Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 8

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.02.2009 - |22:30|

Zakładam nowy temat aby nie mieszać z obecnym sezonem 7.

Dołączona grafika

W każdym razie pojawiły się informacje o kolejnym sezonie.
Jak powiedział producent wykonawczy serii Howard Gordon - jest już prawie pewne, że serial dostanie 8 sezon i niebawem powinni to oficjalnie ogłosić.

Prace nad nim prawdopodobnie zaczną już w maju. Gordon wraz ze scenarzystami będą wymieniać się pomysłami i zaczną planować wydarzenia kolejnego sezonu tym razem w Nowym Jorku.
Jeśli nic im nie stanie na drodze to powinniśmy zobaczyć ósmy sezon.

Kolejna związana z nowym sezonem informacja jest taka, że udział w 8 sezonie potwierdziła już Annie Wersching czyli serialowa Renee Walker. [sądząc po komentarzach inwe się "ucieszy" ;) ]
Nie jest jeszcze ustalone czy będzie to powiązane z jakimś romansem pomiędzy nią a Bauerem.
Że nie wspominając o takiej możliwości która była by dużym zaskoczeniem dla widzów gdyby zastąpiła w kolejnym sezonie Jacka ponieważ on w tym zginie. ;) Ale tu nic nie jest jeszcze potwierdzone.

źródło ---> http://uk.eonline.co...hours_live.html

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.05.2009 - |15:51|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 28.02.2009 - |22:59|

zastąpiła w kolejnym sezonie Jacka ponieważ on w tym zginie.

Jack jest nieśmiertelny ;))))

A tak poważnie to czy przypadkiem Kiefer Sutherland nie miał podpisanego kontraktu na 8 sezonów - taka informacja pojawiał się jeszcze przed 6 sezonem ale już nie pamiętam źródła.
  • 0

#3 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.02.2009 - |23:21|

Obecnie wspominają tylko o planowanym pierwotnie po 7 sezonie filmie, że w związku z tym iż będzie sezon 8 to zastanawiają się czy go robić.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#4 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 04.03.2009 - |15:36|

wydawało mi się, że po 6 sezonie było powiedziane, że FOX zamówił od razu sezony 7 i 8?; ta informacja była nieprawdziwa?;

(...) [sądząc po komentarzach inwe się "ucieszy" wink.gif ](...)

biku, ja Ci powiem jak wyobrażam sobie jej powrót:

Jack siedzi załamany i przypomina sobie wszystkie złe wydarzenia w swoim życiu, ale wtem przypomniał sobie jak w odcinku 7x13 uwolnił świat od pewnej jęczącej agentki FBI, to od razu poprawiło mu humor i wyruszył by spędzić dzień jak co dzień; :P

Że nie wspominając o takiej możliwości która była by dużym zaskoczeniem dla widzów gdyby zastąpiła w kolejnym sezonie Jacka ponieważ on w tym zginie. wink.gif Ale tu nic nie jest jeszcze potwierdzone.

faktem jest, że w pewien sposób serial zabrnął w ślepą uliczkę; wcześniej Jack nie był tak wypalony próbował sobie jakoś życie ułożyć; teraz jest biegającą maszyną do rozwiązywania kryzysów(co nie przeszkadza mi uwielbiać tego serialu :) ) i praktycznie niczym innym; zastąpienie Jacka kimś innym może być dobrym pomysłem o ile twórcy serialu planują przedłużyć go ponad 8 serię;

widzę jednak pewien problem; Jack zrósł się z serialem, praktycznie serial to on; ażeby to zmienić widzowie muszą kupić nową postać; ja na pewno nie kupiłbym Renee w tym opakowaniu, w którym teraz ją sprzedają; po liftingu postaci, kto wie może bym się skusił, ale na pewno nie w obecnej postaci;

Użytkownik inwe edytował ten post 04.03.2009 - |15:36|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#5 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.03.2009 - |16:40|

wydawało mi się, że po 6 sezonie było powiedziane, że FOX zamówił od razu sezony 7 i 8?; ta informacja była nieprawdziwa?;

W obecnych czasach to takie decyzje zmieniają się z miesiąca na miesiąc. A tym bardziej po 2 latach.

teraz jest biegającą maszyną do rozwiązywania kryzysów(co nie przeszkadza mi uwielbiać tego serialu :) ) i praktycznie niczym innym;

Ano niestety, stał się takim papierowym "pistolecikiem" ale bez jakieś próby budowania innego oblicza tej postaci.

zastąpienie Jacka kimś innym może być dobrym pomysłem o ile twórcy serialu planują przedłużyć go ponad 8 serię;
widzę jednak pewien problem; Jack zrósł się z serialem, praktycznie serial to on; ażeby to zmienić widzowie muszą kupić nową postać; ja na pewno nie kupiłbym Renee w tym opakowaniu, w którym teraz ją sprzedają; po liftingu postaci, kto wie może bym się skusił, ale na pewno nie w obecnej postaci;

Spokojnie :) dajmy jej czas, to w końcu dla niej ledwie kilka godzin w "rzeczywistym świecie" gdzie ludzie nie giną jako punkty na ekranie tylko faktycznie, namacalnie. Zresztą już widać czasami jak się odgryzie swojemu kochasiowi jak on zaczyna chrzanić o przepisach, prawie, etyce itp. że zaczyna dostrzegać różnicę między światem zza biurka a tym na ulicy. Więc kto wie jak scenarzyści poprowadzą tą postać do końca sezonu może być ciekawie , nie mówiąc już o tym, że była by to swojego rodzaju znaczna odmiana gdyby główną postacią 8 sezonu była kobieta.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#6 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.05.2009 - |15:49|

Trochę nowości :
"...... -- Dosłownie wczoraj ruszyły prace na planie 8. sezonu..........
-- Wspominaliśmy już, że 8. seria rozgrywać się będzie w Nowym Jorku. Z kolei wątek prezydencki przeniesie się z Białego Domu do siedziby ONZ.
-- Odstęp pomiędzy 7, a 8. sezonem wyniesie 1.5 roku (tyle potrzeba było, by przywrócić do życia CTU, 6 tygodni podawane wcześniej byłoby zbyt krótkim okresem czasu). Informację tą potwierdziła Cherry Jones......."

Fabuła nowej serii skupi się na
Spoiler

Źródło, gdzie jest więcej na ten temat :) ---> http://showtv.pl/news_item_1971.htm

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.05.2009 - |15:50|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#7 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 29.05.2009 - |20:41|

Dla tych co niewiedza lub tez nie wyczytali , http://eztv.it/index...&show_news=3853.
Fredie ma grac , ja sobie tego nie wyobrazam jego grajacego agenta ctu =/
  • 0

#8 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 08.06.2009 - |21:26|

Dla wszystkich fanów BSG ważna wiadmość! Do stałej obsady 8. sezonu "24" dołącza Katee Sackhoff (Starbuck)! Ma grać szanowanego analityka w CTU NY :)
  • 0

#9 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.07.2009 - |12:03|

Plakat z Comic-Con do sezonu 8.

Dołączona grafika

2 filmiki z Katee Sackhoff o jej udziale w 8 sezonie :
-- Comic-Con 2009 Panel: Katee Sackhoff --> http://www.movieweb....=VI4iT49bjMFS7a
-- Comic-Con 2009 Panel: Katee Sackhoff #2 --> http://www.movieweb....=VInzEoswPNiHrr

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#10 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 28.07.2009 - |00:49|

Przetłumaczona na polski relacja z panelu 24 na Comic-Con: http://showtv.pl/news_item_2080.htm :)
Do tego pierwszy sneakpeak :
  • 0

#11 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 26.10.2009 - |18:54|

W temacie cichosza, a w sieci już dwa genialne trailery 8. sezonu: http://showtv.pl/news_item_2355.htm

Byle do stycznia ;)
  • 0

#12 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.10.2009 - |19:07|

Byle do stycznia ;)

Dokładnie byle do stycznia a filmiki miodzio. :D

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#13 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 26.10.2009 - |19:35|

Trailer miodzo, nawet Martinez czyli Shieldowski Aceveda się pojawi. Jeszcze niech tylko się zdecydują, czy to będzie finałowy sezon czy nie.
  • 0

#14 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 26.10.2009 - |20:28|

Czy tylko mi sie zdaje , czy starbuck ostatnio niezle sie...ze tak sie wyraze , wyrobila ? Naprawde zmyslowa =).
Co do 24h sie poczeka, sie zobaczy.
  • 0

#15 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.10.2009 - |20:38|

Dołączona grafika

nawet Martinez czyli Shieldowski Aceveda się pojawi.

Jeśli chodzi o The Shield to chyba pomyliłeś Acevedę z Cruz Pezuela.
No i było jeszcze kilka innych znanych-nowych (dla 24) twarzy.
Zapowiada się jak na razie dobrze a rozwaliła mnie scena z gościem "kto to Jack Bauer ?". :P :lol:

Czy tylko mi sie zdaje , czy starbuck ostatnio niezle sie...ze tak sie wyraze , wyrobila ? Naprawde zmyslowa =).

Dorasta dziewczyna więc .... się zmienia.
Ciekawe ile osób na etapie pierwszego sezonu BSG by poznało,że to Katee ---> pierwsze oraz drugie zdjęcie.
Już mnie ciekawi jak się dziewczyna zaprezentuje w tym serialu.

Szkoda tylko, że w tym 8 sezonie Katee nie będzie niestety miała wspólnych scen z Callum Keith Rennie --->
To by było niezłe ponownie Starbuck vs Leoben tym razem w 24. ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 26.10.2009 - |21:29|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#16 sis

sis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 26.10.2009 - |21:16|

Nie dalej jak wczoraj zastanawiałam się kiedy wypuszczą nowe trailery z Jackiem i spółką. Niby fajnie, że dwa wypuścili, niby fajnie też zmontowane, ale jednak jak sobie przypomnę to wielkie wejście trailerem do sezonu siódmego, to nie mamy czego porównywać. Tam była ta energia, ta chemia, ten beat zapadający w ucho, że człowiek obgryzał dzień w dzień paznokcie, i obliczał dni i godziny do premierowego odcinka. A jeszcze pomijam to tło muzyczne z Rihanną w tym drugim trailerku z tych nowych, normalnie profanacja i pomieszanie gatunków w jednym. Oby do premiery, bo nie wierzę, żeby sam serial coś ze swej magii przez ten rok stracił. To w końcu tylko trailery. ;)

Użytkownik sis edytował ten post 26.10.2009 - |21:19|

• 0

#17 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.10.2009 - |21:27|

Te trailery to wyglądają z leksza na wersje robocze więc dopóki nie wyjdzie coś lepszego to nie ma co kręcić głową. ;)

W sumie o tym tu nic nie wspominaliśmy więc napiszę ,że oprócz wspomnianych wcześniej aktorów pojawi się też Christina Cox.
Którą to niedawno mogliśmy oglądać w Defying Gravity czy Dexterze a tu zagra Secret Service Agent ‘Molly O’Connor’.

Użytkownik biku1 edytował ten post 26.10.2009 - |21:28|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#18 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 26.10.2009 - |21:29|

nawet Martinez czyli Shieldowski Aceveda się pojawi.

Jeśli chodzi o The Shield to chyba pomyliłeś Acevedę z Cruz Pezuela.
No i było jeszcze kilka innych znanych-nowych (dla 24) twarzy.
Zapowiada się jak na razie dobrze a rozwaliła mnie scena z gościem "kto to Jack Bauer ?". :P :lol:

Czyżbym coś źle napisał? Cruz Pazuela się pojawił w 7 sezonie 24, a Aceveda się pojawi w 8. sezonie 24, bo widać go w trailerze. Gra go Benito Martinez, coś źle? Chyba, że w tym trailerze widzisz Pazuelę :D.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 26.10.2009 - |21:30|

• 0

#19 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.10.2009 - |21:59|

a Aceveda się pojawi w 8. sezonie 24, bo widać go w trailerze. Gra go Benito Martinez, coś źle?

Racja jest po Twojej stronie.
Nie wiem czemu ale ubzdurało mi się, że ten przy drzwiach to Cruz nie Aceveda.
Pewnie przez proste skojarzenie z Shieldem i tak mi utkwiło w głowie, że to Cruz no ale sprawa jasna.

Użytkownik biku1 edytował ten post 26.10.2009 - |21:59|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#20 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 26.10.2009 - |22:08|

Te trailery to wyglądają z leksza na wersje robocze więc dopóki nie wyjdzie coś lepszego to nie ma co kręcić głową. ;)

Dokładnie jest tak jak mówisz. Wygląda to na głęboki przeciek ze studia FOXa. Bodaj w sobote w sieci pojawił się opis tego trailera (każda scena itd.), a dzień później wpadło to do sieci (zrobione genialnie, z komentarzem Kiefera na początku i na końcu). Ciekawe z resztą, że mamy dwie wersje.

Co do trailera z s7, to z tego co pamiętam pojawił się on jeszcze jesienią 2007 roku i zmotowane tam były sceny pierwszych czterech odcinków. Niestety później mielismy strajk scenarzystów i sporą przerwę...do momentu nakręcenia Redemption. Później dopiero pojawił się kolejny trailer już z większą ilością scen, bo widzieliśmy na nim np. Renee biegającą w nocy ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych