O co chodzi?
Napisano 28.08.2003 - |15:56|
tak jak juz mówiłam na starym forum w tym temacie ,że napisze w skrócie o czym mówi serial [tłumaczone ze strony www.rtl2.de ]
Gene Roddenberry’s "Andromeda"
HISTORIA:
„Andromeda“ opowiada o przygodach Dylana Hunta (Kevin Sorbo), [kapitana statku kosmicznego Andromeda Ascendant] i misji ponownego utworzenia systemu Commonwealth [rodzaj rządu, który utrzymywał przez długi okres czasu pokój i wolność w wszechświecie]. Andromeda Ascendant jest ostatnim statkiem dawnego Commonwealth. Przez przypadek statek wraz z samym kapitanem Dylanem przeżył 300 lat w Czarnej Dziurze. Dostał się tam w wyniku wielkiej bitwy, która się wtedy rozgrywała. Na niedługo po tej bitwie potężne Commonwealth, które składało się z 100 światów z trzech różnych galaktyk, zaczynało się rozpadać i nastąpiły czasy długotrwałych wojen domowych oraz chaosu.
300 lat później dryfująca w okolicach Czarnej Dziury Andromeda Ascendant zostaje odkryta przez statek Eureka Maru. W nadziei wykorzystania dawnego statku do własnych celów załoga Eureki Maru ratuje Andromedę Ascendent. Dylan budzi się ze swej „drzemki czasowej” i odkrywa okrutną rzeczywistość. Cywilizacja, którą znał legła w gruzach. Jako ostatni kapitan Commonwealth postanawia je odbudować. Potrzebuje jednak załogi. Po przekonaniu załogi Eureki Maru zabiera się za odbudowę i jednoczenie wszystkich światów. Nowa załoga Dylana składa się z przeróżnych ras, które muszą spróbować dostosować się do siebie aby uzyskać wspólny cel. Z buntowniczą i mało zdyscyplinowaną grupą Dylan rusza nieustraszony wypełnić zadanie: Commonwealth musi zostać wskrzeszone!
STATEK:
-klasa: ciężki krążownik Glorious Heritage Andromeda Ascendent XMC-10-284. Została zbudowana na Tarn-Vedra.
Statki typu Glorious Heritage [High Guard-Flotte] były dumą i symbolem władzy Commonwealth. Tylko najlepsi oficerowie zostawali kapitanami takich statków. Krążowniki te były używane na dłuższe wyprawy w nieznane tereny, spotykały się z obcymi cywilizacjami i brały udział w bitwach. Sercem każdego takiego statku była AIE [sztuczna inteligencja].
-dane techniczne:
długość: 1.301 m
wysokość: 325 m
długość boku: 976 m
max. załoga: 4.132 Mann
no narazie tyle .jeszcze zabiore sie za tłumaczenie bohaterów serialu ,ale jest ich troszke a kampania wrześniowa blisko
Napisano 28.08.2003 - |17:55|
Napisano 29.08.2003 - |11:50|
Ja tez z chęcią widziałbym Andromedę na XXXXX. Jeśli ktoś ma mógłby wrzucić
Użytkownik Domin edytował ten post 02.09.2003 - |23:28|
Napisano 29.08.2003 - |12:17|
Napisano 29.08.2003 - |14:25|
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!
Jan Paweł II
Napisano 30.08.2003 - |11:45|
dzisiejszy odcinek - Tunel na końcu świata
streszczenie - Kapitan Hunt organizuje na swoim statku konferencję, na której reprezentanci zaprzyjaźnionych światów mają ratyfikować Kartę nowego Społeczeństwa. W tym czasie Andromedę zaatakowali obcy z innego kosmosu, którzy są zarówno liczniejsi jak i statek Dylana przewyższają ze strony technicznej. Musza wymyślić w jaki sposób zmienić straszną przyszłość w przyjemną i pełną nadziei. Zmiana ta będzie wymagała jednak wielu poświęceń...
Użytkownik Sinel edytował ten post 30.08.2003 - |12:03|
Napisano 01.09.2003 - |10:09|
Tak więc apel do admina dabrowy o wrzutkę chociaż ze 4 odcinków Andromedy
Użytkownik Domin edytował ten post 02.09.2003 - |23:28|
Napisano 02.09.2003 - |22:56|
moge wrzucic kilka pierwszych odcinkow - niestety moje lacze nie pozwala w tej chwili na wiecej( udostepninie szerszej grupie moich zasobow)
Użytkownik Domin edytował ten post 02.09.2003 - |23:27|
Napisano 03.09.2003 - |12:50|
Napisano 03.09.2003 - |12:52|
Napisano 04.09.2003 - |12:14|
Jesli chodzi o sam serial, to widziałem na razie tylko parę odcinków i uważam, że to moze być na prawdę świetny serial. Warto by znalazł się na "flagowcu".
Napisano 04.09.2003 - |12:49|
Andromede oglądam głównie na RTL 2 co środe leci o 22.15 niezły serial tylko szkoda że nie w naszym języku .
Pozdrawiam
Napisano 05.09.2003 - |08:11|
Dlatego apeluję do moderatorów o udostępnienie na flagowcu kilku odcinków tego serialu.
Napisano 05.09.2003 - |11:09|
Z miłą chcecia bym sobie pouzupełaniał 2, i 3, serie
Napisano 12.09.2003 - |07:52|
1. Czy ktoś z was posiada seriale Andromedy w przyzwoitej jakości, tak że można być pewnym że kiedy pojawi się możliwość to serial znajdzie się na XXXXXXXXX?
2. Czytając o Huncie odniosłem wrażenie że jest on niesamowicie inteligentnym człowiekiem - ot tak postanawia odbudować Commonwealth. Takie postacie strasznie mi się podobają, żeby wymienić tylko książki pt. "Slan", "Misja Międzyplanetarna" i "Wyprawa do Gwiazd". W każdej bohater metodycznie dąży do celu a czytelnik wie, że wróg nie może mu nic zrobić, gdyż główna postać jest nie do powstrzymania. Czy tak jest z Huntem?
3. Ile było sezonów? Czy w planie są kolejne? Jeśli nie, to czy serial został zakończony (wszystkie wątki zakończone) czy skasowany?
Dzięki za odpowiedź.
Napisano 12.09.2003 - |08:16|
Czwarta seria jest aktualnie emitowana.
W Andromedzie polecam...Andromede ....
Dylan Hunt to człowiek który ma swoje ideały (coś jak Kasia z Voyagera), zawsze je przestrzega, jest lojalny wobec swojej załogi a jego głownym celem jest wskrzeszenie federacji (?) planet dla których pracował nim 'Spoiler' utkwił w czarnej dziurze zdradzony przez pierwszego oficera
Napisano 18.09.2003 - |21:52|
Napisano 19.09.2003 - |18:59|
J.L. Picard
Teoria jest wtedy gdy nic nie działa choć wszystko jest wiadome.
Praktyka jest wtedy gdy wszystko działa choć nikt nie wie dlaczego.
Łącze teorie z praktyką, nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Napisano 20.09.2003 - |19:52|
Niestety nie mogę się z tym zgodzić. Obawiam sie, że twoja opinia podyktowana jest niechęcią do aktora Kevina Sorbo. Ja nie oglądam filmów "dla aktorów. Za Herkulesem też nie przepadałem, ale Andromeda mi się podoba. Sorbo gra tu całkiem nieźle. Jest parę zabawnych momentów. Ja polecam ten serial. Niestety poza mułem/osłem nie znam innego źródła. Jesliby ktos chcial udostępnić jakiegoś FTP to jestem gotów wrzucić pierwsze 9 odcinków. Waeunek ten ktoś nie weźmie odcinków i zlikwiduje FTP, tylko udostępni innym forumowiczom.Obejrzałem parę odcinków z 1 serii i właściwie to tragedia, przynajmniej według mnie. Podczas oglądania pierwszego odcinka myślałem że to znowóż herkules tylko że zawędrował do przyszłości. Facet jest tragiczny a właściwie jego gra, dzięki czemu kładzie serial na łopatki. Zabrakło tylko xeny ale może pojawi się w następnych odcinkach których nie oglądałem, to by było do pary.Tak więc przekładam jednak serial Batelstar Galaktica nad to coś co im wyszło
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych