Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hung

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#1 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 11.02.2009 - |15:44|

Ostatnio przeglądając nowości natrafiłem na dość ciekawa produkcję, którą planuje się wyemitować w okolicach czerwca.

Anne Heche, znana m.in. z "Psychola" Gusa Van Santa (niezbyt udanego remaku "Psychozy"), serialu ''Men In Trees'' i z faktu, że nie ma zahamowań i chętnie rozbiera się przed kamerami, wystąpi w przygotowywanym przez HBO serialu "Hung". Ale to nie koniec ciekawostek.

"Hung" ma być mroczną komedią o dość intensywnym zabarwieniu erotycznym. Główną rolę Ray'a, (ekhem) szczodrze obdarzonego przez los mężczyzny zagra Thomas Jane. Ray pracuje w ogólniaku jako trener piłkarski i nie wiedzie mu się w życiu. Jest rozwiedziony, ma za sobą udaną karierę sportową, po której obecnie pozostało tylko wspomnienie. Wszystko się zmienia, kiedy Ray orientuje się, że mógłby całkiem nieźle wykorzystać swoje "fizyczne walory". Heche wciela się w trenerkę koszykówki i byłą żonę Ray'a (obecnie w nowym związku).

Serial wyreżyseruje nie byle kto, bo człowiek mający w dorobku takie filmy jak np. "Bezdroża": Alexander Payne. Pierwszy sezon składał się będzie z dziesięciu odcinków. "Hung" zadebiutuje w czerwcu.

Tak patrząc trzeźwo, to widać, że HBO pozazdrościło Showtime "Californication ". Ciekawe jednak jakie to będzie, ale zapowiada się ciekawie.
  • 0

#2 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 11.02.2009 - |15:52|

No, no czytałem o tym rano i też "Californication" przyszło mi na myśl. Poczekamy, zobaczymy, może luźny serial w sam raz na wakacje będzie ;).
  • 0

#3 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 11.02.2009 - |16:15|

To poprostu nie może być kicha, jak na trzepoczącej fladze, jest napis HBO. Im poprostu bardzo żadko zdarza się słaby serial, albo kasują jakiś bo mają nie pokolei w głowie, przykładem może być fantastyczny "Over there".
Czekam z niecierpliwością, tymbardziej że jestem świeżo po true blood, które mnie zauroczyło, jak ten wampirzy soczek :lol:
  • 0

#4 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.02.2009 - |16:27|

Pierwsze informacje o tym serialu pojawiły się już w maju zeszłego roku. Od razu "pachniało" mi odpowiedzią HBO na Californication z Showtime. W każdym razie z niecierpliwością czekam na ten serial.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#5 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 17.05.2009 - |15:46|

Pierwszy zwiastun - jak dla mnie jak na razie nic specjalnego, mam nadzieję, że inne będą się prezentowały lepiej.
  • 0

#6 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 29.06.2009 - |12:04|

Podobało mi się. :) Obawiałem się, że będzie to kopia Californication, ale nic z tych rzeczy. Serial bardziej nastawiony na dramat i jedyne co ma wspólnego z produkcją Showtime to seks (i syn goth :P).

Główny bohater przypadł mi do gustu, ładnie zawiązali akcję.
Sceny, które utkwiły mi w pamięci: moment zapalenia się domu (kapitalnie to zrobili), przedstawienie za pomocą kontrastu żony głównego bohatera, żuczek oraz Big Donnie :D

Dobra gra aktorska, przyjemna muzyczka, humor - idealny serial na wakacje. Jedyne co odstrasza to 'pani alfons'... Brrrr...
  • 0

#7 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 29.06.2009 - |14:03|

Mnie też się nawet podobał pilot. Niezła gra aktorska i od razu da się polubić głównego bohatera (w przeciwieństwie do Nurse Jackie :P).
Jeśli ten początek to było intro, to takie trochę dziwne. Dobra praca kamery i nakreślenie wątków, mam nadzieję, że zostanie to utrzymane w kolejnych odcinkach. Trafiło się kilka pojedynczych dłużyzn, ale do przełknięcia. Hah, Big Donnie rulez! :P. Jestem na tak, i obejrzę kolejne odcinki. Nie jest to kopia Californication, mamy raczej do czynienia z dramatem, ale liczę, że w kolejnych odcinkach będzie więcej komicznych sytuacji z klientkami (może i klient się trafi, ciekawie by było :lol:). Po pierwszym odcinku jest dobrze.

scena jak Ray zaczął wpisywać hasła do wyszukiwarki rozłożyła mnie na łopatki.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 29.06.2009 - |16:20|

• 0

#8 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 29.06.2009 - |18:25|

Ciekawie się zapowiada, zgadzam się z przedmówcami że nie jest to kopia Californication czego chyba większość się obawiała. Jest to bardziej dramat, ale trzeba przyznać że jest kilka momentów prześmiesznych.

Generalnie dam szansę kolejnym odcinkom, bo potencjał ten serial ma.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#9 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.07.2009 - |18:47|

Wreszcie jakaś porządna nowość, oczywiście kablówka a ściślej mówiąc powracające do formy HBO.
Serial ma potencjał, przyszłość i bardzo dobrze obsadzoną główną rolę.
Także opowieść jest interesująco prowadzona.

Zdecydowanie na TAK
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#10 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 01.07.2009 - |21:27|

Pilot mógłby być lepszy, zbytnio nie zachęca do dalszego oglądania, facet wydaję się z lekka niezbyt ogarnięty. Mam nadzieje że będzie to coś więcej niż serial o nieudaczniku kretynie z wielkim wackiem.
  • 0

#11 Asturas

Asturas

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 95 postów
  • MiastoRovaniemi

Napisano 02.07.2009 - |09:01|

Spodobał mi się. To znaczy nie ma szału, za pilota daję 7/10, ale wystarczająco dużo żeby oglądać dalej. Zobaczymy co z tego będzie.
  • 0
Najlepszy serial? Chyba nie da się udzielić odpowiedzi.
-------
Mój blog
z33k.com

#12 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.07.2009 - |21:44|

To i ja coś napiszę podsumowującego pierwszy odcinek.

Koszmar, dawno już mi się tak oglądanie nie dłużyło jak ten odcinek.
Jak na razie to skutecznie mnie zniechęciło do następnych , choć dam jeszcze jedną szansę bo lubię aktora TJ grającego główną rolę i wypada zobaczyć coś więcej niż pilota aby ocenić serial.
W każdym razie zmarnowane, zmęczone 43 minuty.

Nie wiem może serial by się sprawdził ze swoją narracją w zimę ale w okresie letnim wybitnie przygnębiający i żadna "flaga HBO" tu nie pomoże. :(
Główny bohater, przez cały odcinek ma dorzucane po kolejnej cegiełce nieszczęść a do tego mimo iż sympatyczny to jest coraz bardziej żałosny.
Żona go zostawiła dla lekarza, dzieci olały, ma nędzną pracę i do tego jedyna osoba która z nim gada to świrnięta nimfomanka niespełniona poetka która zostaje jego alfonsem. Ani to śmieszne ani ciekawe.
I wszystko to ma uzasadniać jego decyzje ,że zaczął zarabiać za pomocą swojego dużego wacka.
Jedyna jak dla mnie ciekawa scena to wtedy kiedy u tego naciągacza od milionerów ma powiedzieć co jest jego atutem w biznesie i jaki ma na niego pomysł. Cała reszta to mniej lub bardziej większe dołowanie.

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.07.2009 - |22:00|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#13 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 13.07.2009 - |08:40|

Mnie też jakoś nie przekonał pilot tego serialu. Może czas przy nim mi się nie dłużył, ale spodziewałem się czegoś lepszego. Było kilka śmiesznych momentów ale to za mało. Ani to komedia, ani jakiś porządny dramat, ani nawet komediodramat, choć do tego gatunku chyba będzie najbliżej temu serialowi. Ale trudno oceniać po tym pilocie, bo był taki naprawdę nijaki.

Na tę chwilę nie mam ochoty na kolejne odcinki. Jednak na pewno jeszcze z jeden, dwa odcinki obejrzę. Już przy serialu Mental też po pilocie nie miałem ochoty na więcej, ale obejrzałem kolejne dwa odcinki i się wciągnąłem więc i może tutaj tak będzie.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#14 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 13.07.2009 - |09:39|

Drugi odcinek średni. Raptem kilka śmiesznych kwestii i pierwsza wizyta domowa, której przebieg był do przewidzenia. Nic mnie zaskoczyło, oglądałem bez większego entuzjazmu. Mimo wszystko jeszcze go nie kasuję, ale podobnie jak biku - tylko z powodu Jane'a.

Użytkownik Rufusik edytował ten post 13.07.2009 - |09:40|

• 0

#15 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 13.07.2009 - |10:20|

Także podzielam zdanie, że odcinek był średni. Nie bardzo wiem do jakiego gatunku zaliczyć ten serial. Niby komedio-dramat, ale w tym odcinku z dramatu niby nic nie było, a komediowych rzeczy też nie za bardzo. Wszystko zależy od tego jak teraz będą wyglądać te "wizyty domowe" :P.
Ja tam będę oglądać ten serial do końca, bo z tego co mi się wydaje to ma być 10 odcinków pierwszego sezonu, a odcinki po 30 min. więc wielka strata czasu to nie będzie.

Chyba, że to zaliczać jako zwykłą obyczajówkę.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 13.07.2009 - |10:38|

• 0

#16 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 14.07.2009 - |22:42|

Ja zostane przy tym serialu , zbyt bardzo lubie glownego aktora z jego poprzednich rol =].
  • 0

#17 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 15.07.2009 - |08:44|

Ja zostane przy tym serialu , zbyt bardzo lubie glownego aktora z jego poprzednich rol =].

Prawda, świetnie dobrali aktora do roli Ray'a.
  • 0

#18 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 16.07.2009 - |22:05|

Średni odcinek a zważywszy że nadają to tuż po swoim największym hicie czyli True Blood to należało zainwestować w scenarzystów bo główny aktor dobrany znakomicie tyle że trzeba dać co mu zagrać.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#19 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 20.07.2009 - |11:57|

Trzeciego odcinka nawet nie bronię. Po prostu słaby. Nie rozumiem po co sobie scenarzyści rzucają kłody pod nogi. Wątek eks-żony i dzieciaków - nudy. Kobieta od ciuchów mówi, że nie da jej listy kobiet, nagle na koniec odcinka jej daje, ot tak. Jakby nie mogli od razu ruszyć z akcją, tylko akcja o [beeep]e maryny :P. Na końcu z tymi ciastkami, a już myślałem, że tam sąsiad otworzy ciastko i będzie coś w stylu "Go [cenzura!] yourself" :lol:, a tutaj mnie jednak zaskoczyli i Ray zaczyna doceniać kobiety. Mam nadzieję, że w następnym odcinku akcja ruszy ostro do przodu bo na razie to wieje nudą.
  • 0

#20 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 21.07.2009 - |11:42|

Pilot smakowity. Czy zauważył ktoś, że Ray w rozmowach z Tanyą zachowuje się prawie jak Sawyer z Lostów?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych