Skocz do zawartości

Zdjęcie

Blade: Trinity (2004)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 10.12.2004 - |00:53|

To najgorszy film tego roku, i najgorsza cześć przygód Blade'a. Nawet powszechnie krytykowana dwójka(która mi się podobała nawet ) była
lepsza, powiem więcej była cudowna w porównaniu do 3, dialogi dno, choreografia walk - przecież to juz było w poprzednich częściach, fabuła dno, a wszystko zmontowane koszmarnie, bez polotu. Porażka na całego, po pierwszych 30 minutach siedziałem i oglądałem ten film na przymus z zasady ze jak zacząłem to obejrzę do końca. Aha po obejrzeniu tej części nie odparcie nasuwa mi się jedno słowo: kicz, słuchając dialogów po prostu mi się scyzoryk w kieszeni otwierał, jak główny zły z takim patosem mówi o ludziach ze są tylko insektami i takie tam brednie, przecież my juz to słyszeliśmy w poprzednich częściach po kiego .... sie pytam tak to eksploatować - nuda, nuda, nuda. No a Blade juz nic śmiesznego nie mówi, w zamian za to charczy i zgrzyta zębami - no to jest nowe. Jest może ze 2, 3 sceny śmieszne nic pyzatym beton, nuda....
Odradzam oglądanie bo grozi zachorowaniem na poważna choroba umysłową, chociaż wiem ze i tak większość z was to obejrzy, żeby samemu się przekonać.

Użytkownik SiLenT edytował ten post 25.01.2005 - |19:59|

• 0

Greed is eternal.

#2 Mad M.A.X

Mad M.A.X

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 23.12.2004 - |00:45|

I ja tego jeszcze niewidziałem a tak lubie krytykować ehhh no nic tytuł wskoczył na liste ... 1 mi sie podobała więc trzeba brnąć do końca ...
  • 0

#3 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 10.01.2005 - |00:39|

Jak dla mnie film miał tyle samo + co -. Ale mimo wszystko zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Mnie również części pierwsza się nie podobała ale 2 i trynity są dla mnie na tym samy poziomie, czyli na plusie :P

- WS nie ugięty niczym żel betonowy kloc od którego tylko odbijają się przeciwnicy
- wampiry które tak łatwo zabić że to aż żenujące
- psy wampiry
- Drakula ten ciągle ogrzewany posiłek już dawno stał się nie świeży. Dobrze że chociaż w przez większości filmu nazywają go Drake, gdyby tak było przez cały czas to pewnie nie było by tego minusa
- sytuacja kiedy uciekają z posterunku policji, kiedy to policja strzela wszędzie tylko nie w nich i pozwala im spokojnie odjechać
- Blade miał zginąć od tej broni biologicznej a jakoś przeżył :/

+ dużo, dużo humoru i kilka naprawdę fajnych tekstów
+ drużyna łowców, tym razem ludzka
+ klimat filmu
+ praca kamery, animacje, fx - zazwyczaj ta efekty nie robią na mnie wrażenia ale tu były bardzo dobrze wplecione
+ broń masowego rażenia przeciwko wampirom
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#4 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.01.2005 - |08:25|

Jak dla mnie - nędza i porażka totalna.
Najlepsza była pierwsza część. W drugiej już drażniła mnie schematyczność postaci, niedopracowane sztuczki reżyserskie, które w każdym filmie widziałąm 100 razy.
Część trzecia nie trzyma się kupy, jest posklejana z kawałków opowieści, nic nie wnosi do postaci - mam nawet wrqżenie, ze Blade cofa się w rozwoju.
Totalna strata czasu - zmusiłam się, zeby obejrzec o końca i nie usnąć.
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#5 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 11.01.2005 - |09:18|

Jak dla mnie - nędza i porażka totalna.
...
Totalna strata czasu - zmusiłam się, zeby obejrzec o końca i nie usnąć.

View Post

Hmm, no to wielka szkoda, bo miałem nadzieję, że po jak dla mnie słabej drugiej części, "trójka" będzie lepsza...
Tak się zastanawiam - ostanio oglądałem "Gatunek 3" i o mało co nie zasnąłem...czyży ostatnio trzecie części miały tendencję zniżkową? Chyba tak; wielka szkoda, bo postacie Blade`a i Sil bardzo lubiałem! :angry:

Użytkownik Ankh edytował ten post 11.01.2005 - |09:19|

• 0
Dołączona grafika

#6 Lis_SG3

Lis_SG3

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 12.01.2005 - |12:09|

Hmmm czytam i czytam i zaczynam mieć poważne wątpliwości co do tego filmu . Jedynka była kozacka - dwójka niegłupia chociaż słabsza moim zdaniem . A jak 90% oglądających trzecią część żałuję tego już po pół godzinie filmu to uuuuuu nie wróży to za dobrze ! Ale jak powszechnie wiadomo każdy ma inny6 gust :) więc dokładniej trzeba będzie się wypowiedzieć po obejrzeniu !

Hmmm Gatunek 3 ? Szczerze mówiąc to nie wiedziałem nawet o jego istnieniu :P
Pierwsza część była super - natomiast druga - hmmmm No Comment !
  • 0
Mess With The BEST - Die Like The Rest !!!!

#7 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 23.01.2005 - |00:13|

Film byl calkiem niezly (jezeli nie porownac go do poprzednich czesci).
Faktycznie wkurzajace byly te psy...
I ta Jessica Biel... niby niezla biatch, ale za bardzo luzacka byla (za te sluchanie mp3 podczas walki bym ja zabil).
Odgrzewanie Drakuli... dlaczego mogl chodzic za dnia, a inni nie mogli?
Jak tak dalej pojdzie, to zrobia denny serial pokroju Buffy, tylko 16 razy gorszy w ktorym zagra Jessica....
  • 0
ISTNIEJĄ TRZY STRONY KAŻDEJ KWESTII:
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM

#8 KrzysieQ

KrzysieQ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 28.01.2005 - |15:26|

Film porażka ogladłem go raczej dla efektów specjalnych niż dla jakiegos większego sensu - fabuł sztuczna (trudna zeby inna była), nie umywa sie do poprzedników, choć musiałbym sie zastanowić czy nie jest gorszy od częsci 2. Wogóle gdzie sie podziała Pani doktor z pierwszej częsci... liczyłem ze jak nie bedzie jej w drugiej to teraz ją zobaczymy :/
  • 0

#9 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 01.02.2005 - |20:23|

Jestem świeżo po seansie. Muszę zgodzić się z przedmówcami, że trzecia część Blade'a w porównaniu do poprzednich części wypadła mizernie. Oby nie było 4 częsci. Co prawda twórcy zapowiadali, że w przypadku sukcesu trzeciaj częsci zabiorą sie za prace nad czwartą, ale ja nie widzę osi wokól której mogłaby toczyć się akcja następnego Blade'a. Przecież wszystkie wampiry zginęły (a przynajmniej było takie założenie podczas prac nad bronią biologiczną).
  • 0

#10 djartur

djartur

Szeregowy

• Email
  • 29 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 02.02.2005 - |09:17|

Ja wlasnie dorwalem ten film w DIVX musze go obekjrzeć i wtedy sie oceni! HGmm popraednie częscie mi sie podobały a co do tej ......to sie okaze!
  • 0

#11 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 02.02.2005 - |12:01|

Film jak film mnie się podobał, chociaż zgadzam się z przedmówcami, że poprzednie części były lepsze. W Blade: Trynity dodano trochę świetnych efektów specjalnych ale to już nie ten klimat. Rzadko zdarza się aby sequele były lepsze od pierwowzorów.
Pozdrawiam
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#12 djartur

djartur

Szeregowy

• Email
  • 29 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 02.02.2005 - |12:44|

No i obejrzalem hmm czy jestem zadowolony to sam nie wiem! Nie było takie najgorsze chociaż w porównaniu do poprzednich częsci to sie zawiodlem! Cóz! Oby nie było czasem 4 częsci!!!
  • 0

#13 Gecco

Gecco

Redaktor

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoWarszawa>>Łomianki

Napisano 03.02.2005 - |12:58|

o mnie sie podobalo, taki odprezajacy film:) masowa eksteminacja wampirow:>
  • 0
Dołączona grafika

#14 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 06.02.2005 - |08:47|

To najgorszy film tego roku, i najgorsza cześć przygód Blade'a.
/..../
Aha po obejrzeniu tej części nie odparcie nasuwa mi się jedno słowo: kicz,

View Post

Po mojemu nie ma wiekszej roznicy miedzy czesciami. Czy kicz? Jesli nawet - to po pierwsze takim samym kiczem byla czesc pierwsza i druga. A po drugie moim zdaniem to dobry film dla tych ktorzy chca sie zrelaksowac zajadajac popkorn i popijajac coke. Film trzyma mniej wiecej w napieciu, a ze jest miejscami glupkowaty? A czyz nie sa glupkowate w ogole opowiesci o wampirach? :hyhy:
  • 0
Dołączona grafika

#15 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 19.02.2005 - |20:15|

Blade=Ostrze,Ostrze-Wieczny Łowca III - Mroczna Trójca :] Jak już polacy tłumaczą tytuł filmu,to niech to robią po jego obejrzeniu,bo dla mnie córka Wchistlera,King i Blade wcale nie byli mroczni :] Nie mniej jednak się na filmie nie zawiodłem,a momentami mnie nawet zaciekawił :] Blade vs. Terminator III Dlaczego? Czy nie zauważyliście,że Blade był jakiś inny,taki drugi Blade,tak samo drugi jak drugi Terminator w Terminatorze III :D I ten text....może byś czasem oczkiem mrugnął,jakby to mówił John Connor to T :P Poza tym nie było już tak źle,tylko szkoda,że tak szybko Drak'e zategocili.Mogli się z nim troszkę pomęczyć :P
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#16 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.02.2005 - |22:42|

to byl jeden z filmow na ktore bardzo czekalem i na ktorych sie zawiodlem !!
nie podobal mi sie wogole - akcja jakas taka naciagana !!
podobaly mi sie za to zabawki jakimi sie poslugiwala mlodziez :)
najbardziej ten luk - chcialbym taki miec dla siebie :>
  • 0

#17 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 28.07.2005 - |13:20|

Niedługo przed premierą Blade:Trinity na TVP oglądnąłem pierwszą część. Bardzo mi się podobała :) . Niedługo potem załatwiłem sobie drugą i byłą trochę gorsza, ale mogła być. Później nie miałem kasy, żeby iść na trójkę do kina i oglądnąłem na kompie i w ogóle tego nie żałuję! Film jest po prostu do bani!
  • 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#18 ^M^

^M^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 03.08.2005 - |20:09|

Nie zjadajcie tak tego filmu :D. Ktos tu napisal, ze nie jest to zla pozycja dla ludzi, ktorzy zajadaja sie popcornem, popijajac toto cola ;d. I tu sie musze zgodzic.

IMO jest to pozadna produkcja na typowe wegetowanie przed ekranem ;). Gdy sie nic nie chce robic mozna obejrzec troche masakry na ekranie, kamery nie sa zle, to co sie dzieje na ekranie tez moze ucieszyc oko.

Ja raczej nie traktowalem tego filmu zbytnio powaznie, nie nastawialem sie na jakas zawila fabule i inne ochy i achy. To w zalozeniu mial byc film akcji (czy sie myle? ;d). Akcje mam, nawet w nadmiarze i mi w *tym wypadku* wystarczy.

Od 'entertain your brain' sa inne tytuly. Chyba :P.
  • 0

#19 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 26.08.2005 - |23:34|

No no no. Ciekawie się zapowiada. Więc i ja dorzucę swoje trzy grosze. po pierwsze najlejszą częścią jest jednak odcinek 1 - pod względem akcji. Zaśfabuła i pomysł to część druga. Zaś ostatnia część - no cóż wydaje się, że ekipa chciała połączyć obie części. jale jednak nie wiele to dało. Za to jak sądzę pojawi się też część czwarta - no cóż prawa rynku. pytanie za jaką cenę?
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#20 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 22.09.2005 - |12:23|

Zdecydowanie najgorsza z 3 częsci. Pomysł z Draculą może i nawet ciekawy ale wykonanie słabe. No i jeszcze ta Jessica Biel. Śmiac mi się chciało gdy uzywała tego swojego łuku.
A najgłupsze było wynalezienie wirusa na wampiry przez niewidomą kobietę. Żenujące.....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych