Odcinek 060_061 - 04x01_02 Orientation/Jump, Push, Fall
Napisano 27.08.2009 - |19:09|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 22.09.2009 - |07:49|
odcinek ma dobre tempo, prawie wszystkie watki maja swoja kontynuacje. brak jedynie suresha.
kontynuacja chyba najbardziej kontrowersyjnego watku z sylarem wydaje sie byc interesujaca
nowy villain w postaci T-Baga, na razie nie taki zly, ale to chyba dobrze, bo tacy sa najgorsi
troche lipny watekl z Claire, ale moze byc ciekawie
nadal mam nadzieje, ze peter w jakis sposob odzyska swoja dawna moc, bo ta nowa to troche za malo by byc badassem
Napisano 22.09.2009 - |12:29|
Napisano 22.09.2009 - |18:34|
Co do minusów. Hiro znowu daje o sobie znać. Niby lubię gościa ale jak patrzę na zdziecinniały duet Hiro, Ando czuję się osłabiony. Może to ma na celu rozbawienie widza ale na mnie to jakoś nie działa.
Napisano 23.09.2009 - |01:40|
Dawno nie było co oglądać, a tu Herosi na plus mnie zaskoczyli. Wygląda, że sezon będzie i ciekawy i dość mroczny - REDEMPTION .
Jeśli się nie mylę to pożegnaliśmy Danko, ale nie wiem na ile plot z Hiro w przeszłości może to wszystko i wiele innych rzeczy jeszcze odkręcić... Niemniej mnie Danko nużył i dobrze, że go już nie będzie?
Nowa partnerka dla Noah to dobry, naprawdę dobry pomysł.
Udane sceny i zasakakująco ciekawy wątek z Claire i jej lokatorkami. Wg mnie to znacznie wazniejszy wątek niż się nam obecnie oże wydawać. Czemuś ta historia z Claire posłuży.
Rozwinięcie wątku Sylar/Nathan też bardzo udane i szalenie wciągające - rozwojowe .
Trochę ten koles nożwnik mnie ubawił bo niestety ciągle widziałem kolesia z Chuck . Więc mimo dobrych chęci nie umiałem nożownika traktować poważnie .
Wątek całej sekty z naszym kolegą z Prison Break na czele wydaje się tyleż ciekawy co i frapujący. Udane wejście w świat Heroes.
Dałem z przekonaniem 9,5 - Heroes wg mnie powraca w wielkim stylu - oby tak dalej .
Użytkownik Gaj edytował ten post 23.09.2009 - |01:47|
Napisano 23.09.2009 - |09:52|
Napisano 23.09.2009 - |10:05|
Napisano 23.09.2009 - |18:38|
Napisano 24.09.2009 - |10:07|
Samael, ciekawa postać choć mimo make-upu ciągle widzę w aktorze T-Baga. I nie rozumiem jakim cudem ten koleś co wymachiwał ostrzami tak łatwo uległ Samuelowi, uzbrojonemu aż w śmiercionośny pędzelek. ;D Poza tym nadal najfajniejszym, czarnym charakterem pozostał Sylar. Podobało mi się jego pogrywanie w głowie detektywa Matta. Na plus także Nathan odkrywający, że coś jest nie tak z nim.
Dlaczego niemal każdy wątek z Claire w każdym nowym sezonie jest taki badziewny? Teraz mamy życie nastolatki w akademiku, druga "Sabrina - nastolenia czarownica..." :/ I tak ta czarna koleżanka kropnęła jej współlokatorkę, aby z nią zamieszkać. To aż bije po oczach. ;D
Podoba mi się wątek Petera, tylko mógłby w końcu odzyskać wszystkie moce naraz. Bennet razem z Ice Lady - ciekawa kombinacja, ale raczej na krótko (tak jak kiedyś Bennet z Sylarem). Hiro i Ando - ten pierwszy mnie też działa na nerwy, jestem ciekaw czy KOGOKOLWIEK on śmieszy? Nie rozumiem, dlaczego w każdym serialu musi być choć jeden tzw. "village idiot" (w Dexterze Masuka, w LOŚCIE Hurley, etc...). Odstrzelić go, zostawić Ando.
Więcej grzechów nie pamiętam.
Ocena odcinków: 7/10
Napisano 24.09.2009 - |10:53|
Masuka i Hulrey mnie przynajmniej jeszcze śmieszą, a ten Hiro nie dość, że nie rozśmiesza, to jeszcze irytuje .Podoba mi się wątek Petera, tylko mógłby w końcu odzyskać wszystkie moce naraz. Bennet razem z Ice Lady - ciekawa kombinacja, ale raczej na krótko (tak jak kiedyś Bennet z Sylarem). Hiro i Ando - ten pierwszy mnie też działa na nerwy, jestem ciekaw czy KOGOKOLWIEK on śmieszy? Nie rozumiem, dlaczego w każdym serialu musi być choć jeden tzw. "village idiot" (w Dexterze Masuka, w LOŚCIE Hurley, etc...). Odstrzelić go, zostawić Ando.
Napisano 24.09.2009 - |14:38|
Wolę oglądać Smallville do końca życia niż kolejny sezon Heroes.Ostatnie sezony jak i zakonczenie 1 to porazka , ale coz...oglada sie dalej jak smallville.
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 24.09.2009 - |16:24|
Napisano 24.09.2009 - |18:04|
Jak zwykle serial będzie się rozkręcał z odcinka na odcinek.
+ wątki:
- Sylar, Nathan, Matt
- Peter, HRG, Tracy
- T-Bag, Hiro
- wątek z Claire jakoś nie pasuje mi do reszty.
jak zwykle wiele pytań na które mam nadzieje poznam odpowiedzi wraz z rozwojem tego tomu
i o co chodzi z tym kompasem ciekawe...
Napisano 24.09.2009 - |21:34|
Napisano 24.09.2009 - |21:51|
Na daną chwilę mamy:
- Petera, który zaczyna zachowywać się jak chory psychicznie osobnik mający więcej wspólnego z Sylarem, niż z supermanem, którego udaje.
- Hiro, będącego akurat supermanem, ale niezwykle nieporadnym i głupim.
- Claire - dziewczynę nie chcącą być głupią nastolatką, a będącą głupszą od standardów, jakie wyznaczają girlsy made in USA.
- Nathano-Sylaro-Matta, który jest najbardziej żałosnym bohaterem ze wszystkich. Oczywistym jest to, jak się potoczą ich losy i w ogóle nikt normalny nie wpadłby na tak idiotyczny pomysł, poza Big Mummy.
- Big Mummy aka Angela Petrelli, która głupotą bije na głowę nawet Claire - "COMPANY! COMPANY WE NEED!" - prawie jak Obama.
- Benneta mającego bzika na punkcie "one of us, on of them".
- Tracy roztrzęsioną emocjonalnie jak galaretkę, a może papierową jak wszyscy inni.
Ten serial z sezonu na sezon staje się coraz bardziej tragiczny.
No i tak w ogóle - gdzie do diabła jest ten piękny postapokaliptyczny świat, z którego to widzieliśmy chyba najlepszą postać tego serialu - Hiro rozumnego.
Użytkownik Berith edytował ten post 27.09.2009 - |14:16|
9 House, Ashes To Ashes, Lost Room
8 Life on Mars, Dexter, Mentalist
7 Heroes, The 4400, True Blood, Jericho, Leverage, Fringe
6 Dollhouse, Lie to Me
5 Prison Break, Kyle XY, Harper's Island
Napisano 25.09.2009 - |19:51|
Napisano 26.09.2009 - |22:50|
facet, daj mi numer swojego dilera
Napisano 27.09.2009 - |04:24|
Dokładnie - gdzie podzial sie Master Hiro z mieczem? ~_~ Jak mozna bylo az tak zmarnowac potencjał tej postaci?Pierwszy odcinek 6 sezonu, spodziewałem się czegoś lepszego, ale nie mogę powiedzieć, że się zawiodłem bo tak nie jest. Oglądało się fajnie, nowe postacie pewnie wniosą jakąś świeżość do serialu. Chciałbym tylko aby Hiro był taki jak w pierwszym sezonie, ale ten Hiro z przyszłości z blizną. Stanowczy świetnie władający mieczem a nie taka ciapa jak teraz, aż się przykro na niego patrzy
Napisano 27.09.2009 - |12:23|
Napisano 28.09.2009 - |13:20|
Moja ocena to 1 punkt za eee, nooo, yyy, hmmm... bo Ali Larter ładna jest i ma tyle żyć co kot ;-)
To tyle,
wasz Likwidator
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych