Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nip/Tuck

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#1 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 22.10.2009 - |20:35|

Dołączona grafika
Serial obyczajowy FX, opowiadający o dwóch chirurgach plastycznych. Główni bohaterowie – doktor Christian Troy (Julian McMahon) i jego przyjaciel doktor Sean McNamara (Dylan Walsh) – pracują w jednej z prywatnych klinik położonych w Miami. Bohaterowie to przyjaciele ze studiów.

Serial już leci przez 5 sezonów, tydzień temu wystartował 6-ty sezon. Tematu o tym serialu nie widziałem, więc postanowiłem, że warto założyć. Może kogoś zachęci do sięgnięcia po niego, bo warto. Z tego, co czytałem wypowiedzi ludzi tutaj na forum, to serial jest dobrze odbierany.

Jak dla mnie, to tak: 3 sezony są świetne. Na początku jak zacząłem oglądać, serial zrobił na mnie duże wrażenie. Strona wizualna jest zrobiona świetnie, wszystkie te plastyczne sprawy był naprawdę ciekawe i intrygujące (pussy lips nie zapomnę do końca życia chyba :D).
Coś nowego, ciekawego, intrygującego. Historia z Carverem, wątek w pierwszym sezonie z narkotykami,
Ava Moore itd. - BOMBA. Potem coś się zaczęło psuć, bo serial trochę zjechał z poziomem i nie było już tak przykuwających do ekranu historii. Mimo to, bardzo lubię sięgać po nowe odcinki tego serialu. Co najważniejsze, serial nie został skasowany i będzie liczył dokładnie 6 sezonów, ostatni sezon będzie podzielony na dwie części podobnie jak 5. Zakończenie gdzieś będzie w 2010. Wszystkie odcinki są już nakręcone, a na 2 ostatnie odcinki wraca Ava Moore!

Co, do 6-tego sezonu:
Pierwszy odcinek był średni. Zmienili aktorkę grającą Teddy. Katie Sackhoff zastąpiła Rose McGowan, jak dla mnie zmiana na minus.

Drugi odcinek był świetny. Przede wszystkim za sprawą pacjenta, końcówka mnie zdziwiła. Enigma :o.

Czekam na Wasze opinie, bo serial warto reklamować.

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |11:33|

• 0

#2 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 22.10.2009 - |20:43|

Ja właśnie zacząłem oglądać Nip/Tuck nadrabiając resztki seriali kablówek nie oglądane jeszcze.
Po pilocie i kolejnym odcinku powiem że jest dobrze choć o klasę gorzej od ostatnio pochłoniętego Six Feet Under, HBO i o 2 klasy od Rescue Me, FX.
Niemniej będę oglądał dalej i po obejrzeniu całego s1 wydam werdykt bardziej pełny.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#3 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 22.10.2009 - |20:49|

Po pilocie i kolejnym odcinku powiem że jest dobrze choć o klasę gorzej od ostatnio pochłoniętego Six Feet Under, HBO i o 2 klasy od Rescue Me, FX.
Niemniej będę oglądał dalej i po obejrzeniu całego s1 wydam werdykt bardziej pełny.

To dużo stracisz jeśli zakończysz serial na 1 sezonie. Serial jest naprawdę świetny i trochę podchodzi pod Californication, a wątek z panem od poszerzania uśmiechu jest rewelacyjny:-)

EDIT:

A co do odcinka 6x02, jak zobaczyłem gościa z tymi bliznami (666) i tym szlemowskim uśmieszkiem, to myślałem, że nic mnie już nie zdziwi w tym serialu, a jednak:-)

EDIT 2:

Lowrey, już drugi raz czytam, że Nip/Tuck podchodzi albo Californication ściąga z niego (powiedział... chyba Dellirium?). Niech mi to ktoś wytłumaczy, bo ja jakoś nie widzę podobieństw. Serial z kablówki więc śmiały. ale porównywać te dwa seriale, to coś nie widzi mi się.

Sex, tylko w wydaniu chirurgów, to jest to podobieństwo.

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 22.10.2009 - |20:59|

• 0

#4 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 22.10.2009 - |20:56|

Lowrey, już drugi raz czytam, że Nip/Tuck podchodzi albo Californication ściąga z niego (powiedział... chyba Dellirium?). Niech mi to ktoś wytłumaczy, bo ja jakoś nie widzę podobieństw. Serial z kablówki więc śmiały. ale porównywać te dwa seriale, to coś nie widzi mi się.
  • 0

#5 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.10.2009 - |21:55|

Kurcze aż nie chce mi się wierzyć, że ten serial nie miał dotąd tematu.
Cały czas mi się kołacze, że gdzieś był ale teraz jakoś go nie niema, no ale nie ważne.

Sam serial bardzo dobry, wart każdej spędzonej przy nim minuty.
Na pewno nie jest lekki, łatwy i przyjemny wbrew temu co by się mogło wydawać bo to ciepły region USA - Miami, chirurdzy plastyczni, mnóstwo kobiet, ładnych kobiet, szybki seks, duża kasa.

Że tak zacytuję z wydania dvd :
"Piękno, jak mówią, ukryte jest wewnątrz. Piękno Nip/Tuck znajduje się głębiej.
Aby do niego dotrzeć, czasem potrzebna jest pomoc chirurgów - lekarzy kompleksów i nadmiernej wrażliwości."

Innymi słowy - Miami, świat bogatych i próżnych ludzi, w którym zasada "jak cię widzą, tak cię piszą" obowiązuje bez żadnych ograniczeń. :)
To może zbytnie uproszczenie treści ale jakże trafne.

Jeśli chodzi o ten sex chirurgów i Californication to jakoś nigdy go do tego nie odnosiłem tym bardziej, że N/T był pierwszy więc kto tu z kogo ściąga. ;)
Poza tym jeśli już o dużej ilości seksu w wykonaniu chirurgów mówić to na pewno nie w wykonaniu McNamary tylko Troya.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#6 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 22.10.2009 - |22:00|

Californication ma tyle wspólnego z Nip/Tuck że oba lecą na kablówce i mogą sobie pozwolić na więcej i tyle, wszelkie próby porównywania to totalna głupota i brak wyobraźni ze strony osób to robiących. ;)

Użytkownik Krusty edytował ten post 22.10.2009 - |22:01|

• 0

#7 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 23.10.2009 - |16:34|

Californication ma tyle wspólnego z Nip/Tuck że oba lecą na kablówce i mogą sobie pozwolić na więcej i tyle, wszelkie próby porównywania to totalna głupota i brak wyobraźni ze strony osób to robiących. ;)

Tak, tylko w obydwu przypadkach wszystko jest niemal identyczne jeśli chodzi o postacie Troy'a i Hank'a. Jeden jest chirurgiem, który wystarczy, że zrobi maślane oczy i już ma to do czego zmierzał, a drugi to amant, który wie jak sobie podporządkować kobiete:-) i o to mi chodzi, czyli wniosek jest taki, jeden nic nie mówi i ma, a drugi mówi i ma:-) to jest to porówanie głównych bochaterów tych produkcji niewiele ich dzieli, żeby osiągnąć cel. Brak wyobrażni :lol:

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 23.10.2009 - |16:37|

• 0

#8 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 23.10.2009 - |20:00|

Jak dla mnie Hank i Christian to są zupełnie odmienne od siebie postacie, których łączy jedynie zamiłowanie do kobiet. Tak samo mogę napisać, że twórcy Breaking Bad kreując postać Walta zrzynali z postaci Nancy Bottwin z Weeds, co jest absurdem.
  • 0

#9 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 23.10.2009 - |23:11|

Nie wspominając o tym że jedna to postać z dramatu a druga z komedii.
  • 0

#10 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 24.10.2009 - |16:18|

Hank i Christian? Łączy tylko to, że lubią panie, dużo pań. Równie dobrze można powiedzieć, że Sean i Christian to jak House i Wilson, co jest oczywiście bzdurą.

Serial super.
  • 0

#11 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 27.10.2009 - |23:38|

Po 7 odcinkach a prawdę mówiąc chyba nawet już po 4 mogę powiedzieć że serial bardzo mi się podoba.
Kolejny raz potwierdza się moje twierdzenie że w pierwszej kolejności należy oglądać zaległe seriale wielkiej trójcy FX, HBO, Showtime.
Każdy bez wyjątku był wielką przyjemnością a większość ucztą, którą delektowałem się bez opamiętania :D

Nip/Tuck już jest przyjemność, zobaczę czy będzie uczta :D

P.S. Myślałem że tamten rok był tragiczny dla ABC, CBS, FOX i NBC ale ten to jest sięgnięcie DNA. Honoru broni niezawodny House i Medium oraz z nowości Glee
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#12 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 29.10.2009 - |01:27|

Świeżo po s1 powiem że jest bardzo dobrze.
Bogate postacie, świetnie zagrane. Jest też w tym to co najbardziej lubię czyli realizm, prawdziwe emocje.
  • 0

#13 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.10.2009 - |06:12|

Świeżo po s1 powiem że jest bardzo dobrze.

No a spróbowałbyś napisać inaczej. ;)
To jeśli teraz Ci się podoba to ciekawe co powiesz po najbliższym 2 i 3 sezonie.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#14 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 31.10.2009 - |11:44|

Ten sezon jest wmiare dobry , kolejna psychopatka =)

Ale przypominam , ze to ostatni...

Użytkownik Dellirium edytował ten post 31.10.2009 - |11:45|

• 0

#15 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 31.10.2009 - |11:59|

Jak na razie jest nieźle, zostało jeszcze 16 odcinków. Ciekawe, co nam zaserwują na koniec?
W ostatnim odcinku scena z tą maską i ta muzyka były takie klimatyczne ;D.
Tak ogólnie, to w tym serialu przeszkadzają mi dwie rzeczy:
1) Sean ma więcej żyć niż kot - to, co ten facet przeżył to się na film akcji nadaje
2) Matt - on jest dla mnie synonimem porażki, jakby zebrać do kupy, co on zrobił i ile porażek poniósł, to też na niezłą biografię się nadaje.
  • 0

#16 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 31.10.2009 - |12:40|

Ja moge sie zalozyc ze zakonczenie bedzie jak jedna z wizji sean'a (gdy umieral?) , czyli matt koniec koncem zostanie lekarzem.Licze tylko Tr0y zwiaze sie na stale z Rachael.
  • 0

#17 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 23.11.2009 - |17:07|

Dellirium, tak nie będzie, bo to zostało już dawno obalone przez twórców serialu. Ogólnie to jak się serial skończy, to napiszę tak trochę więcej, aby podsumować cały serial, ale to tak gdzieś za rok :D.

Co, do 6. sezonu, to ja nie wiem jak reszta, ale jestem pozytywnie zaskoczony. Jest o wiele lepiej niż w 5. sezonie. Teddy się pozbyli w taki dziwny sposób, ale chyba nie mieli pomysłu na nią i chcieli już przejść to wątków kończących serial. Ostatnie odcinki, to można rzec, że były "ciężkie". Scena z kąpielą Seana bardzo mi się podobała. Jenny Juggs wymiotła :lol:.
  • 0

#18 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.11.2009 - |21:44|

Właśnie zakończyłem s2 i powiem że wyraźnie lepszy od s1.
Wreszcie żona wygląda atrakcyjnie a nie jak szczurek w s1.
  • 0

#19 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 01.12.2009 - |21:22|

Jest dobra wiadomość. Ostatnie 9 odcinków serialu będzie puszczane od stycznia 2010. Poprzednio, to odcinki miały być puszczone jesienią 2010 albo w 2011. Pomiędzy teraz puszczanymi odcinkami, a kolejnymi będzie przerwa dwu tygodniowa.
  • 0

#20 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 01.12.2009 - |23:37|

Jest dobra wiadomość. Ostatnie 9 odcinków serialu będzie puszczane od stycznia 2010. Poprzednio, to odcinki miały być puszczone jesienią 2010 albo w 2011. Pomiędzy teraz puszczanymi odcinkami, a kolejnymi będzie przerwa dwu tygodniowa.

Co nie zmienia faktu ze tak genialny serial dostal cancela podczas gdy leci shit jak V/Flash Forward etc.
Cale szczescie jest Community(najwiekszy hit jesieni) / Parks And Recreation...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych