Skocz do zawartości

Wojna pomiędzy fanami Treka a Atlantis?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_SegM_*

Gość_SegM_*
  • Gość

Napisano 28.02.2005 - |07:59|

Witam jestem tu taj nowy. Więc witam. Mam pytanie, czy jest jakaś wojna pomiędzy fanami Star Treka a SGA? Na forum Trek.pl http://www.trek.pl/f...p?showtopic=766 Co prawda na temat SGA, rozmawia tam dosłownie parę osób, ale nie wiem czy to jest nagonka. Bo moim zdaniem chyba jest. Jak ktoś porównuje Entek do SGA. (lubię treka)
Co o tym sadzicie?
  • 0

#2 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 28.02.2005 - |08:02|

Czy jest to wojna? Hmm nie wiem. Ale przyznam że SGA jest tam atakowane bardzo ostro i nie sprawiedliwie.
  • 0

#3 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.02.2005 - |10:07|

Właśnie, gdybym miał czas to bym napisał co nieco... Co tu powiedzieć: Są w błędzie :)
Log65: Happy camper

#4 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 28.02.2005 - |10:59|

Cóż, koncepcja świata wg. trekkerów: ST był, jest i będzie pierwowzorem i wyznacznikiem wszystkich seriali scifi. Wszystko inne to podróbka (koniecznie z dopiskiem: żałosna!) i niewarta większej uwagi. Popularność SGA jest wywołana tylko i wyłączne poprzednikiem czyli SG1 i nie utrzyma się długo. Long live ST :P

Przykro mi, ale takie wrażenie odnoszę czytając te posty (aczkolwiek na #trek.pl ataki na SGA były w o wiele mniej ostrej formie).
  • 0

#5 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 28.02.2005 - |11:37|

Nie wiedziałem, że jest jakaś wojna. :) Jeżeli tak, to jest trochę niesprawiedliwa. Chociaż początek Atlantisa był nudnawy (odcinki od 3 do 9). Ale druga połowa sezonu odbiła się bardzo mocno. Na pewno ogromnym plusem Atlantisa są efekty, na jakie SG1 nie mogło siobie długo pozwolić.
  • 0
VeeDee

#6 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 28.02.2005 - |11:41|

Oczywiście, że jest niesprawiedliwa! SGA jest naprawdę niezłym serialem (zwłaszcza jeśli chodzi o ostatnie odcinki) i zarzucanie "wtórności", "płytkości" oraz "braku pmysłów" uważam za śmieszne i bezpodstawne. Z tego co widzę, sporo osób, które zjechały SGA obejrzała tylko film kinowy Stargate i od razu Atlantis; bez SG1. I od razu padają porównania do treków z pominięciem SG1 - jak tak można? <_<
  • 0

#7 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 28.02.2005 - |14:48|

E tam. Nie przesadzajcie. Po co ten podział na fanów treka i SG? Nikt przecież nie ogląda tylko ST lub SG. Wszyscy jesteśmy fanami S-F i mamy bardziej, lub mniej ulubione seriale. Zależy jak komu w gusta trafia. Atlantis potrzebowało trochę czasu by się rozkręcić, ale już wydaje się być wszystko w porządku. (Oj, żebym nie zapeszył) Nawet jeśli komuś to nie wystarczyło i Atlantis mu się nie podoba, to przecież ma prawo do własnej opinii.
  • 0

#8 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 28.02.2005 - |15:17|

Po co ten podział na fanów treka i SG? Nikt przecież nie ogląda tylko ST lub SG.

Są tacy .Jak pamiętam to od zawsze cześć trekkie była przeciw innym SF (a najbardziej przeciw SW ) . Wiec niema co się dziwić że swoją uwagę cześć tego grona skierowała na SGA - wedłóg mnie to i tak nieco dziwne że dopiero teraz , a nie wcześniej .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.02.2005 - |16:40|

Tez dziwie sie tej "wojnie". Sam jestem Trekkie ale nie uznaje Treka za biblie sci-fi, a wszystko inne odrzucam. SGA, mimo tego, ze to dopiero pierwszy sezon jest dobrym serialem a na pewno nie pokazal pelni swoich mozliwosci. Wiele sie jeszcze w nim moze wydazyc. Serial ma swoj potencjal.

Obi- jeden z nich to chyba ja ;) Ale to dlatego ze wole SCIENCE-fiction od science-FICTION. Chyba sam przyznasz, ze Star Wars to bardziej cos a'la legenda, basn (nie mowie "bajka"!) powiedzialbym nawet future-fantasy, a nie czystej masci sci-fi.
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#10 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 28.02.2005 - |17:21|

Tez dziwie sie tej "wojnie". Sam jestem Trekkie ale nie uznaje Treka za biblie sci-fi, a wszystko inne odrzucam

Są Trekkie i Trrekie .

Off-topic

Obi- jeden z nich to chyba ja wink.gif Ale to dlatego ze wole SCIENCE-fiction od science-FICTION. Chyba sam przyznasz, ze Star Wars to bardziej cos a'la legenda, basn (nie mowie "bajka"!) powiedzialbym nawet future-fantasy, a nie czystej masci sci-fi.

A dlaczego future fantasy - bo mamy moc , która innym przypomina magię ??
W ST jest bardzo zaawansowana telepetia (co też może mieć znamiona magi ) , no i Q który też ma moc .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#11 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 28.02.2005 - |17:48|

a ja naprzykład nie lubie Treka ;P bo go nawet nie ogladalem :hyhy:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#12 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 28.02.2005 - |19:26|

Przykro mi to powiedzieć ale na forum trek.pl jest bardzo dużo ludzi głupio-mądrych, którzy twierdzą że wyszystko wiedzą, że są genialnymi ekspertami, genialnymi recenzentami, krytykami... Ja jestem nerwowy człowiek i nie lubie się denerwować :)
dlatego nie udzielam sie na tamtym forum.
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#13 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.02.2005 - |19:41|

Są Trekkie i Trrekie

Sa Trekkies i Trekkers.

A dlaczego  future fantasy - bo mamy moc , która innym przypomina magię ??
W ST jest  bardzo zaawansowana telepetia  (co też może mieć znamiona magi ) , no i Q który też ma moc .

Wyświetl post

Co do telepatii i mocy... nie mozemy chyba porownywac dzialania fal mozgowych, ktore sa coraz bardziej poznawane naukowo do dzialania czegos co powoduje ze dziecko rodzi sie samo :|

Nie mam zamiary wszczynac kolejnej wojny ST-SW. Dosc juz takich bylo.
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#14 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 28.02.2005 - |19:49|

Co do telepatii i mocy... nie mozemy chyba porownywac dzialania fal mozgowych, ktore sa coraz bardziej poznawane naukowo do dzialania czegos co powoduje ze dziecko rodzi sie samo :|

Ok , powiedzmy że telepatię jakoś poznajemy i potrafimy to naukowo wytłumaczyć .
A moc Q - czy to da się naukowo wytłumaczyć ??

Nie mam zamiary wszczynac kolejnej wojny ST-SW. Dosc juz takich bylo.

Ja też . I dlatego na tym zakończymy . Bo jestem Fanem SF (i tej SCIENCE i tej FICTION ).
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#15 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 28.02.2005 - |20:17|

a ja naprzykład nie lubie Treka ;P bo go nawet nie ogladalem :hyhy:

Wyświetl post

To jak możesz nie lubić, jak nie oglądałeś?
  • 0
VeeDee

#16 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.02.2005 - |21:54|

[...]

Nie karmcie trola. btw polecam najnowsze posty kolegi SegM. TEN POST wyjasnia z kim mamy do czynienia. IMHO watek o wojnie miedzy fanami SGA i Treka to podpierdulka.
  • 0

#17 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 28.02.2005 - |22:01|

Wiesz zajrzałem dzisiaj na ten topic. Trochę SegM przegiął, ale nie dziwie się mu. Nie ma z waszej strony obiektywizmu.
  • 0

#18 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.02.2005 - |22:07|

Wiesz zajrzałem dzisiaj na ten topic. Trochę SegM przegiął, ale nie dziwie się mu. Nie ma z waszej strony obiektywizmu.

Czy Ty wiesz o co moze mu chodzic?
  • 0

#19 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 28.02.2005 - |22:32|

Przykro mi to powiedzieć ale na forum trek.pl jest bardzo dużo ludzi głupio-mądrych, którzy twierdzą że wyszystko wiedzą, że są genialnymi ekspertami, genialnymi  recenzentami, krytykami...  Ja jestem nerwowy człowiek i nie lubie się denerwować :)
dlatego nie udzielam sie na tamtym forum.

Wyświetl post

Strzał w dziesiątke. :clap:
Mam te same spostrzezenia.
I rowniez - póki co - nie mam zamiaru się tam udzielać.

Natomiast co do ewentualnej "wojny" to to jest z gruntu głupie.
Podejrzewam, że to sa ci sami zapiekli krytykanci Entka.
Z tym serialem sie udało więć huzia na następne zagrażające kanonowi (dominacji) Star Treka !

Użytkownik psjodko edytował ten post 28.02.2005 - |22:32|

::. GRUPA TARDIS .::

#20 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 28.02.2005 - |22:33|

No jakos ten post na forum Star treka nie jest straszny <_< ani tym bardziej oburzajacy

To jak możesz nie lubić, jak nie oglądałeś?

Normalnie :D ,tak samo jak nie lubie watrobki choc jej nie jadłem :P
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych