Stary serial - jaki tytuł?
Napisano 22.10.2004 - |10:30|
Mam pytanie do uzytkownikow forum. Szukam tytulu starego serialu sf, ktory lecial kiedys w RTL7. serial ten byl starym serialem amerykanskim, opowiadajacym o mezczyznie ktory jezdzil po stanach i "odkrywal" spiski obcych. Jesli ktos moze mi podpowiedziec z gory dziekuje za pomoc.
Pozdr. ALLUMINASxPL
Napisano 22.10.2004 - |13:56|
W 1995 nakręcono remake,"Invaders" - miniserial ze Scottem Bakulą w roli głównej. Rolę Vincenta powtórzył Roy Thinnes.
Napisano 22.10.2004 - |21:01|
Napisano 23.10.2004 - |16:16|
Polska strona o serialach SF w naszej telewizji:
http://www.seriale.p...fanta/index.htm
Napisano 23.10.2004 - |17:42|
Mnie zdecydowanie teżRaczej mnie to przypomina First Wave (pierwsze fala)
Pozdrawiam
Napisano 05.07.2005 - |18:20|
Akcja rozgrywa się na jakiejś stacji (?) orbitalnej, czy tez wysuniętym posterunku. Bohaterem jest policjant, człowiek - współpracuje on w róznymi obcymi na komisariacie.
W sumie to taki "posterunek przy Hill Street" ale osadzony w przyszłości i kosmosie. Wtedy mi się podobał i chętnie bym go sobie przypomniał, ale tytuł mi wyleciał z łepetyny
Napisano 05.07.2005 - |18:39|
Tylko napisz o który ci chodziło , bo wedłe twojego opisu szanse są po 50% na obydwa.
Użytkownik Obi edytował ten post 25.10.2005 - |11:10|
Napisano 05.07.2005 - |19:56|
Sam pomysł był niezły, bo każdy odcinek był o czyms innym i kosmiczny 'Kojak' mógłby długo rozwiązywać zagadki kryminalne. A że była to przyszłośc, to scnarzyści zawsze mogliby posiłkować się jakimiś gadżetami
Napisano 16.07.2005 - |23:27|
Przypomniało mi się,że widziałem kiedyś kilka odcinków serialu SF o kosmicznych Marines w jakieś bazie. Grał w nim (Obcego) Cary Hiroyuki Tagawa, natomiast szefową marines grała kobieta w stylu naszej pani Krystyny Feldman (niska, starsza). Moze wiecie co to za serial ? To na pewni nie był SAAB
Pozdrawiam
Rayden
He is my Shield and my Force. "
Napisano 17.07.2005 - |02:12|
Space Rangers z 1993 r
nakręcono tylko 6 części (w USA zdjęto serial po czterech odcinkach)
Pzdr
Napisano 17.07.2005 - |08:25|
Rayden
He is my Shield and my Force. "
Napisano 25.10.2005 - |08:40|
Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 25.10.2005 - |10:50|
Napisano 25.10.2005 - |10:16|
http://www.tv.com/v/...98/summary.html
Na TT są napisy do paru odcinków.
Napisano 29.12.2005 - |19:06|
Serial oglądałem jak byłem mały koniec lat 80 albo początek 90, niepamiętam dokładnie leciał na 1TVP w niedziele rano. Z fabuły pamiętam że występował tam jakiś młody chłopak który chyba wkradłsię na jakiś statek kosmiczny. Póżniej jacyś chyba piraci (lub załoga) go opanowali bo pamiętam że chyba z nimi walczył (albo uciekał przed nimi), pamiętam też że póżniej przebywali na jakiejś planecie.
Odrazu zapytam się o tytuł filmu też bardzo dawno go oglądałem też leciał na 1TVP i to chyba nawet ze 2 razy. Jakiś gość chyba się przeniósł w czasie albo do innego wymiaru. Wiem tylko że były takjakby 2 nacje, jedni luidzie mieli skrzydła, póżniej ten koleś został przywódca lub coś w tym stylu i poprowadził tych skrzydlatych ludzi do walki. Jedna ze scen która pamiętam to że na końcu jakiś zły bochater został przebity statkiem (dzioben statku).
Heh wydarłem z mózgu wszystko co dałoradę, jak ktoś wie o jakim serial / film chodzi to bym bardzo był wdzięczny.
Niewiem może ten serial i film są jakieś kiepskie ale jak je oglądałem to wywarły na mnie duże wrażenie.
Napisano 29.12.2005 - |20:39|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 29.12.2005 - |22:49|
Witam. Jest już jeden temat gdzie pewna osoba pyta się o nazwe serialu, niechciałem go zaśmiecać więc założyłem nowy.
Właśnie o to w tym założonym już temacie chodzi
PS. Połączyłem oba tamty
->1019<-
Napisano 31.12.2005 - |22:12|
Film z ludzmi mającymi szkrzydła to klasyk z 1980 Flash Gordon z świetną muzyką Queen, innych nie pamietam
No bo tylko taki był. Ale żeby zaciemnić, to klasyk z 1980 roku był remarkiem wersji z lat 40. Ale i tak nmie przeszkadza, żę to klasyk
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 02.01.2006 - |15:42|
Ten film był emitowany przez naszą TVP w połowie lat 90-tych (96-99) w późnych godzinach nocnych. Film był dość stary (lata 70-80) ale miał niesamowity klimat, który do dziś wspominam. Niestety, nie pamiętam jego tytułu ani nie kojarzę żadnego aktora/aktorki z tego filmu. Zapamiętałem następujące wątki:
1. Odległa przyszłość, być może kilka milionów lat w przyszłość. Młody lekarz (z bogatej rodziny – coś o wyższych sferach na Manhatanie) przybywa na praktykę na prowincjonalną planetę.
2. Świat ma stałą linię terminatora. Klimatem sterują stare systemy kontroli pogody. Planeta podzielona jest też na dwa królestwa mieszkające odpowiednio w dziennej i nocnej strefie, co jest źródłem konfliktu.
3. Świat ma własną legendę o dwóch siostrach (rozdzielonych?) co jest w jakiś sposób związane z podziałem planety.
4. Istnieje długowieczna/nieśmiertelna rasa katów-sędziów: młody osobnik jest bardzo inteligentny i pełni funkcję sędziego. Wraz z wiekiem jego intelekt gaśnie i pełni rolę strażnika a w końcu kata, gdy staje się prawie bezrozumnym zwierzęciem.
5. Jeden z sędziów nadzoruje karę byłej władczyni: za swoje zbrodnie została skazana na nieśmiertelność (lub wiele tysięcy lat życia)
6. Jest jakiś wątek o zabójstwie jednego z władców za pomocą jakiegoś robala.
Napisano 19.01.2006 - |23:05|
Ja sie zapytam, czy moze ktos pamieta taki seria S-F, w ktorego fabule bardzo popularna gra byla tzw. "Pa-Pilka" ?? Nie wiem, co to byla za pilka, chodzilo bodajze o jakas nowoczesna pilke nozna. Wedlug fabuly serialu byla to oczywiscie gra video na konsole telewizyjne...
Sam serial traktowal bodajze... Moze cos o policjantach? Nawet nie pamietam, pamietam wlasciwie tylko ta "pa-pilke". Byla w serialu jakas rodzinka, w ktorej synalek gral wlasnie strasznie duzo w owa "pa-pilke", zamiast siedziec i wkuwac...
Moze ktos kojarzy?
Napisano 21.01.2006 - |17:09|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »