Odcinek 065 - S03E22 - The Day We Died
Napisano 28.04.2011 - |20:43|
Napisano 07.05.2011 - |12:50|
Konkretnie rzecz biorąc podoba mi się rzeczywistość przyszłości, ciekaw jestem jednak tego co stanie się dalej
czy ja dobrze zrozumiałem, że Peter scalił dwa światy? czy jedynie scalił pokój z maszyną, co daje możliwość swobodnego tranzytu informacji między dwoma światami...
w ogóle jak to możliwe, że nie pamiętają Petera, jak on zniknął?! nie ma to dla mnie żadnego sensu, Peter wpływał na tak wiele czynników w obu światach, że jego zniknięcie nie może pozostać niezauważone, szczególnie, że Bolivia ma z nim dziecko...
Czyżby, to o czym mówił Walter w przyszłości czyli przeniesienie swiadomosci Petera do przodu stało się rzeczywistością? i stąd pojawi się ta rzeczywistosc 15 lat do przodu gdzie bedziemy mogli obserwowac efekty dzialan bohaterow w normalnym timelinie?
i w ogole to skad sie wziela maszyna w pierwszej kolejnosci, skoro to Walter wyslal ja w przeszlosc?
Użytkownik pancor edytował ten post 07.05.2011 - |13:02|
Napisano 07.05.2011 - |23:17|
Użytkownik mr_gm edytował ten post 07.05.2011 - |23:18|
Napisano 08.05.2011 - |01:18|
R.I.P. StarGate ![]()
TauriCon still alive ![]()
Napisano 08.05.2011 - |02:41|
Coś spowodowało, że Peter albo się nie urodził, albo co jest bardziej prawdopodobne, cofnięto się do przeszłości i powstrzymano Waltera przed Uratowaniem go. Założe się że obserwatorzy mieli z tym coś wspólnego. Przecież jeden z nich uratował Petera przed utonięciem w Jeziorze. Jeśli Obserwatorzy istnieją po za czasem mogli pozwolić by wydarzenia się potoczyły swoim torem a w chwili gdy Peter zaczął rozmawoać z obiema stronami konfliktu po prostu zmienić czas i nie uratować go przed utonięciem. Wtedy tylko obaj Walterowie by go pamietali.
Jeszcze inna opcja jest taka że powstrzymano Waltera przed przejściem do drugiego świata. Spowodowałoby to śmierć małego chorego Petera ale Walter wciąż mógł przejść na drugą strone wkrótce potem i wywołać znany nam tok zdarzeń, tyle, że wtedy Petera by po prostu w tej historii nie było.
Co do dziecka zostało wymazane w chwili zniknięcia Petera.
Jeśli chodzi o maszynę wszystko stało sie Jasne w chwili gdy Walter powiedział, ze sam wysłal ją w przeszłość. Założę się, że w kolejnym sezonie wyjdzie na jaw, że to on ją zbudował i zostawił do niej instrukcje. No bo niby dlaczego mamy tam rysunki Olivii i dlaczego sprośrod wszystkich ludzi maszyna działa wyłacznie na Petera ? Jak powiedział sam Walter to paradoks. Nie można zmienić tego co się stanie skoro to juz się stało. Żeby fabuła trzymała się kupy maszyna musi zostać zbudowana w obecnej lini czasowej bądź w przyszłości. Wierzę, że mam racj bo tylko wtedy to ma sens.
Użytkownik johnass edytował ten post 08.05.2011 - |07:48|
Zbędne cytowanie całego posta
Napisano 08.05.2011 - |08:14|
Żeby fabuła trzymała się kupy
Obawiam się, że pójdą drogą Losta i po prostu założą, że fabuła nie musi trzymać sie kupy. Odcinka nie oceniam, bo wszystko zależy jak z tego wybrną.
Napisano 08.05.2011 - |10:25|
Sama wizja przyszłości dosyć przygnębiająca i przez to mało realna także no i to tylko wizja więc tragedii po zabiciu Olivii jakoś się nie czuło, przy czym jak zwykle towarzyszyły temu świetne pomysły w postaci oka Broylsa itp.
Napisano 08.05.2011 - |12:29|
W 4 sezonie być może będziemy skakali nie z 1 świata do 2, tylko w czasie 15 lat do przodu i z powrotem. Ogółem poprzedni odcinek wywołał we mnie większą chęć obejrzenia następnego, czyli tego. Ale jest OK.
Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 08.05.2011 - |12:32|
Napisano 09.05.2011 - |15:09|
Nie pamiętają Petera, bo nigdy nie istniał, ale spełnił swoje zadanie. Trzeba by rzec WTF ?
Jak chodzi o cały sezon, to podobał mi się bardzo. Oczywiście miał jakieś minusy, ale jednak na plus i całe szczęście, że nie skasowali serialu.
Obym nie żałował tych słów po 4 sezonie tylko
Użytkownik goral_222 edytował ten post 09.05.2011 - |15:12|
Napisano 09.05.2011 - |16:07|
Napisano 09.05.2011 - |21:07|
Skoro tak się bawimy tj. "usuwamy" dziecko Bolivi to wypadałoby usunąć i Olivię- o ile dobrze pamiętam to przez te 3 sezony Peter przynajmniej raz uratował jej życie; wsadzić Waltera do psychiatryka- to przecież zasługa Petera, że Walter wyszedł z zakładu itd.
Zobaczymy czy ostateczne rozwiązanie będzie takie jak u wyspiarzy.
Użytkownik Kraven edytował ten post 09.05.2011 - |21:08|
Napisano 10.05.2011 - |11:33|
Użytkownik johnass edytował ten post 10.05.2011 - |20:31|
Napisano 10.05.2011 - |13:32|
Tak jak napisałeś zakręcili tak, że część rzeczy nie trzyma się kupy.
Użytkownik johnass edytował ten post 10.05.2011 - |20:31|
Napisano 10.05.2011 - |19:56|
w kazdym razie, pozwolcie sie twórcom obronic nastepnym odicnkiem - wtedy bedzie mozna klac na czym ziemia stoi ze sie kupy nie trzyma
Napisano 11.05.2011 - |08:23|
w pełni się zgadzam, czekałem na finał, ale z każdą jego minutą byłem bardziej skonsternowany o co chodzi i po co to... a na koniec właśnie tylko Lost mi do głowy przychodziłJa czekam na czarny dym albo coś w tym stylu i się wypisuję. Finał mnie rozczarował. Ciekawe, bo poprzedni odcinek mi się podobał, a ten wcale się bardzo nie różni. Sporo się działo, były niespodzianki i niby fajnie, ale na razie prowadzi to do nawarstwiania zagadek za wszelką cenę, zamiast do rozwiązywania wątków. Kiedyś to był ciekawy niby-naukowy serial, a teraz robi się z niego drugi Lost, i to nie jest komplement. Co za dużo to niezdrowo, a nieistniejący Peter to właśnie za dużo.
Napisano 15.08.2011 - |07:54|
Nie podoba mi się fakt, że 4 sezon będzie nowym serialem, i nowym kompletnie gdyż ludzie którzy nie widzieli poprzednich trzech sezonów mogą zacząć oglądać, bez znana poprzednich odcinków. Te postacie które znaliśmy, nie będą już tymi postaciami tylko nowymi. Bo "Petra nie było"
Wszystkie te relacje między bohateriami więzi itd poszły na marne, bo zaczynamy wszystko od nowa. Nie lubię tego typu posunięć, że jest coś budowane a potem puff nie ma tego.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 15.08.2011 - |18:30|
Napisano 23.09.2011 - |08:59|
Fajnie została pokazana przyszłość i zmiany jakie zaszły w niektórych bohaterach. Broyles z jakimś sztucznym okiem wyglądał dosyć dziwnie.
Fajne jest to, że na 4 sezon muszę czekać zaledwie 1 dzień
Napisano 07.11.2011 - |21:29|
Napisano 05.03.2012 - |12:01|
Lubię zabawy z czasem, ale jak zauważył Lunatik - to powoduje coraz większą nielogiczność, wierzę że twórcom uda się sensownie wszystko posklejać i nie dostaniemy w 4 sezonie jakiegoś misz-maszu. 3 sezon był najlepszy jak do tej pory, ale też zarazem z najsłabszą końcówką.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »