Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 06.01.2010 - |19:23|
Odcinek 040 - S03E05 - Chuck Versus First Class
Gość_Lowrey23_*
Napisano 06.01.2010 - |19:22|
Napisano 25.01.2010 - |08:58|
Napisano 25.01.2010 - |09:31|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Gość_Lowrey23_*
Napisano 25.01.2010 - |14:45|
Chuck Versus The First Class 5/10
Nazwy tytułów zobowiązują i myślałem, że tym razem ponownie się powtórzę i napiszę odcinek Pierwsza Klasa - Ale nie! Half-Sack - Half Class.
Odcinek ratują jedynie takie małe nawiązki do Gry Pac-Man czy filmu Kevina Samego w Domu i Trzej Muszkieterów i pewnie coś by się jeszcze znalazło.
Cały motyw z pierwszą pojedynczą misją "Chucka" strasznie kiepski i nudny. Rozmowy Chucka i Hannah oklepane i setki razy słyszane. Końcówka dobitnie mnie dobiła :-(
+Dwa plusy tego odcinka to... Morgan spełniający role zabawki w automacie dla zabawek:-) No i oczywiście spółka Grimes-Casey. Casey nowym pułkownikiem tym razem w Buy More
+Hugo Panzer
-Strasznie mało Humoru, chyba najmniej spośród wszystkich odcinków do tej pory.
-Sarah-Shaw-Chuck-Hannah Ready ?!?!?!
-I teraz, to, co mnie najbardziej interesuję. Żałuję tylko, że nie pisałem o tym wcześniej, bo w sytuacji, gdy Beckman mówi do Shawa musimy ich do tego przygotować, od razu miałem pewne skojarzenia, że twórcy być może pójdą na łatwiznę i dalej nie będą wstanie mnie już nigdy więcej zaskoczyć... Dalej tylko dla tych, którzy widzieli Trailera, do 6 epa.
EDIT:
Chyba muszę się asekurować:-)
Nie jestem aż tak rozczarowany, ale i nie jestem zadowolony, ponieważ najlepszym momentem zakończenia serialu jest obecny sezon! Dalej już będzie tylko wałkowanie na sile.
Promo Kanadyjskie do 6 odcinka.
"Chuck Versus Nacho Sampler"
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 25.01.2010 - |16:44|
Napisano 25.01.2010 - |15:59|
Wszystko w tym odcinku mi się podobało.
+ Misja w samolocie była naprawdę ciekawa i pełna zwrotów akcji,
+ Nie wiem Lowrey czemu nie uważałeś że ten odcinek nie był zabawny, bo ja się bardziej uśmiałem niż w poprzednim odcinku, humor był bardziej subtelny, a nie te mało zabawne idiotyczne wygłupy w Buy More, jakie były źródłem "humoru" ostatnim razem,
+ Buy More dało się tolerować tym razem, mniej idiotyzmów, więcej ciekawych pomysłów, no i fakt że Casey był mocno zaangażowany w ten wątek,
+ bardzo dobrze było rozwiązane to, jak Sarah i Shaw pomagają Chuckowi na misji,
+ fajnie że Sarah umie coś więcej niż tylko walczyć w ręcz i strzelać, dobra scena jak przejmuje kontrolę nad samolotem, żeby pomóc Chuckowi,
+ generalnie fajny klimat tego odcinka i zapowiedź bardziej dramatycznych zwrotów fabularnych.
Poważnych minusów nie stwierdzono, ale mimo wszystko mam nadzieję że nie będzie już więcej odcinków, gdzie Chuck będzie zupełnie sam na misji - ale to mały minus. Mocna 10.
Użytkownik Siemon edytował ten post 25.01.2010 - |16:06|
Napisano 25.01.2010 - |16:39|
Napisano 25.01.2010 - |17:07|
zaczynam nawet tolerowac agenta Shaw, Brandon daje rade
sam odcinek taki sobie, ale, że tak to ujme enjoyable
Napisano 25.01.2010 - |18:26|
Gość_Lowrey23_*
Napisano 25.01.2010 - |19:56|
+ Nie wiem Lowrey czemu nie uważałeś że ten odcinek nie był zabawny, bo ja się bardziej uśmiałem niż w poprzednim odcinku, humor był bardziej subtelny, a nie te mało zabawne idiotyczne wygłupy w Buy More, jakie były źródłem "humoru" ostatnim razem,
Te mało zabawne idiotyczne wygłupy w Buy More są dla mnie naprawdę zabawne i uwierz mi na słowo, że śmieję się przy nich bezgranicznie i czasami robię nawet pauzę, żeby się opanować i oglądać dalej :-)
Mam nadzieję, że będą jakieś zabawne momenty z Hannah&Lesterem i Jeffem
Dodam jeszcze, że podoba mi się coraz bardziej zachowanie Caseya wobec Chucka. Telefonowanie do Sary z pytaniem czy są jakieś wieści od Chucka i sama rozmowa pomiędzy nimi, tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że Casey należy już do rodziny Bartowskich
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 25.01.2010 - |19:59|
Napisano 25.01.2010 - |20:27|
I tak przy okazji ciebie to bawi, a mnie w ogóle i stwierdzenia typu, że oglądalność ucierpi bo nie było jakiegoś elementu serialu ciekawego wg ciebie są cokolwiek na wyrost.
Ja powiem tylko tak, Buymore było dużo przez te 2 wcześniejsze sezony i rzadko kiedy zbierało pozytywne opinie(jak już to tylko wtedy jak było powiązane z głównym wątkiem, a tydzień temu na pewno nie było), przynajmniej wśród tych których opinie trafiały do szerszego grona odbiorców.
I skoro Chuckowi nie udało się zebrać dużej widowni wcześniej, to zmiana podejścia jest według mnie czymś pozytywnym i może jakąś cześć widowni to zrazi (chociaż Buymore sam w sobie był bardzo rzadko czymś co przyciągało widzów), to ja mam nadzieję że przyciągnie rzesze która wcześniej nie oglądała Chuck'a bo ich te małe głupiutkie fabułki raziły.
Gość_Lowrey23_*
Napisano 25.01.2010 - |21:13|
Ja mam nadzieję też, że będą, ale nie w tym stylu co tydzień temu.
I tak przy okazji ciebie to bawi, a mnie w ogóle i stwierdzenia typu, że oglądalność ucierpi bo nie było jakiegoś elementu serialu ciekawego wg ciebie są cokolwiek na wyrost.
Ja tylko pisałem, że Buy More to uzupełnienie serialu, bo przecież ciągła akcja nie spodobałaby się na dłuższą metę widzom( taką hipotezę można wywnioskować wśród opinii Polskich fanów)
Ja powiem tylko tak, Buymore było dużo przez te 2 wcześniejsze sezony i rzadko kiedy zbierało pozytywne opinie(jak już to tylko wtedy jak było powiązane z głównym wątkiem, a tydzień temu na pewno nie było), przynajmniej wśród tych których opinie trafiały do szerszego grona odbiorców.
Owszem zdania były podzielone jeśli chodzi o Buy More w poprzednim sezonie, tylko zauważ jakie pochlebne oceny zbierał Chuck w odcinkach Delorean, Santa Claus, Beefcake, Predator, Broken Heart, to były odcinki, które były bardzo chwalone i nie tylko wtedy, gdy były powiązane z głównym wątkiem.
I skoro Chuckowi nie udało się zebrać dużej widowni wcześniej, to zmiana podejścia jest według mnie czymś pozytywnym i może jakąś cześć widowni to zrazi (chociaż Buymore sam w sobie był bardzo rzadko czymś co przyciągało widzów), to ja mam nadzieję że przyciągnie rzesze która wcześniej nie oglądała Chuck'a bo ich te małe głupiutkie fabułki raziły.
Promocja tego sezonu była aż nadto zaskakująca, liczne wywiady, proma, plakaty tworzone przez fanów, wspólne oglądanie premierowych odcinków z aktorami, nie mówiąc już o interakcjach z fanami, to wszystko sprawiło, że ludzie polubili ten serial. Chuck zyskał nowych fanów, był ogromny szum wokół tego sezonu i stąd wg mnie przyciągnięcie nowej części widowni na początku sezonu.
A to, o czym piszesz powyżej. Dopiero za jakiś czas będziemy świadkami, czy ta zmiana podejścia okaże się sukcesem.
Reasumując widownie zawdzięczamy promocji, nie zmianom w serialu.
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 25.01.2010 - |21:13|
Napisano 25.01.2010 - |21:27|
A co do przykładów co dałeś, to Santa Claus, Predator i Broken Heart Buy More było wciągnięte w główny wątek, chociaż mnie się tylko podobało w tych 2 pierwszych przypadkach, Delorean rzeczywiście zyskał pochlebne opinie (jeden z niewielu przypadków), ale w Beefcake wątek Buy More był chyba jednym z najbardziej zjechanych w serialu.
Gość_Lowrey23_*
Napisano 25.01.2010 - |21:45|
Nigdzie nie stwierdziłem, że zwiększona widownia to efekt zmian w serialu, tylko że mam taką nadzieję że tak się stanie, a to rzeczywiście pokaże przyszłość.
Ok.
A co do przykładów co dałeś, to Santa Claus, Predator i Broken Heart Buy More było wciągnięte w główny wątek, chociaż mnie się tylko podobało w tych 2 pierwszych przypadkach, Delorean rzeczywiście zyskał pochlebne opinie (jeden z niewielu przypadków), ale w Beefcake wątek Buy More był chyba jednym z najbardziej zjechanych w serialu.
Z tym pierwszym epkiem masz rację(Santa Claus), był w całości powiązany z głównym wątkiem. Natomiast jeśli chodzi o Predator i Broken Heart, to były tylko minimalnym pretextem do akcji i z bardzo maluteńkim powiązaniem.
BTW - Ostatnia scena w odcinku, gdy Hannah pojawia się w Buy More.... co to za kawałek leci w tle ?
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 25.01.2010 - |21:49|
Napisano 25.01.2010 - |23:10|
Chcialem zadac to samo pytanieBTW - Ostatnia scena w odcinku, gdy Hannah pojawia się w Buy More.... co to za kawałek leci w tle ?
szukalem na forach jak na razie sie nie doszukalem
Napisano 25.01.2010 - |23:21|
Napisano 25.01.2010 - |23:36|
Gość_Lowrey23_*
Napisano 25.01.2010 - |23:53|
Carla Bruni - “L’amoreuse
Dzięki.
Btw to jest żona prezydenta Francji Sarkozyego co to śpiewa
.
:-)
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 25.01.2010 - |23:57|
Napisano 26.01.2010 - |13:07|