Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Killing

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
185 odpowiedzi w tym temacie

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 29.12.2010 - |17:14|

Dołączona grafika

Opis:
"The Killing" rozgrywa się w Seattle i opowiada o morderstwie młodej dziewczyny oraz skomplikowanym, policyjnym śledztwie, które ukazane jest z perspektywy detektywów, rodziny w żałobie i samych podejrzanych.

Obsada:
Brent Sexton- Stan Larson
Joel Kinnaman - Stephen Holder
Michelle Forbes - Mitch Larsen
Mireille Enos - Sarah Linden
Billy Campbell - Darren Richmond

Zwiastun:

Premiera: 3.04.2011 r.

Użytkownik johnass edytował ten post 29.01.2011 - |11:58|

#2 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 29.12.2010 - |19:40|

Jako, że jest to AMC więc na pewno obejrzę jeszcze się nigdy nie zawiodłem na tej stacji. Chociaż niektóre odcinki The Walking Dead pozostawiały wiele do życzenia.
Gdzieś czytałem, że jest to amerykańska wersja duńskiej produkcji. Podobno ma to być zamknięta historia i ma mieć 13 odcinków, a jak będzie to się pewnie okaże.
No i w obsadzie MIchelle Forbes jedna z moich ulubionych aktorek, pamietna admirał Caine z BSG.
  • 1

#3 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 29.12.2010 - |21:42|

...skomplikowanym, policyjnym śledztwie...

Toż to dopiero AMC może mieć przy okazji tej produkcji pole do popisu z pooooowoooolną akcją:) brakuje jeszcze słowa "żmudnym", oczywiście żartuję z przekory, bo tylko w DW to powolne tempo nie do końca zdało egzamin.
Z pewnością obejrzę.

Użytkownik Macmax edytował ten post 29.12.2010 - |21:44|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#4 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 29.12.2010 - |22:33|

Bardzo lubię takie seriale, a jeśli będzie to przynajmniej w 50% tak fajne, jak pierwszy sezon Damages, bo nie wiem czemu, ale strasznie mi to przypomina, to może być nieźle.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 29.12.2010 - |22:33|

• 0

#5 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 29.12.2010 - |22:39|

Jeżeli to naprawdę będzie historia zamknięta w określonej liczbie odcinków [a na taką wygląda] to może się sprawdzić. Bo jak zaczną to wyciągać na siłę na jakieś kolejne sezony to pojawią się zapychacze i czar pryśnie.
  • 0
don't try

#6 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 29.01.2011 - |11:52|

Skoro ma być to produkcja AMC, to na pewno się skuszę :)

Co do daty premiery, to jest znana dokładna ? Na tv.com jako data Pilota jest podana 04/03/11, ale to by oznaczało kwiecień, podczas gdy w trailerze jest marzec. Błąd na tv.com czy może przesunęli ?
  • 0

#7 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 29.01.2011 - |11:58|

Wygląda na to, że AMC przesunęło premierę. Wikipedia również podaje 3.04.2011 r.

#8 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 29.01.2011 - |13:55|

No nic, to poczekamy dłużej i oby coś dobrego się z tego urodziło :D

Napisano 08.04.2011 - |23:13|

Napiszę post od postem, bo już sporo wody w Wiśle upłynęło od czasu poprzedniego, a tymczasem jesteśmy po premierze serialu.

Pierwsze dwa odcinki jak dla mnie dobry poziom, a już na pewno zachęciły mnie do dalszego oglądania. Pierwowzoru nie oglądałem, więc nie mam porównania. Z oceną trzeba się oczywiscie wstrzymać, ale oglądało mi się bardzo dobrze. Wiadomo, że to dopiero wstęp do całej historii, ale zapowiada się nieźle. Pomimo, że był to podwójny odcinek, to nie miałem wrażenia, iż jest zbyt długi, a to chyba dobra cecha.

Każdy oceni sam, ale ja daję jak na razie zielone światło tej produkcji :rolleyes:

Użytkownik johnass edytował ten post 20.06.2011 - |22:46|

• 0

#9 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 08.04.2011 - |22:34|

Także się skusiłem, i bardzo udana produkcja, deszczowe Seattle, bardzo mi wpadło w ucho tło muzyczne, oczywiście Michelle Forbes na plus. Będę na pewno kontynuował,
Spoiler

Użytkownik johnass edytował ten post 08.04.2011 - |23:02|

• 0

#10 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 09.04.2011 - |20:05|

Odnośnie tego, co ospojlerowane w poprzednim poście:
Spoiler

Mamy w serialu wątek polityczny, który mam nadzieję nie będzie nadużywany i nie zepsuje całości. Wszak główne pytanie brzmi "Who killed Rosie Larsen ?" ;)

Jeszcze jedno pytanko. Ma być 13 odcinków i koniec, czy jeśli się spodoba, to zrobią drugi sezon ?
  • 0

#11 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 10.04.2011 - |21:17|

1x01-02 pilot
Zaleciało trochę klimatem "Twin Peaks" tylko bez udziału "Bob'a" (przynajmniej na razie), szczególnie scena gdy matka słyszy co się dzieje przez telefon - podobny manewr był u Lynch'a, no i ten deszcz + świeżak detektyw w parze z właśnie mającą wyjechać panią detektyw - "Siedem" Fincher'a jak nic. Muza dobrze dobrana, nastrojowo. Zdecydowanie popatrzę co będzie dalej.
Z plusów pobocznych - Leoben i Admirał Cain z BSG :rolleyes:
  • 0

#12 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 10.04.2011 - |22:01|

Po tych dwóch partach jestem zdecydowanie na tak, serial ma to coś co wciaga. Nie spodziewałem się tego. Jak kiedyś się znajdzie czas to mozna by łyknąć oryginalną wersję.
  • 0

#13 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 13.04.2011 - |18:13|

Trzeci trzyma poziom, mamy nowy dowód na końcu odcinka. Stephena kolejne akcje z młodzieżą. Więcej nie piszę bo będą spoilery.
  • 0

#14 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 13.04.2011 - |18:18|

Eh i znow tydzień czekania. Kurde podkład muzyczny miażdży, [beeep] dobrany.
  • 0

#15 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 13.04.2011 - |19:45|

Serial nadal trzyma poziom. Pomimo, że to tylko 3 odcinki można wyciągać jakieś wnioski co do realizacji, a ta prezentuje się znakomicie na tą chwilę. Muzyka znakomicie dodaje klimatu i jeszcze to deszczowe Seattle :rolleyes:

Kolejny dowód, który mamy na końcu odcinka zbliża do rozwiązania zagadki, a wręcz może wydawać się odpowiedzią, ale raczej sprawa nie jest tak prosta ;)
  • 0

#16 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 14.04.2011 - |11:19|

I.01-02
w to mi graj! znakomity klimat, znakomita realizacja, znakomite zdjęcia, aha no i muzyka, również znakomita. Nieco tylko gorsza wydaje mi się póki co sama fabuła, taka trochę oklepana, ale to też się może rozwinie. Duża za to dawka dramatu ludzkiego i mało dłużyzn, ogląda się jak każdą produkcję AMC bardzo dobrze - 9/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#17 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 14.04.2011 - |21:16|

1x03
Jest dobrze, mamy pozorne popychanie sprawy do przodu, odkrywamy mroczną stronę życia ofiary i niby wszystko zmierza do znalezienia odpowiedzi - ale to by było za proste. Klmat i MUZYKA jako sładowa jego tworzenia - Mnam, mniam :) AMC nie zawodzi.
  • 0

#18 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.04.2011 - |15:07|

01x01-02
Świetny początek serialu, klimat rodem z Twin Peaks, a przynajmniej tak mi się skojarzyło, super podłożona muzyczka potęgująca klimat, ostatnio tak dobrze dobraną mieliśmy w BSG, no i ten deszcz robi swoje. Do tego dobrze dobrani główni aktorzy i przede wszystkim bardzo dobrze zagrane role. A ostatnia scena 1 odcinka z tym płaczem przez telefon - coś genialnego.
Ten wątek polityczny pewnie nie został dodany ot tak sobie i coś czuję, że to ktoś z tej tróki maczał palce w morderstwie.
Jest jak dla mnie bardzo dobrze, ale czego można wymagać od produkcji stacji AMC. Tempo co prawda szybsze niż w Rubiconie, ale nie jakieś zawrotne. Powoli cegiełka po cegiełce wszystko się ładnie układa. Oglądam dalej i polecam tym którzy jeszcze się nie zabrali. Na prawdę świetny dramat kryminalny.
Ocena całości pilota 8,5/10, chociaż pierwsza część minimalnie lepsza.
  • 0

#19 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 18.04.2011 - |23:05|

Klimat, klimat i jeszcze raz klimat.
AMC kolejny raz pokazuje klasę.

P.S. Serial powinien być chyba w dziale kryminalnym
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#20 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 19.04.2011 - |09:44|

I.03
poziom zachowany, choć słabiej niż w pilocie, właściwie nie powinno mnie to dziwić, to znak rozpoznawczy AMC, toczymy akcję powoli, acz cały czas do przodu, sporo dłużyzn (mocno pokazana rozpacz rodziców po stracie córki, dużo też rozterek naszej pani detektyw), duży plus za rozbudowywanie fabuły, ze schematycznej sprawy robi się nam kryminałka z prawdziwego zdarzenia, gdzie winnym może być tak naprawdę każdy - 8/10.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych