Skocz do zawartości

Zdjęcie

Terra Nova

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#1 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 03.05.2011 - |12:50|

Dołączona grafika

PREMIERA serialu odbędzie się 26 września na FOX!!!

"Terra Nova" to jest propozycja Science-Fiction i Przygodowa od FOX-a na jesień 2011. Serial miał przesuwaną PREMIERĘ już kilka razy. Ostatnio mówiło się o końcówce maja 2011, ale ostatecznie serial wylądował w jesiennej ramówce stacji.

O Czym będzie serial...?
"Terra Nova" może być wielkim telewizyjnym hitem, ale także jedną z największych klap w historii telewizji. Wielu widzów i krytyków z dużym zaciekawieniem oczekuje premiery serialu zrealizowanego z tak dużym rozmachem.

"Terra Nova" rozpoczyna się w 2149 roku. Świat jest na granicy totalnej zagłady m.in. z powodu ogromnych zanieczyszczeń środowiska. Większość roślin oraz zwierząt znikła z powierzchni ziemi. Naukowcy uważają, że tego procesu nie da się już zatrzymać. Ratunkiem ma być poprawienie pomyłek przeszłości. Powstaje portal, który pozwala cofnąć się do czasów prehistorycznych. W tamtym okresie zostaje stworzona tytułowa kolonia - "Terra Nova".

Serial skupia się na rodzinie Shannonów, nowych mieszkańcach tej osady. Wkrótce bohaterowie odkryją, że prehistoryczna kraina oprócz różnych bogactw kryje także wiele niebezpieczeństw. Podobnie jest z samą Terra Novą, ponieważ nie wszyscy osadnicy mają dobre zamiary i część z nich chce zaszkodzić kolonii oraz jej mieszkańcom. Showrunnerem produkcji został Brannon Braga ("FlashForward", "24"). Steven Spielberg jest zaangażowany w serial jako jeden z producentów wykonawczych. Pomysłodawcami projektu są Craig Silverstein oraz Kelly Marcel.

Serial zdobył duży rozgłos jeszcze przed premierą ze względu na swój duży budżet oraz spore opóźnienia w realizacji. Niektórzy sądzą, że będzie to jedna z najbardziej spektakularnych porażek w historii telewizji. Inni wierzą w magię Stevena Spielberga, który powraca do dinozaurów. Widzowie zobaczą rezultaty jesienią tego roku.

źródło: orange.pl...

W serialu zobaczymy m. in.:
Jason O'Mara jako Jim Shannon ("Life on Mars"US, "Men in Trees", "In Justice", "The Agency")
Mido Hamada jako Guzman ("24", "State of Mind")
Allison Miller jako Skye ("Kings")
Landon Liboiron jako Josh Shannon ("Life Unexpected", "Degrassi: The Next Generation")
Shelley Conn jako Elizabeth Shannon ("Marchlands", "Mistresses", "Party Animals")
Alana Mansour jako Zoe Shannon
Stephen Lang jako Frank Taylor ("Avatar", "Wrogowie publiczni")
Christine Adams jako Mira ("The Whole Truth", "Pushing Daisies", "Home Again")

Zapowiada się bardzo dobrze. Na pewno skuszę się na serial.

Poniżej 2 Zwiastuny:

Co sądzicie o tym serialu?!

Ma ktoś zamiar go oglądać?!

Czekam na wasze opinie...

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 24.06.2011 - |09:30|

• 0

#2 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 03.05.2011 - |17:45|

Dla mnie już samym debilizmem jest cofanie się w czasie, co całkowicie skreśla dla mnie ten serial.
  • 0

#3 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 03.05.2011 - |18:00|

Moim zdaniem to będzie niewypał i FOX się na tym projekcie przejedzie, już nawet nie wspominam jaki jest cyrk z tym serialem "za kulisami".

Użytkownik johnass edytował ten post 03.05.2011 - |19:07|
http://sjp.pwn.pl/szukaj/niewypał

• 0

#4 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 03.05.2011 - |19:00|

Wielkie ochy i achy nad tym serialem ale podzielam zdanie, że raczej będzie niewypał.
Bardziej czekam na "Fallen Skies".

Użytkownik johnass edytował ten post 03.05.2011 - |19:08|
http://sjp.pwn.pl/szukaj/niewypał

• 0

#5 korab

korab

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.05.2011 - |00:33|

Jeśli chodzi o niecierpliwe czekanie na seriale to u mnie są to - "Terra Nowa" i "Fallen Skies".

Taki ogólny ogląd po tym co dysponujemy czyli spoilerach i drobnych opisach + pogawędkach w gronie znajomych, że jednak Terra Nowa ma większe szanse. Tu na pewno + do oglądalności da Spielberg. Jeśli będzie to coś na poziomie "Wybrańcy Obcych" to niejedna osoba podskoczy z radości.

W kwestii podobieństwa fabuły na myśl przychodzi mi Brytyjski Serial "Siły Pierwotne" - choć to może przedwczesne porównanie.

Podróż w czasie w gatunku - OK. Ciekawi mnie w jaki sposób działania tych ludzi będą wpływać na przyszłość, jak będą ją zmieniać. Mam nadzieję, że ten wątek będzie poruszany. Bo jeśli będzie się to skupiać na grupie "pionierów" żyjącej wśród niebezpiecznych dinozaurów i mordującej się wzajemnie, to już jak dla mnie najgorzej.

Duży Budżet daje nadzieje na serial, który będzie się przyjemnie oglądać i wniesie coś nowego do gatunku.
Niemniej będzie to albo wielki hit, albo wielki niewypał.
  • 0
(—)Jack diuk Korab

#6 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.05.2011 - |10:23|

Co do afektów specjalnych i ewentualnej akcji to nazwisko Spielberg daje gwarancje, że powinno być nieźle. Martwi mnie bardziej fabuła, ale o tym przekonamy się jesienią podczas oglądania. Serial na pewno obejrzę, a co z tego wyjdzie to się okaże. Niby pilot miał być już jakoś teraz, ale w kółko go przesuwają. Wypada więc mieć nadzieję, że zostanie dopieszczony w każdym detalu i dostaniemy coś bardzo dobrego. Oby.
  • 0

#7 Michalina

Michalina

Szeregowy

• Użytkownik
  • 67 postów
  • MiastoOstróda(Mazury Zach.)

Napisano 04.05.2011 - |18:14|

Hmn może być ciekawie... Jednak zacznę go oglądać dopiero jak będzie pewne co z dalszymi losami serialu. Po prostu nie chcę się znów rozczarować, że serial się kończy zbyt szybko.
  • 0
Ubi dubium ibi libertas.

#8 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 04.05.2011 - |22:23|

Z niecierpliwością też czekam na ten serial,
jedynie co mnie martwi to to żeby nie okazał się kalką filmu Park Jurajski
w którym cała fabuła opierała się na Dinozaurach i wokół Dinozaurów .
Nie będę ukrywał że liczę na pokazanie i ukazywanie podróży w czasie w tym serialu a nie
tylko zwiedzanie,odkrywanie nowych gatunków dinozaurów, karmienia, gonitw i ucieczek przed prehistorycznymi zwierzętami.
  • 0
Dołączona grafika

#9 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 05.05.2011 - |13:04|

W kwestii podobieństwa fabuły na myśl przychodzi mi Brytyjski Serial "Siły Pierwotne" - choć to może przedwczesne porównanie

Oby nie był zbyt podobny, fabuła jest słabą stroną Primeval, przynajmniej w pierwszych 2 sezonach, schemat i jeszcze raz schemat, bez cienia dramaturgii i czegoś pieprznego, serial typowo młodzieżowy, jak taka ma być Terra Nova to ja dziękuję. Lubię zabawy z czasem, ale twórcy muszą sobie zdawać sprawę, że jest to niezwykle ryzykowna i trudna zabawa by poszczególne wątki miały sens.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#10 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.05.2011 - |13:34|

Co do podróży w czasie to był kiedyś taki film Timeline na podstawie powieści Crichtona i tam te podróże całkiem fajnie i logicznie były przedstawione. Tylko tam cofali się do średniowiecza.
Tam występowały jakieś problemy przy podróżach przez co było ciekawie. Jak zrobią, że będzie można się cofać bez konsekwencji to będzie to naciągane.
Ja oczekuję od tego serialu akcji i mam nadzieję to dostać.
  • 0

#11 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 04.06.2011 - |10:31|

W internecie pojawił się świeżutki i nowy zwiastun "Terra Nova", trwający minutę.
Zapraszam do obejrzenia.

• 0

#12 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 22.06.2011 - |18:05|

Zgadzam sie tutaj z wiekszoscia ktorzy twierdza ze serial nie przezyje pierwszego sezonu. Bo niby o czym ma on byc? Powiem wam o czym ... o przetrwaniu gatunku ludzkiego w czasach dinozaurow ... czyli taki ciut liczniejszy "Zaginiony Swiat" (serial z 1999 roku).

W dodatku kompletnie nonsensowny no bo pewnie jakiegos malego dinozaura daloby sie bez problemu zabic ale takie olbrzymy jak Tyranozaur albo Zauropody (najwieksze z nich byly 5x wieksze niz tyranozaury) raczej trudno byloby zabic a nawet odstraszyc. Tym bardziej zakladanie obozowiska w takim rejonie jest smieszne, ze niby rozpedzone stado triceratopsow mialoby sie zatrzymac na tych kratach co maja i co ledwo widac? Moze jakby to byl mur to by go omijaly.

Druga sprawa to odciecie od "przyszlosci". Z tego ostatniego proma mozna sie domyslic ze swiat przyszlosci zobaczymy tylko w 1 odcinku i to tylko na krotko by pokazac z kad przyszli i dlaczego. To takze zniechceci niektorych widzow.

A na koniec sprawa "zmian w przeszlosci co wplywaja na przyszlosc" ... nie bedzie tego. Dlaczego tak sadze? Poniewaz dyskusja ta toczylaby sie PRZED wyslaniem ludzi w przeszlosc i polegala by na odpowiedzeniu na pytanie "CZY wyslac ludzi w przeszlosc i ryzykowac zmiane przyszlosci??" a nie na pytanie"Wyslalismy ludzi w przeszlosc, co zrobic by nie zmienic przyszlosci??" poniewaz na to to juz za pozno.

A i kolejna rzecz... po cholere wysylac ludzi 85 miliony lat wstecz jak wiemy ze za 20 milionow uderzy w nas asteroida (albo bedzie jakis inny globalny kataklizm), nie lepiej wyslac np. 30 milionow lat temu? Albo 15? W czas o ktorym wiemy ze nie bedzie az tak drastycznej katastrofy? (Bo ze zlodowaceniem sobie poradzimy ... ).

Z mojego punkty widzenia, fana sci-fi serial okaze sie porazka bo to bedzie zwykly dramat osadzony 85 milionow lat temu z dinozaurami w tle.

• 0

#13 Caravashi

Caravashi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 22.06.2011 - |22:54|

Coś mało przyszłościowa ta przyszłość...
W wielu historiach podróżować w czasie trzeba jednocześnie dla pewności że linia czasowa w którymś momencie nie tąpnie i część podróżników czekających w kolejce nie tyle się zgubi po drodze co w ogóle nie urodzi.
To do mnie bardziej przemawia niż kolejne Wrota gdzie się po kolei przechodzi, ale może to uwzględnili i się mylę.
Gdzieś tam na pewno kryją się większe trudności niż spore drapieżniki, taka paczka to niezły tygielek ale nie źródło materiału na kolejne odcinki na dłużej.

Poza tym przekupili mnie dinozaurami do których nadal mam lekką słabość więc i tak obejrzę, nawet jak denne.
  • 0

#14 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 23.06.2011 - |10:06|

"Falling Skies" to niewypał IMO, tym samym pozostaje czekać na "Terra Nova". Ten serial przynajmniej będzie bardziej efektowny, tak przynajmniej wynika z zapowiedzi.
  • 0

#15 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 24.06.2011 - |09:29|

2 godzinna PREMIERA serialu "Terra Nova" odbędzie się 26 września na FOX.
  • 0

#16 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 27.06.2011 - |15:46|

A i kolejna rzecz... po cholere wysylac ludzi 85 miliony lat wstecz jak wiemy ze za 20 milionow uderzy w nas asteroida (albo bedzie jakis inny globalny kataklizm), nie lepiej wyslac np. 30 milionow lat temu? Albo 15? W czas o ktorym wiemy ze nie bedzie az tak drastycznej katastrofy? (Bo ze zlodowaceniem sobie poradzimy ... ).

Najlepiej wysłać ludzi w... przyszłość, do czasów, gdy już nas nie będzie. Ziemia znów zazieleniona, ciekawe nowe gatunki stworzeń i brak ryzyka mieszania z linią czasową.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#17 anubis2010

anubis2010

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 28.06.2011 - |11:06|

Szczerze powiem, że boję się premiery Terra Nova. Czemu ? Już piszę.
Jakiś czas temu gdy ruszył projekt The Cape też oczekiwania były duże, superprodukcja, musi być hit, ochów i achów nie było końca. Do chwili premiery.
Co wyszło już wiemy, cancel po 10 epizodzie (moim zdaniem zasłużony, bo serial był przewidywalny, słabiutki i bardzo nudny).
Potem nadszedł czas zachwytu nad Fallen Skies (podobnie jak The Cape - tylko tutaj jeszcze można dodać : "to Spilberg więc musi się udać").
Niestety po 3 epizodach nadal nudno i ogólnie irytująco bezmyślnie.
Oby Terra Nova nie skończyła jak The Cape (cancelem po paru epkach) bo koniec Fallen Skies przy takim poziomie jest pewnie już bliski.
  • 1

#18 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 30.06.2011 - |19:11|

Najlepiej wysłać ludzi w... przyszłość, do czasów, gdy już nas nie będzie. Ziemia znów zazieleniona, ciekawe nowe gatunki stworzeń i brak ryzyka mieszania z linią czasową.

Moja pierwsza mysl BINGO, super pomysl ... druga juz nie tak bardzo. A co jak wysylamy ludzi - z ktorymi potem nie mamy kontaktu - akurat w przeddzien wybuchu superwulkanu, uderzenia asteroidy czy jakies innej katastrofy naturalnej?)

Ale gdybysmy na to machneli reka to mysle ze scenariusz bylby ciekawszy niz wysylanie w przeszlosc, poniewaz to co wydarzy sie w "przeszlosci" jest ograniczona tym co o niej wiemy. O przyszlosci nie wiemy nic wiec nie ma takich ograniczen (calkowicie nowe typy zwierzat, mogliby odkryc jakies informacje o koncu ludzi, jakies ruiny, moze odkryliby ze przez jakis czas obca rasa miala u nas baze). Normalnie mogliby wymyslec wszystko i wprowadzic w zycie kazdy pomysl (nawet zwierzeta podobne do dinozaurow, jesli by sie uparli).

• 0

#19 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 01.07.2011 - |08:35|

A mnie się wydaje, że pomysł na serial wziął się stąd, że po kolejnych Jurassic Parkach zostało mnóstwo drogich gadżetów, które Spielberg próbuje gdzieś wykorzystać żeby kasa chociaż częściowo się zwróciła ;)

Użytkownik delta1908 edytował ten post 05.07.2011 - |07:53|

• 1

#20 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 04.07.2011 - |16:42|

"Terra Nova" zagości na ekranach FOX już jesienią w USA jak i w Polsce! Stacja FOX ogłosiła, że w jesiennej ramówce stacji pojawi się właśnie ten serial. Data nie jest znana, ale fakt, że jesienią ma być w Polsce jest dobrym znakiem.
Więcej i Polski zwiastun serialu w linku poniżej:

http://www.foxtv.pl/terranova
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych