Inni Goa'uld w filmie
Napisano 02.09.2003 - |22:18|
Anubis: Carlos Lauchu
Horus: Djimon
Sam fakt ich obecnosci mozna chyba na sile wytlumaczyc, bo wtedy o serialu nikt jeszcze nie myslal; ale... w ktorym miejscu oni sie pojawili?
Czyzby to ci kolorowi niby jaffa?
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Napisano 02.09.2003 - |22:30|
Jest tu wielka nie konsekwencja w serialu. W filmie obaj by przecież zgineli podobnie jak i Ra. Z serialu wielmy że [spoiler] Anubis nie żyje od 2000 lat [koniec spoilera]
Było by lepeij gdyby ten wątek pojawił się w tym dziale http://forum.gwrota....hp?showtopic=94
Użytkownik Seth edytował ten post 02.09.2003 - |22:44|
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 04.09.2003 - |21:14|
Film - 1996
Sezon 1 - 1997
Sezon 2 - 1998
Sezon 3 - 1999
Sezon 4 - 2000
Sezon 5 - 2001
Sezon 6 - 2002
Sezon 7 - 2003
LINK!!!
Więc załóżmy,że Anubis wystąpił w filmie jako jeden z Jaffa Ra,a było to jakieś 7 lat temu,to nam daję,że w przeciągu 7 lat stał się baardzo ważnym Gouldem,dzięki klęsce Ra,może być to ciekawa sprawa,jeśli okaże się prawdziwa.
Napisano 04.09.2003 - |22:32|
to jest Carlos Lauchu (Anubis) i o dziwo [spoiler] Anubis z serialu to takze on.[/koniec spojlera]
A ten pan to Djimon (Horus):
Pomysl, wedlug mnie ciekawy, ale wydaje mi sie, ze sprawa jest o wiele bardziej blacha i prosta:Więc załóżmy,że Anubis wystąpił w filmie jako jeden z Jaffa Ra,a było to jakieś 7 lat temu,to nam daję,że w przeciągu 7 lat stał się baardzo ważnym Gouldem,dzięki klęsce Ra,może być to ciekawa sprawa,jeśli okaże się prawdziwa.
Tworcy serialu:
a ) niezauwazyli tej sytaucji
b ) nie chcieli tej sytuacji zauwazyc
c ) mysleli, ze nikt z widzow/fanow serialu nie zauwazy
Napisano 04.09.2003 - |23:02|
Prawdopodobnie masz racje. Przeciez w serialu jest wyraznie powiedziane ze Anubis byl uwazany za zabitego a na pewno za wygnanego przez tysiace lat.Pomysl, wedlug mnie ciekawy, ale wydaje mi sie, ze sprawa jest o wiele bardziej blacha i prosta:
Tworcy serialu:
a ) niezauwazyli tej sytaucji
b ) nie chcieli tej sytuacji zauwazyc
c ) mysleli, ze nikt z widzow/fanow serialu nie zauwazy
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 05.09.2003 - |02:11|
Myślę, że wyjasnienie tej sprawy, które podał Grzesiu jest najlepsze.
Napisano 05.09.2003 - |12:40|
Prosze, wybaczcie za tlumaczenie A wiec:However, it should be noted that in "Stargate" the movie, an Anubis figure (Ra's mighty First Prime) was killed. Is that a nagging inconsistency or a dangling plot hole? In all likelihood, the victim in the movie was simply a high-ranking soldier wearing the helmet of the jackal to represent his status -- a warrior who had taken on the ancient Egyptian personae of Anubis, as the Goa'uld of that name had been presumed killed a thousand years ago.
"Jednak, trzeba zauwazyc, ze w filmie, Anubis (pierwszy przyboczny Ra) zostal zabity. Czy to wyrazna niezgodnosc, czy tylko .... (???) dziura w fabule.
Bardzo prawdopodobne, ze ta postac z filmu, to zolnierz wysokiej rangi w helmie szakala noszonym w celu pokazania jego wysokiej rangi - wojownik, ktory przyjal postac starozytnego egipskiego boga Anubisa, poniewaz ten zostal zabity przed tysiacami lat"
Co mam powiedziec? Chyba kazde wytlumaczenie, nawet dosyc "na sile" jest lepsze, niz brak wytlumaczenia.
Co do Horusa, jest jeszcze bardziej zakrecona sytuacja, bo okazuje sie, ze Horus, to inne imie Heru-Ur'a (!!!)
Użytkownik Grzesiu edytował ten post 05.09.2003 - |12:43|
Napisano 05.09.2003 - |15:56|
Ciężko coś takiego nazwąć spoilerem. To że Jonasa (nie wiadomo kto to nawet) zagra jakiś Corin Nemec to raczej nikomu dużo nie mówi. :]to jest Carlos Lauchu (Anubis) i o dziwo Anubis z serialu to takze on
Niestety zauważyłem dopiero teraz że to tak naprawdę tylko my (fani) tak doskonale znamy każdy szczegół z serialu. W wielu dodatkach jest podkreślane przez aktorów że nie znają oni takich szczegółów. Podobnie jest też nawet u scenarzystów i zawsze mimo tego dobrze im to wszystko wychodzi.
Z podwójnym Anubisem pewnie jest tak że nawet oglądając film twórcy serialu nie skojarzyli sobie że był w filmie. W sumie ani razu nie pada chyba jego nazwa. Dopiero w napisach mozemy to wycwycić.
Druga sprawa. Anubisa w serialu NIE gra jakiś tam Carlos Lanchu. Gra go ten sam aktor co grał Goaulda znanego nam z odcinków 312 i 313 (Sokara!). Jest to David Palffy. Ja osobiście tylko oczekuje z ciekawością aż w jakimś dodatku pokarzą jak kręcą te scenki z Anubisem. :>
Napisano 05.09.2003 - |16:45|
To w takim razie looknij tutaj. Mozliwe ze troche krzywo odczytalem, jesli tak, to przepraszamDruga sprawa. Anubisa w serialu NIE gra jakiś tam Carlos Lanchu.
Niektorzy wiedzaTo że Jonasa (nie wiadomo kto to nawet)...
Napisano 05.09.2003 - |21:09|
Odczytane dobrze, tylko internet powoli jest zarzucony różnymi pomyłkami i plotkami. Ostatnio natknąłem się na informacje że niby jakiś aktor czołowy z serialu ożenił się ponownie (nie chodzi o Shanksa) jednak nie mogę tego potwierdzić jak na razie w żaden sposób, jest o tym drobna wzmianka i nikt o tym nie mówi więc uznać to trzeba za plotke :>Mozliwe ze troche krzywo odczytalem
To w takim razie looknij tutaj.
Dobra już nie ufam tej stronie! Od kiedy Stargate: SG1 pochodzi z roku 1994. Pierwszy odcinek został wyemitowany w 1996 (chyba w czerwcu), a więc nawet kręcenie chyba zaczęli w połowie 1995, jeśli nie później.Stargate SG-1 - Anubis - Stargate (1994)
Można infor że to Palffy sprawdzić w tych miejscach:
- http://www.gateworld.../a/anubis.shtml (opis anubisa)
- http://us.imdb.com/name/nm0657640/ (lista występów tego aktora)
- http://www.scifi.com...s/season7/0702/ (strona scf-fi channel z lista wystepu z odcinka 702 gdzie grał anubis)
Natomiast lista występów Carlosa (Anubisa z filmu) jest tutaj:
- http://us.imdb.com/name/nm0490707/
Napisano 25.12.2003 - |15:31|
Napisano 01.01.2004 - |00:12|
To była by straszliwa dziura która została by zastąpiona nową - jascze groźniejszą rasą - to się chyba rozumie?
fanatyczny wyznawca SGU
Napisano 01.01.2004 - |01:59|
Ja ich nie kocham!
Pewnie że logiczne. Jak ich rozwalą (czego nie zrobią), to się zbudują od nowa.
Jaka dziura?
Znaczy dziura będzie zastąpiona nową dziurą?
A swoją drogą... co ma rozwalenie Goauldów do tego że są różnie Anubisy między filmem, a serialem... hmm.... TO JEST DOPIERO DZIURA.
Napisano 03.01.2004 - |13:33|
Napisano 07.01.2004 - |21:39|
#16 Gość_-=Chrome=-_*
Napisano 24.01.2004 - |18:19|
Napisano 28.04.2004 - |18:38|
Napisano 29.04.2004 - |13:27|
Użytkownik ArTi edytował ten post 29.04.2004 - |13:30|
J.L. Picard
Teoria jest wtedy gdy nic nie działa choć wszystko jest wiadome.
Praktyka jest wtedy gdy wszystko działa choć nikt nie wie dlaczego.
Łącze teorie z praktyką, nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Napisano 30.04.2004 - |06:25|
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 02.08.2004 - |21:29|
Atlantis to dopiero będzie wyzwanie ,ciekawe jak poradzą sobie bez ZPM -ów
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych