory (uwaga-przeskakuje pare lat do przodu) obecnie robi za ex męża dr Weir z Atlantis /prosze mnie nie pytac dlaczego/.Ogrodnik: To byli Tollanowie Dostali ten diwajs od asgardu zeby polaczyc sie z Noxami aby ci odblokowali swoje wrota bo ziemianie byli zbyt prymitywni zeby ta garstka tollan pod dowodctem Omoca mogla tutaj zamieszkac .
Napisano 03.02.2006 - |12:50|
aaa...no tak... teraz sobie przypominam! To juz wtedy Sam wpadla w oko temu tollańskiemu pożeraczowi serc niewieścich (??? ) Narimowi, ktory (uwaga-przeskakuje pare lat do przodu) obecnie robi za ex męża dr Weir z Atlantis /prosze mnie nie pytac dlaczego/.
1. NIe jest on ex mezem, nigdy sie nie pobrali.
2. Ten sam aktor byl mezem Sam w 2010 a w 2001 zginal ratujac Ziemie przed wirusem. (tego nie jestem pewien)
Napisano 03.02.2006 - |13:06|
Dobra, Panie Czepialski :> Nie ex mąż a komkubent ze złamanym sercem zostawiony przez dr Weir dla podrozy na Atlantis. Teraz correct? :]1. NIe jest on ex mezem, nigdy sie nie pobrali.
Jednym slowem czary albo Narim vel Simon to są klony2. Ten sam aktor byl mezem Sam w 2010 a w 2001 zginal ratujac Ziemie przed wirusem. (tego nie jestem pewien)
Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 03.02.2006 - |13:07|
Napisano 05.03.2006 - |10:13|
Napisano 07.05.2006 - |11:38|
W każdym razie nowy wróg! Wcześniejsze spoilery do "Progeny" po prostu rewelka. Motyw jest dalej pięknie kontynuowany tutaj.
--------------------------------------
SPOILERY do odcinka “Progeny” i “The Return, part 2”
Asuranie są rasą potężnych obcych stworzonych przez Pradawnych, którą drużyna Sheppard’a spotyka w odcinku „Progeny” (odcinek 3 sezonu Atlantis). Zbudowani są z ogromnej ilości mikroskopijnych nanitów i uważa się ich za braci ludzkich form Replikatorów spotkanych przez SG-1 w „Unnatural Selection” (6x12).
Asuranie podbili Atlantis. O pomoc w walce z nimi ekspedycja Atlantis wezwała najbardziej doświadczoną osobę – Jack’a O’Neill’a, który miał do czynienia z replikatorami kilka razy. Jednak po tym jak Asuranie przejęli kontrolę nad miastem O’Neill i Richard Woolsey zostają przez nich uwięzieni.
Sheppard, Weir, McKey i reszta ekipy opracowują plan ratunkowy. Jego częścią jest przeprogramowanie Niam’a (jednego z Asuran) który jako jedyny sympatyzował z Ziemianami podczas ostatniego spotkania. McKey oczywiście wierzy że temu podoła.
Po ataku drużyna pozostawiła pokój kontrolny w ruinie i Replikatory pracują nad przywróceniem systemów do normy. Tymczasem Talus i Cetus przesłuchują O’Neill’a i Woolsey’ego w ten sam sposób jak robiły to replikatory z SG-1 w „Unnatural Selection”.
---------------------------------------
Napisano 22.07.2006 - |02:22|
ja przepraszam bardzo za naiwne pytanie, ale gdzie mozna te spojlery do SG-1 i SGA znalezc??
bo sie nie znam, a i wiele czasu na grzebanie w necie nie mam...
wiec jakby ktos rzucil linkiem, bylabym dzwieczna niczym ta tromba jerychonska
thank you from the mountain,
www.science-fiction.com.pl/forum