Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wygląd statku z Universe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
77 odpowiedzi w tym temacie

#1 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 24.10.2008 - |10:35|

http://www.scifi.com...c...=2&id=61531 - pojawiły się pierwsze concept arty statku. Co o tym myślicie?
  • 0
http://magory.net - moja strona

#2 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.10.2008 - |10:51|

Ta kabelkowatość ma chyba symoblizować ten stopień niedokończenia budowy tego statku przez to wydaje mi się trochę na innym poziomie może nawet bardziej zacofanym niż Atlantis. Przy tej okazji wraca dyskusja o kreatywnośc i i pomysłowości w kreowaniu najpotężniejszej rasy we wszechświecie ale jak zawsze próbuje to traktować z ;).
Cóż największą zagadką są chyba jednak ci aktorzy, a przede wszystkim to jak bardzo przez ich poziom gry zostanie narzucony styl młodzieżowy w nowym serialu.
Log65: Happy camper

#3 Madman07

Madman07

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 24.10.2008 - |14:01|

Nawet fajnie to wygląda. Jedno ale co do mostka. Ja tutaj widzę wyraźny wpływ ORI. U nich kapłan ez miał malutkie pomieszczenie z oknem i krzesłem. Tu tak samo, ten mostek jakiś taki mały jest. Na Aurorze był o wiele większy. U nas taki średni, ale za o podest dowódcy i 2 pod-cośtam ;)
  • 0

#4 pixey

pixey

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoLBN/ Krk

Napisano 24.10.2008 - |17:33|

Zgadzam się z przedmówcą, co do podobieństwa statku.
I nie, sorry, ale nie podoba mi się. :( Szkoda.
  • 0
WACKO!!

#5 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 24.10.2008 - |18:30|

Cholera, zapomniałem że przecież będzie kontynuowany styl z SGA, nie wymyślą nagle tego tak, jak powinno być. Tak więc niestety, ale design ssie pałkę. Ten serial będzie mnie interesował chyba tylko pod względem fabuły, nie spodziewam się po nim już nic fajnego. Odkąd zaczęto kombinować przy mitologii wymyślonej tylko i wyłącznie przez ekipę serialu, SG systematycznie schodzi na psy. Pradawni są tego przykładem. Tak więc wzruszam ramionami i nad tym ssaniem pałki przez Destiny i przechodzę do porządku dziennego. Co mnie martwi to to, że patrząc na to, jak przebiega rozwój SF telewizyjnych jestem pełen obaw. Zapewne za 1,5 roku do 2 lat otworze temat "SGU, zrób to sam" i znowu z baloo będziemy mieli robotę.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#6 annubis17

annubis17

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 25.10.2008 - |21:45|

Mostek Bilisknera był najlepszy
  • 0

#7 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 27.10.2008 - |08:54|

Sakramentos, strasznie negatywnie do tego podchodzisz. Daj serialowi szansę. Projekt wygląda całkiem całkiem, może poza tymi czerwonymi narożnikami.
  • 0

#8 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 27.10.2008 - |09:29|

No cóż, bywa, po prostu od pewnego czasu jestem Pan Negatywny. Może dzięki temu uda mi się zaczarować rzeczywistość i serial będzie trzymał poziom...tfu! co ja gadam, bo mi czar pryśnie! ;)
Po prostu ten design uważam za dno. Koncept Pradawnych...ghfrmhm...ja pier#$%!@
No co to jest w ogóle :/
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#9 FantoM

FantoM

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 27.10.2008 - |13:56|

A ja niestety bądź stety zgadzam się z Sakramentosem. Prawdę mówiąc myślałem, że jakoś ciekawiej zrobią mostek na tym statku i w ogóle cały zrobią ciekawiej, bo póki co wszystko co widzimy to odgrzewanie starego kotleta tylko z kilkoma innymi przyprawami (chociaż tutaj bardziej by pasowało porównanie do tego samego pokoju z przemalowanymi i przestawionymi meblami). Niestety, póki co jestem mocno sceptycznie nastawiony, ale zobaczymy.
  • 0

#10 Kira Nerys

Kira Nerys

Plutonowy

• VIP
  • 353 postów
  • MiastoKraków

Napisano 27.10.2008 - |15:16|

Nie wiem czemu wszyscy uparliście się, że na rysunku jest mostek statku, przecież jest to mostek promu, odpowiednika skoczka z Atlantis wiec nic dziwnego, że jest mały - chociaż jak dla mnie i tak wydaje się być większy od skoczka. Ciekawe jak będzie wyglądał z zewnątrz?
  • 0

#11 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 27.10.2008 - |15:54|

za cholera nie wiem czemu, ale "Corridor hub" kojarzy mi się z wnętrzami z Gwiezdnych Wojen; jako statek Pradawnych to hmm.. owijając w bawełnę, średnio im to wyszło;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#12 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 27.10.2008 - |17:26|

Jak dobrze zrozumiałem z ogólnego zarysu fabuły, statek ma być projektem pradawnych zarzuconym jeszcze przed powstaniem Atlantis. Co za tym idzie muszą postarzyć to co już mają a to na dobre wyjść nie może. Lepiej by to wyglądało gdyby całości nie opierali na pradawnych tylko na jakiejś zupełnie nowej rasie bądź Furlingach, których w SG-1 za dużo nie było więc pole do popisu byłoby dość duże, a tak musimy się zadowolić powielaniem schematów.

Co do samego projektu to jednak wydaje mi się że po ukończeniu będzie trzymał poziom.
  • 0
don't try

#13 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 28.10.2008 - |08:10|

Nie wiem czemu wszyscy uparliście się, że na rysunku jest mostek statku, przecież jest to mostek promu, odpowiednika skoczka z Atlantis wiec nic dziwnego, że jest mały - chociaż jak dla mnie i tak wydaje się być większy od skoczka. Ciekawe jak będzie wyglądał z zewnątrz?

Fakt, chyba w pierwszym poście źle napisałem. Pod rysunkami pisze, że to prom.
  • 0

#14 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 28.10.2008 - |20:08|

Ja natomiast jestem ciekawy :

Po pierwsze - jak twórcy wytłumaczą fakt istnienia na tym statku całej infrastruktury - korytarze, mostek, pokoje dla załogi itp. Ponoć SG Universum ma być o odkryciu przez ludzi statku który został wysłany w najdalsze zakątki wszechświata w celu rozmieszczenia wrót. Zatem statek na zdrowy rozum powinien być cały zautomatyzowany - nie widzę na dzień dzisiejszy powodów dla których statek miał by być przystosowany dla ludzkiej załogi. :rolleyes:

Po drugi - jaką bajkę usłyszymy w momencie wybierania adresu wrót na statku. Przecież potrzebne są koordynaty to po pierwsze (nie mogą być takie same w każdym układzie słonecznym czy galaktyce) chyba że do tego konkretnie służy 9 szewron a po drugie jak się ma wybieranie adresu wrót podczas lotu statku. Oczywiście ludzie będą mieli farta i otworzą wrota w momencie postoju statku nad jakąś planetą. :lol:
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#15 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.10.2008 - |22:24|

jak twórcy wytłumaczą fakt istnienia na tym statku całej infrastruktury - korytarze, mostek, pokoje dla załogi itp.etą. :lol:

No nie wiem... Ja, projektując taki statek zrobiłbym miejsce choćby dla jakiejś grupy techników, którzy mogliby być potrzeni w razie jakiejś awarii. Poza tym nie wiemy jaka była historia "Przeznaczenia". Może pierwotnie był to normalny załogowy statek, a dopiero później przystosowano go do samodzielnej pracy. Spokojnie, obejrzymy pierwszy odcinek i wtedy zaczniemy krytykować tego typu rzeczy (choć osobiście mam nadzieję, że nie będziemy musieli).
  • 0

#16 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 29.10.2008 - |15:09|

Jak dobrze zrozumiałem z ogólnego zarysu fabuły, statek ma być projektem pradawnych zarzuconym jeszcze przed powstaniem Atlantis. Co za tym idzie muszą postarzyć to co już mają a to na dobre wyjść nie może. Lepiej by to wyglądało gdyby całości nie opierali na pradawnych tylko na jakiejś zupełnie nowej rasie bądź Furlingach, których w SG-1 za dużo nie było więc pole do popisu byłoby dość duże, a tak musimy się zadowolić powielaniem schematów.

Co do samego projektu to jednak wydaje mi się że po ukończeniu będzie trzymał poziom.

No tak, szczególnie, że Wrota są dziełem pradawnych, a furlingowie mieliby zrobić statek który im wrota roznosi?
"których w SG-1 za dużo nie było", ich W OGÓLE nie było, bo jak już było mówione (chyba) przez Thora, że się pozabijali.
  • 0

#17 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 29.10.2008 - |16:01|

bolek skup się jak czytasz posty. Chodziło mi o wymyślenie zupełnie nowej historii a nie zastępowanie pradawnych kimś innym i wciskanie ich do tej samej fabuły. Poza tym fakt wrota są dziełem pradawnych, ale jakoś nie przeszkadzało to Nox'om budować nowych. Szczypta Furlingów była w 6 sezonie bodajże w odcinku Paradise Lost, w którym faktycznie wyszło na to że się powybijali przez ingerencję Goa'uld. A fakt że Furlingowie nie mają już swoich przedstawicieli we wszechświecie nie oznacza że nie można umieszczać ich w fabule nowego serialu. Pradawni też odeszli dawno temu ale jakoś ciągle o nich słychać chociażby poprzez technologię, której często gęsto się używa.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 29.10.2008 - |16:03|

• 0
don't try

#18 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 29.10.2008 - |16:19|

Sprostowanie: Furlingowie nie powybijali się czy coś, tylko goa'uld im popsuli ich raj dla ludzi. Obecności samych Furlingów na tym księżycu nie stwierdzono. tam mieszkali ludzie przez nich wybrani.
  • 0
Winchell Chung

#19 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 29.10.2008 - |17:09|

Nie stwierdzono również ich nieobecności ;)
  • 0
don't try

#20 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.10.2008 - |09:13|

Poza tym fakt wrota są dziełem pradawnych, ale jakoś nie przeszkadzało to Nox'om budować nowych.

A kiedy Noxowie budowali Wrota, bo nie pamiętam?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych