Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 030 - S03E06 - S

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (2 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (1 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

2. 9,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. 9 (0 głosów [0.00%])

4. 8,5 (0 głosów [0.00%])

5. 8 (0 głosów [0.00%])

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6,5 (1 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0,5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.11.2008 - |20:16|

3x06

No! W końcu mamy tu do czynienia z Dexterem w szczytowej formie. Odcinek świetny!

Dexter i Prado w końcu zostają Best Friends Forever :] I odbywają pierwszą wspólną "misję". Chociaż Dex zaczyna coraz bardziej ufać Prado to jeszcze nie jest w stanie pokazać mu wszystkiego, w tym swojego rytuału.
Tymczasem sprawa Skinnera w końcu coś rusza do przodu. Brat Prado jest trochę poryty, ale nie na tyle żeby być seryjnym mordercą. Ja od początku mam swój typ na Skinnera, ale nie chcę go ujawniać, żeby nie było później że spoileruję ;)
Zobaczymy jak się to przyjaźń dalej rozwinie...

Ocena 5+/6
  • 0
I will do anything for lulz.

#2 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 05.11.2008 - |15:43|

Mam nadzieje że tutja będzie tak jak w s1, gdzie akcja ruszyła do przodu ostro dopiero tak w 7 epizodzie. Bo jak narazie poczatek 3 sezonu, jest dobry, mamy watek glowny, ale nie ma tego czegoś co towarzszyło przez cały s2.
  • 0
10.0 Supernatural, Lost, Californication, Dexter, Sons Of Anarchy, Chuck
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes

#3 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 05.11.2008 - |19:08|

No w końcu zobaczyłem szósty odcinek. Jak na razie chyba najlepszy w sezonie. Dexter i Miguel mogą się wzajemnie obciążyć, więc nie muszą współpracować. Dobre rozwiązanie.

Kapitalna rozmowa Dexa z ojcem nad zestawem narzędzi. Niby wszystko takie oczywiste, ale często niezauważalne i prawdziwe. ;)

O bycie skinnerem podejrzewam Quinna od kilku odcinków, ale to się wydaje zbyt oczywiste. :)
  • 0
...and Justice for All!

#4 pochlast

pochlast

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 06.11.2008 - |00:21|

Oj niegrzeczny Dexter. Miałem wrażenie, że Harry w końcu ściągnie pasa i przełoży syna przez kolano ;) Wygląda na to, że Dex w końcu dorósł i wyszedł spod klosza Kodeksu Harry'ego.

O bycie skinnerem podejrzewam Quinna od kilku odcinków, ale to się wydaje zbyt oczywiste.

Czy bardziej oczywiste od tego, że Skinnerem może być Miguel? Wydaje mi się, że jest na tyle charakterny, by wprawnie machać nożem do filetowania (patrz oprawianie ryby przy pifku na łodzi) ^_^
Ramon był poza moimi podejrzeniami, za bardzo rzucał się w oczy - brutalny skur**** z mocno niekonwencjonalnymi metodami śledczymi.
Troszke żałuję, że Dexter ostatecznie nie zaprosił "przyjaciela" do stołu ;) Byłem ciekawy reakcji Dexa na to, że ktoś mu patrzy na ręce...
  • 0
Dołączona grafika

#5 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 09.11.2008 - |18:56|

Coś mi się wydaje, że obecna przyjaźń Ramona i Dextera zakończy się dużą "przykrością" dla Ramona ze strony Dextera tak jak w poprzednim sezonie owa "przykrość" spotkała Lila. Z tego by wynikało, że wprawne filetowanie ryb przez Ramona to nie przypadek ;), ale mam nadzieję, że mnie scenarzyści zaskoczą.

Użytkownik mr_gm edytował ten post 09.11.2008 - |18:57|

• 0

#6 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 09.11.2008 - |23:21|

Myślałam, że Dexter inaczej załatwi śmierć Freebo i że go Miguel nie nakryje ... jakoś średnio mi się ogląda 3 sezon.
  • 0

#7 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 11.11.2008 - |18:47|

Mi np. dobrze sie oglada ten sezon, jak i ogolnie cały serial. Nie schodzi on ponizej pewnego poziomu, ktory jest do przyjecia.

Co do 'skinnera' to tez myslalem o Quennie, ale wydaje sie to zbyt proste, za to o Miguelu nie myslalem. Jednak ktos zauwazyl, ze sprawnie posluguje sie nozem, ale czy on bedzie zabojca ? Mam nadzieje, ze nas zaskocza :P
  • 0

#8 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 11.11.2008 - |20:22|

jakoś średnio ogląda mi się ten sezon, nie ma takiego solidnego jak dla mnie wątku, który występował w 1 i 2 sezonie, wątek z Camilla i Miguelem pdooba mi się ale widziałbym go raczej jako poboczny. sprawa skinnera przykuwa cały czas moją uwagę i twórcy tak jakby nakierowują aby ludzie myśleli, że to Miguel ale mam nadzieję, że mnie zaskoczą. jak dla mnie spadek formy w porównaniu do poprzednich sezonów.
i bardzo brakuje mi tej klimatycznej muzyki, która budowała cały nastrój i podsycała napięcie ahh :unsure:
  • 0

#9 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 11.11.2008 - |20:27|

A co myślicie o Emmy? Mocny charakter, liże dupe LaGuercie i jest w pewnym stopniu niedoszłą ofiarą Dextera, byc może w tym sezonie Dexter będzie miał wyrzuty. Co by nie było w tym sezonie prowadzonych jest najwięcej wątków. Także imo w 8 czy 9 odcinku akcji wzrośnie.
  • 0
9.0 True Blood
7.0 Heroes

#10 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.11.2008 - |20:38|

Dla mnie jest 3 kandydatów na skinnera:
- Quinn
- Miguel
- Anton
Ja osobiście stawiam na tego pierwszego, ale się zobaczy :]
Btw. odcinek 3x07 bardzo dobry. Taki typowy Dexter ;)

Ocena 5/6
  • 0
I will do anything for lulz.

#11 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 11.11.2008 - |20:41|

Anton moim zdaniem nie , po raz drugi siostra Dextera kręciłaby z mordercą co byłoby zbyt naciągane.
  • 0

#12 Scoobiefield

Scoobiefield

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 11.11.2008 - |20:42|

wszyscy trzej imo bez sensu

Anton i Quinn to brzmi jak powtórka z 1 sezon, czyli gosc od Debry zabójcą
A Miguel jest po 1 zbyt oczywisty, a po drugie według mnie będzie miał inną role. Już teraz jest takim legalnym Dexterem, dzialając jako prokurator przyskrzynia nawet pomimo wystarczających dowodów i teraz to inne spojrzenie na kwestie rozwiazania przestępczosci zniszczy go jak pozostałych soulmates dextera czyli brata i lilę

Skinnerem jest Masuka eot :P
  • 0
I don't want to be human! I want to see gamma rays, I want to hear x-rays, and I wanna, I wanna smell dark matter!
I know I want to reach out with something other than these prehensile paws, and feel the solar wind of a supernova flowing over me!

#13 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 12.11.2008 - |10:38|

Skinnerem jest Masuka eot

Przed chwilą też o tym pomyślałam, może będzie ktoś kogo dobrze znamy z poprzednich sezonów, współpracownicy?
  • 0

#14 Jarekk

Jarekk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoBełchatów/Wrocław

Napisano 12.11.2008 - |10:54|

A ja myślę, że jeszcze Skinnera dobrze nie poznaliśmy. W pierwszym sezonie Biney też się nie ujawnił w pierwszej połowie serialu, dopiero później był postacią częściej pojawiającą się na ekranie. Może to faktycznie koleś od przycinania drzew. Anton wątpię, Quinn to raczej nie ten wątek, a Masuka? No chyba aż takim masochistą to on nie jest ;)
  • 0
6.0 House, Six Feet Under, Lie To Me,
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.

#15 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 12.11.2008 - |17:24|

Jak dla mnie Skinner to musi być "ciężki kaliber", a więc jacyś anonimowi przycinacze drzew jak dla mnie odpadają w przedbiegach. Miguel pasuje idealnie, bo Dexter sam sobie jest sterem okrętem i nie potrzebuje, aby prokurator wisiał mu u szyi i robił za zleceniodawcę, a Dexter za "pracownika". Fakt, że to za proste, ale jak na razie każdy nowy sezon Dexter zaczynał po "oczyszczeniu atmosfery" ze zbędnego balastu 1- doktor chłodnia, 2 - Lila, więc teraz wypadałoby na Miguela. Jak na razie IMHO w tym sezonie brakuje adrenaliny, aby nazwać go świetnym, ale to może taka cisza przed burzą, więc na razie jest dla mnie "tylko" bardzo dobrze i czekam na niespodzianki oraz zaskoczenia :rolleyes:

Użytkownik mr_gm edytował ten post 12.11.2008 - |17:26|

• 0

#16 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 12.11.2008 - |18:58|

Jak na razie s3 się broni i oceniam go na bardzo dobry. Niemniej do s1-2 trochę brakuje.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#17 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 12.11.2008 - |23:37|

Ale trzeba przyznać, że Quinn jest jakiś dziwny, zwłaszcza jak próbował spławić Debre, że Azjatka co ją nachodzi to jakaś jego była. Być może dlatego, żeby ludzie jego podejrzewali, a później się okazało, że to nie on. W sumie nie zastanawiałam się kto mógłby być 'skinnerem' dopóki nie przeczytałam waszych rozważań.
  • 0

#18 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 13.11.2008 - |21:20|

Co wy mówicie że Masuka :lol: o mój Boże fantazja was ponosi. Oczywistym jest dla mnie że to ktoś zamieszany w sprawe Freebo, lub jakiś przeciwnik Debry. Quinn wygląda na takiego ale imo taki charakter, chyba że współpracuje z Antonem, ten wydaje mi się podejrzanym numer 1. Byc może scenarzyści dąrzą do powtórki z s1, co ma jakiś tam swój cel. Drugi wariant to Miguel, jak jego żona mówi, żadko bywa w domu, tylko dlaczego nie zdradził swojego sekretu Dexterowi? myśle że coś więcej o skinerze dowiemy sie w następnym epizodzie. Chociaż moim głownym podejrzanym nie jest nikt z bohaterów, a ktoś kogo dopiero poznamy i będzie on miał swój cel w serialu jak Rudy vel Brian.
  • 0
9.0 True Blood
7.0 Heroes

#19 Scoobiefield

Scoobiefield

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 13.11.2008 - |21:56|

jaduwaS

ja żartowałem z masuką
jeżeli skinnerem jest ktoś z trójki anton, quinn, miguel to dexter u mnie odpada, tak jak odpadł pb po kilku odcinkach 4 sezonu. Rozwiazanie głupie i na siłe.
Anton - kolejny chłoptas debry zabójcą?
Quinn - kreuje sie go na tajemniczego, własnie dlatego jest zbyt oczywisty
Miguel - jw, poza tym musiałby miec zdolnosc bilokacji chyba
a jeżeli to będzie ktoś nowy to też porażka...

gdyby skinnerem była laguerta, która msci się za doakesa to byłby odjazd XD

Użytkownik Scoobiefield edytował ten post 13.11.2008 - |21:57|

• 0
I don't want to be human! I want to see gamma rays, I want to hear x-rays, and I wanna, I wanna smell dark matter!
I know I want to reach out with something other than these prehensile paws, and feel the solar wind of a supernova flowing over me!

#20 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 14.11.2008 - |09:29|

Może ta prawniczka? Jak już stawiamy takie zabawne hipotezy. :)
  • 0
http://magory.net - moja strona

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych