great group costume, guys, but, uh... you spelled CSI wrong on your hats.
właśnie zrównałam się z aktualną emisją i jestem zachwycona całokształtem -- postaciami, głębią ich charakterów, fabułą, humorem, dopracowaniem rekwizytów [w czasie pokazowej autopsji, która miała wywołać wymioty u studentów, autentycznie prawie sama zwymiotowałam ;P] etc. etc.
pierwsze dwa sezony są mocno średnie, ale już w trzecim ncis nabiera przyzwoitych kształtów. im dalej w las, tym lepiej. przykład serialu, który rozkręca się powoli, ale jak już się rozkręci -- przyciąga i nie puszcza. PO-LE-CAM.
co to jest?
csi w klimatach us navy & usmc
ncis = agencja federalna w stanach zajmująca się prowadzeniem dochodzeń związanych z przestępstwami powiązanymi z marynarką i marines
o co w tym chodzi?
* jest sobie dzielna drużyna głównych bohaterów = ekipa śledcza z ncis
* ci dzielni agenci badają przestępstwa w schemacie 'zbrodnia tygodnia' [edit: i odwiedzają przy tym wiele fantastycznych miejsc, np. lotniskowce]
* w tle przewijają się większe wątki, trwające zazwyczaj sezon lub dwa, często pogłębiające zarysy postaci
* bohaterowie są naprawdę niesamowici -- znakomicie łączą w sobie realizm i totalny absurd. mieszanka ta owocuje fantastycznymi tekstami i zachowaniami -- jak już zaczyna się komedia, to naprawdę na całego ;D
kto tam gra?
* Mark Harmon - Leroy Jethro Gibbs
* Michael Weatherly - Anthony „Tony“ DiNozzo
* Sasha Alexander - Caitlin „Kate“ Todd
* Pauley Perrette - Abby Sciuto
* David McCallum - Dr. Donald „Ducky“ Mallard
* Sean Murray - Timothy „Tim“ McGee
* Cote de Pablo - Ziva David
* Lauren Holly - Jenny Shepard
* Rocky Carroll - Leon Vance
plus sporo znanych twarzy w rolach pobocznych -- choćby OBIE dr weir ze stargate, z czego jedna, ta lepsza, przewijała się przez ekran całkiem często ;P. castiel z supernatural, czyli misha collins, też miał guesta -- ku mojej olbrzymiej radości.
ach, jesli ktoś szukałby pilota, musi się cofnąć do innego serialu -- pamiętacie z tvp1 'jag: wojskowe biuro śledcze'? odcinki 8x20 i 8x21 [icequeen / meltdown] są pilotem ncis.
jeśli wierzyć plotkom, wkrótce ncis może się dorobić własnego potomka, spin-offa spin-offa ;P..
Użytkownik katja edytował ten post 22.02.2009 - |19:51|

Logowanie »