Trzeci sezon oficjalnie potwierdzony
Napisano 18.05.2009 - |07:26|
Źródło
13 odcinków zamówiono, teraz gorsza informacja będą cięcia w budżecie i eliminacja jednej postaci.
Co o tym sądzicie?
Napisano 18.05.2009 - |07:37|
Co o tym sądzimy ? Cieszymy się. Mimo, że to tylko krótki sezon tak jak pierwszy ale jednak.Co o tym sądzicie?
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 18.05.2009 - |07:38|
Napisano 18.05.2009 - |09:35|
Napisano 18.05.2009 - |09:51|
*odpukać*
Napisano 18.05.2009 - |11:48|
W poniedziałki TSCC miało oglądalność na poziomie Chucka. No może trochę niższą. Piątek = śmierć. 3 sezon Chucka byłby ostatnim gdyby leciał w ten dzień.
*odpukać*
Nie znowu takie trochę, prawie 1,5 miliona mniej widzów średnio w tej części sezonu kiedy ze sobą konkurowali + niższe demo o ponad 0,5 , w dodatku stacja FOX ma dużo lepsze wyniki oglądalności niż NBC, więc na tle swojej stacji Chuck wypadał średnio, a SCC wypadała na tle wyników FOX bardzo słabo nawet jak leciała w poniedziałek.
Napisano 18.05.2009 - |12:55|
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes
#8 Gość_Lowrey23_*
Napisano 18.05.2009 - |12:57|
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 18.05.2009 - |13:02|
Napisano 18.05.2009 - |13:10|
Teraz będą mogli skupić się bardziej na najważniejszych wątkach, a wątki poboczne będą ograniczone, a nie wciskane na siłę tak jak to było np w odcinku Beefcake i tą całą historią z Buymore babe. Więc jak dla mnie to może być pozytyw, że np ograniczy się udział Jeff'a i Lestera, bo jakkolwiek są oni bardzo zabawni, to jednak lepiej się sprawdzają w małych dawkach. Poza tym z punktu widzenia opowiadanej historii, lepiej jest jak skupia się ona na 2-3 postaciach, a nie na siłę wciska się wszystkich.
Co do gościnnych występów to rzeczywiście zgadzam się, że zdecydowana większość z nich była bardzo udana, ale nie sądzę żeby serial stracił na jakości, jeśli np zamiast takiego Chevy Chase'a zobaczymy kogoś mniej znanego w tego typu roli (i tańszego), ale kto będzie umiał wypełnić daną rolę równie dobrze. Zresztą Scotta Bakulę czy Jordanę Brewster i tak pewnie zobaczymy.
Użytkownik Siemon edytował ten post 18.05.2009 - |13:12|
#10 Gość_Lowrey23_*
Napisano 18.05.2009 - |13:28|
Zauważ jaki był główny zarzut wobec Chuck'a w tym sezonie, że za bardzo skakał po różnych wątkach w odcinku, ponieważ każda postać miała zagwarantowany udział w określonej liczbie odcinków w kontrakcie.
Hmm mam rozumieć, że fani się obużali z tego powodu ? bo ja nigdzie się nie spotkałem z krytyką na temat jak to nazwałeś skakań.
Teraz będą mogli skupić się bardziej na najważniejszych wątkach, a wątki poboczne będą ograniczone, a nie wciskane na siłę tak jak to było np w odcinku Beefcake i tą całą historią z Buymore babe. Więc jak dla mnie to może być pozytyw, że np ograniczy się udział Jeff'a i Lestera, bo jakkolwiek są oni bardzo zabawni, to jednak lepiej się sprawdzają w małych dawkach. Poza tym z punktu widzenia opowiadanej historii, lepiej jest jak skupia się ona na 2-3 postaciach, a nie na siłę wciska się wszystkich.
Wątki poboczne są ozdobą tego serialu i muszę się powtórzyć już poraz setny, że Chuck, to serial w więszkośći komediowy, a naszpikowanie 42 minut takiego serialu akcją było by głupotą na niemałą skale.
Odcinek BeefCake był jednym z lepszych odcinków, a moment gdy Jeff przesłuchiwał kobitki można było boki zrywać:-)
EDIT:
Ups... nie zauwazyłem, że Chucka chcą przenieś na piątek, ale z drugiej strony fani, którzy tak zabiegali o trzeci sezon myśle, że mimo wszystko będą oglądać w ten dzień, a jeśli będzie spadek to nie znaczny... tak mi sie wydaje. Ja już dostałem, to co chciałem, a jak będzie dalej, to już nie ma dla mnie większego znaczenia.
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 18.05.2009 - |13:37|
Napisano 18.05.2009 - |13:39|
9.0 True Blood
7.0 Heroes
Napisano 18.05.2009 - |14:42|
Jeśli chodzi o wątki poboczne to one nie znikną, ale pewnie będzie jakiś złoty środek, że bardziej się skupią na jednej góra dwóch postaciach w danym odcinku, a inne w ogóle się nie pojawią. Akurat zgadzam się z sugestią, że pewnie będzie miesiąc miodowy dla Ellie/Awesome i znikną na 3-4 odcinki po pilocie 3-ciej serii.
Jeśli chodzi o krytykę zbyt dużej ilości wątków to akurat tu najwięcej oberwało się Chuckow'i od krytyków telewizyjnych, że one najczęściej psują tzw. "flow" odcinka np jest jakaś bardzo dramatyczna scena, po której następuje scena z Buy More, która kompletnie nie pasuje do klimatu sceny która nastąpiła przed nią. Dlatego też Colonel, Ring czy Santa Claus są najlepiej ocenianymi odcinkami Chucka, ponieważ albo udało się tam połączyć kilka wątków w jeden, albo przynajmniej nie kolidowały one ze sobą tematycznie.
Był wyciek ramówki, czy prawdziwy to się okaże jutro, ale tam Chuck był w piątek o 8, a za nim był Southland. Równie dobrze to mogła być zagrywka ze strony NBC, wypuścić jedną z potencjalnych ramówek i zobaczyć reakcję.
Użytkownik biku1 edytował ten post 19.05.2009 - |16:36|
Napisano 18.05.2009 - |17:04|
9.0 True Blood
7.0 Heroes
Napisano 18.05.2009 - |17:32|
Po prostu twierdzę, że to nie będzie jakaś katastrofa dla serialu, jeśli postacie drugoplanowe będą odgrywały nieco mniejszą rolę niż dotychczas, szczególnie że dzięki temu kiedy te postacie będą się pojawiały będą miały naprawdę coś ciekawego do robienia, a nie tylko być w odcinku bo tak jest zapisane w kontrakcie aktora.
I dla mnie przepowiednie że na pewno ucierpi jakość Chuck'a są delikatnie mówiąc na wyrost. Wg mnie scenarzyści w drugim sezonie zapracowali sobie na pewną dozę zaufania, że mimo pewnych ograniczeń będą w stanie znowu nas pozytywnie zaskoczyć.
#15 Gość_Lowrey23_*
Napisano 18.05.2009 - |21:31|
A co do reszty, to dalsza dyskusja nie ma sensu, ty uważasz, że cięcia nie zmienią serialu w dużym stopniu, ja wręcz przeciwnie jestem bardzo zaniepokojony tym faktem, ;/ ale o tym przekonamy się we wrześniu... zatem do września :-)
Napisano 18.05.2009 - |22:13|
Odpadla opcja 13odcinkow na zime 2010 ?
#17 Gość_Lowrey23_*
Napisano 18.05.2009 - |22:22|
To rozumiem serial bedzie we wrzesniu/pazdzierniku tak?
Odpadla opcja 13odcinkow na zime 2010 ?
Tak, standardowo koniec września początek nowej serii.
EDIT:
NBC zamówiło 13 odcinków z możliwością dokręcenia kolejnych 9 odcinków.
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 18.05.2009 - |22:23|
Napisano 19.05.2009 - |06:34|
#19 Gość_Lowrey23_*
Napisano 19.05.2009 - |13:50|
Napisano 19.05.2009 - |15:11|
Btw krytycy nie mają wielkiego wpływu na fanów, ale za to mają pewien wpływ na nowych widzów, którzy szukają czegoś co mogliby oglądać, a co zbiera pochlebne opinie. Poza tym opinie krytyków dużo bardziej trafiają do szerokiego widza, niż opinie fanów, szczególnie jeśli krytyk pisze do jakiejś większej gazety.
Chuck wróci dopiero w marcu 2010 po Igrzyskach :S
Użytkownik Toudi edytował ten post 19.05.2009 - |16:57|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych