Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ringer

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#1 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 04.06.2011 - |11:33|

Posted Image

"Ringer" to nowy serial dramatyczny o kobiecie uciekającej przed mafią. Serial będzie nadawany przez CW, ale wcześniej miał on trafić do ramówki stacji CBS. Zobaczymy go już jesienią.

Krótki opis i bohaterowie:

"Ringer" – to powrót Sarah Michelle Gellar ("Buffy: Postrach wampirów") w serialu dramatycznym o Bridget młodej kobiecie uciekającej przed mafią. Ucieka ponieważ była ona świadkiem morderstwa i próbuje się ukryć. Była ona również narkomanką, chodzi na spotkania i jest trzeźwa od 6 miesięcy. Chce zacząć nowe życie, ale po tym jak była świadkiem morderstwa, jej życie obraca się do góry nogami. Pomimo zapewnień bezpieczeństwa przez FBI, Bridget wie, że jej życiu grozi niebezpieczeństwo. Ucieka do Nowego Jorku, nie mówiąc o tym nikomu, nawet swojemu sponsorowi. Tam spotyka się ze swoja bliźniaczką Siobhan. Jej siostra jest zamożna ma idealne życie i wspaniałego męża Andrew. Bridget, wydaje się, że gdyby mogła wcielić się w swoją bogatą bliźniaczkę Siobhan mieszkającą w Nowym Jorku, będzie bezpieczna i nikt jej nie znajdzie. Gdy siostry zaczynają się dogadywać, Siobhan znika w tajemniczych okolicznościach, a Bridget postanawia się wcielić w jej zaginiona siostrę Siobhan i żyć jej życiem. Odkrywa straszne tajemnice, nie tylko o swojej siostrze, ale jej mężu i najlepszych przyjaciołach. Niestety okazuje się, że za głowę jej siostry również ktoś wyznaczył nagrodę. Bridget jest tym faktem przerażona i nie wie co robić.

W serialu wystąpią m. in.:
Sarah Michelle Gellar jako Bridget/Siobhan ("Buffy: Postrach wampirów")
Nestor Carbonell jako Agent Victor Machado ("Cane", "Lost")
Kristoffer Polaha jako Henry ("North Shore", "Miss Guided", "Valentine", "Life Unexpected")
Ioan Gruffudd jako Andrew
Mike Colter jako Malcolm Howard ("The Good Wife")
Tara Summers jako Gemma Gallagher ("Boston Legal", "Damages")

Serial zapowiada się dość mrocznie. Mówi się, że będzie to mocno odbiegać od innych pozycji stacji CW takich jak np. "90210" czy "Gossip Girl". Może być to całkiem niezły serial. Poczekamy to się dowiemy.

2 zwiastuny trwające ponad 3 minuty poniżej:

Czy ktoś obejrzy ten serial?

Co sądzicie o nim?

Czekam na wasze opinie co do serialu...

Użytkownik johnass edytował ten post 04.06.2011 - |11:43|
Proszę kompresować i zmniejszać obrazki

• 0

#2 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 20.06.2011 - |21:27|

Wstępna PREMIERA serialu "Ringer" przewidziana jest na 13 września we wtorek 9PM. W tym dniu powróci również "90210". Będzie to pierwszy dzień nowego sezonu na CW.

Napisano 22.07.2011 - |15:51|

Pojawiły się nowe informacje dotyczące serialu "Ringer". O serialu zaczyna się mówić coraz więcej, że może on być bardzo dobry. Oceniany jest wysoko przez internautów, którzy zapowiadają oglądać serial. Do obsady serialu, dołączyła Jaime Murray znana z "Spartacus: Gods of the Arena", "Dexter", "Magazyn 13".
Po Comic-Con wyszły nowe zdjęcia promujące serial i nowy zwiastun trwający, aż ponad 3 minuty!

Zdjęcia:

Posted Image

Posted Image

Zwiastun poniżej:

Użytkownik johnass edytował ten post 03.09.2011 - |13:35|

• 0

#3 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.09.2011 - |12:22|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#4 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 03.09.2011 - |15:57|

Ten dreszczyk xD. Czekam na serial z dość dużą niecierpliwością. Może to być coś naprawdę dobrego i innego niż dotychczas od CW.
  • 0

#5 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 03.09.2011 - |21:31|

No cóż z sentymentu do Buffy i ze względu na całkiem niezłe produkcje, które wychodzą spod "ręki" The CW napewno obejrzę. I też mój ulubiony gatunek - dramat/obyczaj, oby tylko było w nim dużo realizmu i dużo mroczności, tajemnicy, a nie jakieś popierdółki i czczej gadki.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#6 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 04.09.2011 - |07:51|

Serial miał być na CBS, ale zrezygnowali z niego i dopiero wtedy wkroczyło CW. Dlatego ma być "najdoroślejszy" w ofercie CW. Czy to będzie dobrze czy źle to się okaże.

A dla fanów VM, Jason Dohring ma się pojawić w rekurencyjnej roli.
  • 0

#7 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 341 postów

Napisano 14.09.2011 - |16:18|

Jakie recenzje, oglądał ktoś? W skali od 1 do 10?

Użytkownik rasdel edytował ten post 14.09.2011 - |16:19|

• 0

#8 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 14.09.2011 - |17:56|

rasdel, krytycy zmieszali z błotem.
  • 0

#9 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 14.09.2011 - |18:48|

Bo ja wiem czy zmieszali? Na metacritic jest 11 pozytywnych recenzji, 16 pół na pół i tylko dwie negatywne. Ja z pewnością będę oglądał dalej; po jednym odcinku ciężko ocenić ale myślę, że może być całkiem dobrze. Jedyne do czego mogę się już teraz przyczepić, to brak konkretnej i wpadającej w ucho muzyki i straszna sztuczność otoczenia w scenach na łodzi. Co do fabuły, to może troszkę za szybko siostrzyczka zniknęła, a druga przejęła jej rolę. Myślałem, że zniknięcie będzie gdzieś pod koniec pierwszego odcinka a tutaj zonk. Pierwszy odcinek to 6/10 - nie powalił ale i nie odrzucił.

Użytkownik Inuki edytował ten post 14.09.2011 - |18:51|

• 0

#10 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 14.09.2011 - |19:05|

Ja się wynudziłam, ale dam szansę drugiemu odcinkowi. Kilka seriali CW miało fatalny początek, a potem się rozkręciły.
Niezależnie od poziomu, wolałabym historię zamkniętą w jednym sezonie. Zwłaszcza, że drugiego raczej nie będzie ;)
  • 0

#11 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 14.09.2011 - |19:25|

Ja też wolałbym jeden sezon a konkretny, góra dwa. Nie chcę kolejnego tasiemca w stylu "Lost", czy też "Prison Break". Oby fabuła dalej była sensowna, a nie jak z palca wyssana. Nudne to dla mnie nie było, jak już pisałem nawet za szybko mi siostrzyczka weszła w skórę tej drugiej ale zobaczymy co i jak. Pierwszy odcinek to właściwie zlepek wszystkich zwiastunów. No a w ogóle to ile odcinków ma być? Raz czytam, że 13 a raz że 22.
  • 0

#12 janek555

janek555

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 14.09.2011 - |19:27|

Już po seansie i oto krótki komentarz:
Serial ma chyba bardzo mały budżet, bo niektóre sceny są tak sztucznie wykreowane, że się śmiać chce. Np. wspomniana scena na łodzi, rodem z lat 90. Chociaż w sumie taki słoneczny patrol to przy tym bajka. Dużo się działo i szybko. Trochę drętwa gra aktorów, ale miło zobaczyć niektóre stare, dobre twarze. Muzyka faktycznie nijaka. Co do ogólnego zarysu fabularnego to może się dziać dużo. Bardzo podobają mi się rozterki Siobahn. 1 odcinek zakończył się już niezłym cliffhangerem i na pewno zobaczę drugi. Oby tylko poprawiła się jakość a może coś z tego wyjdzie. ;)
6/10
  • 0
6.0 - Battlestar Galactica, Supernatural, True Blood
5.5 - Californication, How I Met Your Mother, Sons of Anarchy, Dexter, Star Wars: Clone Wars, Fringe,
5.0 - Lost, Stargate SG1, Skins, House, Dark Blue, Warehouse 13, SG: Atlantis, Sons of Anarchy
4.0 - Prison Break, Vampire Diaries

#13 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 14.09.2011 - |19:41|

No już prawie wszystko zostało powiedziane. W sumie nie wiem co dodać. 1 odcinek był całkiem niezły. No na pewno mnie nie odrzucił. Działo się jak działo. Scena z łodzi... xDDD śmieszna. Fajnym cliffem nas poczęstowano na koniec, chociaż, zabrakło mi 1 zdania w ostatniej scenie. W zwiastunie było o tym mówione.
Spoiler
No ale i tak będę oglądać dalsze odcinki. Chciałbym obejrzeć kilkanaście odcinków. Np scenarzyści mogli by rozpisać serial na 3 pełne serie i dziękuję. Ale zobaczymy po oglądalności. 1 odcinek obejrzało 2.74 mln przy ratingu 1.2. Najgorzej nie jest, ale fajerwerków nie ma.

Ocena za odcinek: -7/10
  • 0

#14 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 14.09.2011 - |21:18|

No a w ogóle to ile odcinków ma być? Raz czytam, że 13 a raz że 22.

W dużych stacjach zawsze się zamawia 13, a dodatkowa 9 to kwestia wysokich ratingów i złożenia zamówienia. Tyle, że CW raczej nie ma seriali na midseason, więc wątpie żeby wyrzucili jakikolwiek nowy serial przed czasem i te 22 są prawie pewne.
  • 0

#15 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 341 postów

Napisano 14.09.2011 - |21:47|

Straszny shit ten ringer. Wynudziłem się to mało powiedziane, tak mnie zmuliło że na końcu już przewijałem. W pewnym momencie miałem nawet wrażenie, że pomyliłem seriale.

U mnie to nawet na 1/10 nie zasługuje, muzyka totalne dno. Ale zastanawia mnie jedno. Po co oni dają temu tyle "plastikowości" i niektóre sceny widać jak jest dodany tragiczny efekt specjalny, przykładem tego jest scena na motorówce.. pytanie po co skoro inne ujęcia (z oddali) są naprawdę dobre i widać, ze ta motorówka fizycznie jest. Zupełnie poroniony pomysł.
  • 0

#16 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 17.09.2011 - |17:57|

a mi się podobało, bo pomimo siarowej muzyki i okropnych efektów specjalnych w scenie na łodzi, serial ma świetny pomysł na historię. do tego dochodzi buffy, na którą naprawdę przyjemnie się patrzy :).
  • 1
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#17 rasdel

rasdel

Orion-Tokra

• Orion-Tokra
  • 341 postów

Napisano 17.09.2011 - |21:35|

Jeśli chodzi o Byffy to dawniej była jakaś pulchniejsza, teraz same kości i skóra, no ale jeśli mówić o skromnych plusach to ona jest jednym z plusów tego serialu z pewnością :)
  • 0

#18 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 18.09.2011 - |13:48|

oj tam, nadal przyjemnie się na nią patrzy. zawsze była chuda, kiedyś była tylko bardziej pyzata na twarzy :P
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#19 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 18.09.2011 - |22:14|

Hmm, bardzo ciężko ten pierwszy odcinek ocenić, wydaje się, że twórcy nie dadzą rady jakoś sensownie tego wszystkiego, co nam zamieszali, połączyć.
Jest dużo chaosu, nie wiadomo do końca o co chodzi, Siobhan czy Bridget, zginęła czy nie?, nikt nie rozpoznaje kobiety, z którą żyje ileś tam lat? litości!
Natomiast z drugiej strony chciałbym coś ciekawego zobaczyć i otrzymać fajne wyjaśnienie, tyle tylko żeby jednak bardziej bazowało na inteligencji widza, a nie na wciskaniu nam kitów rodem z wenezuelskich telenowel. Po pierwszym odcinku postawiłbym że szybko nastąpi cancel - 5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#20 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 19.09.2011 - |07:38|

Na CW szybki cancel to wątpliwe, ale w tylko 1 sezon jestem gotowy uwierzyć bez problemu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych