Skocz do zawartości

Zdjęcie

Garfield: The Movie (2004)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 31.07.2004 - |17:55|

Każdy zna tego koteczka,a może lepiej leniucha :D Kreskówka była naprawdę niezła,a co do filmu??Fatalny,żeby nie powiedzieć beznadzieja.Ogromny zawód na całej linii.Niespełna 70 minut jakiegos tam filmiku.Ja osobiscie usmialem się tylko raz.Akcja przy teledysku Hey Mama,gdy Oddy i Garfield sobie tańczyli :D A tak??Głupawa fabuła :/ Może druga częsc będzie lepsza???
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#2 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.08.2004 - |13:06|

komiksy rzadza!!!
  • 0

#3 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 01.09.2004 - |07:19|

Bleh... marny film, tandetnie "uwolnione" tłumaczenie (kto dziś wie, co to NRD?), ale animacja doskonała i muza też OK. Chyba sobie kupię płytkę... Oczywiście z piosenkami.
A w ogóle nie lubię zapasionych kotów.
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#4 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.09.2004 - |14:16|

Ja wlasnie obejrzałem! Film mi się podobał! Co prawda komiksu nigdy nie przebije ale garfield to garfield!
  • 0
Nienawidze poniedzałku...

#5 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 03.09.2004 - |08:25|

Ostatnio obejrzeliśmy - moja Pani i ja - filmik ten. Odebrałem go jako fajną komedię, którą można sobie obejrzeć :) Gartfild wydał mi się.... cudownie leniwym i zamkniętym w swoim świecie kotem...., ale dobrym. :) Nie znam komiksów, ani kreskówki i nie będę grzmiał nad płytkością filmu. Nam się on podobał.
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#6 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 17.09.2004 - |12:25|

Komiks z Garfildem widzialem i jest spoko a film jest biedny nie podobal mi sie ,nie polecam
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#7 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 17.09.2004 - |14:19|

Komiks z Garfildem widzialem i jest spoko a film jest biedny nie podobal mi sie ,nie polecam

Mógłbyś nam przybliżyć - dlaczego??? Podaj jakieś uzasadnienie swojej oceny.
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#8 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 21.09.2004 - |18:33|

W połowi sierpnia pojechałem do kina,aby obejrzeć jeszcze raz Garfielda.Jednak nie dlatego,że był taki dobry,ale żeby obejrzeć go z lektorem"Markiem Kondratem".I tym razem się zawiodłem :/ Myślałem,że może taki znany aktor o wspaniałych komediowych tekstach uratuje film i całkiem inaczej się go będzie ogladało.Niestety wyszło to wszystko fatalnie :/ Kondrat nie popisał się,ale pewnie dlatego,że nie ma w tym doświadczenia.Oprócz nazwiska trzeba też mieć ciąg na dubbing :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#9 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 21.09.2004 - |18:53|

Będąc wielbicielką komiksowej wersji Garfielda, bardzo się zawiodłam filmem pod tym samym tytułem. Nie dość, że nie był to film tradycyjnie animowany - marzyło mi się przeniesienie komiksu na ekran w stylu "Fistaszków" i filmów z Charliem Brownem w tytule - ale w rezultacie zobaczyłam banalny film dla małych dzieci. Jest to dzieło w rodzaju również całkiem nieudanych "Kotów i psów", z żywymi kotami i psami w obsadzie - wyjątkiem jest animowany Garfield. Film ma fabułę prostszą od opisu obsługi cepa,a w dodatku charaktery postaci są zmienione i mocno uproszczone. Jon nie jest smętnym idiotą, pani weterynarz go kocha, a po inteligencji i ciętym dowcipie tłustego, rudego kota nie zostało śladu.

Jednym słowem, szkoda czasu i atłasu, jeśli nie idzie się z dzieckiem na ładną bajeczkę o dzielnym kocie, który umie śpiewać.

PS. Ale mysz Louis jest ekstra!
  • 0

#10 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.09.2004 - |07:30|

(.... bardzo się zawiodłam filmem pod tym samym tytułem. )

Oj, niestety nie Ty jedna :( :censored:
Ten film nie nadaje się nawet dla jedenastolatków, wypróbowane- nudzą się jak mopsy.
A doskonałego żartu rysunkowego Garfielda w filmie nie uświadczysz za grosz.
Miałem o tym nie pisać bo jeszcze ktoś będzie chciał nabyć własnych doświadczeń i przez to obejrzy film, ale sama zaczęłaś :P .
Uważam ,że jedynym plusem tego dzieła jest to... że jest :lol:
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#11 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 30.09.2004 - |16:09|

Dwunastolatek uwielbiający koty może się nie nudził, ale półgębkiem stwierdził, że "może być. To nie takie proste, zrobić dobry film z komiksu, którego cały urok polega na... powolności. Komiks Garfielda jest dość spokojny, statyczny, może dlatego pewna nieuchronna dynamika filmu tę jego "flegmę" zniszczyła...
  • 0

.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#12 VinIc

VinIc

Starszy szeregowy

• VIP
  • 147 postów

Napisano 02.10.2004 - |22:26|

Gdy film wszedł do kin słyszałem różne opinie. Jedni mówili, że jest to totalna klapa, inni że świetna komedia. Moje zdanie jest po środku.

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: skoro koty i psy potrafiły w filmie mówić to dlaczego Odiemu odebrano głos. Uważam, że teksty jakie Odie mógłby wypowiedzieć, poprawiłyby humor w tym filmie.
  • 0

#13 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 21.10.2004 - |06:52|

Gdy film wszedł do kin słyszałem różne opinie. Jedni mówili, że jest to totalna klapa, inni że świetna komedia. Moje zdanie jest po środku.

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: skoro koty i psy potrafiły w filmie mówić to dlaczego Odiemu odebrano głos. Uważam, że teksty jakie Odie mógłby wypowiedzieć, poprawiłyby humor w tym filmie.

Może dlatego, że był młodziutki i jeszcze nie umiał mówić? :lol:
  • 0

.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#14 Locke

Locke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 21.10.2004 - |09:03|

Miałem okazję obejrzenia wersji komiksowej Garfielda jest niezła, momentami nawet świetna ale nie nigdy nie byłem zapalonym fanem tego kota prawdopodobnie dlatego też film obejrzałem z przyjemnością. Dobra komedia. Lekka i przyjemna.
  • 0

#15 VinIc

VinIc

Starszy szeregowy

• VIP
  • 147 postów

Napisano 21.10.2004 - |18:51|

Może dlatego, że był młodziutki i jeszcze nie umiał mówić? :lol:

hmm, nie sądzę - wyglądał na starego :D
  • 0

#16 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 30.10.2004 - |21:53|

W komiksie Oddy był zawsze głupawym psem i nie mówił, tylko szczekał. Więc nie mógł mówić w filmie.

A co do filmu, właśnie go widziałem. I się bardzo zawiodłem. Ja nie wiem, co w nim było śmiesznego. Chyba tylko sam kot, Garfield.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 30.10.2004 - |21:55|

• 0
VeeDee

#17 VinIc

VinIc

Starszy szeregowy

• VIP
  • 147 postów

Napisano 04.11.2004 - |20:37|

W komiksie Oddy był zawsze głupawym psem i nie mówił, tylko szczekał. Więc nie mógł mówić w filmie.

a przecież w filmie występowały również inne głupkowate psy i umiały mówić.
... chyba że Odie był super głupi, a to zmienia postać rzeczy :lol:
  • 0

#18 Astra

Astra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów
  • MiastoEłk

Napisano 05.11.2004 - |09:07|

Wydaje mi się że ten film był robiony z myślą o najmłodszych, bo mój 2,5 letni synek uwielbia oglądać tego kota.
  • 0

#19 Pietrol

Pietrol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 28.03.2005 - |15:06|

[SIZE=14]Garfield RULEZ
  • 0

#20 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.05.2005 - |15:44|

Film mogę z całego serca polecić (szczególnie w orginale), humor świętny, fakt że komiksu nie przebije, ale i tak warto papatrzeć, pośmiać sie i posłuchac muzyki :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych