Skocz do zawartości

Zdjęcie

Southland

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#1 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 23.02.2009 - |21:32|

Po zakończeniu emisji "Ostrego dyżuru" stacja NBC chce nas 9 kwietnia uraczyć nowym serialem policyjnym o wdzięcznej nazwie "Southland". Fabuła w dużym skrócie jest następująca:

John Cooper dojrzały policjant z LA zostaje wyznaczony trenować nowicjusza - Ben'a Sherman. Cooper musi pokazać Sherman'owi na czym tak naprawdę polega praca w policji.

W rola głównych:
Michael Cudlitz (Standoff, Life) jako John Cooper
Benjamin McKenzie (Życie na fali) jako Ben Sherman

Producentem serialu jest John Wells twórca "Ostrego dyżuru".

Oficjalne promo: Southland

Zapowiada się ciekawie, ale z oceną trzeba jeszcze poczekać.

Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |19:07|

• 0

#2 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 23.02.2009 - |22:10|

Oficjalny trailer: Southland

Błąd, odsyła do filmu Richarda Kelly'ego Southland Tales....
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#3 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 23.02.2009 - |22:17|

Błąd, odsyła do filmu Richarda Kelly'ego Southland Tales....

Już poprawiłem i wywaliłem jak będę miał czas to wstawię poprawny :) . Dzięki za zauważenie błędu :)
  • 0

#4 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 25.03.2009 - |15:59|

Nowe promo : Klik
  • 0

#5 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 25.03.2009 - |18:37|

Zapowiada się całkiem ciekawy serial. Lubię seriale o pracy gliniarzy, pozatym już sam trailer pokazał jedną rzecz, a mianowicie że jadą w tym cholernym radiowozie, a nie siedzą w nim tylko i nałożone jest tło miasta. Nienawidzę takiego pasztetu. A takim właśnie syfem raczy nas, ostatnio NBC, ABC, i FOX. Widać że skąpią na kasie. Dlatego CBS, jest górą w większości seriali.
  • 0

#6 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 08.04.2009 - |12:44|

Jakoś nie jestem, ani po opisie, ani po trailerze zainteresowany kolejnym serialem o gliniarzach. Poczekam, na opinie po kilku odcinkach.
  • 0

#7 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 08.04.2009 - |15:48|

CBS to największy syf, N-te kolony kretyńskiego CSI. Technobełkot nie mający nic wspólnego z rzeczywistością.

ABC i N-te reality.

FOX jeszcze coś tam próbują rozrywkowego, co i tak pewnie dostanie CANCEL schodząc na psy

NBC produkcje ciut ambitniejsze od reszty ale i tak wszechobecny CANCEL.

Southland jeśli będzie w stanie być choćby mglistą namiastką Shield osiągnie jako taki akceptowalny poziom.

Możemy się tylko cieszyć że z wielkiej 4 serial robi właśnie NBC a CBS jest od tego jak najdalej.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#8 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.04.2009 - |22:43|

Nie wiem co mnie podkusiło by zobaczyć tego pilota, ale więcej mi się nie chce...
Co to ma być, reality show? czy serial? Kamera pracuje gorzej niż w reality - aktorzy kilka razy jakby wiedzieli o kamerze i patrzyli z boku, by zobaczyć partnera za nią :/ ale jej tam nie ma...

Ogólnie nic ciekawego. Sprawa dziewczynki - jak tylko Cyganie zaoferowali pomoc, to wiedziałem, że maja coś tym wspólnego - nie, to nie rasizm, tylko tak to kręcili.

Tak samo z przeszukaniem zatrzymanego - jakie to było oczywiste, że ma broń. Jakby się młody pomylił, czy coś, ale ta chamówa.

Plus za Michaela Cudlitz i tego co grał jego partnera - ino że za mało ich na ekranie - "Adam 12" był lepszy...

No i to wszystko - nie widziałeś - nie oglądaj.

#9 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 11.04.2009 - |01:12|

Po tym co przeczytałem to sobie podaruje obejrzenie tego odcinka. A myślałem ze będzie cos fajnego.
  • 0

#10 duMas

duMas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoBielsko-Biala /Monachium

Napisano 11.04.2009 - |07:19|

Obejrzałem i dziękuję za dalszy ciąg. W moim domku serial dostał cancela.
  • 0
Oglądam:
Eleventh Hour - 10/10
Ghost Whisperer - 8/10
House - 8/10
Two and a Half Men - 8/10
Sanctuary - 7/10
Medium - 7/10
Harpers Island - 5/10
Dollhouse - 6/10
Smallville - 4/10
Heroes - 4/10

#11 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 02.05.2009 - |10:20|

Zaskakująca nowina, choć wyniki oglądalności z tygodnia na tydzień maleją NBC podjęło decyzję o zakupienie 13 odcinków 2 sezonu: KLIK
  • 0

#12 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 04.05.2009 - |18:30|

Michael Cudlitz

A kogo on rzekomo w 'Life' grał ?

Po opisie z 1ego postu to mi się kojarzy z 'The beast'. Po obejrzeniu promo nie zachwyca.
  • 0

#13 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 04.05.2009 - |18:38|

Michael Cudlitz

A kogo on rzekomo w 'Life' grał ?

Dane z imdb:

Michael Cudlitz
"Life" .... Mark Rawls (3 episodes, 2007-2008)
- Did You Feel That? (2008) TV episode .... Mark Rawls
- Fill It Up (2007) TV episode .... Mark Rawls
- Pilot: Merit Badge (2007) TV episode .... Mark Rawls

#14 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 05.05.2009 - |09:29|

a nie lepiej powiedziec "Band of Brothers" Dołączona grafika
pewnie sporo osob to widzialo i na pewno go skojarzy Dołączona grafika

Użytkownik johnass edytował ten post 21.02.2012 - |13:43|

• 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#15 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 09.10.2009 - |08:36|

Serialu nie oglądam i raczej nie jest tutaj popularny, ale mała informacja dla zainteresowanych. Po pierwszym sezonie stacja NBC zamówiła drugi sezon i przed puszczeniem pierwszego odcinka drugiej serii skasowała serial :D. Jak dla mnie osobiście jest, to komedia, cyrk? Głupota ludzi pracujących w dużych stacjach poszerza się z roku na rok. NBC tłumaczy się tym, że po obejrzeniu kilku odcinków drugiego sezonu okazało się, że serial jest za mroczny i ciężki do ogólnokrajowej telewizji. Heh, jak dla mnie tłumaczenie wyssane z palca, nie przyznają, że serial jest za drogi i po co go kręcić skoro i tak splajtuje więc od razu cancel... Brak słów.

Tak jeszcze proszę niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego jest taka rozbieżność w jakości między serialami z kablówki, a z ogólnokrajowej telewizji? Teoretycznie powinno być chyba na odwrót, bo tam gdzie więcej kasy powinna uzyskiwać się lepsze wyniki. Wiem, że z takim Sons of Anarchy czy Breaking Bad nie startowano do ogólnokrajowych stacji, ale na pewno stać ogólnokrajowe stacje na dobre produkcje. Budżety seriali z ogólnokrajowych przewyższają budżety seriali z kablówki kilkukrotnie, a te drugie scenariusze mają 100x lepszą.

edit.
Tylko nie wyjeżdżajcie mi tutaj z Rome, Deadwood czy Band of Brothers, bo to były takie pojedyncze przypadki :D.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 09.10.2009 - |08:48|

• 0

#16 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.10.2009 - |08:41|

NBC tłumaczy się tym, że po obejrzeniu kilku odcinków drugiego sezonu okazało się, że serial jest za mroczny i ciężki do ogólnokrajowej telewizji. Heh, jak dla mnie tłumaczenie wyssane z palca, nie przyznają, że serial jest za drogi i po co go kręcić skoro i tak splajtuje więc od razu cancel... Brak słów.

A do mnie tłumaczenie NBC jak najbardziej przemawia. Tam jest taka cenzura że wszystko jest możliwe. Np. ostatni przypadek gdzie ABC nie zgodziło się aby jedna z bohaterek Desperate Housewives nawet wypowiedziała słowo "aborcja".
Zapewne normalnie serial ten emitowany byłby o godzinie 22:00. Ale 22:00 jest zajęta przez show Leno a na godzinę 21:00 faktycznie serial może być zbyt odważny jak na telewizję ogólnokrajową.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#17 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 09.10.2009 - |08:44|

NBC tłumaczy się tym, że po obejrzeniu kilku odcinków drugiego sezonu okazało się, że serial jest za mroczny i ciężki do ogólnokrajowej telewizji. Heh, jak dla mnie tłumaczenie wyssane z palca, nie przyznają, że serial jest za drogi i po co go kręcić skoro i tak splajtuje więc od razu cancel... Brak słów.

A do mnie tłumaczenie NBC jak najbardziej przemawia. Tam jest taka cenzura że wszystko jest możliwe. Np. ostatni przypadek gdzie ABC nie zgodziło się aby jedna z bohaterek Desperate Housewives nawet wypowiedziała słowo "aborcja".
Zapewne normalnie serial ten emitowany byłby o godzinie 22:00. Ale 22:00 jest zajęta przez show Leno a na godzinę 21:00 faktycznie serial może być zbyt odważny jak na telewizję ogólnokrajową.

No dobra, ale wiesz istnieje pewna różnica. Twórca Desperatek nie nakręcił tego o aborcji, tylko zapytał się władz stacji czy takie coś by przeszło. A tutaj, co? NBC przespało produkcję serialu, czy może twórca nie wiedział, co kręci i się zagalopował i zapomniał, że to nie przejdzie w ogólnokrajowej.
  • 0

#18 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.10.2009 - |09:09|

Faktycznie ktoś na etapie produkcji zaspał w tym temacie. Może zapomnieli że Leno zajmie godzinę 22:00 :lol: .

Użytkownik Pawel edytował ten post 09.10.2009 - |09:09|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#19 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 09.10.2009 - |17:49|

Nie bardzo rozumiem bo Rome, Deadwood czy Band of Brothers to kablówka więc wszystko się zgadza.
Fenomenalne seriale mogą zrobić tylko kablówki.

O poprawności politycznej dużych stacji szkoda gadać ale patrząc na to że Obama dostał Pokojowego Noba to nie ma się co dziwić.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#20 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 09.10.2009 - |19:25|

Nie bardzo rozumiem bo Rome, Deadwood czy Band of Brothers to kablówka więc wszystko się zgadza.
Fenomenalne seriale mogą zrobić tylko kablówki.

O poprawności politycznej dużych stacji szkoda gadać ale patrząc na to że Obama dostał Pokojowego Noba to nie ma się co dziwić.

Chodziło mi o to, że ktoś mógłby użyć argumentu przeciwko mojej wypowiedzi takiego, że serial typu Rome czy Deadwood miały kilkadziesiąt większy budżet od tych z ogólnokrajowej. Ale przeważnie seriale powstające na kablówce podejrzewam, że mają mniejsze budżety od tych z ogólnokrajowej.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych