Skocz do zawartości

Zdjęcie

Enterprise sezon 4 - 4x22 These Are the Voyages...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (27 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 6 (3 głosów [12.00%])

Procent z głosów: 12.00%

2. 5,5 (4 głosów [16.00%])

Procent z głosów: 16.00%

3. 5 (5 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

4. 4,5 (3 głosów [12.00%])

Procent z głosów: 12.00%

5. 4 (2 głosów [8.00%])

Procent z głosów: 8.00%

6. 3,5 (1 głosów [4.00%])

Procent z głosów: 4.00%

7. 3 (1 głosów [4.00%])

8. 2,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 2 (2 głosów [8.00%])

10. 1,5 (2 głosów [8.00%])

11. 1 (1 głosów [4.00%])

12. 0,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 0 (1 głosów [4.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 12.03.2005 - |20:38|

Dołączona grafika

Odcinek 4x22 (098)
Tytuł: These Are the Voyages...
Premiera UPN: 13.05.2005

Gościnnie występują:
Jonathan Frakes jako Will Riker
Marina Sirtis jako Deanna Troi
Jeffrey Combs jako Shran

Reżyseria: Allan Kroeker
Scenariusz: Rick Berman i Brannon Braga

Użytkownik psjodko edytował ten post 08.05.2005 - |18:15|

::. GRUPA TARDIS .::

#2 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 14.05.2005 - |20:22|

I doczekaliśmy się ostatniego odcinka.
Pozostał smutek i żal, że przez kilka najbliższych lat (oby tylko...) nie zobaczymy na ekranach, nowych przygód bohaterów z Gwiezdnej Floty.

::. GRUPA TARDIS .::

#3 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 15.05.2005 - |00:24|

Obejrzałem ten odcinek z prawdziwą przyjemnością. Powodów było kilka:
- miło było znowu zobaczyć Entka-D :D , animacje statku były po prostu cool
- Troy i Riker
- nawiązanie do (rozszerzenie ?) doskonałego odcinka TNG 7x12 (164) - The Pegasus
- więcej nie będzie :clap:

Ponieważ to koniec Enterprise, wypada ten serial jakoś podsumować. Co można powiedzieć? Zakończył się najsłabszy serial z pod znaku Star Trek. Serial buraków, powtórzeń, marnej gry aktorskiej i nietrafionych pomysłów. Przez cztery lata fani Treka byli częstowani produktem klasy c (jak nie dalej). Oby nigdy więcej... Mam nadzieję, że Paramount wyciągnie wnioski z tej porażki i następny serial (a jestem dziwnie spokojny, że będzie i to niedługo) nie powtórzy błędów poprzednika. Wszystkim, którym smutno z powodu końca Entka, chcę powiedzieć, że Treka stać na więcej. Stać na TNG, na DS9, stać na Voyagera. Ciekawe jaki będzie następny tytuł?

Użytkownik jooboo edytował ten post 15.05.2005 - |02:48|

• 0

#4 elbereth

elbereth

Kapral

• Email
  • 234 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.05.2005 - |21:04|

mi sie natomiast nie podobało
dlaczego?
otóż:
1. bardziej to wygladalo mi jak odcinek TNG z goscinnym udzialem bohaterów Ent niz na odwrót naganne zwlaszcza ze to ostatni odcinek!!
2. praktycznie ten odcinek jest o niczym. bo co tam sie dzialo? spojlery: ratowanie córki Shrana? tyle co nic. tworzenie federacji? tez prakatycznie brak juz wiecej na ten temat bylo w "demons" czy "terra prime"
koniec.
3. moze lepsze to rozwiazanie niz inne (np jakies kolejne heroiczne nie wiadomo co) ale spodziewalem sie czegos lepszego zwlaszcza patrzac na poprzednie odcinki 4 sezonu...
  • 0

#5 radekch6

radekch6

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 15.05.2005 - |21:52|

bardziej to wygladalo mi jak odcinek TNG z goscinnym udzialem bohaterów Ent niz na odwrót naganne zwlaszcza ze to ostatni odcinek!!

Wyświetl post

Zgadzam się w pełni. Jaki by nie był Enterprise, dla jednych lepszy dla innych gorszy, to moim zdaniem zasłużył na lepsze zakończenie. A tak wyszło jakby serial był kompletnie nieistotny i stanowił jedynie tło dla TNG. Mogli sie lepiej postarać.

Ps.
Riker jako kucharz, któremu zwierzają się wszyscy członkowie załogi, łącznie z T'Pol ? - niezłe przegięcie :/
  • 0

#6 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 15.05.2005 - |22:07|

Piszę tutaj, bo na forum star treka pewnie więcej [ocenzurowano] cieszy się z końca Enterprise i Star Treka. Zacznę od tego, że zaraz po Deep Space 9 uważam Entka za serial najlepszy z całego kanonu. Voyagera nienawidzę za zmarnowany pomysł i idiotyzmy w co drugim odcinku. TNG szanuję jako klasykę i oglądam z przyjemnością.

To co piszę poniżej zawiera spoilery.

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Użytkownik psjodko edytował ten post 15.06.2007 - |11:38|

• 0
http://magory.net - moja strona

#7 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 16.05.2005 - |16:55|

No cóż, Entek dobiegł końca - szkoda. Niektórzy zapamiętają go jako najgorszy serial z cyklu Star Trek, inni jako pierwszy, któremu nóż w plecy wbijali prawie od początku (a już na pewno do końca) "miłośnicy" cyklu i malejąca widownia (zabawne, że w necie pliki avi z serialem cieszyły się dużą popularnością cały czas).
Owszem, od początku Entek był bardzo nierówny - obok odcinków świetnych zdarzyły się i takie, których nie sposób było obejrzeć bez ziewania. Widać też było zmęczenie duetu scenarzystów B&B, którzy powielali swoje pomysły z wcześniejszych seriali. Może gdyby za Entka wziął się od początku inny scenarzysta wszystko potoczyłoby się inaczej? Kiepskim pomysłem okazał się też tytuł Enterprise bez przedrostka Star Trek - widowni to nie zwiększyło, za to niektórzy byli rozczarowani. Do tego wszystkiego, do serialu dziejącego się w czasach przed TOS, nie dorośli najwyraźniej i sami fanowie, którym brakowało "piżamkowych" mundurów i tzw. kanonu ST, którego istotnie w serialu było jak na lekarstwo. Od tego tylko krok do postawy "nie bo nie", którą dobitnie wyłożył dużych rozmiarów artykuł dostępny w polskiej sieci. To wszystko złożone w całość doprowadziło do upadku serialu. Czy w najbliższych latach będą nowe Star Treki? Pewnie tak. Najpierw parę gier na PC i konsole, później film fabularny, a jak dobrze pójdzie - za kilka lat nowy serial... Oby.
  • 0

#8 Kenny

Kenny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 16.05.2005 - |18:02|

No i koniec...

Jakoś mi tak smutno było jak widziałem odlatującego Enteka w głąb kosmosu.
  • 0

#9 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 16.05.2005 - |18:11|

Świat Star Treka przynoci 250 mln $ rocznego zysku z licencji, zabawek i innych gadgetów. Między innymi dlatego skasowano nie odwołalnie Entka ponieważ sprzedaż zaczeła spadać z każdego miesiąca na miesiąc.

Entek miał w całej swojej karierze moze 5-6 odcinków świetnych i drugie tyle powiedzmy dobrych. Reszta to większy lub mniejszy zawód. Takie jest moje zdanie. Pozostałe Treki TNG, DS9, VOY oglądalem kilkukrotnie na kolejne obejrzenie Entka nie miałbym już siły i ochoty i to chyba najlepiej świadczy o jakości tego serialu.

Największym mankamentem Entka było to ze dział sie przed resztą Treka, co za przyjemność oglądać coś skoro wiem i tak jak się skończy. Wiadomo co bedzie dalej.

Magnes: Ile widziałeś tego Voyagera czy TNG? Bo mnie co najmniej szokuje stwierdzenie ze Entka można postawić dalece wyżej od innych Treków. Moze dlatego że Entek nie jest trekiem. A jedynie dzieli uniwersum Treka i na tym sie nawiązania kanoniczne w nim kończą moim zdaniem. Takie zdanie jak moje miało 75% fanów Treka bo tyle przestało oglądać Entka.

Użytkownik BST edytował ten post 16.05.2005 - |18:13|

• 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#10 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 16.05.2005 - |22:47|

Największym mankamentem Entka było to ze dział sie przed resztą Treka, co za przyjemność oglądać coś skoro wiem i tak jak się skończy. Wiadomo co bedzie dalej.

Zabawne, bo mnie właśnie zawsze interesowało jak to się wszystko zaczęło.
Filmów historycznych też nie oglądasz, bo wiesz co było dalej?

Magnes: Ile widziałeś tego Voyagera czy TNG? Bo mnie co najmniej szokuje stwierdzenie ze Entka można postawić dalece wyżej od innych Treków. Moze dlatego że Entek nie jest trekiem. A jedynie dzieli uniwersum Treka i na tym sie nawiązania kanoniczne w nim kończą moim zdaniem.

A co niby wyznacza to czy dany serial jest albo nie jest ST jesli uniwersum właśnie? Chyba, że istnieje jakaś nadkomisja stwierdzająca odgórnie czy serial jest wystarczająco kanoniczny.
Owszem, szczególnie w sezonach 1 i 2 Entka było sporo słabych odcinków, ale nie inaczej ma się sprawa z Voyagerm i DS9, ktorych pierwsze sezony były bardzo słabe. BTW - to właśnie pierwszy sezon DS9 pogrzebał swego czasu serialowego Star Treka w TVP, bo nie ogłądały tego nawet gospodynie domowe o 10 rano. I tak, uprzedzając ewentualną odpowiedź - wiem, że późniejsze sezony były świetne...
  • 0

#11 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 17.05.2005 - |23:36|

(...)Entek nie jest trekiem(...)

Wyświetl post

Jak mozna powiedziec, ze Ent nie jest Trekiem?
Podaj mi powod dla ktorego taki VOY i DS9 nazywasz Trekiem, a ENT juz nie.
A jesli sie uprzec, to Trekiem mozna nazwac _tylko i wylacznie_ TOS, pierwsze sezony TNG oraz wszystkie kinowki TOS, poniewaz w tych produkcjach bral udzial aktywny Gene Roddenbery, tworca Treka.

Swoja droga to i mnie caly sezon 3. i [zwlaszcza] 4. Enta podoba sie duzo bardziej, niz wiekszosc sezonow VOY bez Borga.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Co do postu Magnesa, to ma on duzo racji odnosnie finalu Enta. Zamiast byc walentynka i podziekowaniem dla fanow, jest on zwyczajnym policzkiem i zniewaga.
Przeciez to jest odcinek o Rikerze i Troi i na nich sie on skupia, a przeciez jednoczesnie jest to FINAL serialu Trekowego dalece innego, niz to, czym byl TNG, dlatego tez totalna porazka, imo, jest konczenie jednego serialu, a skupianie sie na innym [TNG ogolnie].
Jak juz Magnes zauwazyl, wiele motywow bylo wcisnietych na sile i wiele bylo idiotycznych [np Shran, ceniony Royal Guard, a stoczyl sie na pozycje zwyklego zlodziejaszka? Yeah, right]. Ogolnie odcinek rzeczywiscie wydaje sie byc napisany juz dobrych kilka lat temu, a teraz tylko lekko odswiezony.
Nic to, coby nie mowic - final to tylko final, a nie Final, ktorym moglby byc, gdyby napisal go chociazby Mike Sussman, Many Coto czy malzenstwo Reeves-Stevens, a nie 'bracia' B[le].

Pozostal smutek i zal, jak to powiedzial psjodko.
Smutek, gdyz konczy sie serial, ktory mial potencjal, a zal dlatego, ze dostal sie on w lapy B&B, a nie Many'ego Coto, od samego poczatku.
Serial ogladalo mi sie dobrze - pierwsze sezony byly wiekszym lub mniejszym zaskoczeniem/rozczarowaniem, od 3. sezonu bylo zdecydowanie DUZO lepiej, za to 4. sezon, ze wszystkimi swoimi nawiazaniami do TOS, byl imo wysmienity.

Zaluje jeszcze tylko, ze Ent nie dostanie feature filmu. Gdyby Many Coto i jego team writerow przejal stery - wierze, ze mielibysmy naprawde wysmienity film, z wieloma nawiazaniami do TOSu, zgodnoscia z kanonem i dobrymi fabularnie pomyslami.

Eh...
  • 0

#12 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 18.05.2005 - |12:44|

Jak mozna powiedziec, ze Ent nie jest Trekiem?
Podaj mi powod dla ktorego taki VOY i DS9 nazywasz Trekiem, a ENT juz nie.

Moje zdanie które cytujesz mogłeś jeszcze bardziej obciąć...
Całe zdanie brzmi "Może dlatego że Entek nie jest Trekiem"
I dokładnie tak uważam. Entkowi brakuje klimatu, który był w każdym poprzednim serialu. Klimatu, który był kwintesencją pokojowej eksploracji kosmosu, poruszania trudnych problemów dnia dzisiejszego, które zgrabnie przenoszone zostawały na grunt 24 wieku. Ciekawych niebanalnych postaci, które często musiały podejmować trudne decycje. To wszystko połączone razem w różnych serialach z różnym nasyceniem stanowiło otoczkę klimatu który dla mnie jest właśnie Trekiem.
Entek jest nijaki, całkowicie nijaki, "ni to Trek ni to nie". Sami producenci przed 2 sezony nie dodawali do nazwy dodatku StarTrek, dopiero widząc spadającą na łeb na szyje oglądalnośc dodano od 3 sezonu przedrostek StarTrek ...
Entek serwuje nam odgrzewane pomysły, beznadziejną do granic możliwości grę aktorów (poza Ploxem), bzdurne scenariusze, z jeszcze gorszymi zakończeniami. Na prawdę poza kilkoma wyjątkami szkoda czasu na ten serial.

Zabawne, bo mnie właśnie zawsze interesowało jak to się wszystko zaczęło.Filmów historycznych też nie oglądasz, bo wiesz co było dalej?

Historie lubie, ale drwin z histori już nie.....

A co niby wyznacza to czy dany serial jest albo nie jest ST jesli uniwersum właśnie? Chyba, że istnieje jakaś nadkomisja stwierdzająca odgórnie czy serial jest wystarczająco kanoniczny.

Entek poza kilkoma odcinkami stanowi serial który dzieli uniwersum Treka w sposób wybiórczy są tam rasy znane z pozostałych seriali, ale często zachowują się inaczej (vide Wolkanka-narkomanka) Cały Entek jest samym zbiorem wypaczeń kanonu i jeszcze można było to wybaczyć gdyby szło to w parze z dobrymi oryginalnymi scenariuszami....

Najlepszym obrazem tego jest fakt iż blisko 75% fanów odeszło od oglądania tego serialu.

Swoja droga to i mnie caly sezon 3. i [zwlaszcza] 4. Enta podoba sie duzo bardziej, niz wiekszosc sezonow VOY bez Borga.

Kwestia gustu, niektórzy lubują sie w filmach ormiańskich...
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#13 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 19.05.2005 - |19:56|

Kwestia gustu, niektórzy lubują sie w filmach ormiańskich...

Ejże, ale mógłbyś napisać czyją wypowiedź cytujesz, bo jeszcze ktoś pomyśli, że to ja lubię filmy ormiańskie... :)

Użytkownik astromatrix edytował ten post 19.05.2005 - |19:56|

• 0

#14 sky

sky

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 20.05.2005 - |17:39|

Nie lubie wypowiedzi w stylu " Ciesze się, żę juz to skończyli" (entka). Jeśli sie komuśnie podobał to czemu go oglądał? Mi się podobał! To właśnie przez takich malkontentów ucieli serial. Jest mi szkoda entka bo od drugiego sezonu bardzo mi się podobał. Powtarzam jeszcze raz , bo tego nie rozumię. Jeśli nie lubię jakiegoś serialu to go nie oglądam a nie robie wszystko, żeby i inni nie mogli go oglądać!!!
  • 0

#15 lwiczek

lwiczek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 20.05.2005 - |20:20|

Mnie się ENT właściwie nie podobał... jak już było powiedziane, był przeraźliwie nijaki... No i było to widać w finale... ot, skończył sie... gdy kończył się DS9 po prostu w pewnym sensie mi czegoś brakowało... w przypadku ENT czuję raczej ulgę że już nie będę się tym katowal [na pytanie czemu oglądam skoro nudny i wogóle odpowiadam - bo to trek! ... no i miałem nadzieje...]
  • 0

#16 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 21.05.2005 - |15:09|

Mnie się ENT właściwie nie podobał... jak już było powiedziane, był przeraźliwie nijaki... No i było to widać w finale... ot, skończył sie... gdy kończył się DS9 po prostu w pewnym sensie mi czegoś brakowało... w przypadku ENT czuję raczej ulgę że już nie będę się tym katowal [na pytanie czemu oglądam skoro nudny i wogóle odpowiadam - bo to trek! ... no i miałem nadzieje...]

Wyświetl post

Tylko, ze final napisali idioci [aka Bracia Ble] B&B i dlatego byl taki benzadziejny.
Dam sobie glowe uciac, ze gdyby Many Coto sie wzial za final - bylby wypasiony, jak wiekszosc odcinkow 3. i 4. sezonu, w ktorych objal on wodze, jesli chodzi o fabule.

Ent nijaki ? 1. i 2. sezon moze i tak, za to pozostale jak najbardziej nie i chociazby one same sprawaiaja, ze zaliczam Enta jak najbardziej do Treka [pomijam juz tu watek fabuly, ktora dzieje sie w swiecie Treka, ma wyrazne poalczenie z historia znanego nam Treka, wiec Trekiem jest].
  • 0

#17 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 23.05.2005 - |19:01|

Ciekawa końcówka. W serialu zabrakło mi wojny z Romulanami. Chociaż pewien konflikt z nimi był pokazany.

+Riker :D
+Geneza odcinka Pegasus...
+kucharz, a jednak istniał i miał rolę spowiednika... szkoda że nie wpadli na to w 1 sezonie
+koniec

-T'Pol? Ledwo straciła swojego ukochanego, a już chyba przystawiała się do Archera.
-10 lat i statek idzie w odstawkę? Jeżeli tak, to niedorzeczność. Może go przebudują do warp 7... tylko nowa załoga przyjdzie.
-śmierć Malcolma - jak dla mnie niedorzeczna, albo nawet powiem głupia... już lepiej jakby spadł z tej deski...

Podsumowując, czwarty sezon wypadł bardzo dobrze. (może na moją ocenę miały wpływ poprzednie kiepskie sezony). Przyznam, że odcinków bardzo fajnych było niewiele, bo 8. Dużo było fajnych z czego, większość w 4 sezonie. Za to było też dużo kiepskich i beznadziejnych odcinków. Zresztą zamierzam zweryfikować oceny w mojej bazie odcinków.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 23.05.2005 - |19:10|

• 0
VeeDee

#18 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 28.05.2005 - |07:54|

Po całkiem dobrych odcinkach o Terra Prime, które w końcu nie były cukierkowe, pokazywały jakiś ciekawy konflikt i miały niezłą intrygę na koniec serialu dostaliśmy jeden z najgorszych epizodów w jego historii. Scenariusz nieciekawy i naciągany i praktycznie niezwiązany z Entkiem jako takim. Jak już było powiedziane o wiele bardziej przypominało to kolejny odcinek TNG niż fragment Enterprise i nie była to byajmniej zaleta. Jako zakończenie serialu odcinek prezentuje się fatalnie - chyba najgorsze jakie można było zrobić. Imo o wiele lepiej wypadłoby zamknięcie Entka epizodem 4x21, w którym mieliśmy przynajmniej pokazane początki trudnego tworzenia Federacji a nie pogaduszki Rikera i Troi o przysłowiowej d... Maryni.

PS. Najlepszymi fragmentami odcinka były trójwymiarowe ujęcia Ent-D.
PPS. A w dodatku Riker był gruby jak świnia a Troi stara i dużo brzydsza. :>

Użytkownik Gosiek edytował ten post 28.05.2005 - |07:55|

• 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#19 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 28.05.2005 - |13:23|

PPS. A w dodatku Riker był gruby jak świnia a Troi stara i dużo brzydsza.

No to raczej normalne po tylu latach......

A tak na poważne. Moim zdaniem największym błędem ENTKA jest to że rozgrywa się przed wszystkimi innymi serialami. Nie powinno się cofać bo to zawsze gdzieś w podświadomości powoduje teki efekt "i tak wiem co będzie za ileś tam lat" i traci zię zainteresowanie serialem. W dodatku wszystkie nowsze Treki mają to do siebie , że się rozkreęcają dopisro w 3 lub 4 sezonie i gwarantuję, że gdyby Entek rozgrywał sie po wojnie z dominium iopisywał np nie wiem konflikt BORG z Dominium to nawet gdyby pierwsze 3 zesony były do d... to i tak ludzie nie wieszali by na tym psów bo chcieli by wiedzieć co tam dalej sie stanie.
Co do ostatniego odcinka to wyglądał jakby był napisany jezcze pzed pierswzym gdzie reżyserzy zakłądają sobie, że ENTEK będzie miał 10 sezonów. Mnie sie to abslolutnie nie podobało.
  • 0

#20 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.05.2005 - |17:54|

W dodatku wszystkie nowsze Treki mają to do siebie , że się rozkreęcają dopisro w  3 lub 4 sezonie i gwarantuję, że gdyby Entek rozgrywał sie po wojnie z dominium iopisywał np nie wiem konflikt BORG z Dominium to nawet gdyby pierwsze 3 zesony były do d... to i tak ludzie nie wieszali by na tym psów bo chcieli by wiedzieć co tam dalej sie stanie.

Ja myślę, że duet B&B potrafiłby sknocić i taki pomysł ;P Z perspektywy czasu widać, że największym błedem producentów było danie Star Treka panom B&B a nie Ronaldowi D. Moorowi... :) Nawet nie chcę myśleć czym byłby Voyager i Entek gdyby to On je robił... ;P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych