Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 059 - S05E11 - Hialeah and Fourth

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (17 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (1 głosów [5.88%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.88%

2. 9 (7 głosów [41.18%] - Zobacz)

Procent z głosów: 41.18%

3. 8 (8 głosów [47.06%] - Zobacz)

Procent z głosów: 47.06%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (1 głosów [5.88%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.88%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 10.11.2010 - |16:36|

Hialeah and Fourth

::. GRUPA TARDIS .::

#2 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 07.12.2010 - |02:36|

Z całym szacunkiem dla Dextera ale stał się już tylko zwykłym seryjnym mordercą .... zabił policjanta i do tego  chciał pewnie zabic Quinna ... a on nie był  zły (wiecie o co chodzi) to już  4 chyba niewinna ofiara ... przedostatnią zabił z zimną krwią nie znając w ogóle gościa ... a teraz zabił tylko dlatego że nie chciał byc złapany ...... a w którymś ze sezonów to murzynka nie chciał zaciukac ... teraz już tych problemów nie miał ... ja czekam tylko aż Lumen zacznie zabijac nie tylko złych ..... 
  • 2

#3 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 07.12.2010 - |08:43|

Niby tak, ale wcześniej na nikim mu tak desperacko nie zależało :)
Kiepściutko rozwiązana sprawa pomagiera Quinna, oj kiepściutko.
8/10
  • 0

#4 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 07.12.2010 - |10:21|

Strasznie mnie drażnił, tak za wszelką cenę chciał wrócić do policji, to wrócił jako ofiara. Teraz pozostał tylko finał.
  • 0

#5 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 07.12.2010 - |13:53|

za dużo szczęścia ma Dex - jak zwykle wychodzi z opresji bez problemów - co ciekawe pewnie teraz Quinn zostanie wplątany w śmierć Liddiego - przecież ma na bucie jego krew, odciski palców na aucie zostawił, na poczcie głosowej też swoje wkur...nie nagrał ...
a najśmieszniejsze będzie jak Deb nie dowie się o prawdziwym Dexie - no ale skoro autorzy zapowiadają dramatyczny finał to może jednak tak prosto nie będzie i Dex wpadnie a 6 sezon będzie idealnym zakończeniem serialu z polowaniem na Dexa ;)
ciekawi mnie jakie inne dramatyczne rozwiązanie jest możliwe poza złapaniem i nie zapłaniem Dexa = jednoczesne wkręcenie Quinna i współpraca z Deb ? czy może Quinn w 6 sezonie dalej będzie 10 odcinków miał podejrzenia ?
powinni pójść na całość!

Użytkownik vcarter edytował ten post 07.12.2010 - |13:59|

• 0

#6 pochlast

pochlast

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 07.12.2010 - |16:58|

za dużo szczęścia ma Dex - jak zwykle wychodzi z opresji bez problemów

To, że ma szczęscie, wcale nie znaczy, że wychodzi z opałów bezproblemowo - wręcz przeciwnie. W dużej mierze to napędza emocjonującą akcję serialu.
Postać Liddyego drażniła? Właśnie o to chodziło - przy niemal każdej scenie z nim, wyrywało mi się: "No co za skur..." ;) Teraz, skoro już go nie ma, wcale nie znaczy, że nie może choćby pośrednio nabruździć Dexowi.

Ogólnie to jestem troszkę zawiedziony faktem, że będzie kolejny sezon, o czym wiadomo od niedawna. Ten miał być ostatnim, i z takim właśnie nastawieniem liczyłem na prawdziwe trzęsienie ziemi w finale - ujawnienie drugiego "ja" Dextera i wszystkie tego konsekwencje (innego finału serialu sobie nie wyobrażam).
Ale z drugiej strony dla mnie jest to absolutny Numer Jeden wśród seriali, więc z niecierpliwością będę oczekiwał kolejnego sezonu.
A tym czasem idę poczytać zupełnie świeżutką książeczkę Lindsay'a ;)
  • 0
Dołączona grafika

#7 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 07.12.2010 - |18:32|

Kodeks ważna rzecz, ale nie dać się złapać jest zasadą numer jeden jak powtarzał ojciec Dexter'a, bo akurat w tej sytuacji grzeczne leżenie w furgonetce, to prosta droga do komory śmierci, a z robocopem negocjować nie było szans. Coś mi się widzi, że Dexter znowu zostanie sam ze swoją tajemnicą, bo Lumen chyba nie da rady ujść z życiem.
  • 0

#8 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 07.12.2010 - |19:08|

Kodeks ważna rzecz, ale nie dać się złapać jest zasadą numer jeden jak powtarzał ojciec Dexter'a, bo akurat w tej sytuacji grzeczne leżenie w furgonetce, to prosta droga do komory śmierci, a z robocopem negocjować nie było szans. Coś mi się widzi, że Dexter znowu zostanie sam ze swoją tajemnicą, bo Lumen chyba nie da rady ujść z życiem.

No człowieku ale dałeś ciała .... tu nie chodzi o trzymanie się kodeksu ... z którego zresztą Dexter już w sumie nie korzysta .... tu  chodzi o zabijanie niewinnych osób ... jej co ja ci będę tłumaczył jak widac że nie rozumiesz ... :|

• 0

#9 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 07.12.2010 - |21:57|

Tak na marginesie, nie wiem czy zauważyliście ale odcinki 5 sezonu trwają po 42 minuty, w pozostałych seriach trwały 55minut. Rżną Nas :D Sezon Dextera liczy sobie po 12 odcinków na sezon właśnie dlatego, że trwają 55 min, więc teraz powinni dokręcić jeszcze osiem do 5 sezonu, co by 20 było, ale i tak nie mięli za bardzo pomysłu na 5 bo przez pierwsze 7 praktycznie nic się nie działo.
  • 0

#10 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 07.12.2010 - |22:42|

Nie zauważyliśmy, bo nie trwają po 42 minuty. Coś Ci się pomyliło.

#11 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 07.12.2010 - |23:49|

No człowieku ale dałeś ciała .... tu nie chodzi o trzymanie się kodeksu ... z którego zresztą Dexter już w sumie nie korzysta .... tu  chodzi o zabijanie niewinnych osób ... jej co ja ci będę tłumaczył jak widac że nie rozumiesz ... :|

Jak to nie korzysta? Głowna zasada, to przeżyć. I przestań już walić tymi potrójnymi kropkami, wystarczy jedna.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#12 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 07.12.2010 - |23:57|

Jak to nie korzysta? Głowna zasada, to przeżyć. I przestań już walić tymi potrójnymi kropkami, wystarczy jedna.

Napisałem w sumie nie korzysta a nie że wcale .... przede wszystkim  miał nie zabijac nie winnych osób a teraz co chwile któregos zabija tylko dlatego że ma zły "dzień" lub po prostu jest nei wygodny ...

• 0

#13 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 08.12.2010 - |00:50|

Chyba piszesz o jakimś innym odcinku, wszak to Liddy porwał Dexter'a i chciał go zadźgać nożem, a wg Twojej wersji wychodzi jakby było odwrotnie. Przecież Dexter walczył o życie. więc sytuacja była z cyklu albo ja jego albo on mnie, dlatego ja tu absolutnie nie widzę zabijania niewinnych.
  • 0

#14 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 08.12.2010 - |01:49|

Chyba piszesz o jakimś innym odcinku, wszak to Liddy porwał Dexter'a i chciał go zadźgać nożem, a wg Twojej wersji wychodzi jakby było odwrotnie. Przecież Dexter walczył o życie. więc sytuacja była z cyklu albo ja jego albo on mnie, dlatego ja tu absolutnie nie widzę zabijania niewinnych.

Obejrzyj sobie jeszcze raz wątek oki ? bo chyba  oglądałeś jakąś inną wersję :) Pozdrawiam ;]  Ale coś dopisze Panie Obiektywny ;]

1. Liddy porwał Dextera ? a przypomnieć kto tu kogo chciał porwać i to do tego jeszcze ubić ? Liddy chciał tylko polubownie zmusic go aby się przyznał a Dexter użył siły zaatakował go więc ten co miał zrobic ? W końcu wiedział że Dexter to seryjny morderca który zabijał .. więc jeśli dla ciebie Liddy jest  winny to ja ci gratuluje , trochę obiektywizmu ci brakuje ;]  Dexter kolejny raz zabił i to tylko dlatego aby chronic swoją dupę :) Dlatego po tym jak ostatnio swobodnie zabija nie będzie mi smutno gdy Dexiu skończy na krześle :) 

• 0

#15 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 08.12.2010 - |18:10|

Tak się zastanawiam czy ktoś policzył ile osób Dex już zabił ?
A i ile czasy minęło od zabicia Trójkowego?

Teraz odnośnie aktualnych wydarzeń.
Dexter coraz częściej działa nie ostrożnie, powoli zaczyna mu się palić trawka pod butami i kto wie czy jeszcze w tym sezonie nie wpadnie.
Ciekawe jakby zareagowała Deb na prawdę o nim B) prawdopodobnie swoim charakterystycznym WTF :o .
Serial powoli zmierza ku końcowi i ciekawe czy 6 seria będzie ostatnią.
  • 0

#16 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 08.12.2010 - |21:49|

Tak się zastanawiam czy ktoś policzył ile osób  Dex już zabił ?

W którymś z ostatnich odcinkach być może w tym Dex mówił (w myślach) że był świadkiem śmierci ileś tam osób , pisze ileś bo nie pamiętam dokładnej liczby ale  załamię cię to było znacznie poniżej 100 osób :P  

• 0

#17 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 08.12.2010 - |22:48|

I znów dobry odcinek, który jednak powoli nabierał tempa, ale jak już się rozpędził to oglądało się z zapartym tchem. Finał zapowiada się niezmiernie ciekawie, aż się nie mogę doczekać.
Co do zabicia Liddiego to może jeszcze coś z tego będzie. Jeśli Dex nie usunie tego auta ze zwłokami na czas to krew, która wylewała sie ze srodka może zostać przez kogoś zauważona i sprawą zajmie się policja.
Cały czas mnie zastanawia co się stanie z Lumen? Bo to, że Dex jak zawsze się ze wszystkiego wywinie nie podlega dyskusji.
Jedyne co jest pewne to że Jordan nagle zakończy swoją błyskotliwa karierę.
Fajna scena jak Dex z Lumen planowali strategię porwania Chase'a przy pomocy zabawek Harrisona :)
Coś czuję, że finałowa scena będzie na przyjęciu urodzinowym Harrisona i wszyscy będą się świetnie bawić.
Ocena odcinka 8,5/10
  • 0

#18 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 09.12.2010 - |12:33|

Nie zauważyliśmy, bo nie trwają po 42 minuty. Coś Ci się pomyliło.

Pierwszy odcinek sezonu 5 akurat 53 minuty.
Drugi 49 minut
Trzeci 49 minut
Czwarty 50 minut
Piąty 50 minut
Szósty 49 minut
Siodmy 48 minut
Ósmy 52 minuty
Dziwiąty 55 minut
Dziesiąty 54 minuty
Jedenasty 46 minut !!

W poprzednich sezonach odcinek nigdy nie był krótszy niż 55 minuty. Może raz, góra dwa. Zazwyczaj 56 minut z groszami Więc tutaj zalicza tylko odcinek 9 i na siłę 10. Reszta jest skrócona. Także tak nie do końca mi się pomyliło ;) Zważając na fakt, że producenci podają że czas trawania samego odcinka to 60 minut. A w tym sezonie po 6-10 minut krócej to wg mnie jest coś. Dla przykłady chociażby ost odcineki Caprici, ile można zmieścić w tak krótkim czasie.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 09.12.2010 - |12:39|

• 0

#19 mgR_Lobo

mgR_Lobo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 09.12.2010 - |17:01|

Ogólnie to jestem troszkę zawiedziony faktem, że będzie kolejny sezon, o czym wiadomo od niedawna. Ten miał być ostatnim,

Skad to info, ze mial byc ostatnim ?
  • 0
The puppetmasters create "disorder" so the people will demand "order".

#20 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 09.12.2010 - |17:20|

Biorąc pod uwagę liczbę odcinków i pomiar czasu zastosowany przez scenarzystów (1 odcinek = 1 tydzień) - zapewne jakieś 3 miesiące.

Raczej grunt.

Proszę cię, przecież napisałem tak specjalnie. ;)

W którymś z ostatnich odcinkach być może w tym Dex mówił (w myślach) że był świadkiem śmierci ileś tam osób , pisze ileś bo nie pamiętam dokładnej liczby ale załamię cię to było znacznie poniżej 100 osób

:D Tak się zastanawiałem ile rekordów już pobił.
Co nie zmienia faktu, że ta liczba powinna przerażać.

Użytkownik Kraven edytował ten post 09.12.2010 - |17:24|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych