Odcinek 093 - S05E11 - Sam, Interrupted
Napisano 22.01.2010 - |10:32|
Odcinek zaczynałem kilka razy by sprawdzić czy to na pewno właściwy. I nadal mam wątpliwości.
poprzednio mieliśmy koniec świata a teraz nagle standardowy "stand-alone" w szpitalu psychiatrycznym.
W innych okolicznościach nawet niezły ale umiejscowienie z miejsca obniża ocenę.
Napisano 22.01.2010 - |13:28|
WTF? Lucyfer wypuscil Śmierć we własnej osobie, a oni biegaja po szpitalu psychiatrycznym? WTF?
Napisano 22.01.2010 - |18:37|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 22.01.2010 - |18:56|
Wsponialem, ze odcinek jak zwykle świetny, jednakze to uczucie psuje fakt ze po powołaniu do życia Śmierci czlowiek chcialby zobaczyc jednak cos innego
Użytkownik pancor edytował ten post 22.01.2010 - |18:59|
Napisano 22.01.2010 - |20:24|
Odcinek wg mnie wpasowuje się całkiem nieźle w fabułę mimo że jest standalonem. Psychiatryk jest taką ilustracją obecnego stanu zdrowia psychicznego chłopaków po tym co przeszli w ostatnim czasie, w szczególności w 5x10. Strata Jo i Ellen była nawet wspomniana w tym odcinku.Dobra, jednakże mogli jakiś inny odcinek umieścić po takim main evencie jaki mial miejsce w mid-season finale, nie?
Rozumiem o co ci chodzi, tylko że Kripke już nas przyzwyczaił że spokojnie dawkuje mitologię i trzeba się uzbroić w cierpliwość...Wsponialem, ze odcinek jak zwykle świetny, jednakze to uczucie psuje fakt ze po powołaniu do życia Śmierci czlowiek chcialby zobaczyc jednak cos innego
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 22.01.2010 - |21:50|
Tak offtopowo to odcinek ten pokazuje, że Kripke nie miał pomysłu na pięć sezonów, miał pomysł na góra dwa - pozostałe rzeczy to standalony. Jednak trochę talentu i otoczenie się równie dobrymi scenarzystami spowodowało, że zwykłe przerywniki są wysokich lotów.
Napisano 22.01.2010 - |21:56|
1) Rozmowa z psychiatrą na początku.
- "Myślałem, że była taka bajka o słoniu, który nazywał się Barbar"
-"Nie wiem, nie mam bajek o słoniach"
...
- "Dlaczego tak się czujesz"
- "Mała depresyjka. Może przez Apokalipsę "
i ciąg dalszy. Wstawki Deana były mocne: ^^
- "Widzi Pan, doktorze? I tak od miesięcy. A przecież to nie była jego wina. (...)"
3)Rozmowa z Martinem:
- "czy świadkowie są wiarygodni"
- "a dlaczego nie mieli by być"
- "nie wiem" (i tańcząca babka w tle )
4) U koronera (czy jak to tam się nazywa)
- "Co wy tu robicie chłopcy?"
- (Dean zdejmuje spodnie) "Pudding!"
5) Naćpany Sam
6) - "Potwór!"
- "Gdzie?!"
- "Nie, nic tam nie ma"
Ogromny plus za ten humor, odcinek luźny. SN przyzwyczaił nas do takich wstawek i nie uważam, że powinno to zaważyć na ocenie. Leci dyszka.
Ps. Ostatnio same świetne odcinki wypuszczają - House, Chuck i teraz SN. Ładnie
Ps2. Ta Wendy to Mary Elizabeth Winstead?
Napisano 22.01.2010 - |23:00|
Jeszcze raz scenarzyści pokazują że potrafią po tylu odcinkach pokazać coś oryginalnego.
A to że to stand-alone niczemu nie przeszkadza.
I tak odcinków z wątkiem głównym jest w Supernatural dużo w porównaniu z resztą seriali dużych stacji, które nie mają ich wcale lub na początku i końcu sezonu.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 23.01.2010 - |01:23|
A co do narzekających na brak głównego wątku - jak to powiedział Sam, lepiej robić cokolwiek, niż zapijać czekanie na kolejne etapy apokalipsy...
Napisano 23.01.2010 - |11:23|
Napisano 23.01.2010 - |11:44|
#14 Gość_Lowrey23_*
Napisano 23.01.2010 - |14:10|
Ocena Odcinka 7/10 przede wszystkim za Humor.
Napisano 23.01.2010 - |19:25|
najprawdopodobniej to jednak nie ostatni sezon, zatem stand alone'y nie dziwią. Znakomity odcinek, tak z 9/10
Napisano 23.01.2010 - |19:35|
co mozna wymyslic bardziej mrocznego niz [beeep]a apokalipsa?
Napisano 23.01.2010 - |19:57|
Przeciez Kripke już to potwierdził...
Napisano 23.01.2010 - |20:02|
I Kripke jest poważnie "naciskany" aby zrobić kolejny.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 23.01.2010 - |22:03|
wlansie nie abrdzo podoba mi sie fakt, ze to nie ostatni sezon
co mozna wymyslic bardziej mrocznego niz [beeep]a apokalipsa?
Musi być coś bardziej mrocznego niż apokalipsa i potężniejszego niż Lucyfer? Zabicie Lucka nie oznacza zyskania super mocy, dzięki którym każdy potwór padnie od pstryknięcia palcem. Wciąż jest nierozwiązana kwestia powiązań matki Winchesterów z Żółtookim (chyba, że coś przeoczyłem). Można z tego fakty wyskrobać wcale niezłą historyjke.
Napisano 23.01.2010 - |22:08|
Przeoczyłeś odcinek, jak Dean przeniósł się w przeszłość.Wciąż jest nierozwiązana kwestia powiązań matki Winchesterów z Żółtookim (chyba, że coś przeoczyłem).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych