Skocz do zawartości

Zdjęcie

OTG Tauri Covers

• Zamknięty Temat jest zamknięty
207 odpowiedzi w tym temacie

#1 adalo

adalo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoPrzeworsk

Napisano 16.09.2004 - |21:48|

To sa okladki na zwykle pudla na 2DVD

Jak ma się zmieścić 26-cio odcinkowy sezon na dwie płyty DVD ? :wacko:
Mi wchodzi 12 odcinków na płytę , czyli sezon 26 tj. 2 płyty DVD + 2 odcinki z którymi nie wiem co zrobić :(
  • 0
Nihil obstat

Cenzura to ograniczenie prawa do wypowiedzi jednej osoby przez inną.

#2 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 05.10.2004 - |18:43|

QQQ: uważaj z eksperymentowaniem:) widziałem kiedyś jak klientowi "wybuchła" w napędzie żle wyważona płyta.... o mało klapka od CD-Romu mu teściowej nie zabiła... póżniej reklamował tylko już nie pamiętam czy CD-ROM, płytke, czy fakt że jednak teściowej nie zabiło :)

A tak poważnie to płytka moze sie roztrzaskać w CD-ROMie jak bedzie żle wyważona lub naklejka sie odklei, polecem tylko oryginalne zestawy do robienia tych naklejek a nie zwykły papier z jednej strony z przylepcem
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#3 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 07.10.2004 - |16:52|

i takie pytanko jeszcze - chce zmiescic 13 odcinków na płytce - obciąłem napisy - i razem wyszło mi 4.38GB ale Nero twierdzi ze to za duzo ( a tu nie ma owerburningu ) - wiec ILE DOKŁDNIE moze wejsc na płytke DVD - ew. czy duzo zajmuja foldery ?

Witam,

Oprócz 2 sezonu (bo tam jest 22 odcinki) całą reszte zmiesciłem po 13 odcinków na 1 dvd. Napisy obcinałem na pierwszej klatce kluczowej, na której pojawiały się napisy. Być może za daleko obcinasz?

Pozdrawiam.

W sumie mam problem z 1 sezonem. Tu mimo przycięcia, nadal nie chcą się zmieścić. Minimalnie jest ponad daną wielkość.
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#4 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.10.2004 - |17:32|

Ja przy takim problemie jak Wasz, zrobiłem tak: rozmuksowałem jeden odcinek na obraz i dżwięk, dżwięk zrekompresowałem do 96kbit stereo mp3 i znowu to zmuksowałem razem. Tak "zyskałem" 9 MB i już się Nero nie pluł.
Wszystko Vdubem i JetAudio (łopatologiczny odtwarzacz z modułem do konwersji formatów dzwięku).
Jeśli Vdub się będzie pluł, że audio jest VBR i mogą być kłopoty z synchro, to możecie go olać bo i tak oddzielacie najpierw obraz i fonię, a po obróbce audio jest już CBR i nic mu nie przeszkadza.
Wystarczy tak "obrobić" 1 odcinek na 13.
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#5 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 07.10.2004 - |18:11|

W sumie mam problem z 1 sezonem. Tu mimo przycięcia, nadal nie chcą się zmieścić. Minimalnie jest ponad daną wielkość.

Co do 1 sezonu, to ja rowniez mialem problem ze zmeszczeniem go na plycie.
Zwykle /np w DS9/VOY/ przycinalem tylko same napisy i wystarczylo - w przypadku DS9 schodzilo nawet do 15 mb po samym obcieciu napisow!
W 1 sezonie TNG musialem niestety przyciac nieco wiecej - lacznie z czescia koncowej animacji Enterprise'a, ktora poprzedza napisy koncowe. Tak wiec serial siekonczy, zaczyna sie anima, pojawia sie napis Produced by Gene Roddenbery /or sth like that/ i *CUT* ;]

BTW, na DVD 4,7GB wchodzi dokladnie 4482 mb, cyzli niecale 4,5 GB.

Użytkownik Drow edytował ten post 07.10.2004 - |18:18|

• 0

#6 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 07.10.2004 - |19:31|

rozmuksowałem jeden odcinek na obraz i dżwięk, dżwięk zrekompresowałem do 96kbit stereo mp3 i znowu to zmuksowałem razem. Tak "zyskałem" 9 MB i już się Nero nie pluł.

Witam,

W ten sposób mi podpowiedziałeś, jak zyskać trochę miejsca. :) Ja zrobiłem to tak, że dźwięk z dwóch odcinków (13 i 26) przekonwertowałem z AC3 do PCM (rozkompresowany), bo po prostu w systemie nie miałem odpowiedniej jakości ustawień do kodeka mp3. Rozkompresowany PCM potraktowałem kodekiem Mp3Pro (ta sama jakość co mp3, tylko 2x mniejszy rozmiar). I później z powrotem połączyłem obraz z dźwiękiem. Oba pliki mają aż o 40MB mniejszą obiętość przy tej samej jakości dźwięku.

Pozdrawiam.

PS. W sumie można we wszystkich odcinkach pozmieniać AC3 (który i tak jest tylko 2.0) na mp3, wtedy obejdzie sie bez wycinania napisów końcowych, ale o wiele więcej z tym roboty.
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#7 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.10.2004 - |20:54|

Własnie chodzi mi o 1 sezon TNG ( własnie wyapliłem TOS-a 4.35 bez problemu ) - wycinałem na 1 klatce kluczowej napisów - wychodzi ze trzeba obiac klatke wczesniej - ew, fonia - thx za pomoc
  • 0

#8 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 11.10.2004 - |10:40|

Co do okładek do innych seriali to piorytetem jest StarTrek, ale planujemy (ambitnie) docelowo zrobić komplet do dobrych seriali (Farscape, B5). Do SG1 z tego co wiem są już zrobione.

Przepraszam za brak nowych okładek do Voya, ale jak każdy zauważył jest październik :(, a ja musze pozbierać wpisy i oddać index do dziekanatu, stąd brak nowości, ale pod koniec tygodnia coś sie powinno pojawić.

Pozwólcie że cacytuje "Błogosławieni cierpliwi albowiem........" i niech każdy sobie dopowie :)
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#9 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.10.2004 - |17:15|

Krotkie info: na serwerze lezy juz insert do 4 sezonu VOYa :>
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#10 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 18.10.2004 - |22:03|

Którys z kolegów podał sposób na zmieszczenie 13 odcinków 350MB na 1 płytce DVD uzywajac NanDuba. Działa wspaniale i tak mi sie to spodobało za chiałbym wszystkie sezony 26 odcinkowe tak nagrywac niestety napotkalem problem - mianowicie odcinki Enterprisa sa kodowane nie w DivX a w XviD-zie i NanDub tego nie kuma - wie którys kolegow jakim programem mozna to zrobic ( tak wygodnie i dokladnie jak NanDubem ) ?
  • 0

#11 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 18.10.2004 - |22:34|

...odcinki Enterprisa sa kodowane nie w DivX a w XviD-zie i NanDub tego nie kuma - wie którys kolegow  jakim programem mozna to zrobic ( tak wygodnie i dokladnie jak NanDubem ) ?

Witam,

Ale to nie jest wogole wina NanDuba, tylko kodeka, a dokładniej jego braku w systemie. Musisz zainstalować XviDa w systemie (odpowiednią wersję, bo było ich już chyba kilka). Ja tak samo robiłem z Voyagerem, a on jest przecież w Xvidzie. :) Jeśli to coś pomoże, to używam standardowych kodeków z pakietu K-Lite Codec Pack.

Pozdrawiam.

Użytkownik Cholek edytował ten post 18.10.2004 - |22:35|

• 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#12 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.10.2004 - |06:53|

...odcinki Enterprisa sa kodowane nie w DivX a w XviD-zie i NanDub tego nie kuma...

Rozumiem, że wszystkie filmy kodowane Xvidem odtwarza Ci Ffdshow, bo jak nie to musisz mieć już zainstalowaną wersję XviD. Jedno z dwóch. ;)
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#13 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 19.10.2004 - |14:07|

THX ALL - oczywiscie pomogło zainstalowanie kodeków Xvid-a ;-)
  • 0

#14 Marcodemon

Marcodemon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 21.10.2004 - |13:29|

Ładne okładki, a gdzie można na dzień dzisiejszy zassać okładki do DS9 i innych serii ST ?
  • 0

#15 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 21.10.2004 - |15:47|

Tam gdzie ostatnio. Wystarczy przeczytać temat. :P :censored:

http://www.direstrai....pl/oriontokra/

Jak przeczytasz temat znajdziesz też linki do "zagranicznych" okładek innych seriali.

http://www.rixgrafix.com/index_064.htm

http://www.hometheat...rart/index.html

Użytkownik VeeDee edytował ten post 21.10.2004 - |15:50|

• 0
VeeDee

#16 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 21.10.2004 - |18:43|

Jutro i w weekend będę walczył z okładkami do Voyagera i Farscape, tak że w poniedziałek powinno być pare nowości:)
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#17 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.10.2004 - |11:53|

:clap: :clap: :clap: Dzieki uprzejmosci i pomocy Sokara przenosimy okladki pod inny adres :clap: :clap: :clap:
www.gwrota.com/covers/

Zapraszamy!! :clap: :lol: :clap:

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 23.10.2004 - |11:55|

• 0

Dołączona grafika

#18 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.10.2004 - |13:05|

hmmm - chce otworzyc w nowym oknie cały obrazek - a pokazuje mi txt ;-( - poza tym Grzesiu obiecywał po 2 naklejki na 1 sezon a widze tylko jedną ? ( mam SP2 - moze to dlatergo "nagle" widze txt zamiast obrazka ?

Pozdrówka i brawa dla TWÓRCÓW ;-)
  • 0

#19 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.10.2004 - |15:03|

chce otworzyc w nowym oknie cały obrazek - a pokazuje mi txt ;-(

To sa pliki *.rar . Sciagnijecie je poprzez wybranie "zapisz element docelowy jako..." z menu kontekstowego (prawy przycisk na obrazku) albo za pomoca download-managera (FlashGet, GetRight...)

Grzesiu obiecywał po 2 naklejki na 1 sezon a widze tylko jedną ? ( mam SP2 - moze to dlatergo "nagle" widze txt zamiast obrazka ?

W archiwum sa po 2 pliki, na kazda plytke jeden.
  • 0

Dołączona grafika

#20 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.10.2004 - |21:20|

Jasne - zmyliły mnie te miniaturki - THX
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0