Odcinek 028 - S03E02 - Oiled
Napisano 03.09.2010 - |12:14|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 15.09.2010 - |11:58|
Ps. Hybrydy są niebezpieczne.
Napisano 16.09.2010 - |15:59|
Napisano 16.09.2010 - |21:50|
Napisano 17.09.2010 - |00:06|
Poza tym były szumne zapowiedzi, że poznamy Sons of Anarchy's Belfast Charter, czyli powinni jeszcze coś w Irlandii zamieszać ;]
Edit:
W zapowiedzi do odcinka 3x3 w około 20 sekundzie przez moment widać Stephena Kinga, czy mi się wydaje? ;]
On nie miał grać w 3x4?
Użytkownik yungar edytował ten post 17.09.2010 - |00:16|
Napisano 17.09.2010 - |08:13|
Wiem, że to serial i ogólnie, ale nie denerwuje was ten czasami, totalny brak realizmu?
Strzelanina w mieście, ginie dzieciak, Hale, a miasto sobie żyje spokojnie, zero reporterów pod posterunkiem.
Jax sobie wychodzi na wolność. Muszą się Unsera ze stanowiska pozbyć, bo to jest straszne ułatwienie scenarzystom.
Ano i postrzelenie Tiga, a on siedział jakby go komar uwalił. Śmieszna scena, ale trochę muszą się ogarnąć.
Mordowanie w kościele, to też nie bardzo mi się podoba, ale James Cosmo jako ksiądz daje radę
Napisano 17.09.2010 - |09:17|
Chociaż tak jak pisze cliffhanger faktycznie brak jest realizmu, ale wydaje mi się, że jest to związane z tym, że jest to małe miasteczko, w którym jest pewnie jakaś mała gazetka więc stąd zero dziennikarzy, a do jakiegos większego miasta jest chyba kawał drogi. Co do postrzelenia Tiga, to możliwe, że się chłopak przyzwyczaił
Akcja w Belfaście też na plus. Tego księdza kojarzę z Braveheart i tam podobnie jak i w SoA daje radę. Ciekawe czy chłopcy z Charming przeniosą się na zieloną wyspę? Mogłoby być ciekawie jak sobie poradzą poza swoim terytorium.
Ma być wojna z Mayami i dobrze, liczę na niezłą rozpie*duchę.
Rozkręcili też wątek z Gemmą bo w pierwszym odcinku i na początku tego było dosyć niemrawo.
Co do Tary i jej szefowej to dziwne zachowanie tej drugiej dostała po pysku i jakoś nie czuje nienawiści, a nawet mówi, że ją rozumie i takie tam bzdety. Radzi nawet żeby wzięła sobie wolne, odpoczęła i wszystko przemyślała. Naprawdę dziwne i jakieś takie nierealne, przecież każdy byłby żądny zemsty, a tu nic - ciocia dobra rada.
I kolejna osoba z obsady poszła w odstawkę - Cameron. Jakoś mi go jednak wcale nie szkoda.
Mimo kilku niedociągnięć odcinek bardzo dobry, u mnie ma 9/10.
Użytkownik johnass edytował ten post 09.01.2012 - |16:09|
Napisano 17.09.2010 - |10:07|
Masz rację z tym realizmem.
Mnie to zwłaszcza uderzyło, kiedy tak łatwo i szybko ten jakiś Serg znalazł zdjęcie Camerona i dzieciaka z kamery na dworcu.
Może to i łowca nagród, ale wydaje mi się, że to nie jest takie hop siup
Napisano 17.09.2010 - |11:00|
Lodi jest, Stocton jest 15 mil na południa, a Charming gdzieś pośrodku powinno być ale ni ma
mapka dla ciekawych świata: http://bit.ly/a9BgtO
a co do odcinka to mam nadzieję, że mimo paru momentów w domu ojca Gemmy, ten wątek szybko się skończy, bo troche smętny jest
Napisano 17.09.2010 - |11:19|
Napisano 17.09.2010 - |12:28|

taki mały offtop ale można pod realizm podciągnąć
Napisano 17.09.2010 - |12:57|
Napisano 17.09.2010 - |16:57|
Kolejną scenką z księżyca to wypuszczenie Jaxa - musiał mieć chyba najlepszych prawników na świecie. Roztrącił gliniarzy, zatłukł prawie gościa i go wypuszczają. Zresztą kapitalna scenka chwilę potem, szeryf razem z lokalną bandą oskarżaną o handel bronią + wiele innych rzeczy stoją sobie i omawiają lokalne sprawy. Raz, dwa razy to by może przeszło, ale w normalnej rzeczywistości doszło by do zmiany takiego szeryfa w mieście.
I tu jest właśnie dylemat, bo ogląda się ten serial bardzo dobrze aż do takich kwiatków jak opisałem. Potem jest znowu świetnie i znowu badziew. Mam nadzieję, że takie motywy to będą tylko w tym jednym odcinku i scenarzyści postawią na realizm.
Napisano 17.09.2010 - |19:42|
To by miało więcej sensu gdyby chodziło o kupno biletu imiennego na samolot (a Serg miał dostęp do baz), ale zarazem mniej sensu bo Cameron przecież się ukrywał.Mnie to zwłaszcza uderzyło, kiedy tak łatwo i szybko ten jakiś Serg znalazł zdjęcie Camerona i dzieciaka z kamery na dworcu.
Bilety kolejowe kupuje się w Stanach anonimowo czy całkiem ześwirowali?
Napisano 17.09.2010 - |21:01|
Aby na pewno? Ichnią koleją akurat nie podróżowałem, ale w Greyhoundzie przy kupnie biletu podaje się imię i nazwisko (trochę dziwne, bo i tak nie sprawdzają żadnego ID a kierowca przy wpuszczaniu na pokład też tego nie sprawdza).To by miało więcej sensu gdyby chodziło o kupno biletu imiennego na samolot (a Serg miał dostęp do baz), ale zarazem mniej sensu bo Cameron przecież się ukrywał.
Bilety kolejowe kupuje się w Stanach anonimowo czy całkiem ześwirowali?
Napisano 20.09.2010 - |07:42|
Użytkownik johnass edytował ten post 24.10.2011 - |14:17|
Napisano 20.09.2010 - |08:41|
Co do Tiga, to nadal jest twardzielem co udowodnił tym, że nie za bardzo przejął się tym postrzałem. A ten szlafrok miał być chyba takim humorystycznym przerywnikiem. Myślę, że chłopak powróci do swojego starego ja, gdy zacznie się jakaś prawdziwa jatka. Zobaczymy jeszcze starego dobrego, psychopatycznego Tiga, jestem tego pewien.
Napisano 20.09.2010 - |11:02|
Co, do sytuacji Tiga, to nie mam nic do niej, sama postać ma dostarczyć trochę śmiechu do serialu, no ale taki postrzał wymaga opieki medycznej.
Mam nadzieję, że brat Hale'a ogarnie sytuację i jednak przyprawi klubowi kłopotów, a pierwsza decyzja to powinna być zastąpienie Unsera
Napisano 20.09.2010 - |11:53|
W zapowiedzi do odcinka 3x3 w około 20 sekundzie przez moment widać Stephena Kinga, czy mi się wydaje? ;]
On nie miał grać w 3x4?
Faktycznie widać, ale według IMDB, Caregiver ma być 4 odcinkiem. Więc by się zgadzało. Chociaż zapowiedź faktycznie wygląda na 03x03, a przynajmniej z akcji tak wynika.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 20.09.2010 - |11:54|
Napisano 20.09.2010 - |14:42|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »