Skocz do zawartości

Zdjęcie

Harper's Island

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
284 odpowiedzi w tym temacie

#1 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 21.02.2009 - |20:30|

Zastanawiam się jaki ten serial wypadnie, bo zapowiada się interesująco: Fabuła w wielkim skrócie brzmi następująco:

Serial opowie o gościach pewnego wesela, którzy zaczynają ginąć w tajemniczych okolicznościach. Wesele odbywa się na wyspie, której nikt nie może opuścić. Wszyscy są podejrzani i każdy może zginąć. "Harper's Island" nie będzie tylko serialem telewizyjnym. Jego twórcy podpisali kontrakt z wytwórnią EQAL, która stoi za takimi internetowymi hitami jak "lonelygirl15", "KateModern" czy "Lg15" . Na podstawie scenariusza "Harper's Island" powstanie serial internetowy opowiedziany z perspektywy uczestników wydarzeń.

Serial składać się ma z 13 godzinnych epizodów. Emisję zaplanowano na 9 kwietnia. W jednej z ról występuje Katie Cassidy, głównie znana nam jako Ruby z trzeciego sezonu "Supernatural" jak i Cameron Richardson z "Point Pleasant", Gina Holden "Flash Gordon", Richard Burgi z "Desperate Housewives", Christopher Gorham "Ugly Betty".
Producentem wykonawczym jest Jon Turteltaub, odpowiedzialny za stworzenie "Jericho".

Zwiastun: Harpers Island

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |12:00|

• 1

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.02.2009 - |21:00|

Oj zwiastun mi się spodobał to trzeba będzie się przyjrzeć bliżej temu serialowi bo zapowiada się ciekawie.
Zamknięta społeczność wyspy, każdy jest podejrzany i jak widać w zwiastunie wiele się dzieje więc może być wart oglądania zresztą to tylko 13 odcinków.
A czy ja dobrze dojrzałem szeryf który mówi "nikt nie opuści wyspy" to nie jest czasem doktorek z SG-1 ?
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#3 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 21.02.2009 - |21:03|

A czy ja dobrze dojrzałem szeryf który mówi "nikt nie opuści wyspy" to nie jest czasem doktorek z SG-1 ?

Być może, ale nie zwróciłem na to uwagi, z ciekawości nawet luknę ponownie :)
  • 0

#4 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 21.02.2009 - |21:54|

Tak to na pewno Bill Dow czyli Bill Lee z Stargate.

A co do samego serialu, zapowiada się interesująco.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#5 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 21.02.2009 - |23:20|

Bodajże Kristin z TVGuide, czy jakiś inny dziennikarz serialowy powiedział, że obejrzał pilota i HI jest wyjątkowo słabe... Cóż, mam nadzieję, że mi akurat się spodoba, bo to jedyna nowość, jaką będę oglądał.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#6 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 22.02.2009 - |13:49|

Bodajże Kristin z TVGuide, czy jakiś inny dziennikarz serialowy powiedział, że obejrzał pilota i HI jest wyjątkowo słabe

Tylko zastanawiam się czy jest jakikolwiek sens wierzyć w wypowiedź wyżej wymienionego dziennikarza. To kwestia gustu i specyfikacji zainteresowań danego człowieka. Okażę się dopiero 9 kwietnia w czwartkowy wieczór czy miał rację czy też się mylił. A do tego czasu pozostało nam przeszło półtora miesiąca.
  • 0

#7 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.02.2009 - |13:59|

Ewentualnie po tych pokazach testowych mają jeszcze czas na poprawienie niedoróbek.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#8 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 23.02.2009 - |17:56|

Mam nadzieję, że będzie ciekawy, bo całkiem fajnie się zapowiada.

Nie wiem jak Wam, ale gdy ujrzałem to jezioro i ofiarę na brzegu od razu przyszło na myśl "Twin Peaks" Lyncha i sceneria w której została znaleziona Laura Palmer.
  • 0

#9 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 24.02.2009 - |16:00|

Po zwiastunie mówie, że serial zapowiada się świetnie!!! Na pewno będę go oglądał! Polecam
  • 0

#10 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 24.02.2009 - |23:58|

Link do proma : Harpers Island
  • 0

#11 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 18.03.2009 - |06:30|

Promo - Harpers Island
  • 0

#12 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 26.03.2009 - |15:12|

Kolejny zwiastun (tym razem nieco krótszy, ale równie dynamiczny jak pozostałe): Link

Do premiery pozostały dwa tygodnie. Klimat grozy w zwiastunach da się uchwycić, oby podobnie było w serialu. Już nie mogę sie doczekać. Oby to był hit końcówki sezonu 08/09 ;)
  • 0

#13 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.04.2009 - |13:01|

Pierwszy odcinek obejrzany.
Pierwsze skojarzenie tematyczne to z filmami "Scream".
Czyli mamy zebrane znane motywy [z nazwę to ogólnie thrillerów] w jednym miejscu i podlane nowym sosem i teraz zależy jak to jest zrobione to się może podobać albo nie.
Mamy więc, starą masakrę, nowe morderstwo, również trochę starszych osób [ale mało co pokazywanych] i sporo "laseczek & młodzieńców" ;) [w końcu to ślub młodych ludzi] i po ilości zajmowanego czasu antenowego widać, że to na nich skupi się akcja. A jak wiemy z thrillerów laski i napaleni młodzieńcy giną dosyć szybko. :P

Pierwszy odcinek to jak zwykle przedstawienie bohaterów i miejsca w którym jak wiemy z pierwszego postu uczestniczy wesela zorganizowanego na wyspie zaczną ginąć.
Jako, że mamy trochę tych postaci więc akcja nie rusza tak odrazu do przodu bo w końcu musimy poznać trochę twarzy.
W każdym razie już w pierwszym odcinku giną 2 osoby. Z czego pierwsza może w niezbyt przyjemny sposób ale jako, że nawet nie zdążyliśmy się z nią zapoznać to jakoś mało nas "rusza".
O tyle druga która zginie już na wyspie i spodziewamy się tego w kilku momentach jest dla mnie zaskakująca bo obstawiałem
Spoiler
, co jak dla mnie jest na plus.
A całe przyjęcie weselne jeszcze się nawet nie zaczęło bo goście praktycznie dopiero co zostają rozlokowani w hotelu na wyspie.
Dodać trzeba ,że wyspa ma mroczną przeszłość choć nie tak odległą o czym informują nas napisy na początku odcinka ale to już sami zobaczycie. Trzeba przyznać, że to drzewo wyglądało dosyć upiornie.
Zastanawia mnie jeszcze ta mała pokręcona dziewczynka która przypalała ślimaka czy weszła do rodziców do sypialni w nocy i kim jest jej "przyjaciel" ?
No i chyba możemy już zacząć typować zabójcę/zabójców ?

Całość jest może nie całkiem w stylu "poważnego" Supernaturala ale jak dla mnie to te 40 minut zleciało bardzo szybko więc powiem krótko będę oglądał zresztą to tylko 13 odcinków o ile się nic nie zmieniło.

Teraz co do aktorów. Całkiem fajnie ich dobrali.
Mamy tu kilka nowych twarzy jak i znanych twarzy z innych seriali, jak choćby Bobby [tutaj jako szeryf] i Ruby [w ciemnych włosach panna młoda] z Supernaturala. Resztę możecie sami sprawdzić na stronie.

Harper's Island ---> http://www.cbs.com/p...harpers_island/

Swoją drogą bardzo fajnie określili osoby w zakładce Characters - "Czarna owca" , "Flirciara" , "Samotna" nie mówiąc już o zdjęciach jakie tam umieścili.
No a na koniec trzeba wspomnieć o konkursie z tej strony czyli "Picking Your Victim" [Wybierz swoją ofiarę]. :D

http://www.watchharpersisland.com/

ps. bym zapomniał bardzo podoba mi się pod koniec czołówki dziecięcy głos mówiący "jeden po drugim" .... w domyśle .... będą ginąć. :ph34r:

Harper's Island w Telewizji Nowej Generacji N ---> http://primetime.blo...eneracji-N.html

Użytkownik biku1 edytował ten post 10.04.2009 - |14:01|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#14 michelangelo

michelangelo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 10.04.2009 - |20:06|

Może przesadzę, ale widzę w tym serialu zadatki na naprawdę porządny thriller. Są intrygi, morderstwa, główna i poboczne zagadki. Fajne dziewczyny, z którymi pewnie przyjdzie się nam stopniowo żegnać ze względu na to, że postaci jest sporo, a odcinków jedynie trzynaście. Trzeba więc masowo eliminować całe towarzystwo :-)

Na początek dam za pilota 5/6. Na showtv powstał już też opis odcinka, można ocenić. Link -> http://showtv.pl/news_item_1809.htm
  • 0

#15 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.04.2009 - |20:49|

"Harper's Island" zadebiutował na poziomie 10.49 mln --> http://showtv.pl/news_item_1808.htm

Może przesadzę, ale widzę w tym serialu zadatki na naprawdę porządny thriller. ............ Trzeba więc masowo eliminować całe towarzystwo :-)

Też mam taką nadzieję, no i właśnie wygląda, że nie powinniśmy się nudzić przez te 13 odcinków. :)

Tak w sumie to o tym nie wspominałem ale w stosunku do zeszłorocznej reklamówki tego serialu to część aktorów została wymieniona.

Użytkownik biku1 edytował ten post 10.04.2009 - |20:52|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#16 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 11.04.2009 - |09:11|

WOW. Naprawdę tego się nie spodziewałem... Może nie ma takiego klimatu jak pierwszy sezon Supernaturala, ale w końcu to jest CBS, na ogólnokrajową stację i tak jest super. Trzyma w napięciu, świetna historia, czegoś takiego jeszcze (w serialach) nie było, a przynajmniej ja nie widziałem :D.

Dołączona grafika

Katie Cassidy jako blondynka jest hoooooooot. Jako brunetka hoooooooooooooooot as heeeeeeeeeell! 'Was I loud?' - padłem :D.

Użytkownik Rydzu_SSJ edytował ten post 19.04.2009 - |10:22|

• 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#17 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 11.04.2009 - |17:25|

Nie zawiodłem się na szczęście na Harper's Island - wyglądało smakowicie i interesująco na zwiastunach i tak jest. Pilot to rzecz jasna zapoznanie się z bohaterami - żaden z nich nie jest niewiniątkiem (o czym twórcy nie omieszkali poinformować, próbując pewnie zmylić widów). Oczywiście można już się bawić w zgadywanie zabójcy...ale równie ciekawe moim zdaniem będzie też zgadywanie kolejnych ofiar.

Jeżeli poziom z pilota się utrzyma, lub wzrośnie czeka nas jeszcze 12 odcinków emocjonującej rozrywki. Polecam!
  • 0

#18 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 11.04.2009 - |17:48|

Katie Cassidy jako blondynka jest hoooooooot. Jako brunetka hoooooooooooooooot as heeeeeeeeeell! 'Was I loud?' - padłem :D.

W pełni się zgadam:P

Ja się wyłamię i powiem, że mi się nie podoba.

Jedyny plus jest powyżej.
Reszta jest tak nudna, że brak mi słów. Po wszystkich materiałach promocyjnych nakręciłem się za bardzo. Wątpię żebym obejrzał kolejny odcinek. Nawet mi się więcej nie chce pisać:(
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#19 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 12.04.2009 - |11:08|

@up
Pierwszy odcinek to zapoznanie z bohaterami więc nie ma sensu go tak szybko skreślać.

Zostało rozpoczętych kilka ciekawych wątków, intryg (killer, dziewczynka, Hunter vs. Henry). Powinno być dobrze.

Wkurza mnie jedynie, że wszyscy bohaterowie wyglądają jak z 90210... Tacy cukierkowi, odpicowani. Zbyt sztuczne jak dla mnie. Hmmm choć w sumie ładnie się ogląda takie lasencje... mniam... Mimo wszystko.... trochę przesadzili z tą obsadą. :P Rozumiem gości weselnych, ale ci faceci z przystani i ta barmanka... No bez przesady.
  • 0

#20 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 12.04.2009 - |13:21|

Właśnie takiego serialu mi brakowało - porządnego zabójczego kryminału. Widzę w nim parę wątków, jakby wziętych od Agathy Christie ;) (co jest zaletą oczywiście :D ) Z niecierpliwością czekam na następne ogcinki :)
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych