Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 028 - S03E02 - Oiled

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (8 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (2 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

3. 8 (3 głosów [37.50%] - Zobacz)

Procent z głosów: 37.50%

4. 7 (1 głosów [12.50%] - Zobacz)

Procent z głosów: 12.50%

5. 6 (1 głosów [12.50%] - Zobacz)

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (1 głosów [12.50%] - Zobacz)

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.09.2010 - |12:14|

:)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.09.2010 - |11:58|

Co się wydaje, że problem dziecka zostanie rozwiązany bardzo szybko, ale wówczas co? Wojna?

Ps. Hybrydy są niebezpieczne. :D

#3 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 16.09.2010 - |15:59|

Powinni zdążyć je uratować i może jakoś się dogadają, bo na wojnę chyba za krucho u nich z kasą.

#4 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 16.09.2010 - |21:50|

Łeee, znowu zapowiadają wojnę i nie wiadomo co, a potem jak zwykle wszystko się rozmyje.
  • 0

#5 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.09.2010 - |00:06|

Chyba za długo szukali belfasto-podobnych lokalizacji, żeby skończyć wątek na 3-4 odcinkach.
Poza tym były szumne zapowiedzi, że poznamy Sons of Anarchy's Belfast Charter, czyli powinni jeszcze coś w Irlandii zamieszać ;]

Edit:

W zapowiedzi do odcinka 3x3 w około 20 sekundzie przez moment widać Stephena Kinga, czy mi się wydaje? ;]
On nie miał grać w 3x4?

Użytkownik yungar edytował ten post 17.09.2010 - |00:16|

• 0

#6 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 17.09.2010 - |08:13|

yungar, 3x03.

Wiem, że to serial i ogólnie, ale nie denerwuje was ten czasami, totalny brak realizmu?
Strzelanina w mieście, ginie dzieciak, Hale, a miasto sobie żyje spokojnie, zero reporterów pod posterunkiem.
Jax sobie wychodzi na wolność. Muszą się Unsera ze stanowiska pozbyć, bo to jest straszne ułatwienie scenarzystom.
Ano i postrzelenie Tiga, a on siedział jakby go komar uwalił. Śmieszna scena, ale trochę muszą się ogarnąć.

Mordowanie w kościele, to też nie bardzo mi się podoba, ale James Cosmo jako ksiądz daje radę :D.
  • 0

#7 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.09.2010 - |09:17|

Bardzo dobry odcinek. Wraca stare dobre SoA. Po spokojniejszym poprzednim odcinku, ale za to z mega zakończeniem, teraz mamy to do czego bylismy przyzwyczajeni podczas poprzednich sezonów, czyli dobra akcja i dialogi na niezłympoziomie, wszystko to za co kochamy SoA.
Chociaż tak jak pisze cliffhanger faktycznie brak jest realizmu, ale wydaje mi się, że jest to związane z tym, że jest to małe miasteczko, w którym jest pewnie jakaś mała gazetka więc stąd zero dziennikarzy, a do jakiegos większego miasta jest chyba kawał drogi. Co do postrzelenia Tiga, to możliwe, że się chłopak przyzwyczaił Posted Image Sama scena dosyć komiczna, zwłaszcza Tig w damskim szlafroczku daje radę Posted Image Ktoś już wcześniej skomentował tekst z hybrydą, najlepszy w tym odcinku, IMO.
Akcja w Belfaście też na plus. Tego księdza kojarzę z Braveheart i tam podobnie jak i w SoA daje radę. Ciekawe czy chłopcy z Charming przeniosą się na zieloną wyspę? Mogłoby być ciekawie jak sobie poradzą poza swoim terytorium.
Ma być wojna z Mayami i dobrze, liczę na niezłą rozpie*duchę.
Rozkręcili też wątek z Gemmą bo w pierwszym odcinku i na początku tego było dosyć niemrawo.
Co do Tary i jej szefowej to dziwne zachowanie tej drugiej dostała po pysku i jakoś nie czuje nienawiści, a nawet mówi, że ją rozumie i takie tam bzdety. Radzi nawet żeby wzięła sobie wolne, odpoczęła i wszystko przemyślała. Naprawdę dziwne i jakieś takie nierealne, przecież każdy byłby żądny zemsty, a tu nic - ciocia dobra rada.
I kolejna osoba z obsady poszła w odstawkę - Cameron. Jakoś mi go jednak wcale nie szkoda.
Mimo kilku niedociągnięć odcinek bardzo dobry, u mnie ma 9/10.

Użytkownik johnass edytował ten post 09.01.2012 - |16:09|

• 0

#8 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.09.2010 - |10:07|

cliffhanger

Masz rację z tym realizmem.
Mnie to zwłaszcza uderzyło, kiedy tak łatwo i szybko ten jakiś Serg znalazł zdjęcie Camerona i dzieciaka z kamery na dworcu.
Może to i łowca nagród, ale wydaje mi się, że to nie jest takie hop siup :)
  • 0

#9 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.09.2010 - |11:00|

ja próbowałem ostatnio znaleźć na mapie nasze Charming i się nie udało :P

Lodi jest, Stocton jest 15 mil na południa, a Charming gdzieś pośrodku powinno być ale ni ma

mapka dla ciekawych świata: http://bit.ly/a9BgtO

a co do odcinka to mam nadzieję, że mimo paru momentów w domu ojca Gemmy, ten wątek szybko się skończy, bo troche smętny jest
  • 0

#10 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 17.09.2010 - |11:19|

Charming jest fikcyjnym miastem.
  • 0

#11 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.09.2010 - |12:28|

wiem wiem, poczytałem na wiki i zlokalizowałem gdzie to powinno się znajdować mniej więcej

Posted Image

taki mały offtop ale można pod realizm podciągnąć :rolleyes:
  • 0

#12 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 17.09.2010 - |12:57|

Jeśli chodzi o mnie to Sonsów mogę oglądać dla samego Tiga. Postać wgniata w fotel, świetna kreacja. Po prostu brak słów.
  • 0

#13 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 17.09.2010 - |16:57|

Obejrzałem 3x02 i ... właśnie, nie bardzo wiem co napisać. Bardzo nierówny odcinek, od świetnych scenek komediowych (potrącenie hybrydą i Tig w różowym szlafroczku z lubrykantem w ręku) aż do scenki kuriozalnej jak postrzelenie Tiga. Ja już myślałem, że będzie kolejny pogrzeb, a tutaj nie, to ledwie "draśnięcie" polegające na wsadzenie komuś kulki w klatę. Przecież powinien wpaść co najmniej w szok i wylądować na ostrym dyżurze u Housa czy tam innego sławnego doktora, żeby ten mógł się wykazać. Gdyby wszyscy żołnierze byli tacy to w wojsku by nie byli potrzebni lekarze - bo albo gość nie żyje albo dostał kulę w klatę i nic mu nie jest, więc lekarz nie jest potrzebny. Wystarczy pielęgniarka do wyciągania kulki.
Kolejną scenką z księżyca to wypuszczenie Jaxa - musiał mieć chyba najlepszych prawników na świecie. Roztrącił gliniarzy, zatłukł prawie gościa i go wypuszczają. Zresztą kapitalna scenka chwilę potem, szeryf razem z lokalną bandą oskarżaną o handel bronią + wiele innych rzeczy stoją sobie i omawiają lokalne sprawy. Raz, dwa razy to by może przeszło, ale w normalnej rzeczywistości doszło by do zmiany takiego szeryfa w mieście.

I tu jest właśnie dylemat, bo ogląda się ten serial bardzo dobrze aż do takich kwiatków jak opisałem. Potem jest znowu świetnie i znowu badziew. Mam nadzieję, że takie motywy to będą tylko w tym jednym odcinku i scenarzyści postawią na realizm.
  • 0

#14 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 17.09.2010 - |19:42|

Mnie to zwłaszcza uderzyło, kiedy tak łatwo i szybko ten jakiś Serg znalazł zdjęcie Camerona i dzieciaka z kamery na dworcu.

To by miało więcej sensu gdyby chodziło o kupno biletu imiennego na samolot (a Serg miał dostęp do baz), ale zarazem mniej sensu bo Cameron przecież się ukrywał.
Bilety kolejowe kupuje się w Stanach anonimowo czy całkiem ześwirowali?
  • 0

#15 Dwango

Dwango

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 17.09.2010 - |21:01|

To by miało więcej sensu gdyby chodziło o kupno biletu imiennego na samolot (a Serg miał dostęp do baz), ale zarazem mniej sensu bo Cameron przecież się ukrywał.
Bilety kolejowe kupuje się w Stanach anonimowo czy całkiem ześwirowali?

Aby na pewno? Ichnią koleją akurat nie podróżowałem, ale w Greyhoundzie przy kupnie biletu podaje się imię i nazwisko (trochę dziwne, bo i tak nie sprawdzają żadnego ID a kierowca przy wpuszczaniu na pokład też tego nie sprawdza).
  • 0

#16 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.09.2010 - |07:42|

Z zeszłego cliffhangera niestety nic nie przedostało się do tego odcinka, tak jak zresztą się spodziewałem. Dlatego obecnie w SoA cliffhangery nie są dla mnie cliffhangerami, bo wiem że i tak wszystko rozejdzie się po kościach. Taka rozp***ducha na koniec 3x01 i nikt nie ponosi jakichkolwiek konsekwencji?! No bez jaj! Nie rozumiem też, dlaczego z Tiga robią jełopa, jak dla mnie niebyt już przypomina swoją postać z 1 sezonu. Szlafroczek i olejek, co to ma być? Robią z niego Hurley'a czy innego Masukę... :/ Odcinek trochę lepszy od poprzedniego, ale za przegięty brak realizmu (brak konsekwencji!) stawiam znów 6/10.

Użytkownik johnass edytował ten post 24.10.2011 - |14:17|

• 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#17 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.09.2010 - |08:41|

Pomimo tego, że faktycznie wszystko jest jakieś nierealne (brak wyciagania konsekwencji względem bohaterów) to tak przeciez było od samego poczatku, od pierwszego odcinka serialu. Trzeba po prostu przyjąć do wiadomości, że nasi bohaterowie prześlizgują się przez różne sytuacje bez konsekwencji. Taka chyba jest konstrukcja tego serialu. Mimo, że zdaję sobie z tego sprawę, to wciąż jest mój ulubiony serial ever! I nic tego nie zmieni. Każdy odcinek ogląda się super i pozostaje żal, że trzeba tak długo czekac na następny.
Co do Tiga, to nadal jest twardzielem co udowodnił tym, że nie za bardzo przejął się tym postrzałem. A ten szlafrok miał być chyba takim humorystycznym przerywnikiem. Myślę, że chłopak powróci do swojego starego ja, gdy zacznie się jakaś prawdziwa jatka. Zobaczymy jeszcze starego dobrego, psychopatycznego Tiga, jestem tego pewien.
  • 0

#18 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 20.09.2010 - |11:02|

Ja już dawno oglądałem pierwszy sezon, ale nie pamiętam, żeby niektóre sprawy mnie aż tak raziły. W drugim sezonie też było kilka takich kwiatków. Po prostu czasami mam wrażenie, że starają się za bardzo :). Rozumiem całą ostatnią scenę z 3x01 i odniesienie do sytuacji Jaxa, ale czy on nie mógł po prostu sprzedać temu leżącemu pięści, zostać podniesiony przez policjantów i następnie wdać się w bójkę z policjantem? Trzyma się to bardziej kupy, że na drugi dzień zostaje zwolniony z pierdla. Po prostu śmieszne się to wydaje, że podchodzi facet i tłucze kolesia, a trzech funkcjonariuszy mu się przygląda.
Co, do sytuacji Tiga, to nie mam nic do niej, sama postać ma dostarczyć trochę śmiechu do serialu, no ale taki postrzał wymaga opieki medycznej.

Mam nadzieję, że brat Hale'a ogarnie sytuację i jednak przyprawi klubowi kłopotów, a pierwsza decyzja to powinna być zastąpienie Unsera :).
  • 0

#19 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.09.2010 - |11:53|

W zapowiedzi do odcinka 3x3 w około 20 sekundzie przez moment widać Stephena Kinga, czy mi się wydaje? ;]
On nie miał grać w 3x4?

Faktycznie widać, ale według IMDB, Caregiver ma być 4 odcinkiem. Więc by się zgadzało. Chociaż zapowiedź faktycznie wygląda na 03x03, a przynajmniej z akcji tak wynika.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 20.09.2010 - |11:54|

• 0

#20 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.09.2010 - |14:42|

na popcornerze dali fotę Kinga na motorze na zachętę :P

Posted Image
  • 0