Opis:
Fabuła "The Americans" umiejscowiona jest na początku 1980 roku i skupia się na dwóch szpiegach KGB: Phillipie i Elizabeth, którzy udają, że są szczęśliwym, amerykańskim małżeństwem żyjącym na przedmieściach Waszyngtonu. Nieprawdziwy związek bohaterów nabiera rumieńców i prawdziwości, ale wciąż jest wystawiony na próbę przez eskalację Zimnej Wojny.
Obsada:
Matthew Rhys - Phillip Jennings
Keri Russell - Elizabeth Jennings
Noah Emmerich - Stan Beeman
Susan Misner -
Michael Gaston - Bartholomew
Alison Wright - Martha Hansen
Zwiastun:
Obejrzałem sobie wczoraj pilota i muszę stwierdzić, że FX znów stworzyło świetny serial. Tym razem w klimatach szpiegowskich osadzony w czasach tzw. Zimnej wojny. Jest mega ciekawie, do tego sporo akcji, ale też i trochę wątków obyczajowych tyczących się naszego "małżeństwa".
Jedyne co mi się nie spodobało, to że akurat najlepszy agent FBI musiał zostać sąsiadem naszej parki i od razu coś mu nie gra. Nie lubię takich zbiegów okoliczności, strasznie sztucznie to wygląda, no ale jakoś trzeba było to rozegrać. Na minus też walki wręcz naszej agentki. O ile jeszcze podczas treningów szło jej nieźle, to w realu wyglądało to jakoś kiepskawo. Lepiej idzie natomiast jej mężowi i tu daję plus.
Generalnie świetnie się ogląda, no i do tego moje ukochane klimaty szpiegowskie.
Polecam zerknąć.

Logowanie »