Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate: Extinction

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.11.2009 - |16:07|

W maju 2009 zostały zakończone prace nad scenariuszem do pierwszego filmu opartego na wydarzeniach z serialu Stargate: Atlantis. Jego autorami jest duet Paul Mullie i Joseph Mallozzi. Zarówno data rozpoczęcia zdjęć, ani obsada nie została jest określona. Film zostanie najpierw puszczony na kanale SyFy, a następnie wypuszczony na DVD przez MGM.
Film będzie kontynuował wydarzenia z finału sezonu – odcinka 5x20 Enemy At the Gate.

Spoilery

Napęd tunelowy wykorzystany przez Atlantis by dostać się na Ziemie (wormhole driver) będzie istotną częścią wydarzeń w filmie. Z dyskusji wynika też że z Atlantydą na Ziemi, to wrota na Atlantydzie przejmują wszystkie połączenia. W wydarzeniach kluczową rolę odebra Todd jednak główne wydarzenia nie będą o Wraith. Będzie dużo akcji, dla tych co takie rzeczy lubią. Doktor Weir nie wróci.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 27.11.2009 - |16:07|

Log65: Happy camper

#2 igut214

igut214

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.12.2009 - |22:08|

Szkoda. Lubiłam dr. Weir :(
natomiast fajnie będzie, że będzie o napędzie tunelowym B)
Już nie mogę się doczekać filmu. W końcu to zaczęłam oglądać Stargate dzięki Stargate Atlantis B)
  • 1
"Tęsknię za lasem, uświadomił sobie Leiard. Tęsknię za życiem w spokoju. Za sercem i umysłem, których nie drąży zamęt. Za bezpieczeństwem" -- ("Kapłanka w bieli" - str. 363).

#3 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 25.12.2009 - |13:42|

Jest może więcej informacji?

np.
-Czy Atlantyda wróci do pegaza?
-Czy Todda wypuszczą bo chyba się przysłużył.
-Czy cały team z Atlantis zagra w filmie?
-Na kiedy jest planowany film?
  • 0

#4 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 25.12.2009 - |14:00|

Naprawdę chciałbyś wiedzieć te wszystkie rzeczy? Potem żadnej frajdy z oglądania. Co do daty premiery to prawdopodobnie przyjdzie nam na ten film trochę poczekać. Jakiś czas temu przy okazji ujawnienia tytułu 3 filmu SG-1 pojawiła się informacja że to właśnie ten film będzie miał pierwszeństwo a Stargate Extinction będzie musiało poczekać na swoją kolejkę czyli nie robiłym sobie narazie nadziei.
  • 0
don't try

#5 pulsar

pulsar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 24.05.2010 - |22:00|

ja bym chciał wiedzieć jedną rzecz: KIEDY?
  • 0
"I wore a bomb... A nuclear bomb in a field of flowers." -John

#6 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 01.06.2010 - |09:43|

Prawdopodobnie nigdy ;) Kiedy jeszcze nie było tak tragicznie, twórcy wstrzymywali produkcję, bo sprzedaż DVD im się nie podobała... Teraz, kiedy studio MGM już doszczętnie tonie w długach, zostało wystawione na sprzedaż i z deka nie ma na nie chętnych - można powiedzieć filmom SG adios... Chociaż twórcy nadal upierają się, że będą robić te filmy, nawet aktorzy już w to za bardzo nie wierzą... Od 18 tygodni kawałek po kawałku wyprzedawane są rekwizyty z planu, broń, mundury, kawałki dekoracji... WG mnie cały projekt już powoli umiera śmiercią naturalną...
  • 0
Dołączona grafika

#7 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 01.06.2010 - |09:46|

To znaczy że nie zrobią tych filmów pełnometrażowych? :(
  • 0

#8 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 02.06.2010 - |07:35|

Na bieżąco czytam różne njusy na gateworld.net, zamieszczali tam sporo wywiadów dotyczących tych filmów SG i jest tak, jak napisałam powyżej... Nie ma oficjalnej informacji, że projekty zostały wycofane z realizacji, ale po przeczytaniu/wysłuchaniu najróżniejszych wywiadów z twórcami i aktorami SG ogólny nastrój jest taki, że na razie nic nie wiadomo, ale szanse są marne... MGM ma prawie 4 mld $ długów, to gdzie oni będą teraz filmy SG kręcić... może jak ktoś kupiłby to studio, to szanse byłyby większe.

A mogli się brać za te filmy od razu po zakończeniu SGA, a nie pierd...ć o niskiej sprzedaży DVD...
  • 0
Dołączona grafika

#9 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 02.06.2010 - |10:36|

Kurde, mam nadzieje że je nakręcone jeszcze, jako te ostatnie filmy.
  • 0

#10 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 14.06.2010 - |14:59|

No i tutaj by się przydał Bill Gates i jego zaskurniaki:)
A tak na poważnie to ja jednak wierzę że powstaną.

Użytkownik naiti edytował ten post 14.06.2010 - |15:01|

• 0

#11 jaarek13

jaarek13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 14.06.2010 - |16:48|

Pewnie powstana, pytanie tylko czy MGM bedzie producentem, no i kiedy nastapi ten dzien gdy bedziemy mogli zobaczyc kolejne przygody Atlantydy.
  • 0

#12 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 14.06.2010 - |17:33|

Z kolejnymi odcinkami atlantydy może już być mały problem bo z tego co czytałem producenci nie chcą się tego podejmować. Gdzieś krążyła petycja o kontynuowanie serii więc jak znajdę to wrzuce link i kto jeszcze tego nie zrobił będzie mógł się dopisać.

Update: No i znalazłem. Wypełniamy pola nie zapominając o sensownym uzasadnieniu chęci zachowania serialu.

http://petitionspot....veSGA/#signForm

Użytkownik naiti edytował ten post 14.06.2010 - |20:41|

• 0

#13 ccesar

ccesar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 26.06.2010 - |16:00|

Fajnie by było gdyby nakręcili ten film albo wznowili serial SGA, chodz SGU jest całkiem dobrym serialem to brakuje mi poznawania nowych miejsc, planet i technologi, to co było w SGC i SGA. Natomiast w SGU troche za bardzo nastawili sie na pokazywanie interakcji miedzy ludzmi!! :)

Użytkownik ccesar edytował ten post 26.06.2010 - |16:02|

• 0

#14 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 27.06.2010 - |22:41|

Fajnie by było gdyby nakręcili ten film albo wznowili serial SGA, chodz SGU jest całkiem dobrym serialem to brakuje mi poznawania nowych miejsc, planet i technologi, to co było w SGC i SGA. Natomiast w SGU troche za bardzo nastawili sie na pokazywanie interakcji miedzy ludzmi!! :)

Dokładnie ;) Ja to samo, kurdę jakby jakimś cudem coś z SGA było ;)
  • 0

#15 marchewsz

marchewsz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 06.07.2010 - |09:35|

Gdzieś przeczytałem że akcja filmu ma nie skupiać się na wraith, więc może na tych nowych obcych ala borg z The Daedalus Variations. :)
  • 0

#16 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 06.07.2010 - |10:20|

A mógłbyś dać link?
  • 0

#17 gomes302

gomes302

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 07.07.2010 - |12:03|

no....to by było dobre jakby pojawili się ci obcy... i poprosił bym o linka:)
  • 0

#18 marchewsz

marchewsz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 07.07.2010 - |13:55|

Nie mogę znaleźć tej stronki już ;p
A szkoda bo tam ciekawe rzeczy były, jak kiedyś znajdę to podam.
  • 0

#19 gomes302

gomes302

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 07.07.2010 - |14:01|

a nie możesz historii sprawdzić??

jak nie masz to szkoda... a nie kojarzysz jak to znalazłeś??...w google czy jak?:)
  • 0

#20 marchewsz

marchewsz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 08.07.2010 - |09:51|

W google szukałem kieeedyś nazwy nowego serialu stargate i wyskoczyła strona o Extinction. Ale to było z rok temu ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych