Wlasnie obejrzalem odcinek The Storm i The Eye i powiem że mnie wkurza naiwność ludzi, są tacy dobrzy, ufni i otwarci...jakby nie żyli na Ziemi i nie mieli doświadczeń związanych z chociażby 1 i 2 wojną światową, etc...
Niemniej chciałem założyć nowy temat związany z zastosowaniem w oczywisty sposób już odkrytych technologii, które dla mnie jest tak oczywiste a w serialu o tym prawie nic!. Chodzi o urządzenia, które na obecnym etapie ekipa z Atlantydy jest w stanie spokojnie wyprodukować i stosować. Bez fantazji!
Na pierwszy ogień proponuję broń zabijającą Wraith, otóż... nawet tak prymitywne ludy jak indianie czy pigmeje stosują dmuchawki z zatrutymi strzałkami, a mając nowoczesne karabiny i serum z odcinka "1x07 Poisoning the well" można wyprodukować broń "zabijającą Wraith na śmierć" (prawie jak RAID, zabić karaluchy też nie jest łatwo :-). Jest to tak oczywista i co najważniejsze skuteczna broń że aż mnie szlag trafia iż w serialu nic o tym nie ma!
Druga sprawa - trzeba być chyba nienormalnym, aby mając w ręce takie serum nie kontynuować nad nim prac. W realnym świecie to jest po prostu niemożliwe!!!
Użytkownik Matek edytował ten post 04.03.2005 - |13:33|

Logowanie »