Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rubicon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
90 odpowiedzi w tym temacie

#1 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 15.06.2010 - |15:20|

Dołączona grafika

"Rubicon" według opisu przedstawionego przez stację AMC, ma być thrillerem, którego akcja dzieje się w jednostce agencji wywiadowczej w Nowym Jorku. Jak zwykle w przypadku takiego rodzaju projektów nic nie jest tym, czym się wydaje. Głównym bohaterem jest Will Travers, nękany kłopotami analityk, który po stawieniu czoła tragedii odkrywa ślady wskazujące na złowieszczą i skomplikowaną intrygę. Rubicon ma dotykać tematyki relacji wielkiego biznesu z rządem.

Obsada: James Badge Dale, Miranda Richardson, Arliss Howard, Jessica Colins, Dallas Roberts i Lauren Hodges.

Zapowiedź:

___________________________________________________________________________________________________________________

Pilot jest już dostępny w sieci, nawet można za darmo, legalnie oglądnąć na stronie AMC, ale trzeba obejść proxy.
Serial ma premierę 1. sierpnia, dwugodzinna premiera.

Trzeci pilot AMC, a więc oczekiwania duże. Myślę, że nie będzie, to coś takiego ekstra jak Mad Men czy Breaking Bad, ale jak na razie wskazuje na to, że będzie to dobry thriller. Napisy się robią, więc można zaznajomić się z tym tytułem. Myślałem, że będzie kicha, bo spotkałem 90% opinii negatywnych, ale mi się podobało.

Przypomina "Trzy dni kondora".

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 15.06.2010 - |15:46|

• 0

#2 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 15.06.2010 - |15:42|

nawet można za darmo, legalnie oglądnąć na stronie AMC, ale trzeba obejść proxy.

No to nie do końca legalnie :P

A tak na serio, dzięki za przypomnienie, zapowiada się świetnie :)
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#3 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.06.2010 - |14:36|

Może być ciekawie, ale okaże się dopiero jesienią.
Produkcje tej stacji nie są nastawione na akcję, ale raczej na dobre dialogi i psychologię. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Mam pytanie, to ma być serial czy miniseria i jeśli ta druga opcja to ile ma mieć odcinków?
  • 0

#4 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 17.06.2010 - |15:19|

Wikipedia - serial, w tej chwili 13 odcinków.

#5 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 17.06.2010 - |16:40|

z początkiem i definitywnym koncem...

Co wcale nie oznacza, że jest miniserialem.

#6 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 17.06.2010 - |17:56|

AMC i już czekam na premierę :D
A na razie wracam do Mad Men.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#7 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 17.06.2010 - |19:16|

Ashlan, podaj źródło. Wydaje mi się, że jest to serial.
  • 0

#8 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.06.2010 - |10:57|

Na oficjalnej stronie serialu jest info, że ma być 13 odcinków.

http://www.amctv.com...s/Rubicon/about
  • 0

#9 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 29.06.2010 - |01:12|

Po pilocie ciężko powiedzieć jaki będzie ten serial.
Zdecydowanie należy obejrzeć z 3 odcinki by się wciągnąć lub nie w intrygę.

Pozostaje więc czekać na właściwą emisję serialu i wydać werdykt.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#10 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 30.06.2010 - |09:59|

Zgadzam sie z Quendi, po pilocie niewiele narazie da sie wywnioskowac. Zobaczymy jak to wszystko bedzie wygladalo po paru odcinkach.
Jesli AMC stanie na wysokosci zadania do czego nas juz przyzwyczaili to moze byc callkiem niezly serial :)
  • 0

#11 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 30.06.2010 - |16:31|

Tak jak poprzednicy powstrzymam się od oceny, ale że to potencjalny olejny świetny serial przemawia stacja. A poza tym lubię taką tematykę. Czekamy na kolejne odcinki. :)
  • 0

#12 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 09.07.2010 - |16:21|

Pilot nijaki i strasznie przewidywalny. Już dawno nie miałem takich przebłysków przyszłości oglądając jakiś serial. Po prostu w każdym momencie wiedziałem co się wydarzy za chwile - zero zaskoczenia, a co za tym idzie żadnych emocji. poczekam do sierpnia na kolejny odcinek z racji tego, ze to kablówka serial nie powinien posypać się po jednym odcinku.

Użytkownik Kraven edytował ten post 09.07.2010 - |16:22|

• 1

#13 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 12.07.2010 - |22:05|

Zapowiada się świetny serialik, IMO, ale to pewnie dlatego, że lubię taką tematykę.
Serial i muzyka do niego stylizowane lekko na kino lat 80-tych. Ktoś przyrównał go do Trzech dni Kondora z Redfordem i mnie też ten film przyszedł na myśl oglądając pierwszy odcinek. Dużo zagadek, tajemnic, będą pewnie intrygi i prywatne śledztwo głównego bohatera dotyczące jakiejś większej afery.
Czekam do sierpnia na kontynuację i na pewno będę oglądał do końca, ode mnie ten serial już dostał szansę.
Ktoś pisze, że nie ma akcji, ale mnie się wydaje, że na to też przyjdzie pora w następnych odcinkach. Coś czuję, że doczekamy się jakichś pościgów czy strzelanin, w które uwikłą się Will. Nie liczę na nic spektakularnego, ale myślę, że AMC nas nie rozczaruje.
  • 0

#14 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 02.08.2010 - |21:19|

Po 2 odcinkach ciągle niewiele można napisać.
Do fabuły nie mam większych zastrzeżeń. Wiadomo, że o ocenie zadecyduje połączenie wątków i ostateczne rozwiązanie sprawy. Na razie trochę to wszystko zbyt oderwane od siebie i może dlatego czas się dłuży. Porównując z pozostałymi serialami AMC (Mad Men i Breaking Bad), Rubicon jest najbardziej ślamazarny.
Odrobinę brakuje mi pokazywania skąd oni to wszystko wiedzą. W pilocie jeszcze coś tłumaczyli. W drugim odcinku zdobywają informacje chyba za pomocą jasnowidzenia (chodzi o zadanie od szefa). To nie CSI i nie można podpierać się super komputerami, które gdzieś tam za kulisami identyfikują osoby i tak dalej. Chociaż z drugiej strony informacje zdobywają bardzo powoli, więc może przesadzam z czepianiem się.
Jeśli chodzi o realizację, to jak zwykle podoba mi się brak "efektu photoshopa". Wszystko wygląda naturalnie.
Polecam przypomnienie sobie pilota przed drugim odcinkiem (jeśli był oglądany dawno), a przynajmniej niektórych twarzy.
Serial do dalszego oglądania.
  • 0

#15 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 02.08.2010 - |22:32|

Tak jak wyżej. Naprawdę jeszcze nijak nie można tego połączyć. Agenci szpiegujący swoich, jakiś think tank. Może nawet wielki think tank o którym nikt nie wie, nawet ci co powinni wiedzieć i dziwne zabójstwa.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#16 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.08.2010 - |10:24|

Serial rozkręca się dosyć powoli. Nie mniej jednak zapowiada się dosyć ciekawie. Tajemnica goni tajemnicę. Jakieś spiski i organizacje stojące za różnymi przewrotami i zamachami od dziesięcioleci. Naprawdę lubię takie klimaty.
Ode mnie ten serial dostaje zielone światło już po tych dwóch dotychczasowych odcinkach. Wkręciłem się bardzo.
No i do tego ta muzyka, genialna, świetnie podkreślająca klimat serialu.
Z tego co się orientuję to ma być dwutygodniowa przerwa między następnym odcinkiem. Pozostaje więc tylko czekać, ale warto.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 07.08.2010 - |10:25|

• 0

#17 Lcsh

Lcsh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 07.08.2010 - |23:03|

nie no z tego co widze to normalnie leci emisja tydzien po tygodniu wiec nie powinno byc zadnej przerwy. Co do serialu,w sumie od nich ogladalem tylko Breaking Bad, i to i tak narazie jestem na drugim sezonie, i tu tez dosc wolno sie wsyztko toczy, , a oplacalo sie poczekac, wiec mysle ze nie ma narazie co wyrokowac tylko trzeba poczekac.
  • 0
Mistrz: The Sopranos, Tell me you love me, The Wire, Oz
Bardzo dobre: Carnivale, Deadwood, Six Feet Under
Przyzwoite:Apparitions, Jericho, My Name is Earl, Odwroceni,
Ok, ale: Day Break, Happy Town, Heroes, Numb3rs, The Pacific, Prison Break, Twin Peaks

#18 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 08.08.2010 - |21:54|

Po dwóch odcinkach muszę powiedzieć że albo zaraz scenarzyści AMC powalą mnie na kolana jak to miało miejsce w przypadku Breaking Bad i Mad Men albo te zbyt spokojne tempo opowiadania historii położy cień na cały serial.

Nie mniej oglądam dalej bo przyznaję że np Mad Men załapał u mnie dopiero w 4 odcinku by sprowadzić mnie potem parteru z którego jeszcze do teraz nie wstałem.

Przyznaję się też że liczyłem na to iż będzie to jakiś polityczny, spiskowy thriller a takowy bez EMOCJI nie istnieje.

Przynajmniej oglądalność jest sukcesem, jak będzie dalej to się już niebawem okaże.
  • 0

#19 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 08.08.2010 - |22:08|

No nie do końca oglądalność jest sukcesem. Premierę oglądało 2 mln i niby tam się każdy podniecał, że to najlepiej debiutujący serial na AMC, ale jakoś nie widzę, żeby potroił on swoją oglądalność, jak w przypadku Mad Men.
Do tego serial ma słabiutki wskaźnik A18-49. Wygląda na to, że większość z tych 2 mln, to osoby starsze.

Serial i tak ten tytuł najlepszej premiery utrzyma tylko do października kiedy zadebiutuje The Walking Dead.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 08.08.2010 - |22:09|

• 0

#20 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.08.2010 - |21:27|

01x03
Odcinek bardzo spokojny, żeby nie powiedzieć powolny. Akcja zawiązuje się bardzo powoli. Ale mamy kolejne tajemnicze szyfry dostarczane Willowi zza grobu przez Davida Hadasa. Mam nadzieję, że w następnym odcinku dowiemy się coś więcej co idzie za ty szyfrem i dokąd to zaprowadzi głównego bohatera.
Sama intryga wciąga bardzo, przynajmniej mnie, ale rozwija się to bardzo wolno. Mimo wszystko warto oglądać dalej.
Za ten odcinek 7,5/10.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych