Skocz do zawartości

Zdjęcie

Scrubs

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 28.12.2008 - |18:28|

Witam serdecznie.
Bardzo się zdziwiłem, że nie ma tutaj topicu poświęconego temu serialowi. No chyba że coś 'szukajka' szwankuje...

Tak czy siak, wielkimi krokami zbliża się niestety ostatni już, ósmy sezon Scrubsów. Muszę powiedzieć, że jest to najlepszy serial komediowy jaki do tej pory widziałem. A trochę już ich widziałem...

Świetna obsada, genialne teksty bohaterów i połączenie komedii z poważnymi sprawami moralnymi (ciężko mi to nazwać).

Gdzieś ktoś pisał że o niebo lepszy od tego jest HIMYM. Nie zgodzę się. "How I Met..." owszem jest śmieszny, ale tylko dzięki jednej postaci - Barney.
Natomiast w "Hoży Doktorzy" (Polacy gorzej tego nie mogli przetłumaczyć <_< ) praktycznie każdy bohater ma coś w sobie śmiesznego i oryginalnego. Cox, Kelso, Turk, JD, Woźny, Ted, Todd...

I może jeszcze słów kilka o 8 sezonie:
*zapowiadanych jest 19 docinków
*po zakończeniu z serialu odchodzą: Zach Braff (J.D.), Judy Reyes (Carla), Bill Lawrence (producent)
*w pierwszych 3 odcinkach gościnnie zobaczymy Courtney Cox w roli szefowej oddziału
*kilka sneek peaków
*pierwsze 5 minut 8x01

Zachęcam do dyskusji ;)

Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |19:36|

• 0

#2 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 28.12.2008 - |18:42|

Niedawno z okazji dużej ilości wolnego czasu zacząłem oglądać. Jestem dopiero pod koniec pierwszego sezonu i faktycznie jest rewelacyjny. Gdyby nie moja niska tolerancja na długie sesje serialowe to łyknąłbym go w tydzień ;)
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#3 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 28.12.2008 - |19:55|

Serial jest faktycznie rewelacyjny. A mówię to jako fan House'a. To jednak dwa zupełnie inne seriale, Scrubs to typowa komedia. I to bardzo, bardzo dobra. Zdecydowanie zaliczam się do grona fanów :)
  • 0
Dołączona grafika

#4 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 31.12.2008 - |16:56|

Dla mnie Scrubs to prawdziwy klasyk jeśli chodzi o komedie, doktor Cox jego "urocza" żona, dozorca i drużyna mózgowia, Ted i jego trupa, wszędobylska Carla, JD i jego fantazje to wspaniała rozrywka i kupa śmiechu, serial bardzo przypomina równie wysmienity Drew Carey Show i jak dla mnie jest jednak wyraźnie lepszy od królującego na tym forum HIMYM.
  • 0

#5 KubaSz

KubaSz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 01.01.2009 - |20:54|

Hah, czytam was od dawna, ale dopiero temat o moim ulubionym 'Scrubs' skłonił mnie do założenia konta. Idealny serial komediowy - oni wszyscy są świetni! Serial poznałem oczywiście na Comedy Central i szybko stał się moim ulubionym serialem, tyle że nie mogłem oglądać go zbyt regularnie. Więc, teraz ściągam sobie go od początku z Internetu.

Jedyne co mnie martwi, to fakt, że jest chęć kontynuowania serialu bez Carli, scenarzysty i (co najgorsze!) głównego bohatera J.D. To tak, jakby chciali robić House'a bez House'a albo 'Przyjaciół' bez któregokolwiek z nich. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, a skoro już koniecznie chcą kontynuować, to dalszym ciągiem będzie spin - off, a nie przygody Turka bez Carli i Elliot bez J.D.

Co do porównania z HIMYM... Obydwa seriale są całkiem różne - HIMYM bliżej chyba do 'Friends' niz 'Scrubs'. Ale 'Scrubs' stał się nieodłączną częścią mojego życia, mam daydreams jak J.D. i z mych ust wylewają się szydercze słowotoki jak u Cox'a ;) Czasem mam wrażenie, ze w ogóle zachowuję się jak J.D. ;)

Mam nadzieję, że w związku z nadchodzącym sezonem, fanów znajdzie się więcej niż w temacie o HIMYM i na forum nie będzie już królował ww. serial :lol: Myślę, że jest to możliwe też dzięki gościnnemu udziałowi Courtney Cox - she's smokin' hot!
  • 0

#6 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 01.01.2009 - |22:14|

Mam nadzieję, że w związku z nadchodzącym sezonem, fanów znajdzie się więcej niż w temacie o HIMYM i na forum nie będzie już królował ww. serial :lol: Myślę, że jest to możliwe też dzięki gościnnemu udziałowi Courtney Cox - she's smokin' hot!

Masz na myśli to.
Ja osobiście nie mogę oczekać się odcinka 8x05:
Posted Image

Użytkownik Krusty edytował ten post 01.01.2009 - |22:16|

• 0

#7 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 03.01.2009 - |19:35|

Pojawił się pierwszy web epizod Scrubs - Interns, bardzo fajny polecam.
  • 0

#8 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 03.01.2009 - |21:23|

Świetna obsada, genialne teksty bohaterów i połączenie komedii z poważnymi sprawami moralnymi (ciężko mi to nazwać).

Czyli jak każdy dobry serial komediowy :D.

Gdzieś ktoś pisał że o niebo lepszy od tego jest HIMYM. Nie zgodzę się. "How I Met..." owszem jest śmieszny, ale tylko dzięki jednej postaci - Barney.

Może tak było w pierwszym sezonie, kiedy serial się rozkręcał, teraz jest już zupełnie inaczej... Każda z postaci nas rozśmiesza (nawet Robin, która w pierwszym sezonie się nie wyróżniała zbytnio.)

A tak poza tym to serial zupełnie różny od HIMYM, nie jest tradycyjnym sitcomem, także trudno je dosyć porównywać. Prezentują też trochę inny typ humoru... Ogólnie to Scrubs mi się podobają, ale nie zakochałem się, są lepsze seriale.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#9 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 03.01.2009 - |22:30|

Czyli jak każdy dobry serial komediowy :D.

Powiedzmy że się zgodze :P

Może tak było w pierwszym sezonie, kiedy serial się rozkręcał, teraz jest już zupełnie inaczej... Każda z postaci nas rozśmiesza (nawet Robin, która w pierwszym sezonie się nie wyróżniała zbytnio.)

No tu już kwestia gustu. Dla mnie śmieszny jest tylko Barney, a widziałem całe 4 sezony. Wręcz wydaje mi się że im dalej tym mniej humoru...

A tak poza tym to serial zupełnie różny od HIMYM, nie jest tradycyjnym sitcomem, także trudno je dosyć porównywać. Prezentują też trochę inny typ humoru... Ogólnie to Scrubs mi się podobają, ale nie zakochałem się, są lepsze seriale.

Racja. Wspomniałem o HIMYM bo gdzieś tu na forum czytałem porównanie tych dwóch seriali i chciałem trochę zdementować co napisał autor tematego postu :P Ale mniejsza z tym...

Co do Scrubs: Interns. Śmierdzi tu jakimś spin-offem. Co więcej, widziałem ostatnio wywiad z 'Turkiem' który powiedział że niekoniecznie zakończą serial po 8 sezonie, ekipa niby coś tam kombinuje nad dalszym ciągiem. Ale raczej powiedział to tak w żartach.
Dla mnie to ciut naciągany pomysł...

A "Stażyści" całkiem spoko. Ciekawe charakterki.

Stawiam piwo temu który wie skąd ściągnąć ten pierwszy odcinek w takiej jakości jak na stronie ABC. Jak coś PW.
  • 0

#10 KubaSz

KubaSz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 03.01.2009 - |23:53|

Na YouTube można już znaleźć chyba wszystkie sceny z pierwszego odcinka :rolleyes: Z t ego co widzę, to zapowiada się całkiem nieźle. Są też fragmenty wyczekiwanego odcinka nr 5 z Elmo ;) A dwa nowe odcinki już w środę! Czy orientuje się ktoś, czy 'Scrubs' będą na bieżąco tłumaczeni?

Co do webizodów... Może chcą zobaczyć jak przyjmą się nowe postaci i na tej podstawie stworzyć spin-off?

Pozdrawiam, Kuba
  • 0

#11 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 04.01.2009 - |00:00|

Czy orientuje się ktoś, czy 'Scrubs' będą na bieżąco tłumaczeni?

Tak. Już na N24 dałem info że będę tłumaczył na bieżąco i jak najszybciej się da. Pierwsze 5 minut 8x01 mam już przetłumaczone (ale nie całe bo to ze słuchu ;) )

Co do webizodów... Może chcą zobaczyć jak przyjmą się nowe postaci i na tej podstawie stworzyć spin-off?

Tak też podejrzewam.

Użytkownik Rufusik edytował ten post 04.01.2009 - |00:02|

• 0

#12 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 04.01.2009 - |00:20|

Ja myślę że trzeba by się jakoś zorganizować i przetłumaczyć wcześniejsze sezony bo ripy z comedy central są i angielskie napisy też, więc można się pokusić by usprawnić tłumacznie comedy central, które jest spoko ale czasami troche przeinacza żarty.

Użytkownik Krusty edytował ten post 04.01.2009 - |00:21|

• 0

#13 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 04.01.2009 - |00:24|

Przecież do każdego odcinka są już zrobione napy. Z tymże nie ma ich na N24 tylko na innym serwisie. ;)
  • 0

#14 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 04.01.2009 - |00:53|

Jak szukałem ostatnio do dvdripów to jakoś nie znalazłem... no po za tą paczką na rapidshare.
  • 0

#15 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 04.01.2009 - |10:16|

Oglądam właśnie 4 sezon i napisy brałem z napi, ale sporo ma skopane synchro. I od większości 'tłumaczeń' aż głowa boli :P
  • 0

#16 KubaSz

KubaSz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 04.01.2009 - |11:11|

Tłumaczenie sezonów 5, 6 i 7 - jest prześwietne! Jeśli Rufusik je robił, to gratuluję. Teraz zacząłem oglądać czwarty sezon i na razie jest tak sobie. Najbardziej irytujący jest brak kursywy dla rozróżnienia myśli J.D. i tego co mówi naprawdę ;) Ale w sumie nie potrzebuję napisów do oglądania, korzystam z nich, bo boję się, że stracę jakiś ważny żart ;)

Na NapiProjekt można znaleźć napisy do wszystkiego przecież ;)
  • 0

#17 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 04.01.2009 - |13:21|

Gorszego serialu chyba nie oglądałam. :>
  • 0

#18 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 04.01.2009 - |13:47|

Napisy do 4 sezonu faktycznie są fatalne.

Jeśli Rufusik je robił, to gratuluję.

Nie ja :P

A dla tych co nie bardzo 'kumają' Scrubs Interns, przygotowałem wersję z napisami.
LINK YOUTUBE
Ale youtube obniża jakość filmów... :angry:
  • 0

#19 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 04.01.2009 - |17:35|

Gorszego serialu chyba nie oglądałam. :>

Prowokator? :D

LINK YOUTUBE
Ale youtube obniża jakość filmów...

Napisy o niebo lepsze od tej wielokrotnej porażki z czwartego sezonu :P Widziałem parę błędów, ale uspokoiłeś mnie ;)
PS. Nie zapomnę takich kwiatków z tłumaczeń czwartego sezonu jak na przykład
"he is a pain in the ass" => "gościa tyłek ucierpi"
  • 0

#20 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 04.01.2009 - |19:27|

Hehe :)
Sam myślałem nad tym, żeby porobić napisy do Scrubsów, ale głupio tak zaczynać od ósmego sezonu :P
Chociaż w sumie do House'a też zaczynałem od czwartego hehe
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych