Odcinek 003 - S01E03 - The Reins of a Waterfall
Napisano 02.11.2009 - |17:04|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 06.02.2010 - |09:47|
Totalnie nie przemawia do mnie ten serial , nic sie poprostu tutaj nie dzieje , nie widze celu tego serialu.Widze ze chcieli nas zafascynowac swiatem wirtualnym ale to totalnie do mnie nie przemawia.Wirtualne pokoje avatary , bezsensowne "plot'y".Podwojnie sie zawiodlem dzisiaj , najpierw smallville teraz caprica...
Napisano 06.02.2010 - |16:31|
Dellirium.. jeżeli dla Ciebie nic tym odcinku się nic nie działo, to chyba oglądaliśmy inne odcinki. Taki ten serial już będzie.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 06.02.2010 - |16:38|
Napisano 06.02.2010 - |23:22|
Były jednak małe zgrzyty:
- kaseta VHS na Caprice. No bez jaj. Ja rozumiem, że scenarzyści nie chcą zbytnio udziwniać świata w serialu, ale mogliby wymyślić jakiś bardziej oryginalny nośnik informacji.
- Twórcy serialu trochę przesadzają z pokazywaniem "specyficznych" modeli rodziny. W poprzednim odcinku było jakieś zbiorowe małżeństwo, w tym geje, a w następnym pewnie zaprezentują zwolenników życia z szympansami. Jakoś mi się to niezbyt podoba.
7/10
Napisano 07.02.2010 - |09:08|
Ale odcinek bardzo fajny, Adama okazał się niezłym kombinatorem ;d
Użytkownik FangorBSG edytował ten post 07.02.2010 - |09:09|
Napisano 07.02.2010 - |11:29|
Kaseta VHS to przegięcie
Epoka statków kosmicznych z FTL i analogowe nośniki
no ciekawe
Ale odcinek bardzo fajny, Adama okazał się niezłym kombinatorem ;d
Oj tam w tym serialu wszystko jest pomieszane raz widzimy klasycznego Jaguara a w oddalonej scenie Audi A6. Tak samo i w technologi, raz dotykowy papier i VR i kaseta VHS, kto wie, może na Caprice, policja tak samo biedna jak i u nas, że nawet długopisów nie mają i korzystają ze starej technologi. Nie możemy tego wykluczyć, to tak jak ktoś by oglądał film o naszym świecie i dziwił się, że właśnie policja pisze długopisami zamiast na komputerach lub nawet maszynie. Być może twórcy chcieli w ten sposób pokazać świat bardziej realny, zbliżony do prawdziwego/naszego, że nie każego stać i ma dostęp do obecnie najnowszej technologi.
Mnie zastanawia jedno, Daniel (ojciec Zoe) wynalazł VR, tak ? W takim razie dlaczego nie wiedział o tym, że Tamara mogła znaleźć drzwi ? Chyba, że to dopisało się dopiero po ingerencji Zoe aby dostać się spowrotem tam gdzie była.
Napisano 07.02.2010 - |13:19|
Napisano 07.02.2010 - |14:12|
Może Tamara nie istniała w VR cały czas, a uaktywniała się dopiero jak ktoś "wchodził" do pokoju. Na początku rozmowy Zoe i Lacy jej tam przecież nie było.
Moim zdaniem była, tylko się nie odzywała. Mówiła zresztą, że myśli, że to sen ale to trwa za długo. Poza tym jakby tylko się uaktywniała jak ktoś wchodzi do pokoju to nie siedziała by skulona i zdołowana na podłodze tylko by stała i odrazu się odezewała.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 07.02.2010 - |14:14|
Napisano 07.02.2010 - |16:11|
Napisano 08.02.2010 - |20:39|
Napisano 08.02.2010 - |21:10|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 08.02.2010 - |23:21|
To, że papa Adama był zamieszany w ciemne sprawki to z tego co pamiętam wiadomo już z BSG więc to nic nowego.
Nie pamiętam teraz tylko czy to wspominał komandor/admirał czy Lee. Ale chyba Lee o tym mówił Starbuck.
A teraz to widzimy - przekupywanie sędziego, przysługi dla mafii, "motywy osobiste" na Danielu.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 09.02.2010 - |00:36|
Zaskakuje mnie też mała liczba osób komentujących odcinki. W wątku dotyczącym pilota 5 stron postów, a tutaj pustki...
Napisano 09.02.2010 - |01:41|
Czemu się tak dziwicie Adamie ;] Przecież stracił ukochaną żonę i córkę i trochę ciężko to przechodzi . A człowiek w załamaniu przy deczko agresywnej naturze różne rzeczy robi ;]
Napisano 09.02.2010 - |07:40|
Motyw z taśmą VHS - "do przeżycia" - no i gliny też mają swoje za uszami.
To co do mnie nie trafia - zachowanie matki (doktorowa) po stracie dziecka, które wychowywała 16 lat - jeśli przypięcie Zoe łatki terrorystki ma być dla mamusi ułatwieniem pogodzenia się z jej śmiercią - to ja tego nie kupuję.
No i geje na końcu - przegięcie, myślałem że zwymiotuję /czy to ma być jakoś związane z homoseksualnym związkiem Felixa Gaety w BSG?/.
Aha - Pani kumpela-prawnik Adamy to chyba Pani doktor Janet Fraiser z SG1.
Użytkownik Mdeem edytował ten post 09.02.2010 - |08:08|
Napisano 09.02.2010 - |10:38|
Widocznie w 12 koloniach ludzie są trochę bardziej tolerancyjni niż u nas.
Odcinek ciekawszy od poprzednich, ale ciągle bez fajerwerków. Papa Adama pokazuje swe mędziarskie oblicze (które było chyba wspomniane przez Billa w rozmowie z Lee). A swoją drogą ciekawe dla kogo pracuje tak naprawdę
Czekam na dalsze części, acz czuję , że drugiego sezonu nie będzie.
Napisano 09.02.2010 - |11:30|
Czy Waszym największym problemem jest naprawdę małżeński związek gejowski?
Że przepraszam jaki m a ł ż e ń s k i?
Widocznie w 12 koloniach ludzie są trochę bardziej tolerancyjni niż u nas.
My, tzn. ci trochę mniej tolerancyjni, wiemy do czego wyewoluowała dziura w tyłku.
Napisano 09.02.2010 - |12:19|
Nie jest to największy problem, ale tego typu wątki powodują u mnie pewien niesmak. Nie chcę po prostu patrzeć na dwóch przymilających się do siebie facetów, bo uważam to za obrzydliwe. Wprowadzanie takich elementów w serialu często jest wynikiem bzdurnej amerykańskiej poprawności politycznej. Co to zmienia w fabule?Czy Waszym największym problemem jest naprawdę małżeński związek gejowski?
![]()
Ciekawie byłoby, gdyby okazało, się że pracuje dla Head-BaltaraA swoją drogą ciekawe dla kogo pracuje tak naprawdę
AtiaClarice.
Napisano 09.02.2010 - |14:36|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »