Skocz do zawartości

Odcinek 038 - S03E03 - Chuck Versus the Angel de la Muerte

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ankieta (17 użytkowników oddało głos)

Ocena Odcinka

1. 10 (5 głosów [35.71%])

Procent z głosów: 35.71%

2. 9 (4 głosów [28.57%])

Procent z głosów: 28.57%

3. 8 (2 głosów [14.29%])

Procent z głosów: 14.29%

4. Głosowano 7 (3 głosów [21.43%])

Procent z głosów: 21.43%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 06.01.2010 - |18:54|

Odcinek 38 - "Chuck Versus The Angel de la Muerte"

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 12.01.2010 - |17:59|

• 0

#2 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.01.2010 - |09:34|

Standarowy, bardzo dobry poziom. IMO niepotrzebne były obawy, że to już nie będzie to samo z Intersektem 2.0 - jak widać Chuck to wciąż taka sama ciamajda jak kiedyś :D.

Akcje z Awesomem świetne, od zawsze uwielbiałem jego postać, w związku z czym wątek z nim związany od razu mnie bardziej zainteresował. No i jeszcze cliff na końcu - to w Chucku rzadkość. Oby oglądalność była dobra, bo serial ani trochę nie spuszcza z tonu.

PS. Beckman w galowym stroju - lOL :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#3 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 12.01.2010 - |16:35|

W porownaniu do dwoch pierwszych świetny odcinek
Mnostwo akcji, kupa smiechu, tylko nie wiem w jakim slocie czasowym umiescic ten odcinek
Na poczatku Elle z Awesomem mowia tak jakby sie pobrali conajmniej kilka lat wczesniej, a nie zaledwie 6 miesiecy temu
mniejsza o to, nastepny odcinek zapowiada sie conajmniej intrygujaco i o ile sie nie myle, w nastepnym odcinku beda ostatnie sceny z zapowiedzi, ktore sie do tej pory pojawily przed premiera sezonu

Poza tym z odcinka na odcinek chuck nagle zrobil sie niemal super szpiegiem, tu przed Dewonem udaje kozaka, tam wysiada z helikoptera etc
dziwnie to wygladalo

Użytkownik pancor edytował ten post 12.01.2010 - |16:36|

• 0
You are what you believe yourself to be

#4 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 12.01.2010 - |17:54|

nastepny odcinek zapowiada sie conajmniej intrygujaco i o ile sie nie myle, w nastepnym odcinku beda ostatnie sceny z zapowiedzi, ktore sie do tej pory pojawily przed premiera sezonu

Previewy/trailery o których mówisz są z pierwszych 5 odcinków.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 12.01.2010 - |17:56|

• 0

#5 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.01.2010 - |18:05|

Chuck ZNISZCZYŁ Herosów można by rzec patrząc na oglądalność podczas ostatniego wieczoru :D. Rating 2.6 i 7,32 mln to kolejny świetny wynik, najlepszy od czasu 2x12! Emitowani godzinę później Herosi mieli zaledwie 4,71 mln i 2.1. Nic tylko się cieszyć, może jeszcze zamówią kilka dodatkowych odcinków :D.
  • 0
Dołączona grafika

#6 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 12.01.2010 - |18:12|

Chuck ZNISZCZYŁ Herosów można by rzec patrząc na oglądalność podczas ostatniego wieczoru :D. Rating 2.6 i 7,32 mln to kolejny świetny wynik, najlepszy od czasu 2x12! Emitowani godzinę później Herosi mieli zaledwie 4,71 mln i 2.1. Nic tylko się cieszyć, może jeszcze zamówią kilka dodatkowych odcinków :D.

Świetnie! Nie było żadnego ubytku w postaci ogólnej widowni, to robi wrażenie, patrząc na to, co wczoraj leciało!

@SSJ... Dodatkowe odcinki są już zamówione i raczej więcej odcinków w obecnym sezonie nie będzie, ale wyniki dają nadzieję na kolejny sezon.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 12.01.2010 - |18:23|

• 0

#7 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 12.01.2010 - |18:15|

Chuck powrócił w końcu, dwa pierwsze odcinki były dobre, ale trzeci jeszcze lepszy. Serial mimo obaw nadal trzyma wysoki poziom. Trochę akcji, dużo śmiechu - Casey z Awesome dają radę no i świetny dyktator republiki bananowej. Aż żal że kolejny odcinek za tydzień, tym bardziej że ten skończył się ciekawie.
  • 0

#8 gopher

gopher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów
  • MiastoWlkp.

Napisano 12.01.2010 - |18:35|

No kupa śmiechu i akcji w tym odcinku. Lepszy niż poprzednie, które też były wyśmienite. Oby tak było cały sezon.

Ciekawe co z Awesomem - dead czy kidnapped?
  • 0

#9 Mati_90

Mati_90

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 12.01.2010 - |20:07|

Powoli Chuck się rozkręca, chociaż nadal czekam na humor z S02. Trochę mnie denerwuje Chuck jako superszpieg
  • 0

#10 Siemon

Siemon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 12.01.2010 - |21:21|

Odcinek mi się podobał, trochę mniej niż odcinek 2, ale też bardzo dobry. Dużo zabawnych momentów.
Na plusy można zaliczyć :
+ Awesome w akcji
+ scena tańca zarówno Ellie z dyktatorem, jak i Chuck'a z Sarą, widać że Zachary Levi i Yvonne Strahovski świetnie tańczą, bo zwykle jak aktorzy nie umieją tańczyć, to pokazują tylko górną partię ciała, a tutaj oglądaliśmy ich w całej okazałości.
+ Armand Assante był świetny jako dyktator,
+ brak Buy More, jakkolwiek sceny z Buy More mnie bawią tak na sitcomowym poziomie, to odcinek na tym skorzystał, że ich nie było,
+ intrygująca końcówka,
+ sceny uwolnienia Caseya.

-/+ z jednej strony dobrze że relacje Chuck'a i Sary zeszły na dalszy plan, z drugiej trochę szkoda, że znowu próbują je przystopować w pewnym status quo, mam nadzieję, że to co obiecał Schwartz, że będzie jakieś rozwiązanie tego wątku w pierwszych 13 odcinkach, będzie dotrzymane.

- właściwie jeden i to nie duży, odcinek trochę powoli się rozkręcał, ale jak tylko trafili na bal to było już bardzo dobrze.

Użytkownik Siemon edytował ten post 12.01.2010 - |21:22|

• 0

#11 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 12.01.2010 - |23:22|

ANGEL DE LA MUERTE! - płakałem ze śmiechu przy tym, jak to powtarzali :D.
Taniec dyktatora z Ellie również wymiata.
  • 0

#12 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 13.01.2010 - |02:16|

@SSJ... Dodatkowe odcinki są już zamówione i raczej więcej odcinków w obecnym sezonie nie będzie, ale wyniki dają nadzieję na kolejny sezon.

Akurat nie widzę przeszkód ku kolejnemu dodatkowemu zamówieniu. Stacje robią co chcą i kiedy chcą - choćby ABC które zmniejszyło ostatnio zamówienia na FF i V. Biorąc pod uwagę, że Chuck po The Office to chyba najmocniejszy serial w ich ramówce myślę, że są jeszcze szanse na pełnosezonowe 22 odcinki.
  • 0
Dołączona grafika

#13 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 13.01.2010 - |10:11|

SSJ, tutaj chyba chodzi o to, że po prostu nie mieliby czasu na wyświetlenie wszystkich odcinków. Nie wiem ile będzie dokładnie przerw, ale na pewno Vancouver 2010, to będzie jedna długa przerwa. NBC prawdopodobnie czuwało nad tym, jak idą prace z Chuckiem, zobaczyło, że trzyma poziom i postanowiło zamówić dodatkowe odcinki.
Jeśli serial zaczął by się wcześniej, to kto wie może i by zamówili o te 3 więcej.
  • 0

#14 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 13.01.2010 - |12:07|

SSJ, tutaj chyba chodzi o to, że po prostu nie mieliby czasu na wyświetlenie wszystkich odcinków. Nie wiem ile będzie dokładnie przerw, ale na pewno Vancouver 2010, to będzie jedna długa przerwa. NBC prawdopodobnie czuwało nad tym, jak idą prace z Chuckiem, zobaczyło, że trzyma poziom i postanowiło zamówić dodatkowe odcinki.
Jeśli serial zaczął by się wcześniej, to kto wie może i by zamówili o te 3 więcej.

Tylko weź pod uwagę, że ten sezon Heroes jest krótszy niż poprzednie (tylko 19 epów), więc na koniec mogą zaserwować 2-godzinne maratony Chucka. No ale my możemy tylko spekulować, bo i tak nie wiadomo jak długą zrobią przerwę na olimpiadę i kiedy zamierzają skończyć swój sezon serialowy.
  • 0
Dołączona grafika

#15 Siemon

Siemon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 13.01.2010 - |15:48|

Teoretycznie by mogli, ale szczerze wątpie, że to zrobią.

A co do przerw : 8 lutego będzie leciał odcinek 7, ostatni przed igrzyskami. Od 1 marca zacznie się kolejna partia odcinków i będą lecieć bez żadnych przerw do 17 maja. Jakby zamówili kolejne 3 to wtedy musiałyby lecieć aż do czerwca.
  • 0

#16 gopher

gopher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów
  • MiastoWlkp.

Napisano 13.01.2010 - |17:08|

Na wszystkich kanałach będzie ta szopka z Vancouver? Czy tylko na sportowych?
  • 0

#17 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 13.01.2010 - |18:11|

Brakło mi troszke Buy More w tym odcinku, s2 przyzwyczaił nas do przenoszenia akcji do sklepu, jakoś nie umiem przywyknąć do tego sezonu, a ten odcinek kompletnie mnie nie przekonał, imo było za mało humoru, stosunek Chuck - Sarah dobija mnie doszczętnie, wiadomo trudno było wybrnąc z tego co pokazali w finale s2, ale mimo wszystko. Po za tym cały czas nie wiemy co się stało z Aną, a Morgan tak poprostu porzucił swoje marzenia i wrócił do Buy More, troszke to za łatwo rozwiązane jak dla mnie.

6/10 za odcinek
  • 0

#18 loodek

loodek

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 590 postów
  • Miastonorth east

Napisano 13.01.2010 - |19:14|

Na wszystkich kanałach będzie ta szopka z Vancouver? Czy tylko na sportowych?

W Stanach Olimpiada ma być głównie na NBC. Transmitować też ją mają mniejsze stacje należące do NBC - kablowe (USA), sportowe (Universal Sports), informacyjne (CNBS, MSNBC) czy filmowe (Universal HD).
  • 0

#19 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 13.01.2010 - |19:27|

Po za tym cały czas nie wiemy co się stało z Aną,

Przecież, jako takie wyjaśnienie było w odcinku NR-1. Morgan nieudacznik nie poradził sobie w roli kucharza, a, że Anna miała go dość, to uciekła od niego z jakimś innym kucharzem.

a Morgan tak poprostu porzucił swoje marzenia i wrócił do Buy More, troszke to za łatwo rozwiązane jak dla mnie.

j/w

A co do humoru, może nie było zbyt wiele gagów w tym odcinku, ale na uwagę z pewnością zasłużył Casey, to on można by rzec dominował w tym odcinku. El Angel de la Muerte i nie ma mocnych:P

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 13.01.2010 - |19:40|

• 0

#20 sis

sis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 13.01.2010 - |19:29|

Ten trzeci odcinek zdecydowanie najlepszy. Myślałam, że się skończę ze śmiechu jak Casey kopnął w cygaro temu premierowi.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych