Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pretty, Little Liars

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#1 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 09.06.2010 - |16:12|

Dołączona grafika

Serial "Pretty Little Liars" miał swoją PREMIERĘ w USA wczoraj (8.06.10r.) na ABC Family.

Oparty na książkach Sary Shepard opowiada o czterech najlepszych przyjaciółkach. Jedna z dziewczyn ginie w niewyjaśnionych okolicznościach. Po roku reszta przyjaciółek zaczyna od niej dostawać dziwne wiadomość… zza grobu. Okazuje się, że dziewczyny ukrywają straszliwą tajemnice.
Początkowo spodziewano się, że będzie to Desperate Housewives dla nastolatków - dokładnie ten sam pomysł - przyjaciółki, jedna ginie, reszta rozwiązuje zagadkę - prawda?
Okazuje się, że pilot serialu jest bardzo dobry. Na zagranicznych portalach raczej wszyscy są pod wrażeniem pierwszego odcinka i zapowiadają, że będą oglądać kolejne.

Wystąpią tam m. in.

W rolach głównych:
Lucy Hale jako Aria Montgomery ("Privileged")
Troian Avery Bellisario jako Spencer Hastings (tylko "NCIS" gościnnie")
Ashley Benson jako Hanna Marin("Eastwick" i "Days of Our Lives")
Shay Mitchell jako Emily Fields (1 większa rola)

oraz:
Holly Marie Combs jako Ella Montgomery ("CHARMED")
Chad Lowe jako Byron Montgomery ("24", "ER")
Ian Harding jako Ezra Fitz ("NCIS: Los Angeles" gościnnie)
Laura Leighton jako Ashley Marin ("Melrose Place" stara i nowa wersja, "Eyes")
Sasha Pieterse Jako Alison DiLaurentis ("Heroes", "Family Affair")

w pozostałych rolach:
Bianca Lawson jako Maya St. Germain ("The Vampire Diaries", "The Secret Life of the American Teenager", "Dawson's Creek", "Goode Behavior")
Tammin Sursok jako Jenna Cavanaugh (ostatnio głównie "The Young and the Restless")
Keegan Allen jako Toby Cavanaugh ("CSI" gościnnie)

Gościnne występy to:
Torrey DeVitto jako Melissa Hastings ("Beautiful People", "One Tree Hill")
Ryan Merriman jako Ian Thomas ("Kameleon", "Veritas: The Quest")
Janel Parrish jako Mona ("Heroes")

Zwiastun serialu poniżej:

Zwiastun pierwszego odcinka poniżej:

Serial według mnie zapowiada się bardzo ciekawie. Z pewnością go obejrzę.

Co sądzicie na temat tego serialu?!

Czekam na wasze opinie!

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 18.08.2011 - |20:32|

• 0

#2 adriano17

adriano17

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 09.06.2010 - |17:44|

Zapowiadało się super i tak właśnie było. Pilot był na wysokim poziomie, ciekawa historia i widać, że do głównego wątku będą dochodzić poboczne historie, ale z nim związane, bo będą dotyczyć dziewczyn pojedynczo, tak jak to było pokazane w odcinku. Postacie głownych bohaterek wyglądają ciekawie, a do tego jest na co poaptrzeć, bo aktorki są naprawdę bardzo urodziwe :) Mamy morderstwo, tajemnicze wiadomości od "A", "The Jenna Thing" i do tego dochodzi PI, który będzie badał sprawę. Dziewczyny nie są świętoszkami i widać, ze mają coś na sumieniu, a sama Allison do aniołków nie należała co sprawia, że sprawa jej śmierci jest na serio interesująca.

Jeszcze Holly Marie Combs i Laura Leighton stanowią fajny dodatek, chociaż ich role mogłyby być bardziej rozbudowane, ale może kiedyś :)

Teraz tylko czekać na kolejny odcinek.

Użytkownik adriano17 edytował ten post 09.06.2010 - |17:45|

• 0

#3 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 12.06.2010 - |16:57|

Ja też jestem po pierwszym odcinku i jak jestem bardzo zadowolony z faktu, że zacząłem oglądać ten serial! 4 bardzo ładne dziewczyny, morderstwo i tajemnice... Czego chcieć więcej...?!

Z czystym sumieniem polecam ten serial każdemu kto lubi takiego typu seriale!!!

Napisano 18.06.2010 - |09:26|

2 odcinek również trzymał poziom! Najbardziej ciekawe są wiadomości od "A." i ta tajemniczość w tym serialu mi się podoba. A końcówka 2 odcinka świetna.

Kto nie widział serialu POLECAM!!!

Użytkownik johnass edytował ten post 04.01.2011 - |19:36|

• 0

#4 rogue_ruda

rogue_ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 18.06.2010 - |19:44|

Dowiedziałam się o serialu przez przypadek. Obejrzałam pierwsze dwa odcinki i muszę przyznać, że pozytywnie mnie zaskoczył. Jestem strasznie ciekawa jak to się wszystko dalej potoczy.
  • 0

#5 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 29.06.2010 - |11:58|

3 odcinek również trzymał poziom. Serial robi się coraz ciekawszy, dużą ma oglądalność i dlatego dostał zamówienie na kolejne 12 odcinków, więc 1 sezon będzie liczył 22 odcinki.

I taka ciekawostka. Ciekawiło mnie ile lat ma w rzeczywistości ta "Allison". I jak dowiedziałem się, że 14 lat to wierzyć mi się nie chciało. A np. "Spencer" w rzeczywistości ma 25 lat... Widać, że z każdego można zrobić nastolatkę.

Napisano 24.07.2010 - |17:45|

Po 4 odcinku serial mi się coraz bardziej podoba. Trzyma poziom w zupełności. Najbardziej tajemnicze wiadomości od "A"...

Użytkownik johnass edytował ten post 04.01.2011 - |19:35|

• 0

#6 rogue_ruda

rogue_ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 24.07.2010 - |22:04|

Żałuję, że nie znam na tyle dobrze angielskiego żeby przeczytać książki. Ale z drugiej strony są wakacje, słownik, może jeszcze się zabiorę.
A serial dalej zapowiada się ciekawie. Tylko już bym chciała wiedzieć kim jest tajemnicza "A".
  • 0

#7 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 30.07.2010 - |09:52|

Polecam tym, którzy nie zaczęli :)

I taka ciekawostka. Ciekawiło mnie ile lat ma w rzeczywistości ta "Allison". I jak dowiedziałem się, że 14 lat to wierzyć mi się nie chciało. A np. "Spencer" w rzeczywistości ma 25 lat... Widać, że z każdego można zrobić nastolatkę.

Bo to pierwszy raz tak :) stała praktyka w USA :)

ale są większe rekordy... w 90210 rzecz się dzieje w High School i nastolatka ( Teddy ) gra aktor który ma 32 lata LOL
  • 0

#8 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 18.08.2010 - |09:12|

Ostatni odcinek (10) przed przerwą, która potrwa do stycznia 2011 roku obejrzała rekordowa liczba widzów, gdyż 3.07mln!!! Niestety na dalsze odcinki trzeba czekać 5 miesięcy, ja mam kilka odcinków do nadrobienia.
  • 0

#9 rogue_ruda

rogue_ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 20.08.2010 - |22:15|

Aż do stycznia?! Szkoda. Tak dobrze się to oglądało. Chciałabym wiedzieć co będzie dalej. Niby dobrze, że przedłużyli serial, ale po co taka długa przerwa? Mogliby to wypuścić we wrześniu/październiku, tak jak większość seriali.
  • 0

#10 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 20.11.2010 - |14:51|

Znamy datę PREMIERY kolejnych odcinków serialu "Pretty, Little Liars"! Odbędzie się ona już 3 stycznia 2011 roku na ABC Family!!! Serial wróci z 12 nowymi odcinkami.
  • 0

#11 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 20.11.2010 - |23:26|

Zastanawiam się czy nie nadrobić poprzednie odcinki ? Warto zabierać sie za ten serial ?
  • 0

#12 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 21.11.2010 - |13:08|

Zastanawiam się czy nie nadrobić poprzednie odcinki ? Warto zabierać sie za ten serial ?

zdecydowanie TAK ! :)
  • 0

#13 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 21.11.2010 - |13:21|

NO pewnie!!!
  • 0

#14 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 22.11.2010 - |01:59|

No, załuje ze wczesniej nie obejrzałem :D Serial jest ekstra, lubie takie klimaty. :P Dzięki czekamy do Stycznia. :P
  • 0

#15 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 17.12.2010 - |17:48|

Ja długie przerwy sobie robiłem podczas serialu. Po obejrzeniu kilku odcinków resztę zostawiłem na później. A właśnie dziś skończyłem 1 cześć 1 sezonu (10 odcinków) i muszę powiedzieć, że serial jest genialny, trzymający w ogromnym napięciu. Jak nie było by kontynuacji to "Preatty, Little Liars" zakończyło by się na 10 odcinku, co było by złe bo takie zakończenie 'ciąg dalszy nastąpi' bez nastąpi nie było by fajne. Z tyloma pytaniami z czego najważniejsze: "Kim Jest A?" Bez dowiedzenia się tego zawiódł bym się na serialu jak na wakacyjnym PU od NBC.
Ale na szczęście już 3 stycznia nowe odcinki!
  • 0

#16 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 27.12.2010 - |21:38|

Długo się przymierzałem, aż w końcu odpaliłem:) No cóż, mieszane uczucia po pilocie, niby jest tajemnica, niby jest ciekawy, intrygujący klimat, ale całość oblana jakimś takim mdłym sosem, oczywiście obejrzę dalej, ładne ciałka i ładne zdjęcia i już warto:) - 7/10.
2 odcinek nieco słabszy, jednak będę oglądał dalej choćby z powodu tego, że PLL ma w sobie niesamowity ładunek tajemnicy i niepokojącego klimatu mimo cukierkowatego tła - 6,5/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 02.01.2011 - |16:16|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#17 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 08.01.2011 - |17:41|

Co jest? PREMIERA 11 odcinka była w poniedziałek a tutaj cicho? Serial powrócił z wielkim hukiem! Trzyma poziom i napięcie cały czas rośnie. Co działo się w 11 odcinku w skrócie:
I tak sprawa Hanny, która leży w szpitalu po wypadku w 10 odcinku, w całym odcinku nabierała tempa, aż do ostatnich minut odcinka co okazało się, że
Spoiler
odwiedził/a Hannę w szpitalu. Aria i Ezra starają sobie poradzić z faktem, że ktoś ich widział. Emily zdradza rodzicom swój sekret. Dowiadujemy się, że siostra Spencer wzięła potajemny ślub z
Spoiler
, z czego dziewczyny nie są zadowolone. A i drzewo, na którym był napis o Ali I Ianie
Spoiler
No to tak w skrócie co się zadziało w odcinku a to i tak nie wszystko!

Na koniec świetna informacja. 11 odcinek "Pretty, Little Liars" po długim czekaniu na niego obejrzało ponad 4.2 mln widzów przy ratingu 1.9!!! Warto dodać, że pół finał czyli 10 odcinek widziało 3.07mln co było jak do tej pory najwyższym wynikiem dla serialu.
  • 0

#18 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 08.01.2011 - |21:53|

Oj tak odcinek miazga, dużo się wydarzyło i pewnie wydarzy.
  • 0

#19 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.01.2011 - |21:57|

Ja tylko mam nadzieję, że twórcy mają przygotowane jakieś sensowne wyjaśnienie tego wszystkiego.
Bo mnożyć kolejne wyskoki "A" jest łatwo, ale coraz bardziej czuję, że zawiodę się rozwiązaniem.
  • 0

#20 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 21.01.2011 - |11:15|

No i kolejny genialny odcinek (1x12) za nami. Ciekawa sytuacja jest z Lucasem, tak jakby ukrywał coś więcej... W po tym odcinku coraz więcej osób można podejrzewać o zabicie Alison. I coraz więcej informacji od "A". Tak ogólnie to wydaje się, że ona nie może być w "jednej" osobie...
Super odcinek. Po za tym miejmy nadzieję, że PLL dostanie 2 sezon, choć oglądalność spadła do poziomu 3.21 mln to i tak jest dobrze przy oglądalności innego serialu ABC Family "Greek", która wynosi tylko 1.07 mln.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych