Odcinek 009 - S01E09 - End of Line
Napisano 13.02.2010 - |13:51|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 27.03.2010 - |14:26|
nie sprawdzałam, czy to midseason czy nie -- ale z powodzeniem nadaje się na taki odcinek. wszystko równo się wszystkim spartoliło.
amanda wreszcie zrobiła ze sobą coś sensownego (tzn chyba zrobiła). jeżeli chodzi o grę, to myślałam, że tą blond kicią okaże się być babcia ;D (nie wiem czemu wkręcił mi się taki film). danielowi chyba szykuje się niezła trauma (świetna scena z pianinem). lacy wreszcie robi coś konkretnego, niestety wciąż się przy tym maże. no a zoe jest niesamowita -- z jednej strony przeżywa wszystko jak nastolatka, a z drugiej zabija swojego chłopaka z zimną krwią.
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 27.03.2010 - |14:33|
Ona nie chciała go zabić.. zrobiła to pod wpływem emocji, postaw się w jej miejscu. Uwięziona w ciele robota, wszyscy Cie zawodzą, ojciec cie torturuje na przeróżne sposoby, matka cie wyzywa, przyjaciółka cię wykiwała/olała (w mniemaniu Zoe)cały czas musisz udawać, że jesteś robotem, do tego masz 16 lat i chłopak, jedyna osoba na której mogłaś polegać, błagałaś go nawet o pomoc oszukała Cie.. emocje puściły i chciała go odepchnąć, pyrgnąć na ścianę, zkrzywidzić, ale że jest robotem zrobiła to z pełną siłą i go zabiła, czego zrobić nie chciała.a z drugiej zabija swojego chłopaka z zimną krwią.
Co do odcinka to oglądałem już wczoraj, ale nie można było coś napisać.
Powiem krótko, moja ocena 12/10.. po prostu arcydzieło.. aż brak mi słów.. to trzeba zobaczyć. I teraz czekać do września. Każda scena jest po prostu perfekcyjna, takiego schematu i działania jak w tym odcinku się nie spodziewałem i nie spotkałem w żadnym z innych seriali jakie oglądałem, oglądam. Wszystko obróciło się o 360 stopni. Jest to chyba najlepszy, z pewnością jeden z najlepszych odcinek wszystkich seriali jakie oglądałem. Przebija nawet zwroty w Dexterze.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 27.03.2010 - |14:46|
Napisano 27.03.2010 - |15:22|
Niestety to na razie ostatni odcinek aż do września/października ale jeszcze dokładnie na 100% nie wiadomo kiedy Caprica powróci.nie sprawdzałam, czy to midseason czy nie -- ale z powodzeniem nadaje się na taki odcinek.
Fajne podsumowanie.wszystko równo się wszystkim spartoliło.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 27.03.2010 - |16:05|
Czy ktoś wie jak nazywa się motyw muzyczny z tego odcinka. Mam namyśli ostatnie minuty. Jest to autorskie dzieło Beara McCreary'a czy zapożyczone ?
Napisano 27.03.2010 - |16:42|
Czy ktoś wie jak nazywa się motyw muzyczny z tego odcinka. Mam namyśli ostatnie minuty. Jest to autorskie dzieło Beara McCreary'a czy zapożyczone ?
Jak to ładnie ujął Bear na swoim twitterze - "Caprica season finale blog is up. Gaeta sings once more!".
Swoją drogą fajny tytuł tego utworu "Capricoperatica".
A więcej jak zwykle masz tutaj ---> http://www.bearmccre...om/blog/?p=4076
Użytkownik biku1 edytował ten post 27.03.2010 - |16:44|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 27.03.2010 - |18:06|
Hmm... Nie wiem jak was, ale mnie rozwalił widok Nokii 6630.
Też zwróciło to moją uwage.. ale i tak nic nie przebije Lanosa. Tak samo fajki w Caprice.. mogli by chociaż dać im e-papierosy, bo jakoś zwykłe mi tam nie pasują..
Napisano 27.03.2010 - |18:08|
Dzięki za link
Napisano 27.03.2010 - |19:51|
Napisano 27.03.2010 - |20:54|
Dobry odcinek, niestety przyzwyczaiłem się do wyższego poziomu Capriki.
Bonusowo końcówka, dopiero po waszych informacjach widzę coś co może przypominać cliffchanger.
Użytkownik LunatiK edytował ten post 27.03.2010 - |20:57|
Napisano 28.03.2010 - |15:54|
na forum jestem już troche czasu ale przeważnie tylko czytałem
Jak dla mnie ten odcinek 10/10
Szkoda tylko że w serialu uzywają sporo sprzętu z realnego swiata
Jak telefony kasety wideo samochody itp
W poprzednich odcinkacjh daewoo teraz mercedes sprinter i nie tylko, tak samo sprzęt wojskowy
Fajny pomysł z przerobieniem śmigłowca Black hawk na odrzutowy pionowzlot
Pozdrawiam fanów seri BSG i Caprica
Użytkownik BALROG edytował ten post 28.03.2010 - |15:58|
Napisano 28.03.2010 - |17:37|
Napisano 28.03.2010 - |18:02|
Że co? Jaki ostatni odcinek sezonu?że to ostatni odcinek sezonu były prawidłowe
To normalna przerwa midseasonowa i nic więcej.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 28.03.2010 - |18:10|
Faktycznie, pierwszy odcinek Caprici, kiedy nie patrzyło się na czas pozostały do końca.
Urojenia Amandy okazały się tylko, na szczęście, urojeniami zwiastującymi chorobę psychiczną. Nie było aniołów, wizji ani żadnego takiego stuffu. Kamień z serca. Życie Daniela to już kompletna ruina: stracił córkę, stracił żonę, stracił firmę i stracił ukochaną drużynę. Hell Yeah!
Drugim po Graystonie największym przegranym jest Lacy, która po prostu powinna wszystkim pokazać środkowy palec, a nie zadręczać się, że nie wybuchła w pociągu z przyjaciółką.
No i dobrze, że Clarice przeżyła. Mam szczerą nadzieję, że jej walka z Barnabą (Spike kontra Atia
Napisano 28.03.2010 - |18:44|
Napisano 28.03.2010 - |20:02|
Napisano 28.03.2010 - |23:15|
Życie Daniela to już kompletna ruina: stracił córkę, stracił żonę, stracił firmę i stracił ukochaną drużynę. Hell Yeah!
Uwielbiam w serialach te momenty, kiedy to wszystko się wali... Wszystko. Poezja....! 10/10
Napisano 29.03.2010 - |08:19|
Pół roczna przerwa zapewne wzięła się stąd że SyFy bada rynek jak przyjmie się Serial. To w porównaniu z Showtime czy HBO mała TV kablowa. Nietrafiony wysokobudżetowy projekt grozi im plajtą.
Napisano 29.03.2010 - |13:41|
W kablówkach potrafią tyle trwać.Normalne przerwy nie trwają pół roku raczej.
Co do samego odcinka, to po pilocie, zdecydowanie był to najlepszy epizod.
Wszystkie plany się ładnie posypały
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »