Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 057 - S05E09 - Teenage Wasteland

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (14 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (4 głosów [28.57%] - Zobacz)

Procent z głosów: 28.57%

2. 9 (3 głosów [21.43%] - Zobacz)

Procent z głosów: 21.43%

3. 8 (5 głosów [35.71%] - Zobacz)

Procent z głosów: 35.71%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (2 głosów [14.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.29%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 24.10.2010 - |16:31|

S05E09 - Teenage Wasteland

::. GRUPA TARDIS .::

#2 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 22.11.2010 - |10:32|

Tylko ósemka dlatego że obejrzałem na koniec zapowiedź kolejnego odcinka :) Paluszki lizać.
  • 0

#3 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.11.2010 - |21:03|

Ja zawsze wyłączam jak tylko pojawi się końcowy napis. ;)
Świetny odcinek, świetnie się wszystko wszystkim sypie. Świetne wejście Astor i pytanie; ile Christina Robinson ma lat? Bo podejrzewam, że po tym odcinku dużo osób mogło się czuć pedobearowo. ;)
  • 0

#4 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 22.11.2010 - |22:02|

Quinn mówiący
Spoiler

???

nie kupuję...
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#5 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.11.2010 - |22:03|

Bo to Irlandczyk, gorące serce, gorąca głowa. ;)
  • 0

#6 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 22.11.2010 - |23:28|

Bardzo dobry odcinek, nie mogę się doczekać kolejnego. Szkoda, że zostały tylko 2 odcinki... chodź to, że wtedy wpadnie Astor było przewidywalne do bólu, odrazu wiedziałem.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 22.11.2010 - |23:28|

• 0

#7 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 23.11.2010 - |15:43|

Bardzo dobry odcinek i jak ktoś napisał wszystko się wszystkim sypie ;) Z zaciekaweiniem czekam na kolejny odcinek i widzę, że wyłączenie jak się tylko napisy pojawiły było dobrym krokiem :)

Szkoda, że zostały tylko 2 odcinki

Przypadkiem nie zostało jeszcze 3 odcinki, a przynajmniej tak twierdzi tv.com ?
  • 0

#8 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.11.2010 - |19:30|

No sezon ma 12 odcinków to jak dobrze licze 10,11,12.. ah sory pomyliłem się :lol: 3 odcinki jednak.
Ale i tak chodźby te odcinki było na 10 punktów, to i tak sezon wypada blado, bo co z tego, że 5 ostatnich odcinów jest ok, jak pozostałe 7 było po prostu nudne i słabe, chodź budowanie tego wszystkiego wzorowo, no ale serial musi mieć też kopa, czego w poprzednich odcinkach nie miał.
  • 0

#9 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.11.2010 - |21:53|

Niezły odcinek. Byłem zwolennikiem usunięcia dzieciaków z serialu albo przynajmniej przesunięcia ich na dalszy plan, ale wejście Astor w tym odcinku było powiewem świeżości. Powiem szczerze, że jak się pojawiła w pierwszej chwili po zapaleniu swiatła to jej nie poznałem. Dopiero po chwili wtf, Astor? Aż sobie zerknąłem na jej profil na imdb bo na 12 lat to mi ona nie wyglądała, podobnie jak jej koleżanka ;)
Podobał mi się Dex kiedy tłumaczył "tatusiowi" Olivii żeby zostawił jej rodzinę w spokoju. Uważałem Dextera za raczej słabeusza, który swoje ofiary podchodzi od tyłu i z zaskoczenia wbija im strzykawkę ze środkiem usypiającym w szyję, a tu taka odmiana.
Masuka był tylko przez chwilę, ale i tak kilka fajnych tekstów nam zaserwował :)
No i końcówka, która mnie rozłożyła. Już się nie mogę doczekać nastepnego odcinka i ogólnie końcówki sezonu. Zapowiada się arcyciekawie.
Ocena 8/10.
  • 0

#10 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 23.11.2010 - |22:50|

Delta przecież Dexter uczył sie walczyc , kilka razy o tym było mówione w poprzednich sezonach ...

A co do odcinka ? mniam mniam mniam :)

• 0

#11 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.11.2010 - |23:41|

Delta przecież Dexter uczył sie walczyc , kilka razy o tym było mówione w poprzednich sezonach ...

Pamiętam, że Harry uczył go jak eliminować przeciwnika i innych przydatnych w jego "hobby" rzeczy, ale o walce wręcz? Pierwsze słyszę, ale zawsze mogę się mylić może coś przeoczyłem albo nieuważnie oglądałęm.
  • 0

#12 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 24.11.2010 - |03:04|

Pamiętam, że Harry uczył go jak eliminować przeciwnika i innych przydatnych w jego "hobby" rzeczy, ale o walce wręcz? Pierwsze słyszę, ale zawsze mogę się mylić może coś przeoczyłem albo nieuważnie oglądałęm.

To było mówione w 1 , 2 sezonie ;]  Po prostu zapomniałeś w końcu  troche latek minęło :D Dexter to maszyna stworzona do zabijania więc znajomość sztuk walk i to podstawa :P
  • 0

#13 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 24.11.2010 - |21:25|

A nie pamiętasz jak dawał radę Doaksowi?
  • 0

#14 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 24.11.2010 - |21:33|

A nie pamiętasz jak dawał radę Doaksowi?

Pamiętam, że Doaks obił naszego Dexa jak burka i ten przez pół sezonu chodził fioletowy.
  • 0

#15 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 25.11.2010 - |10:39|

A nie było tak, że Dex wtedy celowo dał się obić, żeby Doaksa zdyskredytować? Dawno to było i słabo pamiętam niestety (albo stety - będę mógł drugi raz obejrzeć całość kiedyś :P).
  • 0
http://magory.net - moja strona

#16 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 25.11.2010 - |12:12|

Pamiętam, że Doaks obił naszego Dexa jak burka i ten przez pół sezonu chodził fioletowy.

Była taka jedna scena, to nie była jakaś długa walka ale Dex przydusił Doaksa i wtedy Doaks przyznał że Dex nie jest zwykłym laboratoryjnym czy coś takiego.
  • 0

#17 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.11.2010 - |12:34|

Była taka jedna scena, to nie była jakaś długa walka ale Dex przydusił Doaksa i wtedy Doaks przyznał że Dex nie jest zwykłym laboratoryjnym czy coś takiego.

Czyli na podstawie jednej sceny w jednym odcinku z ponad 60 wyemitowanych wnosisz, że Dex to maszyna do zabijania. Mnie z maszyną do zabijania kojarzy sie np. taki Jason Bourne z trylogii o Bournie, ale na pewno nie Dexter Morgan. No ale kłócił jakoś bardzo się nie będę bo jak już powiedziałem wcześniej nie pamiętam tego co było kilka lat temu. Mogę się mylić.
  • 0

#18 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 25.11.2010 - |12:36|

Ty weź odśwież sobie serial jak Ty takich szczegółów nie pamiętasz .... nie wiem czemu sobie wkręciłeś że on słaby jest  jak co chwile pokazuje że taki nie jest LOL

Dexter wtedy celowo dał się obić, żeby Doaksa zdyskredytować..... Jakie masz jeszcze błędne argumenty aby poprzeć swoją błędną teorię ? :P  

• 0

#19 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.11.2010 - |19:18|

Ty weź odśwież sobie serial jak Ty takich szczegółów nie pamiętasz .... nie wiem czemu sobie wkręciłeś że on słaby jest jak co chwile pokazuje że taki nie jest LOL

Dexter wtedy celowo dał się obić, żeby Doaksa zdyskredytować..... Jakie masz jeszcze błędne argumenty aby poprzeć swoją błędną teorię ? :P

Ja nie twierdzę, że moja teoria nie jest błędna, ale podaj mi przykład w całym serialu, gdzie, jak to określasz "maszynka do zabijania", załatwiła kogoś, a ja sobie odświeże te odcinki bo po co mam oglądać 4sezony.
Rozpisujecie się, że był szkolony i umie się bić, ale kto go szkolił i gdzie albo kiedy o tym była mowa. Może i macie rację, nie twierdzę, że nie, ale chcę konkretów: ten i ten odcinek, w tym i tym sezonie, a nie, że gdzieś tam podobno kogoś o coś. Tak to każdy może. Tak jest najłatwiej.
Dla mnie Dex jest kolesiem, który podstępnie usypia ludzi, wiąże i tnie na kawałki. W starciu twarzą w twarz widzę go po raz pierwszy, aczkolwiek ten koleś, którego obił wyglądał na typowego chłopca do bicia więc szału nie ma.
Uważam, że każdy facet umie się bić, lepiej albo gorzej, ale to nie oznacza, że każdy jest jak to ująłeś maszynką do zabijania.
  • 0

#20 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 25.11.2010 - |19:46|

Może i macie rację, nie twierdzę, że nie, ale chcę konkretów: ten i ten odcinek, w tym i tym sezonie, a nie, że gdzieś tam podobno kogoś o coś. Tak to każdy może. Tak jest najłatwiej.

Sam nie chcesz sobie odświeżyć serialu ale od nas tego wymagasz. Pod koniec 1 sezonu w porcie przy kontenerze obija Doaksa (piękna zdziwiona mina). I kilka drobnych scen walki wręcz. Zresztą zwróć uwagę jak Dex porusza i zachowuje się za dnia a jak gdy poluje.

Dla Ciebie zrobię wyjątek:

Użytkownik wergora edytował ten post 26.11.2010 - |13:35|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych